Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Kızlar adetime 4 gun var her ay normalde bir hafta onceden kasiklarim ve goguslerim agrirdi suan hic agrim yok sadece belim ve sirtim agriyo bende icim rhatlasin diye test yaptim ilk basta tek cizgi cikti 10 dk snra baktim tek cizgi sonra uyumusum 2 3 saat sonra kalkinca dur bidaha bakim dedim bu sekildeydi bu test bozuktur dimi bu sekilde pozitif cikan oluyomu. Baksaniza ikinci cizgi kaymisEki Görüntüle 2099399
Canım bilemedim ben istersen bi test daha yap elinde varsa

Elimde yok malesef canim geçte oldu zaten tekrarlicam ama hemen degil bana negatif gibi geldi bakiyim bi adetim gecikirse tekrarlicam ozamana kdar bu sekilde olup hamile kalan varmi diye merak ettim canim sagol cevabin icin iste bizler aslinda olmadigini bilsekte bi umut iste bebe sahibi olmayi istemek boyle bisy iste elin kanasa hamilelikten dicez elimizde olsa

Elimde yok malesef canim geçte oldu zaten tekrarlicam ama hemen degil bana negatif gibi geldi bakiyim bi adetim gecikirse tekrarlicam ozamana kdar bu sekilde olup hamile kalan varmi diye merak ettim canim sagol cevabin icin iste bizler aslinda olmadigini bilsekte bi umut iste bebe sahibi olmayi istemek boyle bisy iste elin kanasa hamilelikten dicez elimizde olsa
Canım allah yardımcımız olsun rabbim isteyen herkese versin çok dualar ediyorum bizler için... nasip herşey bence hamile olabilirsin canım geç falanda olsa ikinci çizgi var inşallah hamilesindir

Doktor bana pko lusun dedi, ama fsh ve lh değerlerime baktığımda pko lu değilim , amh değerim 8.44 sadece, ve şeker ilacına başlattı. Amh değeriyle de pkolu olunuyor mu bilgisi olan var mı kızlar?
evet canım amh önemli tabi bir de fsh değeri/lh değeri yaklaşık 2 gibi ise bu da pko demek

kızlar adetimin 3. günü bir tane yumoş görünüyor 5.1 mm idi. hormon değerlerimi ekliyorum yorumlarınızı bekliyorum canlar
Screenshot_1.png

Herkes o kadar şanslı değil malesef... Bu pko da seviye seviye. Daha ağır seyreden tablolar var, ben de öyleyim. Son çare olarak düşünülebilir diye doktorumla bi üstün körü konuştuk bu meseleyi dün, yaptıran var mı diye merak ettim o yüzden ben de.
Doktor bana da senin pcon ağır dedi klomen ise yaramayinca. Yirmiden fazla kistin var dedi. Seninkinin ağır olduğunu neye dayanarak söyledi mesela?

Doktor bana da senin pcon ağır dedi klomen ise yaramayinca. Yirmiden fazla kistin var dedi. Seninkinin ağır olduğunu neye dayanarak söyledi mesela?
Tedaviden net bir sonuç alamıyoruz. (günde 2000mg glifor, 2tane inofolic combi, klomen, 600mg progestan, 6mg estrofem kullandım, yumurta çatladı ama bebek olmadı) Lh devamlı tavan yapıyor, düşmüyor. En önemlisi bahsettiğin gibi çok fazla kist var.

Hemen şimdi için söylemedi doktor zaten, bi üç ay daha yapacağız. Sonrasında tüp bebek gerekirse, tüp bebek öncesi ameliyat yardımcı olur mu vs diye konuştuk. Fakat bu ameliyatın da yumurta rezervini düşürmek hatta Allah korusun yumurtalığı kaybetmeye kadar giden riskleri varmış... Çok iyi düşünmemiz, değerlendirmemiz lazım filan dedi doktorum.

Tedaviden net bir sonuç alamıyoruz. (günde 2000mg glifor, 2tane inofolic combi, klomen, 600mg progestan, 6mg estrofem kullandım, yumurta çatladı ama bebek olmadı) Lh devamlı tavan yapıyor, düşmüyor. En önemlisi bahsettiğin gibi çok fazla kist var.

Hemen şimdi için söylemedi doktor zaten, bi üç ay daha yapacağız. Sonrasında tüp bebek gerekirse, tüp bebek öncesi ameliyat yardımcı olur mu vs diye konuştuk. Fakat bu ameliyatın da yumurta rezervini düşürmek hatta Allah korusun yumurtalığı kaybetmeye kadar giden riskleri varmış... Çok iyi düşünmemiz, değerlendirmemiz lazım filan dedi doktorum.
Hiçbirine gerek kalmaz inşaallah canim benim. Rabbim gonlumuze göre versin insallaaahhh

Allah Allah . Ben normal hormon testi yaptırdım ama öyle bişey hiç duymamış tim .peki yumurta rezervi ne oluyor tam.olarak :)
canım normalde herkeste belli sayıda yumurta oluyor ama pkos olduğunda bu değer çok oluyor kısaca Allah gani gani yumurta veriyor vücut o yumurtaların tamamını büyütemiyor normal insanda her ay 1 2 tane büyür ya mesela bizde 10 tane birden büyütmeye çalışıyor o yüzden yumoşlar yeterince büyüyemiyor amh için adet beklemene gerek yok herhangi bir gün yapılabiliyor mesela benim amh ım 12 normal insanda 6 olması gerekiyor kısaca budur :-)

canım normalde herkeste belli sayıda yumurta oluyor ama pkos olduğunda bu değer çok oluyor kısaca Allah gani gani yumurta veriyor vücut o yumurtaların tamamını büyütemiyor normal insanda her ay 1 2 tane büyür ya mesela bizde 10 tane birden büyütmeye çalışıyor o yüzden yumoşlar yeterince büyüyemiyor amh için adet beklemene gerek yok herhangi bir gün yapılabiliyor mesela benim amh ım 12 normal insanda 6 olması gerekiyor kısaca budur :-)
Kızlar ikinize de çok teşekkür ederim cevap için. Resmen eşim ve ben pkoyu şimdi anladık tam olarak. Rabbim şifamızı da versin inşallah hepimize

arkadaşlar başkent üniv hastanesi hulusi beyde cocuk tedavisi görüyorum kistim çıktı ginera verdi kullandım şükür kaybolmuş lakin 20 gündür özellikle son 6 gündür aşırı adet görüyorum pıhtılaşma falan oldu doktorum normal dedi iğneli aşılama olacam bir sonraki adetimde ama suan gördüğüm adetim durmuyor birtürlü benim gibi tedavi olup aşılama olup tutan varmı ve ya tutmayan

Anladım canım cok teşekkür ederim ilgin ve mesajları için

X