Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Selamlar. PKOS kontrolü için ultrasona girmek istiyorum. Devlet hastanelerinde yoğunluk var mıdır yoksa özele mi gidiyim? Ankara Balgatta birkaç yıl önce 90 tl ödemiştim. ( Hamilelik vb. için değil uzun zamandır ultrasonla bakılmadı.)

Biz pko luyuz yani. yani yumurtalarımız çatlamadan içi su dolu şekilde öylece kalır her ay kaldıkça birikir. bunlara yumurta kisti denir. yumurtlama olduğunda yumurtalıklarımızın çevresinde eski kistlerimizden dolayı yumurtalar sıkışıp kalıyor bu sefer ya hiç büyümüyor yada çatlama olmuyor dolayısyla her yumurtlayışta bu yumurtalar içleri su dolu kesecikler halinde yumurtalıklarımızın kenarında kalıyor. sağlıklı bir yumurtlama olsa bile yumurta büyüse bile sperm ulaşmıyor bu sefer etrafındaki eski yumurta kistlerinden.

Ben dr değimiyle çok ağır pko luyum. çocuğum olmazmış zor olurmuş. ancak korumasız ilişkiyle daha o ay hamile kaldım bebeğim 1,5 yaşında iken korunurken bu sefer hamile kaldım. aaa demekki doğurgan pko sun dendi. ne alakaysa. defalarca kistlerden ameliyat oldum. en sonunda kansersin dendi ca diye bir test var Türkçesi kanser antijeni testi bende yüksek çıktı yumurtalıklarımdaki kist alındı ameliyat oldum sonra pardon dendi yumurtalık kistiymiş başka bir şey değilmiş dendi. ama ca ların yine yüksek. mr ler bt ler petler ne arasanız çektirdim. sonuç hiçbirşey çıkmadı ama psikolojim bozuldu.

sonra pko larımın bana oynadığı minik oyunlarmış bu tahlillerdeki oynamalar. şükür diyebildim sadece. demem o ki başımdan geçen sonra Allahın dediği olur. sıkmayın canınız olacağı varsa olur.

Bu mevsim için 20 düşük biraz ama kötü değilen az 21 Olmalı ki o da alt seviye.. tek ampül içseniz hemen yükselir zaten dr ye gitseniz bunu önerir.. Hiç stres yapmayın kahverengi akıntılargenelde adet öncesi olur rahatlayın bazen yumurtlamada da olabilir.. tarlusalı ben dian35 ile birer kutu ilk üni yıllarında kullanmıştım bana hiç gelmemişti evet adet olmştum ama psikoljim mahvetmişti sürekli lekeli akıntı oluyordu sonra bidaha hiç kullanmadım.
Bende kilo alıyım filan herşey başa dönüyor. Düzenli egzersiz şart keşke başarabilsek
Bugün tarlusaldan sonra 13.gün anca sökülüyorum sanırım, her adet öncesindr gelen akıntımın geldiğini gördüm az önce bi kaç gündür çok ağrıyodu bacaklarım, bugünde belim kasıklarım ağrımaya başladı ayaklarım su gibi üşümem başladı hep olur.. bakalım sökülür inşallah yarın sabaha.. üzüntü, stres, düzensiz kilo alma yada verme bizim en büyük düşmanımız... 2. yada 3.gün gideceğim doktora hormon tahlileri için..

Ben 24 taşındayım bendede 18yaşımdan beri pko var.Sol yumurtalığımda 4cm çatlak yumurta kisti varAma bu kadar ciddi olduğunu hiç düşünmemiştim.Şu an nişanlıyım bu yazıları okuyunca doktora gitmeye karar verdim.Tavsiyesi olan varmı bana.

merhaba arkadaşlar bende pkoluyum 5 defa falan tedavi gördüm 2si aşılama bi türlü hamile kalamadım 2,5 yıllık evliyim ve kilo fazlam var 69 kiloyum boy 1.57 yani 19 kilo vermem lazım hep kiloluydum diyetlere başlayıp başlayıp bıraktım çok takmadım şimdi ikinci aşılamamda negatif olunca canım çok yandı kafama koydum 50 kilo olmayı umarım kilo verince hamile kalabilirim.. kilo fazlası olup zayıflayınca hamile kalan var mı

Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar bu yazıları okuyunca qözyaşlarımı tutamıyorum buda bizim intihanımız Rabbim inşallah bizimde yüzümüzü qüldürür artk psikoloji kalmadı 1 senedir evliyim ama resmen çöktüm her ay qebelik şuan qörünmüyor kelimesinden bıktım artık birinin müjde demesini istiyorum rüyalarımda hep hamileyim oda psikolojik bi durum Rabbim bizleri sevindirsin bi çıkış yolu qöstersin inşallah. :KK42:

merhaba arkadaşlar bende pkoluyum 5 defa falan tedavi gördüm 2si aşılama bi türlü hamile kalamadım 2,5 yıllık evliyim ve kilo fazlam var 69 kiloyum boy 1.57 yani 19 kilo vermem lazım hep kiloluydum diyetlere başlayıp başlayıp bıraktım çok takmadım şimdi ikinci aşılamamda negatif olunca canım çok yandı kafama koydum 50 kilo olmayı umarım kilo verince hamile kalabilirim.. kilo fazlası olup zayıflayınca hamile kalan var mı
Canim benim de baya kilo fazlam vardi pkodan dolayi matofin verdi dr. Ve onunla kilo vermeye basladim. Sabahlari iki haslanmis yumurta ve yesillik yedim. Oglen yogurt ve chia tohumu yedim aksamlari da corba ve sulu yemek. Ekmek tatli ve abur cuburu cikar hayatindan 2 ayda 10 kilo verdim. Dene derim insallah istedigin kiloya ulasirsin

Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar bu yazıları okuyunca qözyaşlarımı tutamıyorum buda bizim intihanımız Rabbim inşallah bizimde yüzümüzü qüldürür artk psikoloji kalmadı 1 senedir evliyim ama resmen çöktüm her ay qebelik şuan qörünmüyor kelimesinden bıktım artık birinin müjde demesini istiyorum rüyalarımda hep hamileyim oda psikolojik bi durum Rabbim bizleri sevindirsin bi çıkış yolu qöstersin inşallah. :KK42:
Amin canım inşallah :dua: Tedavi olarak neler yapıyorsun 1 senedir izlediğin düzen nedir mesela belki benimde bahsedeceğim şeyler olabilir mesela 15 günlük soğan suyu denedin mi ? İnofolic combi folik asitini kullandın mı ? kilon varsa zayıfladın mı ? Hayıt tohumu ve aslan pençesini de hormonları düzenlemede öneriyorlar hormonlarına baktırdıysan bunları kullanıp düzene sokabilirsin :kahve:

Amin canım inşallah :dua: Tedavi olarak neler yapıyorsun 1 senedir izlediğin düzen nedir mesela belki benimde bahsedeceğim şeyler olabilir mesela 15 günlük soğan suyu denedin mi ? İnofolic combi folik asitini kullandın mı ? kilon varsa zayıfladın mı ? Hayıt tohumu ve aslan pençesini de hormonları düzenlemede öneriyorlar hormonlarına baktırdıysan bunları kullanıp düzene sokabilirsin :kahve:
Geçen ay klomen inofolik kullandım ama doktor takibinde olmadi sadece kullan eylülde kan testi yap dedi yaptım neqatif çıktı bidaha qidicem ama artık qitmek istemiyorum zayıfla dedi.sadece 4 kilo verebldim zayıflamak için glifor verdi bana ama oda işe yaramadı zaten ilk tedaviye başlamadan bana qlifor vermişti aktardan macun yaptrdım onuda kullanamıyorum aspir yaqını okudum burdan 2 3 qündr takip ediyorum bu konuyu bide elma yaqını duydum eşime syledim şimdi hanqisini yapacaqımı şaşırdım elma yaqımı aspir yaqımı yoksa doktormu ne yapmalıyım senceee.

Geçen ay klomen inofolik kullandım ama doktor takibinde olmadi sadece kullan eylülde kan testi yap dedi yaptım neqatif çıktı bidaha qidicem ama artık qitmek istemiyorum zayıfla dedi.sadece 4 kilo verebldim zayıflamak için glifor verdi bana ama oda işe yaramadı zaten ilk tedaviye başlamadan bana qlifor vermişti aktardan macun yaptrdım onuda kullanamıyorum aspir yaqını okudum burdan 2 3 qündr takip ediyorum bu konuyu bide elma yaqını duydum eşime syledim şimdi hanqisini yapacaqımı şaşırdım elma yaqımı aspir yaqımı yoksa doktormu ne yapmalıyım senceee.
Her şeyden önce doktorunu dinle canım bir de kilo çok önemli sporla destekle ne kadar verebiliyorsan sana kardır inan bana yıllarda doğum kontrol hapı kullandım evlendim kilo aldım sonra hem ilacı kestim hem 10 kg verdim olması gereken kilomu düştüm o zamandan beri çok şükür dengesiz de olsa ilaçsız regli olabiliyorum günler şaşsa da çok uzamıyor yani kilo çok önemli. Yağ setini bende duydum aspir ve keten tohumunu özellikle ilaçla kullanılıyorsa kullanabilirsin bir de bitkisel şeylerin bir zararı olmaz sadece bir kaç kürü aynı anda yapmayı önermiyorlar. Soğan kürünü bitki çaylarıyla tüketemiyorsun mesela :KK43:

