• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko olupta MEetformi (Glifor,Glucophage) Kullananlar

arkadaşlar bende 1999 dan beri pko luyum hep diana 35 kullandım bu zamana kadar evlenıncede kullanmaya devam ettım takı cocuk ısteyene kadar ılacı bıraktım bu arada ılacı bırakınca 10 kilo aldım 2 ay kadar bekledım olmadı sonra dra gittik bana serophone adında bır yumurtlama ılacı verdı 1 ay kullandım olmadı 2 ay kullandım olmadı 3 ay kullandım ve catlatma ıgnesi oldum fayda etmedı sonra rahım fılmı cekıldım temız cıktı.esımden ılk basta test ıstemedı yenı ıstedı 2 ayrı yerde test yaptırdık 1 ay arayla tam tersı sonuclar cıktı anlamadık.neyse doktor deiştirdim gecen ay adet görmedım doktor baktı yumurtlamam olmus ama çatlamamıs 3cm kist olusmus.yumurtlama ilacı kullanıncada 2 tane yumurtam olmustu ama fayda etmedi. doktor önce bu kıstı yok etmek lazım dedı dogum kontrol habı verdı bunun yanında da Glucophage verdı 850 mg gunde 1 tane hıc bır doktor bugune kadar bana bunu soylemedı bakalım hem kılo verdırcekmıs hemde adetlerı duzenlıcekmıs daha sonra yumurtlama takıbı yapacakmıs doktor.eskı doktoruma kalsa tekrar serophone kullandırcaktı bana bakmadan sonra da orda ki kist buyuyup 2 katına cıkacaktı artık sıkıldım sonuca ulasmak ıstıyorum allah hepımızın yardımcısı olsun

arkadaşlar bende 1999 dan beri pko luyum hep diana 35 kullandım bu zamana kadar evlenıncede kullanmaya devam ettım takı cocuk ısteyene kadar ılacı bıraktım bu arada ılacı bırakınca 10 kilo aldım 2 ay kadar bekledım olmadı sonra dra gittik bana serophone adında bır yumurtlama ılacı verdı 1 ay kullandım olmadı 2 ay kullandım olmadı 3 ay kullandım ve catlatma ıgnesi oldum fayda etmedı sonra rahım fılmı cekıldım temız cıktı.esımden ılk basta test ıstemedı yenı ıstedı 2 ayrı yerde test yaptırdık 1 ay arayla tam tersı sonuclar cıktı anlamadık.neyse doktor deiştirdim gecen ay adet görmedım doktor baktı yumurtlamam olmus ama çatlamamıs 3cm kist olusmus.yumurtlama ilacı kullanıncada 2 tane yumurtam olmustu ama fayda etmedi. doktor önce bu kıstı yok etmek lazım dedı dogum kontrol habı verdı bunun yanında da Glucophage verdı 850 mg gunde 1 tane hıc bır doktor bugune kadar bana bunu soylemedı bakalım hem kılo verdırcekmıs hemde adetlerı duzenlıcekmıs daha sonra yumurtlama takıbı yapacakmıs doktor.eskı doktoruma kalsa tekrar serophone kullandırcaktı bana bakmadan sonra da orda ki kist buyuyup 2 katına cıkacaktı artık sıkıldım sonuca ulasmak ıstıyorum allah hepımızın yardımcısı olsun

ama seninde bunca yıldır pko olup bu ilaç hakkında hiçbirşey bilmemen de ilginç. bir an önce başla ilaca derim....

malesef ıste bu zamana kadar kımse bahsetmedı ama ınsallah bundan sonra hersey daha ıyı olucak

tekrar buraya da post layım...

PKOS’ u olan kadınlarda insülin rezistansı ve kompensatuar hiperinsülineminin sık izlenmesi üzerine tedavide yeni yöntemler geliştirilmiştir. Dolaşımdaki yüksek insülin düzeyinin ovulasyonu baskıladığı gözlenmiştir. İnsülin duyarlılığını artıran metformin, troglitazone veya D-chiro-inositol gibi ajanlar PKOS tedavisinde kullanılmaya başlanılmıştır.

Metformin:

Metformin, insülinden bağımsız Diabetus Mellitusun tedavsinde kullanılan hipoglisemiye yol açmayan , insulin duyarlılığını arttıran biguanid türevidir. Metformin tedavisi ile FSH ya yanıt olarak aromataz aktivitesinde azalma görülür. PKOS’u olan hastalarda metformin ile hiperinsülinemi ve hiperandrojenemide azalma izlenirken adetler düzene girer, gebelik oluşur. PKOS’u olan obez hastalarda metformin kullanımı ile kısa dönemde bile insülin düzeyinde ve androjen seviyelerinde azalma gözlenir. Günümüzde arttırılan dozlarda kullanılan metformin tedavisi sıkça kullanılmaktadır. İlk hafta 500mg metformin günde bir kez yemeklerle birlikte 14 gün kullanılır. Metformine cevap vermeyenlerde ise 500mg lık doz ilk önce günde iki kez olarak arttırılarak bir hafta boyunca kullanılır sonra günde iki kez 850mg a çıkılarak kullanılır.

