- 10 Mayıs 2007
- 8.283
- 1.849
- 38
canım o zaman inşallah bebeğin seni bekletmez .. şimdiden yumurtlamanı geri döndürecek tedavilere yönlen ozaman doğum kontrl geçici çözüm.. kilolu bir hanımmışssın anlaşılan sende de insülin direnci olmalı metformine başla derim.. hem kilolarını kolay verirsin açlık krizi falan olmuyor, iştahın kapalıyor , ve kandaki insülin direncini kırmaya yardımcı bir ilaç. şuan ki durum da korunmaya ihtiyacın yok anladığım kadarıyla ilaçsız adet olamıyorsun. ben şuan bekarım ve uyguladığım yöntem benzer olacaktır seninle istersen sende bunu yap canım metformin alıyorum. 15günden sonra 10 gün de duphaston alıyorum.. metformin kilolularda daha çok etkiyi gösteriyor. bende bir daha ki ay duphaston almayacağım bakalım normal adetim gelecek mi... 3. aydan sonra aadetler düzene girebiliyormuş.. adetleirni düzenen koyabilirsen ozman korunursun canım. çünkü bizim grup hastalıklığı olanlar istediğimiz zamanda hamile kalmamız zor oluyor. sen şimdiden o zmana kadar yumurtlamanı geriş getirmeye çalış.. bende evleninceye kadar kontrol altına almak istiyorum..
evet canım bakalım işte iyi bir doktor bulup gitmem lazım.
onun kontrolünde kullanayım diyorum 1-2 yıla kadar da tedavi olursam sonra bebek yapma çalışmalarına başlarız.
metformin ilacın adı değilmiş sanırım etken maddesiymiş.
dün eczaneden alayım dedim hangisi dediler? 850 mg 1000mg varmış değişik markalar varmış.
geri vazgeçtim almaktan, doktor yazsın dedim. siz ne kullanıyorsunuz_?
doktor mu verdi?