Metformin içeren glucophage adlı ilacı duymuştum ama nasılsa insülin direnci yok kilo yok neden kullanayım zaten hiç bir doktor da vermedi diye düşünüyordum. Yanıldığımı öğrendim. Evet insülin direnci olanlar kullanıyor bu ilacı ama olmayanlar da kullandığı zaman etki ediyormuş. Çünkü erkeklik hormonunu baskılıyor. Pkosu olmayan ama yumurtlama problemi yaşayan birisinin bu ilaçtan sonra sağlıklı yumurtlayıp kısa sürede hamile kaldığına tanık oldum. Araştırdım ve 6 ay kullanımın bazı kişilerde çoğu sorunu kalıcı olarak düzelttiğini öğrendim. Günümüze kadar yapılan araştırmalar içinde pkoyu ciddi anlamda düzelten ilaçları da böylece sıraya koymuş oldum. Listemin sonuna artık glucophage de eklendi. İnsülin sorunu olmamasına rağmen... Yıllardır zaman kaybettim hep. Bakıyorum da bu foruma yeni arkadaşlar da eklenmiş. Kimse aynı tecrübeyi yaşamak zorunda kalmasın istiyorum. Arkadaşlar lütfen d vitamini ve kalsiyum ölçtürün, eksik ise mutlaka takviye alın. İnofolic ve glucophage ilacını da yazdırın doktorunuza. Vücudunuza ağır hormon almadan basit ilaçlarla çözün sorunu bence. Ki o ağır ilaçların hiç biri pkoya çözüm olmuyor, sadece geçici süre yumurtlama vs sağlıyor. Ona rağmen benim gibi gebelik elde edemeyenler için çözüm bence. Şifa Allahtan...