Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Kizlar.....

Kizlar....

Testleri yaptirdim ama daha doktora gosteremedim

Fsh 4.35

Lh 4.96

Prolaktin 20.67

Estradiol (E2) 26

Ben pkolu muyum degil miyim
Benim doktorum fsh/lh 1/2 oraninda olmali normali bu demisti. Ama benim de senin gibi iki degerde birbirine yakin cikiyor buda pko demek

Merhaba;

Arkadaşlar ben 28 yaşında 3 senelik evli bir kadınım, 1,5 senedir korunmamamıza rağmen çocuğumuz olmadı, çocuk olmadığından ötürü birçok doktora gittik çünkü bende adet düzensizlikleri de başlamıştı, adetim ilk kahverengi geliyor kan birkaç gün sonra sökülüyor, nihayetinde bir doktor bende pko'dan şüphelendi, daha önce hiçbir doktor böyle birşey söylememişti.
Çok kilolu değilim, sivilce ve kıllanma problemlerim de minimal düzeyde, sadece her iki yumurtalığımda da pko görüntüsü olduğunu söyledi, size kan değerlerimi de yazayım;

- Prolaktin: 16.63
- Estradiol; 20
- FSH; 3,37
- LH: 3,56
- TSH: 0,94

Bu bilgiler ışığında sizce ben pko hastası mıyımdır ?

Aynı sorun bende de var aynen dediğin gibi eşimin benden cok saçı var resmen .kel klaicam bu gidişle .aktrdan Argan yağı aldım bi de bakım yağı ve şampuan birlikte olanlardan aldım fiyto mu neydi markası bi de sarımsak sürmeyi tavsiye ettiler henüz hiçbirini denemedim :110:
Bunları düzenli yapamıyor ya insan..bende şampuanıma çam terebentin dahil ediyorum ama faydasını görmedim henüz :KK43: özellikle erkek tipi saç dökülmesi benimki

merhaba arkadaşlar 27 yaşındayım son yaptırdığım hormon testimde
fsh:4,74
lh: 5,5
ve amh 5,46 çıktı aslında adetlerım düzenlıdır ve yumurtladığıma emınım çünkü ovulasyon testi kullandım ve iki defa adetimin 21. gününde yumurtladığıma dair progestron testi yaptırdım değerlerim 18'in üzerinde çıktı doktor kalitelı bir şekılde yumurtladığımı söyledi. Kıllanma ve diğer pko belirtilerin hiç birini taşımıyorum, kilom normal ve insülin direncim yok sadece ultrasyonda doktor hafif pkolu görünüyorsun dedi. Pko patentide olabılır dedı yane bazı yumurta rezervesı olması gerekenden daha fazla olduğu için ultrasyonda da öyle görünebılır dedı, Son gittiğim memorial hastanesındekı doktor Semra Kahraman yumurta rezerven çok iyi dedi önemlı bir sorunun gözükmüyor ( bu arada eşimin değerleride normal ) ama 3 senedir hamile kalamadıysan tüp bebeğe başlamak mantıklı dedı . Ramazandan sonra tüp bebeğe başlıyacagım inş. Aranızda benım gibi olan varmı şimdi ben pkolu mu oluyorum ?

Anladım canım ilaç verdi mı peki
Evet verdi tatlım sabah aç karınla 2 tane Kiril yağı inofolic kombi ve adetim bittikten 16 gün sonra progestana başlıyorum 10. Günden sonra adet oluyorum şuanda adetlerim düze girdi ama oruç tutuğum için şuna ilaçları kullanmıyorum 16. Gün olunca progestan ı kullanacağım ama doktor 6 ay gelme dedi ilaçlar çok pahalı ve uzun bir süreç istemiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun bu mubarek ayda hepimizin yüzünü güldürsün inşallah

kan degerlerınız normal olsa bıle yumurtalıklardakı kist polıkıst over olduğunuz anlamına gelıyor kızlar,bu normal olanı sorun yok adet düzensızlıgınden başka, asıl hormon degerlerınız dengesızse sorun burada başlıyor yıllar once kan degerlerım dengesızdı simdi kıstlerım devam degerlerım duzelmiş çok şükür

