• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık PKOS'lu ve Anne Olmak

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.299
158
Burayı artık anne olma günlüğüm olarak kullanacağım. Hem başımdan geçenleri kimseye anlatamadığım için kendimi rahatlatmak amacıyla hem de belki yazdıklarım birilerine ışık olur diye yazmaya karar verdim.

17 yaşımdayken PKOS tanısı aldım. 8 sene boyunca Diane kullanarak adet oldum. Sonra kanser riski yüksek olduğu için bıraktırdılar. Adet söktürücü kullanmazsam 6 ay bile adet olmuyorum. 2016 yılında evlendim, evlendiğim günden beri korunmadım ve çocuğum henüz olmadı. Evlendiğimde vajinismus tedavisi gördüm ve bir başarısız HSG grişimimim oldu. Şimdi yeniden başlıyorum...

Bu hafta sonu özel hastaneye gittim. Doktor çok moralimizi bozdu. Olumlu hiçbirşey söylemedi. Eşimi de ağlattı... Ben her zamanki gibi güçlü durmak için çabalıyorum.

Kilom yüksek, 10 kg verdim yaklaşık 17 kg kadar fazlam var. İki günde bir spor yapıyorum ve yüzüyorum.

İnofolic combi başladım, bir de tarlusal. Bir kaç aydır da glifor kullanıyorum.

İlk hedef düzenli bir şekilde devam edip kilo vermek.
İkinci hedef ilaçlarımın düzenini aksatmamak.
Adetimin 2. günü soğan kürüne başlıyorum.
Adetimin 3.-4. günü hormon testlerini vereceğim.
Adet bitiminden 3-4 gün sonra HSG çekileceğim.

Allah yardımcım olsun.

Son güncelleme sayfa 5'te

Son düzenleme:
Burayı artık anne olma günlüğüm olarak kullanacağım. Hem başımdan geçenleri kimseye anlatamadığım için kendimi rahatlatmak amacıyla hem de belki yazdıklarım birilerine ışık olur diye yazmaya karar verdim.

17 yaşımdayken PKOS tanısı aldım. 8 sene boyunca Diane kullanarak adet oldum. Sonra kanser riski yüksek olduğu için bıraktırdılar. Adet söktürücü kullanmazsam 6 ay bile adet olmuyorum. 2016 yılında evlendim, evlendiğim günden beri korunmadım ve çocuğum henüz olmadı. Evlendiğimde vajinismus tedavisi gördüm ve bir başarısız HSG grişimimim oldu. Şimdi yeniden başlıyorum...
Öncelikle geçmiş olsun canım. Çok zor bi süreç atlatmışsın. Allah sabır versin.
Bu ilaçların yanında bitkisel kürler deneseydin keşke. Burda o kadar çok duydum ki ilaçsız adet olmayıp soğan kürüyle 30 günde bir ilaçsız adet olan. Hamileliği boşverdim şu adetim bi düzene girsin ilaçsız adet olayım başka bişey istemiyorum diyen. Ayrıca senin hormonlarına bakıldı mı eşine sperm testi yapıldı mı ? Sorunun neyse ona göre bitkisel tedavi yoluna girmeni tavsiye ederim. Kendin sorunu çözemezsen doktor klomen tedavisine başlayacaktır. Hormonları dengede olmayan kişilerin zor tutuyor, tutsa bile düşükle sonuçlanıyor. Hormon tahlili ve spermiyogram yaptırdıysan buraya at. Elimizden geldiğince yardımcı olalım. Rabbim herşeyde bi şifa yaratmış. Önemli olan sabırla şifamızın neyde olduğunu bulmak.

Allah yardımcın olsun canım.

Canan karatayın beslenme tavsıyesi de kilo vermeye yardımcı tavsıye ederim.

