Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Yumurtlama takıbı günlerinde sık ilişkı olurmuydu? Yumurtlama var ama catlamıyor belkide döllenemiyor olabilir o nedenle dondurup kalıtelı yımurtaları degerlendırmek ıstenıyordur canım.Bende yumurtlama kalıtesi olsun diye incir kürü yapıyorum daha 1aydır deneme yapıyorum rahimde yara cıktı fıtıl kullanıyorum sımdi doktor ıylesmeden gebelik onermem dıyor 1haftaya yumırtlamam gerçekleşecek bu ayı çöpe atmak istemiyorum
CANIM SIK İLİŞKI OLDU , birde adetımın 21. gününde progesteron testi yaptırdım 2 defa yumurtam çatlıyormu diye değerlerim 18 ve üzeri çıktı doktor yumurtanın çatladığına emınız dedı. Ovulasyon testind de pik görüyorum ve ertesi gün siliniyıor. Dondurma tedavisini ohss riskı için yapıyorlar, bizim gibi pkolu olan hastalar yumurta geliştirici iğnelere karşı çok duyarlılar bu yüzden bir çok yumurta gelısıyor ne kadar çok yumurta gelışırse vücudun o kadar çok su topluyor şişiyor ve nefes darlığı oluyor vücudun dinlensin diye dondurup 1-2 ay içeresinde transfer yapıyor doktorlar

İlk duphaston ve dostinex vermişti ikinci gidisimde
hormonlarım düzelmişti İnsülin e bakıldı ama bebek dusununce ilaç vermeyim o zaman dedi bi yıl deneyin bakalım dedi

İlk duphaston ve dostinex vermişti ikinci gidisimde
hormonlarım düzelmişti İnsülin e bakıldı ama bebek dusununce ilaç vermeyim o zaman dedi bi yıl deneyin bakalım dedi
Bizde bebek düşünüyoruz canm hormon testimi göndersem anlar mısın canm benim hormonlarıma iyi dedi doktor ama

Metformin içeren glucophage adlı ilacı duymuştum ama nasılsa insülin direnci yok kilo yok neden kullanayım zaten hiç bir doktor da vermedi diye düşünüyordum. Yanıldığımı öğrendim. Evet insülin direnci olanlar kullanıyor bu ilacı ama olmayanlar da kullandığı zaman etki ediyormuş. Çünkü erkeklik hormonunu baskılıyor. Pkosu olmayan ama yumurtlama problemi yaşayan birisinin bu ilaçtan sonra sağlıklı yumurtlayıp kısa sürede hamile kaldığına tanık oldum. Araştırdım ve 6 ay kullanımın bazı kişilerde çoğu sorunu kalıcı olarak düzelttiğini öğrendim. Günümüze kadar yapılan araştırmalar içinde pkoyu ciddi anlamda düzelten ilaçları da böylece sıraya koymuş oldum. Listemin sonuna artık glucophage de eklendi. İnsülin sorunu olmamasına rağmen... Yıllardır zaman kaybettim hep. Bakıyorum da bu foruma yeni arkadaşlar da eklenmiş. Kimse aynı tecrübeyi yaşamak zorunda kalmasın istiyorum. Arkadaşlar lütfen d vitamini ve kalsiyum ölçtürün, eksik ise mutlaka takviye alın. İnofolic ve glucophage ilacını da yazdırın doktorunuza. Vücudunuza ağır hormon almadan basit ilaçlarla çözün sorunu bence. Ki o ağır ilaçların hiç biri pkoya çözüm olmuyor, sadece geçici süre yumurtlama vs sağlıyor. Ona rağmen benim gibi gebelik elde edemeyenler için çözüm bence. Şifa Allahtan...

Eklentiler

• IMG_6259.JPG
    IMG_6259.JPG
    33,9 KB · Görüntüleme: 38
Metformin içeren glucophage adlı ilacı duymuştum ama nasılsa insülin direnci yok kilo yok neden kullanayım zaten hiç bir doktor da vermedi diye düşünüyordum. Yanıldığımı öğrendim. Evet insülin direnci olanlar kullanıyor bu ilacı ama olmayanlar da kullandığı zaman etki ediyormuş. Çünkü erkeklik hormonunu baskılıyor. Pkosu olmayan ama yumurtlama problemi yaşayan birisinin bu ilaçtan sonra sağlıklı yumurtlayıp kısa sürede hamile kaldığına tanık oldum. Araştırdım ve 6 ay kullanımın bazı kişilerde çoğu sorunu kalıcı olarak düzelttiğini öğrendim. Günümüze kadar yapılan araştırmalar içinde pkoyu ciddi anlamda düzelten ilaçları da böylece sıraya koymuş oldum. Listemin sonuna artık glucophage de eklendi. İnsülin sorunu olmamasına rağmen... Yıllardır zaman kaybettim hep. Bakıyorum da bu foruma yeni arkadaşlar da eklenmiş. Kimse aynı tecrübeyi yaşamak zorunda kalmasın istiyorum. Arkadaşlar lütfen d vitamini ve kalsiyum ölçtürün, eksik ise mutlaka takviye alın. İnofolic ve glucophage ilacını da yazdırın doktorunuza. Vücudunuza ağır hormon almadan basit ilaçlarla çözün sorunu bence. Ki o ağır ilaçların hiç biri pkoya çözüm olmuyor, sadece geçici süre yumurtlama vs sağlıyor. Ona rağmen benim gibi gebelik elde edemeyenler için çözüm bence. Şifa Allahtan...
Şifa Allahtan :) paylaşımın için Allah razı olsun güzel insan

