Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

tuncss canım ya yine kist olmuş inşallah bu ay ki adetinle atılır... ne yapacaksın aşılama için bekleyecek misin?

biçim sende kendiliğinden adet olmuşsun ne güzel rahim filmi içinde gün almışsın inşallah güzel sonuçlarla gelirsin canım

canım ben çok iyi bir il deyim.imkanlarım çok ama ben korkuyorum laparoskopi yaptırmaya.çünkü sol tüp görünmedi ya bence ben kastım ondan öyle oldu.yada o tüp tamamiyle tıkalı.tıkalı tüpler için brokoli kürü varmış bende onu yapacam.bu aya da mr çektirecem bakalım sol tüp var mı diye yoksa ben tek tüplümüyüm onu anlayacam.bu ay bende bal tarçın çörek otunu yapmayı düşünüyorum.incir süper bir kür onuda tavsiye ederim ben onu yapamıyorum çünkü prolaktinim yükseliyor.sen onuda dene.
bu arada sen soğan kürü yaptınmı canımm

canım 5 yıldırmı kullanıyon metmorfini.bu ilaç yaradımı bari sana canım yani düzenli adet oluyonmu ,hormon değerlerin düzeldimi.
rahat rahat yumurtlama oluyormu yani.ayyy yoksa bu ilaç işe yaramıyormu yaaa.

aaa hoşgeldin tatlımmm.ben sorayım o zaman rahim filmi çektirmişmiydin varmıydı bir sorun yoksa temizmi çıktı.bide kürleri denedin.neleri tavsiye edersin kür olarak.

bal tarçın çöerk otu kürünü nasıl yaptığını yazarmısın canımm.

[

hakkında hayırlısı canım.. soğan kürü yaptım incir kürü yaptım ama fayda etmedi galiba tüpüm kapalı oldugu içindi ama şimai açık her ikiside rahatım şu an ..
bal tarçın ve çörek otu işte göz kararı balı alıp kavanoza döktüm üzerine yine göz kararı tarçın ve çörek otu serptim karıştırdım ya macun gibi bişey oldu ben tatlı sevmediğim için hemen ağzıma alıp yutuyorum datı kötü değil ama değişik işte :)

kızlar herkese merhaba,

bu ay gerçekten de olursa olur olmazsa olmaz diye davranmıştım ama gelin görünki adet günüm gelince heyecanlanmaktan kendimi alamıyorum acaba varmı diye.
2 gündür Brokoli yemekten bayılıcam sabah koca dolu bir kase salatasını yedim şimdi yine brokoli salatası yapıcam ,ayy bayılcam sürekli canım brokoli istiyor ne bu şimdi anlamadım
hamileyim diye de düşünmek istemiyorum ama .bu kadarda sürekli ekşili brokoli salatası istemek normalmi sizce yaa?
dün adet olucam gibi ağrım vardı bugün oda yok. off adetim geleceksede inşallah bekletmez beni diyorum

sende sagolevet tupler acıkcıktı hersey normal tek sorunumuz RABBIM OL DEYECEK ve olacak ınsl esımınde sonuclar ıyı RABBIM ın zamanını beklıyoruzartık ınsl sendeatlatırsın ve dılegıne kavusursun ecmaın...

çok sağol tatlım evet okudum baya faydalı oldu.sanırım benimde tahlil yaptırmam lazım.
metmorfin kullanmıyorum canım pko benim yumurtlamama engel olmuyor.çünkü ateş ölçüyorum ben o şekilde anlıyorum
ayrıca progesteron testimde iyi çıkmıştı.ama tabi eğer çıkarsa tahlilde kullanırım.

peki canım bu insülin direnci yumurtlamaya engelmi oluyor.yoksa kilo açısından mı problem yaratıyor.

canım ismim bahar.verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
bende ara ara değil sürekli tatlı yeme isteği var.
üşüme olayım yok.açlık yoktu ama bu ay kist yüzünden dk.hapı kullanıyorum o acaip iştahımı açtı
yoksa çok iştahsızım 1 bisküviyle akşamı ederim.
azcıkta göbeğim var doğru sanırım bende var insülin direnci
oyy birde bu çıktı başıma.

canım ben ekim ayında çektirdim ve bende acaip korkuyordum ama çok kolay geçti
anestezi almadım ki gerekte yok 10dklık bi işlem için.
evden çıkmadan önce 1 adet apranax aldım hastaneye gidince 1 tane minoset ve ordada zaten ağrıkesici yaptılar.
spekulumu takarken canım yandı ama diğer işlemleri hiç hissetmedim.
ama acısada ondan kurtulmanın verdiği rahatlık herşeye değerdi.

