bana herhangi bir rahatsızlık vermiyoru bu ilacı kullanmak. artık otomatikleştimde hiç unutmuyorum. sabah akşam 1000lik yutuyorum rahatım mutluyum huzurluyum. ömür boyu kullanmam gerekiyormuş ayrıca birde guatr ilacımı tamam dedim kullanırım büyütülcek birşey değil. tek sıkıntım bebeğimin olmamasıydı. allaha şükür bebeğim tüp bebekte bile gelmemişken kendiliğinden giriverdi hayatımıza şimdi hamileyim 16. haftamız oğlumla. herkese allahtan şifa diliyorum
bana herhangi bir rahatsızlık vermiyoru bu ilacı kullanmak. artık otomatikleştimde hiç unutmuyorum. sabah akşam 1000lik yutuyorum rahatım mutluyum huzurluyum. ömür boyu kullanmam gerekiyormuş ayrıca birde guatr ilacımı tamam dedim kullanırım büyütülcek birşey değil. tek sıkıntım bebeğimin olmamasıydı. allaha şükür bebeğim tüp bebekte bile gelmemişken kendiliğinden giriverdi hayatımıza şimdi hamileyim 16. haftamız oğlumla. herkese allahtan şifa diliyorum
arkadaşlarr bende polikistik over hastasıyom sol overde kislerim oluyodu doktora gtm tamamen yok olmuşşş sağ overde çokküçük bir kistim varmış düzenli her ay regl oluyorum ve kılomda normal hatta biraz zayıfım ve doktorum bana ilaç vermediii şuan bekarımm ama ileride çocuğumun olmamasından korkuyorum şimdiden tedavi olmak istiyorumm ama ilaç vermedii hçç ne yapmalıyımmm arkadaşşlarr kafamı çok kurcalıyo buuu sorularrrr pko hastalarındaa çocuğu olan varsa yazarsaaa sevinirimm;(((
bu arada ben metformin kullandığımın ilk ayında 32.gün regl oldum arkadaşlar :) buna çok sevindim..ayrıca kasıklarımda ağrı ve servikal mukusu da gözlemlemiştim..yani ilaç daha ilk aydan işe yaradı bence..şimdi bu ayki siklusumun 9. günündeyim,ateş ölçümü yapıyorum..bu kez ovulasyonu kaçırmazsam değerlendireceğim :) bana ve bebek isteyen herkese iyi şanslar
arkdaşlar dokturda bana bu ilaçtan verdi şeker yüklemesi falan yapmadı insülün direncimin ne durumda olduğunu bilmiyorum sonuçta bu şeker hapı şeker hastası olmadığn halde kullanıldığnda hastalığı tetikleyebilri birde dr pkolu olanlara bu ilaç dışında başka ilaç verdi mi dokturum baba sadece bu ilacı verdi ek başına bu ilaç hamile kalmaya yadımcı olur mu cvp verirseniz sevinrm yoksa konu açıcam:):):
biricik sana özel msj ataıcamtm ama mesaj hakkım olmadığı için atamadm beni de bilgilenrsen sevinrm
canım benimde insülin direncim yokdu ama bana çok iyi geldi. pko hastalığında ille de şeker sorunun olması gerekmiyor. bu ilaç yapılan araştırmalarda, normalde diabet tipi II olanlarda kullanılıyordu ama dediğim gibi, tesadüfen (kaç yıl önce bilemem ama anladığım kadarıyla 10 yıl önce) bu ilacın PKO lularda çok işe yaradığı keşfedildi......
ne hakkında canım?
tşk ederim cnm cnm peki cnm bu ilaç ek başına hamile kalmayı sağlıyor mu ben 50 günde 1 adet oluyorum bu ilaç inş işime yarar ben 1.65 boyunda ve 50 kiloyum klio probelim de yok inş işe yarar doktur klomen vb ilçalrı ilk etapta vermmesin nedeni ne olabilr burda bilgilebdkten sonra bu sorular aklıma geldi gelecek ay dokruma sorayım
cnm gördüğüm kadarıyla sen bu konuda baya bilgilsin bilgilemek için genelde yazdığm mesaj yazdım özelde daha çabuk cvplarsın diye:):):ama tşk ederim hemen cvpladın
canım bu topiği baştan sona kadar oku...orda herşeyi yazdım. özelden yazsam bile aynı şeyleri yazıcaktım......
başka sorun olursa, seve seve cevaplarım tabiki....
cnm çok başatan sona kadar okudum çok bilgilendm tşk ederim son olarak bi şeyddaha sorucam sen bunu ilacın yanında başka ilaç kullanıyormusn yumurtlama için birde doktur bana pko demedi yumurtlama tembelliği dedi aynı şey mi acaba
valla ben sadece glifor, bebe aspirini, folik asit ve kısa süredir saç dökülmesi için benexol b1 kullanıyorum. bir dahaki adetimden sonra doktora gidip yumurta olup olmadığına baktırıcam. daha hiç yumurtlama ilacı kullanmadım (klomen) dediğim gibi yumurtluyormuyum kendimden ona bir baktırıyım... benim hedefim ilk önce adet düzenlemek ve kilo vermekdi..yaklaşık 5 kg verdim.
sen mutlaka hotmon testi yaptır. orda çıkar PKO olup olmadığın. LH eğer FSh dan yüksekse, pko sun demektir. doktoruna mutlaka adetin 3. günü kan aldırmak istediğini söyle. yumurta tembelliği genelde pko belirtisi oluyor. senin şimdi başlangıç olabilir, o yüzden tüm bu pko nun getirdiği yan etkileri yaşamıyor olabilirsin. ilerisi için önlemini al derim. ben 10 yıl doğum kontrol hapı kullandım. bırakır bırakmazda belirtiler başladı. hatta ilk hormon testim düzgün çıkmıştı çünkü d.kontr. hapını bırakalı daha 30 gün falan olmuştu. (do.kntr. hapları kullandığın sürece adetini ve hormonlarını düzenler) ama 2-3 ay sonra şikayetler tekrar başlar.....
dediğim gibi, sen mutlaka bir kan aldır ama adetinin 3. ya da 4. günü.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?