merhaba arkadaşlar 27 yaşındayım son yaptırdığım hormon testimde
fsh:4,74
lh: 5,5
ve amh 5,46 çıktı aslında adetlerım düzenlıdır ve yumurtladığıma emınım çünkü ovulasyon testi kullandım ve iki defa adetimin 21. gününde yumurtladığıma dair progestron testi yaptırdım değerlerim 18'in üzerinde çıktı doktor kalitelı bir şekılde yumurtladığımı söyledi. Kıllanma ve diğer pko belirtilerin hiç birini taşımıyorum, kilom normal ve insülin direncim yok sadece ultrasyonda doktor hafif pkolu görünüyorsun dedi. Pko patentide olabılır dedı yane bazı yumurta rezervesı olması gerekenden daha fazla olduğu için ultrasyonda da öyle görünebılır dedı, Son gittiğim memorial hastanesındekı doktor Semra Kahraman yumurta rezerven çok iyi dedi önemlı bir sorunun gözükmüyor ( bu arada eşimin değerleride normal ) ama 3 senedir hamile kalamadıysan tüp bebeğe başlamak mantıklı dedı . Ramazandan sonra tüp bebeğe başlıyacagım inş. Aranızda benım gibi olan varmı şimdi ben pkolu mu oluyorum ?
canım hormon değerlerinden dolayı olabılır yumurtlama rezervın ıyı olsa bile bu tek başına yeterli olmuyor kist olmasıda sorun degıl yada düzenli olsada burada ölçü sadece yumurtlamada degıl degerlerınden yola çıkarak soylemıstır

Bunları düzenli yapamıyor ya insan..bende şampuanıma çam terebentin dahil ediyorum ama faydasını görmedim henüz :KK43: özellikle erkek tipi saç dökülmesi benimki
Aynen düzenli yapmak zor ama yapmazsan da kel kalicaz Alalh korusun :KK43: çok fena dökülüyor ya benim saçlarım gurdu bir zamanlar taramak için canım çıkardı şimdi bi tutamcik bişe kaldı

Evet verdi tatlım sabah aç karınla 2 tane Kiril yağı inofolic kombi ve adetim bittikten 16 gün sonra progestana başlıyorum 10. Günden sonra adet oluyorum şuanda adetlerim düze girdi ama oruç tutuğum için şuna ilaçları kullanmıyorum 16. Gün olunca progestan ı kullanacağım ama doktor 6 ay gelme dedi ilaçlar çok pahalı ve uzun bir süreç istemiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun bu mubarek ayda hepimizin yüzünü güldürsün inşallah
İnşallah faydasını görürsün bana duphaston ve dostinex verdi bi kez kullandım tekrar vermedi amin canım amin ecmain

canım hormon değerlerinden dolayı olabılır yumurtlama rezervın ıyı olsa bile bu tek başına yeterli olmuyor kist olmasıda sorun degıl yada düzenli olsada burada ölçü sadece yumurtlamada degıl degerlerınden yola çıkarak soylemıstır
pekı cnm yumurtlayabılıyorsan ve kistde yoksa o zaman hafif pkonun bir zararı yok değil mı yada hamileliğe engel mı ? 3 senedir doktora gidiyorum pko olduğumu geçen ay son gittiğim doktor söyledi ... Ama hafif pko dedi, tüp bebekte ohss riskım var o yüzden dondurulmuş transfer olacagım. Buğün adet oldum 29. günüm genellıkle tam zamanında adet olurum en fazla bir iki gün gecikmiştir. Pkolu olduğumdan şüphelenecek hiçbir belirti yaşamadım o yüzden ilk duyduğumda çok şaşırdım

kızlar saç dökülmesini yağlarla filan engellemez , pcodan dolayı bende de dahil ''erkek tipi'' saç dökülmesi oluyor. tepeden dökülüyor. bununda bilimsel olarak çözülmesi gerekir, dht hormonunu baskılayan saç ürünleri kullanmalısınız. burdan ürün isimleri yazılmıyor sanırım ama googledan bakabilirsiniz. ben hem şampuan hemde serum kullanıyorum dökülmem durdu ve yeni saç oluşumu desteklendi. yaygın bir saç dökülmesi varsa farklı bi sebebi olabilir beslenme eksikliği , stres gibi

