- 14 Şubat 2010
- 5.557
- 21
Bencede canım kullanmamaya çalış söktürücü alırsın duphaston yada tarlusal kullanılıyor genelde inşllh adetlerin düzene girer canım kilo vermeye çalış Allah şifa versinCanim boyum 162, ve kilom 63.. aslinda hep 50 kg da olan biriydim ta ki gecen yil birden kilo almaya basladim.. son 4-5 yildir adetim duzensiz ama burda doktorlar pek ilgilenmedi..
burda boyle sorun yasandiginda seninde dedigin gibi hemen dogum kontrol hapi veriyorlar.. aslinda doktorum uzman baya bu alanda ama benle yeterince ilgilenmedi..
Acikcasi Turkiye tatile geldigimde doktora gorunmek istiyorum.. burda bana adet sokturucu bile yazmadi.. Bel ve kalca olculerimi alip yazicam.. ama ozelikle o bolgelerde yaglanma cok oldu
cok dikkat etmeme ragmen.. ayrica cok zor kilo veriyorum..
Hosbulduk.. Canim bende oyle tahmin etmistim, ozaman ben hic kulanmiyim.. nette cok arastirma yaptim ve herkes kilo aldigini yazmis.. simdiki halimden daha fazla kilo alirsam kafayi yerim sanirim..
Hosbuldum.. Tesekkurler cevabin icin canim.. Metformin ilacini ben bundan 3 yil once almistim ama pcos oldugunu bilmiyodum bende.. asiri mide bulantisi yapmisti.. Aslinda sanirim ona yeniden baslamam lazim baska carem yok gibi gorunuyor.. Ama dedigin gibi su sac dokulme varya en zoruda o.. belden uzun saclarim vardi simdi kisacik omuzuma bile degmiyor.. en cokta o moral bozuyor ve fazla kilolar.. evet bekarim.. simdilik boyle ama ilerde evlenirsem umarim anne olmak istedigimde zorlanmam..
Hosbulduk canim.. haklisin beterin beteri var.. bunada sukur.. burdaki tavsiyelerinizden sonra tekrar metformine baslamanin dogru oldugunu dusunuyorum.. ve dediginiz gibi dogum kontrol hapindan da uzak durucam.. kilo felan yapar bide onunla ugrasamam..
İyi canım sevindim normal olmasına inşallh dahada iyi olursunanladım canım çok iyi yapmışsın.. bencede senin tek sonunun insülin direnci ve bunu metforminin desteğiyle kırabilirsin.. şöyle 6-8 kilo versen bile etki göstereceğine inanıyorum.. ben sana şuan başla diyorum metformine ama için rahat etmeyecek bilirim bende öyleyim illa doktor söylesin.. ama bak bu doktorun söyleyecektir ilgilenirse seninle..
teşekkür ederim baharcım.. sordum röntgen filmini de doktorum dedi ki ona gerek yok bütün hormonların istenilen değrde.. bir anormallik olduğunda röntgen filmi çekiyoruz dedi..
teşekkür ederim cvr .. evet pkolu kalıtsal bir hastalık ama yakın ailemde böyle bir kimse yok. annem maşallah dır kaç çocuğu oldu 7 kardeşiz. ve annem 17yaşında bile 75 kilodaymış şimdi 105 kilo da ama annnemde pkonun eseri bile yok amcamın kızlarında da var 3 tane kuzenim de pkolu. şuan ikisi çocuk sahibi oldu diğeri çalışıyor. güzel bir makale okumuştum orada şöyle diyordu şeker hastalığı ile kadınlarda görülen pcos nun nedeni aynı genlerdir. buradan da şunu anlıyorum babamın tarafı amcalarım babam hep şeker hastası. yani ben babamdan aldım bu geni. dikkat etmezsem de ileri de şeker hastalığına yakalanma riskim çok yüksek. şeker hastalığı kadınlarda direk yumurtalıkları etkilermiş. insülin direnci derken pko oluyorz.. Allah tan diğer kız kardeşlerimde yok pko ablamın 2 çocuğu var. kız kardeşleriminde normal seyrediyor döngüleri. cvr cim peki şeker hastası olan var mı sizde ?
canım dünyada iyilik yapacaksan annene yap derlerr. çok iyi yapmışsın sevabını almışsındır. şuan düşünüyorumda beni kimse annem kadar sevemez..
canım metforinin mide bulantısı yaptığını söylemişsin düşük dozlarla başlayıp yemekten hemen sonra alırsan bu yan etki 10 gün sonra gidiyor. sen adetlerin gecikince duphaston al canım . hiç bir zararı yok. ve adetlerini fazla geciktirme rahim duvarı kalınlaşması oluyor..
hormonların kilo vermenle düzelmeye başlar ama öyle 1-2 ay içinde hemen düzelmez . bu süreçte sabırlı olmalısın. isyan etmeyelim canım ilk öğrendiğimde uykularım kaçmıştı benim. herşeyin çaresi var. tüylere 5-6 lazer seansı kafi. sanki o kıllar orada hiç yokmuş gibi oluyor ben yaptırdım daha da çıkmadılar. bundan sonra yedikelrimzie içtiklerimize dikkat edeceğiz .emin ol kilo veririsien düzelir hormonların.. adetlerin düzene girer yeni tüy çıkışı durur. ve en güzeli kilo verdiğin için daha güzel hissedeceksindir kkendini.. yaşın 20nin üstünde metformine başla derdim. şuan kendi imkanlarınla egzersilerle kilo vermeye çalış. ihmal etme çünkü her geçen ay düzensiz hormonlar bir kaç daha kist oluşturuyor yumurtalıklarımızda..bu kızır döngüyü kırmak elimizde.
ayyyy Allahım bizede nasip et yarabbim.bir gün bizde bebeklerimiz alıp güzel havalarda parklarda gezdirelim.En kısa zamanda hamile kalırız inşallahhhhhhhhhhhhh.
ARTIK BU TOPİĞE HAREKET LAZIMMM.bir hamile haberi daha lazımmmmmmmmm.
Amin canım amin inşallah bizlerede nasip olur