Her şeyden önce doktorunu dinle canım bir de kilo çok önemli sporla destekle ne kadar verebiliyorsan sana kardır inan bana yıllarda doğum kontrol hapı kullandım evlendim kilo aldım sonra hem ilacı kestim hem 10 kg verdim olması gereken kilomu düştüm o zamandan beri çok şükür dengesiz de olsa ilaçsız regli olabiliyorum günler şaşsa da çok uzamıyor yani kilo çok önemli. Yağ setini bende duydum aspir ve keten tohumunu özellikle ilaçla kullanılıyorsa kullanabilirsin bir de bitkisel şeylerin bir zararı olmaz sadece bir kaç kürü aynı anda yapmayı önermiyorlar. Soğan kürünü bitki çaylarıyla tüketemiyorsun mesela :KK43:
Işte sorun orda spora qidemiyorum hep evdeyim o yüzden kilo aldım zaten şimdide veremiyorum.:110:

Işte sorun orda spora qidemiyorum hep evdeyim o yüzden kilo aldım zaten şimdide veremiyorum.:110:
Evde de spor yapabilirsin canım ben evde spor yaparak zayıfladım sıkı diye ve you tube kanalından açtığım leslie sayesinde zayıfladım evde yürüyüş yapmak gibi çok keyifli bir spor öneririm :spor:İp atlayabilirsin + cardio ve jillian yapabilirsin hepsinin videoları var illa spor salonu şart değil :KK54:

Evde de spor yapabilirsin canım ben evde spor yaparak zayıfladım sıkı diye ve you tube kanalından açtığım leslie sayesinde zayıfladım evde yürüyüş yapmak gibi çok keyifli bir spor öneririm :spor:İp atlayabilirsin + cardio ve jillian yapabilirsin hepsinin videoları var illa spor salonu şart değil :KK54:
Bende zumba yapıyodum. :halay:

Canim benim de baya kilo fazlam vardi pkodan dolayi matofin verdi dr. Ve onunla kilo vermeye basladim. Sabahlari iki haslanmis yumurta ve yesillik yedim. Oglen yogurt ve chia tohumu yedim aksamlari da corba ve sulu yemek. Ekmek tatli ve abur cuburu cikar hayatindan 2 ayda 10 kilo verdim. Dene derim insallah istedigin kiloya ulasirsin[/Q
beslenmeme çok dikkat ediyorum ekmek hiç yok hayatıımda neden kilo veremediğimi biliyorum aslında iş dolayısıyla akşam yemeğim 8-9 buluyor ve yine işten dolayı o saatte eve gidipte spor da yapamıyorum 1 senedir bu ikisine çözüm bulamadım

Y Yazozlem
Canim gec yeyip erken de yatiyosan o biraz zorlar seni vucudun zayiflama hormonu salgilamaya baslamadi icin bi 3-4 saat ac kalmak lazimmis 5-6 gibi yemegimi yedim hep 8 de bir meyve ve sonrasinda bisi yok. 11-12 gibide yatarim o zamana kadar ayaktayim

Kizlar birsey sorucam yardimci olurmusunuz benim 3 bucuk yildir adetlerimde azalma var 25 yasindayim hormonlarım cok iyi çıktı yumurtam da ama doktor adetin 3.gunune gore buyuk ve yumurtan cok dedi ama ne killanma ne sivilcem var bana diane verdi boyle napsam bilemedim lütfen yardim edin

Kizlar birsey sorucam yardimci olurmusunuz benim 3 bucuk yildir adetlerimde azalma var 25 yasindayim hormonlarım cok iyi çıktı yumurtam da ama doktor adetin 3.gunune gore buyuk ve yumurtan cok dedi ama ne killanma ne sivilcem var bana diane verdi boyle napsam bilemedim lütfen yardim edin
canim yapacak bişey yok bünyen böyle demek ki sorun olsa hani bi çözüm öneriririm de sorunun yokmus temiz hersey

X