Iyi gunler ben mart ayında adet düzensizliği için kadın doğuma gittim tsh prolaktinime bakıldı normal çıktı neyse ultrason çekildim her iki yumurtaliktada peroferik dizilimli folikul kist çıktı doktor birşey demedi tarlusal verdi oldum bende gitmedim ondan sonra mayisa kadar olsun ama mayıs ayını olmadim oructayiz pko olduğum da tam belli degil ama aşırı tuylenme var ben olduğunu düşünüyorum doğum kontrol verse bile ben kullanmam onun yerine acaba oructan sonra soğan kurune mi başlasam diyorum doktora mi gitsem diyorum çok kararsızım kiloluyum bu arada vermeye çalışıyorum bilgilendirirseniz sevinirim

pekı cnm yumurtlayabılıyorsan ve kistde yoksa o zaman hafif pkonun bir zararı yok değil mı yada hamileliğe engel mı ? 3 senedir doktora gidiyorum pko olduğumu geçen ay son gittiğim doktor söyledi ... Ama hafif pko dedi, tüp bebekte ohss riskım var o yüzden dondurulmuş transfer olacagım. Buğün adet oldum 29. günüm genellıkle tam zamanında adet olurum en fazla bir iki gün gecikmiştir. Pkolu olduğumdan şüphelenecek hiçbir belirti yaşamadım o yüzden ilk duyduğumda çok şaşırdım
Canım o kan değerlerinle alakalı bi durum hafif bir dengesızlık olabilir yanı kıstı olanın kan değeri normaldır adeti duzenşı olanın hormon değerleri farklıdır tek bır sey pkoya işaret değil ayrıca pko olanlar hamile kalıyor engel degıl ama denemeler ve uygun şartları olusturmak lazım kan değerlerını bı baska doktor daha gorsun bence bide ondan bilgi al ılacla dengeleyıp hamıle kalırsın gerekte kalmaz dondurmaya belırtısı çoğunlukla olmaz benımde adetlerim duzensız arap sacı gibi ama kan değerleri normal

Canım o kan değerlerinle alakalı bi durum hafif bir dengesızlık olabilir yanı kıstı olanın kan değeri normaldır adeti duzenşı olanın hormon değerleri farklıdır tek bır sey pkoya işaret değil ayrıca pko olanlar hamile kalıyor engel degıl ama denemeler ve uygun şartları olusturmak lazım kan değerlerını bı baska doktor daha gorsun bence bide ondan bilgi al ılacla dengeleyıp hamıle kalırsın gerekte kalmaz dondurmaya belırtısı çoğunlukla olmaz benımde adetlerim duzensız arap sacı gibi ama kan değerleri normal
cnm ben 3 ay klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi gördüm mart ayında da aşılama tedavisi gördüm malesef negatif. Çok doktor gezdım 2,5 senede sonunda içime sinen bir doktor buldum o söyledi zaten bana hafif pko diye . Uygun zamanda ilişkıde denedım ovulasyom-n testide kullandım , yumurtlama takıbıde yaptırdım ama malesef olmadı artık tüp bebek düşünüyoruz

cnm ben 3 ay klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi gördüm mart ayında da aşılama tedavisi gördüm malesef negatif. Çok doktor gezdım 2,5 senede sonunda içime sinen bir doktor buldum o söyledi zaten bana hafif pko diye . Uygun zamanda ilişkıde denedım ovulasyom-n testide kullandım , yumurtlama takıbıde yaptırdım ama malesef olmadı artık tüp bebek düşünüyoruz
Yumurtlama takıbı günlerinde sık ilişkı olurmuydu? Yumurtlama var ama catlamıyor belkide döllenemiyor olabilir o nedenle dondurup kalıtelı yımurtaları degerlendırmek ıstenıyordur canım.Bende yumurtlama kalıtesi olsun diye incir kürü yapıyorum daha 1aydır deneme yapıyorum rahimde yara cıktı fıtıl kullanıyorum sımdi doktor ıylesmeden gebelik onermem dıyor 1haftaya yumırtlamam gerçekleşecek bu ayı çöpe atmak istemiyorum

bu arada benım merak ettiğim pkolu arkadaşlar AMH değerlerınız ne kadar benım 5,46 çıktı .Doktorum bu değerın 2-4 arası olması gerekır dedı

X