Arkadaşlar bi şey sormak istiyorum,
yeni d.k haplarımı bıraktım gebelik için, doktorda bana pko'lu olduğumu söyledi ve adetimin 3..günü yapılması gereken testler yazdı, bi de reçeteye folik asit yazdı bunu içmeye başla dedi.
Siz folik asit kullanıomusunuz ?

tamam canım o zaman sadece hayıt hapına ara vereyim ,korkuyorum canım yaaa yine hamile kalırımda yine kaybederim diye,hamile kalmak ayrı ,kaybetme korkusu ayrı vallahi:44:
Canım çok yüklenme vücuduna bencede sırayla yaparsan daha iyi olur senin için
Negüzel Allah nasip etmiş sana anne olmayı darısıda bizlere olsun inşallah.Allah bağışlasın evlatlarını inşallh güzel gelişmeler alırsın.
Canım çok geçmiş olsun zamanı gelince bende rahim filmi çektiririm herhalde Allah şifa versin hepimizede herkezte farklıymış bu rahim röntgeni sanırım.İnşllh iyi haberler alırsın bebeğine kavulursun canım
Allah bağışlasın Rabbim bizlere ve olmayanlarada nasip etsin tabiki yer gök dua Allah nasip ederse oluyor canım
aa ne tesadüf diyeceğim benimde sadeece göbek bölgemde yağlar var ama gitti çoğu.. dikkat et yediklerine canım benim
Canım msjın için çok teşkkürler.Evet pko genelde göbek bölgesinde yağlanma yapıyormuş
Nekadar güzel Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinAminn inşallah hepimizede nasip olur

Canım merhaba nasılsın?Ayy inşallah hamilesindirde bizde mutlu olur seviniriz canım.özelden msj atmışsın çok teşekkür ederim canım.Güzel haberlerle gel inşallah

Amin canım inşallah darısı burdaki herkese olsun..Prolaktini dengeye aldığın dönemde aşılama düşenebilirsin eğer klomenle cevap alamadıysan iğne kesinlikle daha etkili..

Doğumdan bu yana tam 2 yıl olacak pko adına hiç bir şey yapmadım.. Ta ki geçtiğimiz hafta kızımı sütten kesip metformine başlayana kadar. Günde 2 defa içiyorum.. Kilo vermeyide çok istiyorum ama henüz tamam artık deyip bu sürece giremedim gitti.. Kızım çok etkiliyor çünkü evde bi çocuk olmadan önce 6 ayda 30 kilo gibi bi muhteşem diyetim vardı ama yalan oldu :) anladım ki ne kadar dengesiz ve hızlı olursa o kadar hızlı alınıyor..

Keşke bende de o doğumla geçenlerdeki gibi geçseydi.. Aksine aşılama ve gebeliğim süresince kullandığım ilaçlar daha çok hormon dengemi bozdu.. En kötüsüde hem kilo hem tüy.. Birinden biri olmasaydı deyip duruyorumm...

Geçmesi senin adına çok sevindiri ama gönül hiç böyle sorunlarla uğraşmadan diğer insanlar gibi doğal yolla hamile kalmak istiyor değil mi nasip işte. Bende aksine geçmeyen ağır bir pkoyum fakat her iki aşılamamda da pozitif sonuç aldım şükürler olsun darısı sizlere inşallah...

aaa hoşgeldin tatlımmm.ben sorayım o zaman rahim filmi çektirmişmiydin varmıydı bir sorun yoksa temizmi çıktı.bide kürleri denedin.neleri tavsiye edersin kür olarak.

Hoşbulduk canım :) evet 2 defa çektirdim bir sorun çıkmadı tüplerimde.. Canım ben hiç kür denemedim çünkü gittiğim doktor tedavi aşamasında klomenle yumurtam oluşmayınca direk aşılamaya geçti ve zaten ilk denemede hamile kalmıştım çok şükür.. darısı size inş ama ikinci aşılamada göbekten iğneyle değilde klomenle 2 yumurta büyütmüştüm çünkü çok kilo verdim ilk gebeliğim kayıpla sonuçlandı ikzilerim vardı erken doğum oldu yaşamadılar doktorların bana tek lafı sakın kilo vermeden gelme olmuştu ve hırsla 6 ayda 30 kilodan sonra kızıma klomen + aşılamayla hamile kaldım.. yani pkoda kilo kesinlikle yumurtlamada etken faktör diye düşünüyorum.. hele kiloluysanız..

peki canım bu insülin direnci yumurtlamaya engelmi oluyor.yoksa kilo açısından mı problem yaratıyor.