O konuda net bişey soylemicem canım hormon dengesi için hayit tohumu var alıp iç istersen tüm hormonları dengeliyormus düşük olanı da yüksek olanı da normal seviyeye getiriyor ben bı onbeş gün fln içtim sonra bıraktım tekrar başlamayı düşünüyorum ramazanda icesim de ok bklm ne zaman baslicam en az üç ay içilmesi tavsiye ediliyor ama sabah akşam birer bardak ve en az üç ay

pkolu kızlar
tedavi oldunuz mu?ne kadar sürede iyi bir sonuç aldınız veya alabildiniz mi??????????
Bana mı sordun canım? Bana sordunda evet doktor ikinci kez gittiğimde bebek düşünüyorum deyince ilac vermedi bi yıl deneyin dedi

merhaba ben 9 aylık evliyim bekarken hiç adet düzensizligi sorunum olmadı evlendıkten 3 ay sonra adet düzensizligi ve kilo alma basladı polikist over oldugunu soyledi doktor yalnız bebek istedigimiz için hiç bi tedavi soylemedi ilk once bebek olsun sonra hap kullanırsn dedi 12 ay boyunca bebek olmazsa tedavi başlarız dedi sizce ne yapmalıyım ilac kullanıyomusumuz

Ben kullanmaiyou
merhaba ben 9 aylık evliyim bekarken hiç adet düzensizligi sorunum olmadı evlendıkten 3 ay sonra adet düzensizligi ve kilo alma basladı polikist over oldugunu soyledi doktor yalnız bebek istedigimiz için hiç bi tedavi soylemedi ilk once bebek olsun sonra hap kullanırsn dedi 12 ay boyunca bebek olmazsa tedavi başlarız dedi sizce ne yapmalıyım ilac kullanıyomusumuz[/QUQUOT ben kullanmıyorum bana da bebek istediğim için vermedi ilaç sonra kullan da demedi bir yıl dene dedi olmazsa sanırım ilaç vericek bence kullanma bacım san da hayıt tohumunu öneriyorum bunla hamile kalan adetleri düzelen hormonları düzelen o kadar çok insan var ki ben 15 gün fln içip bırakmıştım az önce tek çizgiyi gördüm ve karar verdim uç ay bırakmadan icicem tabiki şifa Rabbimizden bunlar vesile

merhaba ben 9 aylık evliyim bekarken hiç adet düzensizligi sorunum olmadı evlendıkten 3 ay sonra adet düzensizligi ve kilo alma basladı polikist over oldugunu soyledi doktor yalnız bebek istedigimiz için hiç bi tedavi soylemedi ilk once bebek olsun sonra hap kullanırsn dedi 12 ay boyunca bebek olmazsa tedavi başlarız dedi sizce ne yapmalıyım ilac kullanıyomusumuz
Soğan kurunu de tavsiye ederim ben başladım yarım kaldı kahverengi soğan bulabilirssem yapicam yine mevsimi geçmiş sanırım yok diyolar pazarda

Merabalar aranizda yeniyim hikayem şöyle
24 yasindayim bekarken pcos tedavisi gordum evlendikten sonra adetlerim duzene girmisti ancak korunmayi biraktiktan sonra tekrar aksamaya basladi 8 ay dogal yoldan hamile kalmayi denedim bu surecte sogan ve incir havuc kuru uyguladim sonra doktor kontorlnde tedaviye basladim 3 ay klomen ve ovitrelle ile yumurta takibi yapildi hepsi olumsuz sonuclandi 1 ay ara verdikten sonra hsg cekindim ve temiz cikti ancak adet olmadim ve tarlusal kullandim suan adetin 4.gunundeyim dun doktor gittigimde buyuk bir kistimin old. Ve bu ay takip yapamayacagini soyledi beklemek gercekten zor geliyor 2 yil olacak evleneli benimle görüşlerini paylasabilecek olan arladaslarin yorumlarini bekliyorum :) herkese selamlar

Senden de allah razı olsun canım benim. Nasılsın ? Zaman o kadar hızlı ve yoğun geçiyor ki ramazanda.. yazmaya pek fırsat bulamadım. Iyisindir inşaallah :)
çok şükür :) oruç zorluyor biraz ama iyiyim elhamdülillah..memlekete gitmeye az kaldı bakalım mutluyum :) düşüğün üstünden bir ay geçmesine az kaldı adetime birkaç gün var yani ama olacakmışım gibi durmuyor inşallah çok gecikmez..ramazanda kilo veririm dedim ama tık yok :) sanki dahada aldım.. öyle işte :)

çok şükür :) oruç zorluyor biraz ama iyiyim elhamdülillah..memlekete gitmeye az kaldı bakalım mutluyum :) düşüğün üstünden bir ay geçmesine az kaldı adetime birkaç gün var yani ama olacakmışım gibi durmuyor inşallah çok gecikmez..ramazanda kilo veririm dedim ama tık yok :) sanki dahada aldım.. öyle işte :)
Inşaallah çok uzun sürmez canım yeni hamilelik. Ben de bayram sonrası ilk adette bir kere klomen denemek istiyorum. Aslinda bu ay olacakti da ramazana sıkıştırmak istemedim. Tedavileri birakali iki yılı geçti belki bir şeyler değişmiştir diye ümit ediyorum. Olmazsa da zaten paylasmistim burada o ilaçlara devam ederim diyorum. Hepimiz için hayırlısı

X