Öncelikle geçmiş olsun canım. Çok zor bi süreç atlatmışsın. Allah sabır versin.
Bu ilaçların yanında bitkisel kürler deneseydin keşke. Burda o kadar çok duydum ki ilaçsız adet olmayıp soğan kürüyle 30 günde bir ilaçsız adet olan. Hamileliği boşverdim şu adetim bi düzene girsin ilaçsız adet olayım başka bişey istemiyorum diyen. Ayrıca senin hormonlarına bakıldı mı eşine sperm testi yapıldı mı ? Sorunun neyse ona göre bitkisel tedavi yoluna girmeni tavsiye ederim. Kendin sorunu çözemezsen doktor klomen tedavisine başlayacaktır. Hormonları dengede olmayan kişilerin zor tutuyor, tutsa bile düşükle sonuçlanıyor. Hormon tahlili ve spermiyogram yaptırdıysan buraya at. Elimizden geldiğince yardımcı olalım. Rabbim herşeyde bi şifa yaratmış. Önemli olan sabırla şifamızın neyde olduğunu bulmak.

öncelikle güzel duan ve mesajın için teşekkür ederim. eşim bugün sperm testi verdi. hormonlar için adet günümü bekliyorum. soğan kürü yapacağım zaten bir de olursa hayıt tohumu deneyeceğim. klomen en en en son tercihim olacak. önce kendi başıma yapmam gerekenlerin hepsini yapacağım sonra ilaç ve devamı diye düşünüyorum.

öncelikle güzel duan ve mesajın için teşekkür ederim. eşim bugün sperm testi verdi. hormonlar için adet günümü bekliyorum. soğan kürü yapacağım zaten bir de olursa hayıt tohumu deneyeceğim. klomen en en en son tercihim olacak. önce kendi başıma yapmam gerekenlerin hepsini yapacağım sonra ilaç ve devamı diye düşünüyorum.
Çok doğru düşünüyorsun canım. Kürler hakkında bilgim var az çok eğer bi sorun olursa sorabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olurum. Tahlilleriniz de temiz çıkar inşallah.

Çok doğru düşünüyorsun canım. Kürler hakkında bilgim var az çok eğer bi sorun olursa sorabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olurum. Tahlilleriniz de temiz çıkar inşallah.

o zaman şöyle sorayım. soğan kürü ile ilgili en büyük soru işaretlerimden biri şu. mesela atladım diyelim bir dozu ne olur? ve soğan kürü kullanırken gebe kalırsam bebeğe bir zararı olur mu?

o zaman şöyle sorayım. soğan kürü ile ilgili en büyük soru işaretlerimden biri şu. mesela atladım diyelim bir dozu ne olur? ve soğan kürü kullanırken gebe kalırsam bebeğe bir zararı olur mu?
Ben sorduğunu anlamadım bir dozu ne olur derken ?
Hamile kalırsan da sıkıntı olmuyor. Çok hamile kalan var öyle.

yanlış yazmışım aslında, kürü uygulmayı bir kere unutursam ne olur demeye çalışmıştım halbuki :KK45:
Unutursan kaldığın yerden devam ediyorsun. Mesela sabah unuttun akşam iki bardak içerek telafi etme. İlaç gibi düşün. Ama ne olursa olsun atlamadan bitirmeye çalış 15 gün zaten hemencecik bitiyor.

Unutursan kaldığın yerden devam ediyorsun. Mesela sabah unuttun akşam iki bardak içerek telafi etme. İlaç gibi düşün. Ama ne olursa olsun atlamadan bitirmeye çalış 15 gün zaten hemencecik bitiyor.

tadı çok kötü ya :( bir kere denemiştim ikinci bardakta bıraktım. Tadını değiştirmek için birşey katabiliyor muyuz? Yoksa kaderdeyip dayanacakmıyız :)

tadı çok kötü ya :KK43: bir kere denemiştim ikinci bardakta bıraktım. Tadını değiştirmek için birşey katabiliyor muyuz? Yoksa kaderdeyip dayanacakmıyız :)
Yok bişey katmamalısın. Sabret bi kaç güne alışırsın :)
Midende sıkıntı yok dimi. Varsa yemeklerden sonra iç.

