- 15 Aralık 2017
- 1.026
- 571
- 26
Canım tahmin edersin ki devlet hastanesindeki bana aynen şu cümleyi kurdu "sebde pko var hamile kalamazsın" bende daha geçen hafta kürtaj oldum dediğimde beni neden uyandırdınız vs diye sinirli bi tavır takındı. Benden öncekine de kistlerin var dedi. Sonra kendi doktoruma gittim öyle birşey yok dedi, daha sonra güvenmeyip özeş bi yere gittim hayır sen pko değilsin dedi. Ama işte bir kere insan o lafı duyunca şüpheleniyor hemde bebek düşünürken. Ben ilaç içmediğim sürece çok düzenli olurum 6 gün sürer yani antibiyotik sadece 1-2 gün sarkma yapar onun dışında 28. Gün damlar adetim gecikmez. İlişkiden önce defalarca ultrasona girdim gebelik durumum olabileceği için amh fsh lh hepsine baktırdım,hepsi olması gerektiği gibi çıktı yumurtalıklarıma da alttan baktı çok temiz hiçbirşey yok dendi. Bu pko 1 ay içinde ya da 1 hafta içinde oluşmaz değil mi?pko lu olup çok kolay hamile kalanlarr var emin ol geçici bir süreçte olabilir bu senin için düzenli oluyorsan kistlerini atacaksındır zaten düzelecektir pko olup hamilelik için duphaston yada tarlusal veri doktorlar verme sebebi tam 28 günde adet olurun o hapı içinde yani 14. gün yumurutlamış olursun ama kullanmasan belkide 40 gün sonra yumurtlarsın belli olmaz o 14. günde ilişkiye girip hamile kalmayı kolaylaştırır ilaçlar ama doktoruna durumu iyice anlat biriniz böyle diyor biriniz böyle hangisi diye sor yani