Canım insülin direnci her ikisinide etkiliyor bildiğim kadarıyla... Bende kilo problemi zaten var üstelik yumurtlayamıyorumda ilaçsız.. Ama bazılarında kilo problemi olmadan da yumurtlamayı baskılıyor..

cuma günü evime döndüm ve ertesi gün saolsun kırmızılar teşrif ettiler. Hiç bırakmıyorlar peşimi saolsunlar neyse kızlar ben eşimle beraber selenyum e vitamini almaya başladık bu vitaminin erkeğe çok iyi geldiğini okudum kızlar spermdeki oksitlenmeyi önlüyormuş bu sayede daha canlı ve aktif kalan spermlerin döllenme yeteneği artıyormuş :)

tuncss canım belkide eşinin içine doğdu bu kadar ısrar ediyor vardır bir hayır inşallah önümüzdeki ay güzel sonuçlar alırsın cnm çok isterim..

bicimm sana yetişemedim gelmiş yazmışsın kendi kendine regli olmana sevindim cnm inşallah çok daha fazla işe yarıycaktır metforminn şu filmide bir atlatırsan süper olucak :)

canım metformin işine yarar merak etme hem insüilin direncini kırıyor hemde hızlı kilo verdiriyor.. ben dkh ile aldığım ki,loları (11kg) metformoninn yardımı ile 7 kilosunu verdim. şimdi 53 kilodayım.. hem kilo hem tüylenme demişsin ya her ikisi de pkodan dolayı .. kiloları vernce pko geçebilir yeni tüy çıkışı durur.. çıkan tüyler için mutlaka lazer ol uğraşılmıyor . ben ancak öle kurtuldum.. bebişin biraz daha büyüsün yaptırırsın canım
hoşgeldin canım evine artık daha sık girebilirisn topiğe.. bu ayı nasıl değerlendireceksin?

cvr ekşi yeme isteğin çok güzel bebiş vardır belki.. ne zman adet günün şimdi bende heyecanlandım bak
baharcım insülin direnci hem kiloya neden hemde yumurtlamaya engel oluyor. şimdi 28 günlük adet periyodun var mı ? lh fsh hormon değerlerin nasıl canım ?

dkh bıraktığın zaman hormon değerlerin düzelmiştir baya .. onun çin bıraktığın anı değerlendirmek istemiş canım doktorun. folik asit yumurtayı besler.. adetinin 3. günü yapılacak testler de lh fsh tsh prolaktin gibi hormonlarını ölçecektir. yumurtlama olabilmesi için lh değerinin fsh ile birbirine yakın ya da fsh dan düşük olması gerekiyor buna dikkat edersin canım..

iyiyim canım nolsun cuma günü kontrolüm var onu bekliyorum ben de. o gün bicim de rahim filmi çekilecek inşallah ikimiz için de güzel olur
hadi ikiniz de güzel haberlerle gelirsiniz inşallah...

ay canım ne güzel metformin etkisini göstermiş sende ... benim de bu ay metforminde 6. ayım ve kendiliğinden gelecek mi diye duphaston almadım bu ay.. bekliyorum .. dua et canım bizlere de ..hormon değerlerinde düzelmeye başlamıştır bence .. sonuçlarından beni de haberdar eder misin bende bu ay tahlil yaptıracağım

rahim filmi için heyecan yapma canım zaten doktorların sana kas gevşetici verecektir. onla rahatlarsın.

Son düzenleme:
günaydın kızlar hepinize iyi haftalar diliyorum ben bugün adet oldum kızlar bu ay soğan suyu içecem hadı bakalım hayrılısı diyorum :)

inşallah kontrolden geldiğinde minnoşunla hasret gidermiş olursun.. bicimi de heyecanla bekliyorum.. inşallah kolay bir film süreci atlatır..
bana gelinceeee.. dün burda bizim de hava berbattı akşama kadar mayışıp durduk.. sonra kuzenimin bebeği olmuştu bende doğum anına kadar onun yanındaydım.. minnoşu görmeye gittik.. koca kız olmuş maşallah.. eşim gözümün içine baktı durdu.. içimiz bi tuhaf oldu.. her geçen gün bebek hasreti bizi daha da yakıyor.. Allah'ım tez zamanda nasip etsin bizlere de inşallah.. kistim için doktor sadece sonradan oluşmuş da olabilir ya da çatlamamış da olabilir bunu anlamamız imkansız dedi.. aşılama yapalım deyip durdu.. eşim de zaten çok ısrar ediyor.. sanırım önümzdeki ay aşılama deneyeceğiz.. bakalım nasip artık..