Oto geçeler kızlar alllah isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı evlât nasıp etsin. Bende 1 senedir hastaneye gidiyorum banada pco dedi doktor sonra komen kullandım iki ay boyunca sonra doktorun başla hastaneye gidince bende çok övülen bi dr vardı ona gittim oda yumurtaların tembel dedi bu ayın 10unda çatlama iğnesi vuruldu m inşallah ise yarar feci kafaya takmış bi durumdayım

Oto geçeler kızlar alllah isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı evlât nasıp etsin. Bende 1 senedir hastaneye gidiyorum banada pco dedi doktor sonra komen kullandım iki ay boyunca sonra doktorun başla hastaneye gidince bende çok övülen bi dr vardı ona gittim oda yumurtaların tembel dedi bu ayın 10unda çatlama iğnesi vuruldu m inşallah ise yarar feci kafaya takmış bi durumdayım

Allah hepimize yardım etsin, kolaylıklar ve sabır diliyorum

Bugün kadın doğum hastanelerinden brinde takibe başladım aynı anda. Pazartesi günü hsg için gün verecekler, bir iki gün sonra kan tahlili vereceğim, hsg sonrasında bir tahlil daha alacaklar. Bu arada inofolik ve metformin kullanmaya devam ediyorum.

Özelden de hsg randevusu alacağım, hangisine gitmek istersem ona gideceğim.

İki hastaneden de HSG randevusu aldım. Bu gün adetimin 2. günündeyim ve hormon tahlillerini verdim. HSG için geri sayım başladı.... Biraz korkuyorum biraz heyecanlıyım. Birşeyler yapmaya başladım ama bir yandan da sürekli sorguluyorum gerçekten hazır mıyım anne olmaya istiyor muyum diye...

Tüm tahlil sonuçlarım çıktı. Ve hepsi çok şükür normal. Tiroidim hormonlarım vb ne varsa hepsi normal. Elhamdülillah. Adet bitiminde soğan kürü başlayacağım.

HSG için son 1 hafta

Normalde 8 gün süren adetim bu sefer 5 gün sürdü. Sanırım inofolik yüzünden oldu. Şaşkınım baya.

Güzel haberlerle geldim çok şükür.

Perşembe günü devlet hastanesinde hsg randevum vardi. Bütün günüm harcandi ama değdi. Sabahtan oglene kadar tahlil verebilmek icin sıra bekledim. Ogleden sonra tam hsg sirasi bana geldi ve ekibin erkek olduğunu ogrenince geri çıktım. Eşim hasta haklarina gidelim dedi. Hastanenin hasta hakları ekibi ve bashekim yardimcisi inanilmaz yardimci oldular ve talebim uzerine kadın hekim ve teknisyenler getirdiler. Hsg sirasinda cook korkuyordum. İceriden uc kisi çıktı üçü de aglayarak çıktı. Haliyle cok gerilmistim.

Daha once buraya da yazmistim. Bir hg girisimim olmustu ancak vajinismus sebebiyle yapilamamisti. Yine olmayacak diye aglayarak girdim. Hekim olsun teknisyenler olsun cok kibar ve anlayisliydi.

Ufak bir acı oldu ama agda yapan insanlar olarak asla korkuldugu gibi olmadigini rahatlikla söyleyebilirim.

Hekime işlem öncesi durumumu anlatmistim. Pkos oldugumu korunmadigimi filan.. Cekim sirasinda beni cesaretlendirmek icin hadi bak cocugunla parka gittgini hayal et onun icin dayan demeye basladi. o kadar duygulandim ki aglamaya basladim. Hoca da islem bitince yanima geldi elimi tuttu.

Hayatimda yasadigim en duygusal anlardan biridi.

Çekim sonrası kadin dogum uzmanina ciktik sonuc icin. Ve ikinci guzel haber de soyle geldi.

Gecen ay yumurtaliklarimda kistler vardi. O zamandan beri inofolik kullaniyorum. Adeim bittiginden veri de sogan kuru yapiyorum. Veeee hersey tertemiz. Kanallar acik, kist yok,rahim duvari normal.

Klomen dedim, gerek yok bekleyelim bir sonraki ay yazalim dedi. Sonc olarak tum hormonlarim ve fiziksel durumum oldukca normal gorunuyor.

Back
X