merhabalar.. bu film konusu ile ilgili milyon tane hikaye öneri şikayet okuyabilirsin.. lütfen hiçbirini ciddiye alma.. çünki herkeste farklı etki yapıyor.. kiminin canı çok tatlı oluyor çok canı acıyor kimi dayanıklı oluyor hiç ağrı acı hissetmiyor.. rahat olmak için film sabahında kuvvetli bir kas gevşetici al, filmden de 45 dakika önce doktorunun önereceği ilacı al.. umarım rahat ve kolaylıkla atlatırsın.. en kısa zamanda bebeğine kavuşmanı diliyorum.. ama lütfen lütfen lütfen yazan kötü hikayeleri okuyup aldanma.. benim canım çok tatlı olmasına rağmen dayandım.. dayanılmayacak birşey değil..

canım selam.. bakalım atılır inşallah.. zaten küçük bişey.. 2 cm kadar.. doğum kontrol hapı içiyorum bu ay.. adetin 2. günü çağırdı doktor.. gideceğim işte bakalım yumurtalıkların durumuna göre iğneye başlatacak ve aşılama.. eşim bir an önce aşılama yapmak istiyor.. onun gönlü olsun bakalım.. inşallah gelir bebeğimiz bizi bekletmeden.. eğer aşılama ile de olmazsa ben yaz sonuna kadar bekleme taraftarıyım.. ama bakalım zaman ne göstercek..

hayırdır brokoli yemeler filan test yaptın mı? günün ne zaman?

hiç gelmemesinden iyidir kırmızıların gelmesi bence selenyumu okumuştum bende.. bende keçiboynuzu yedireyim eşime diyorum adam yok inatcı.. ben yemem öyle şeyler diyor.. brokoli ve kereviz çok iyiymiş erkekler için.. asla ağzına sokmuyo .. beni deli edecek.. armut piş ağzıma düş diyor.. aşılma yaparız olur işte diyor.. olmayınca kafasına balyoz gibi inecek de farkında değil işte.. muz yedir kocana bide.. muz da çok iyiymiş.. 2-3 gündür bunları araştırıyorum
inşallah dediğin gibi olur arkadaşım da sonuç güzel olur, emeklerimize değer..

günaydın kızlar hepinize iyi haftalar diliyorum ben bugün adet oldum kızlar bu ay soğan suyu içecem hadı bakalım hayrılısı diyorum :)

ohh gelmiş kırmızılar çok bekletmeden.. soğan kilo da verdiriyormuş sanırım belki destek olur diyetine de hızlıca gidiverir kilolar..

canım naber ansılsın nasıl giidyor evet geldi benim kırmızılar buay soğana başlıyorum evet belkı zayıflamamda yardımcı olur :) hadı hayırlısı sonra incir :)

canım naber ansılsın nasıl giidyor evet geldi benim kırmızılar buay soğana başlıyorum evet belkı zayıflamamda yardımcı olur :) hadı hayırlısı sonra incir :)

ben iyiyim sen nasılsın görüşemez olduk..
inciri düzenli yemek gerekiyormuş.. benim doktor en son gittiğimde günde en az 2 kuru incir ye dedi.. yumurtlamaya yardımcı olur dedi.. kürden ziyade bu şekilde de tüketebilirsin.. benim de incirler tükendiydi en son aldıklarımda hep çürük çıktı içim kaldırmıyo şimdi incir almayı..

evet görüşemez olduk valla bu ay ateşimide ölçcem bakalım nolcak hayırlısı incir yesekde olur yaa bide prseed jel diye bişey var onuda almayı düşünüyorum :) araştırmadayım suan

ya adetlerim düzenliydi (elimde beni mutlu eden bi bu vardı) ama bu ay 5 gündür beklemedeyim.doktora gidip bir hayal kırıklığı daha yaşamak istemiyorum. tecrübelerinize ihtiyacım var.

5 gündür bekle bekle adet yok ortalıkta
adet öncesi balon gibi şişen memişlerim bu defa gecikme olduktan sonra ara ara sızlamaya başladı.
belim kopmak üzere
bazen ter basıyo bazen de üşüyorum:18::18::18:
bunları yaşayıp da arkasından adet olanınız var mı. iki gün önce idrar testi yaptım ama tık yok.
içinize ne doğoyo. siz olsanız benim gibi menapoza girdiğinizi mi düşünürsünüz yoksa amaaan battı balık yan gider diyip yine doktorun yolunu tutarmıydınız... bilemiyorum ve böyle olmayı hiiiçç sevmiyorummmm. fikirlerinize ihtiyacım var:44::44::44::44:

adet düzeni stres hava değişikliği vb. yüzünden etkilenebilir, bu yüzden adetin gecikmiş olabilir. ya da eğer hamileysen idrar testinde çıkmamış olabilir. yani çok ihtimal var ama gerçeği ancak doktora giderek öğrenebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…