Tedaviye başlandığında midede rahatsızlık hissi, diyare gibi şikayetler gelişebilir ancak ilk haftanın sonunda bu şikayetler geriler. Bu semptomlar doz bağlı olarak gelişir, ilk haftada düşük doz kullanımı bu şikayetleri azaltır. Metforminin en önemli özelliği antihiperglisemik bir ajan olmasına rağmen klinik hipoglisemiye neden olmamasıdır. Diyabeti olmayan hastalarla yapılan pek çok çalışmada da bu özelliği üzerinde durulmuştur.

PKOS ve hiperinsülinemisi olan kadınlarda ovulasyon indüksiyonu için tek ajan olarak veya klomifen ve gonadotropin ile birlikte kullanılan metforminin etkinliği ve güvenirliği yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Metforminin overlerdeki androjen düzeyini direkt olarak etkileyerek azaltmasını sebebiyle , PKOS’u olan tüm kadınlarda konsepsiyon sağlama etkisi araştırılmaktadır. Metformin gebelikte güvenli olarak kullanıldığı gibi PKOS’ a bağlı düşükleri de azalttığı düşünülmektedir .

PKOS’u olan kadınlarda spontan veya yardımcı teknikler sonrasında gelişen gebeliklerde düşük riski artmıştır. İlk trimester düşük oranı PKOS lu kadınlarda %30-50 olarak saptanmıştır. Metformin kullanımı ile birlikte , PKOS’lu hastalarda düşük oranında azalma gözlenmiştir.

bazıları düşük dozla başlıyor. 850 mg ile günde...yan etkiler geçince günde 2 x 850 mg a çıkıyorlar.

ben baştan günde 2000 mg ile başladım

teşekkür ederim biricik...
bende yaklaşık 5 aydır günde bir adet alıyorumda..
acaba 2 mi alsam diye düşündüm??

Arkadaşlar siz metformini günde kaç tane alıyosunuz???

Bende günde 1 tane 850 mg. alıyorum ikiye geçemedim diyare yüzünden bağırsaklarım zaten çok hassas yağlı bişey yediğimde yada soğuk kola fln içersem hemen diyare oluyorum:43: bu ilacıda ikiye çıkardım bi kere ama felaketim oldu bende tekrar bire düşürmek zorunda kaldım :59:

teşekkür ederim biricik...
bende yaklaşık 5 aydır günde bir adet alıyorumda..
acaba 2 mi alsam diye düşündüm??

evet dozu ikiye çıkar derim...hergün bebe aspirinini ihmal etmeyin kızlar. adet olmaya yardımcı oluyo bana göre. kanı inceltiyor ya, adetler yoğun oluyor

kızlar yarın doktora gidicem bende hormon sonuçlarıma bakıcak ona göre ilaç yaızcak ve büyük ihtimalle d.kontrol hapı vericek (bekarım) ama yazdıklarını okudum da metformin ilacını da sorucam onu yazmasını isticem:2:

selam kızlar ben glifora başlayalı henüz iki gün oldu
benim doktorum aç almam gerektiğini söyledi
bulantı filan yok ama aşırı derecede baş ağrısı mevcut
pco haşimato tiroidi prolaktin yüksekliği ve kilo var
daha ne olsun değil mi
bebiş yok ama:50:

selam kızlar ben glifora başlayalı henüz iki gün oldu
benim doktorum aç almam gerektiğini söyledi
bulantı filan yok ama aşırı derecede baş ağrısı mevcut
pco haşimato tiroidi prolaktin yüksekliği ve kilo var
daha ne olsun değil mi
bebiş yok ama:50:

yok genelde tok ya da öğün arası alınıyor canım.
mutlaka kilo ver tatlım.....

yan etkiler bazen 3-4 gün sonra başlıyor

bende bugün aldım bu ilacı,benim tüp bebek dr um al dedi,önümzdeki ay 3.tüp bebeği yaptrcaz bu ay metformin al yumurtan kaliteli olsun dedi ınş fayda eder,gerç, daha önce 8-9 ay kullandım hiç bi işe yaramamştı ama bu farklı olcak bu sefer hamile kalacağım ınş yavrularımı kucağıma alacağım ve bende anne olcağımmmm:49::49:

bende bugün aldım bu ilacı,benim tüp bebek dr um al dedi,önümzdeki ay 3.tüp bebeği yaptrcaz bu ay metformin al yumurtan kaliteli olsun dedi ınş fayda eder,gerç, daha önce 8-9 ay kullandım hiç bi işe yaramamştı ama bu farklı olcak bu sefer hamile kalacağım ınş yavrularımı kucağıma alacağım ve bende anne olcağımmmm:49::49:

yavrularımı? Allah söyletti heralde canım. ikizmi diledin allahtan??? umarım olur. glifor süper bir ilaç, buna inan....

yavrularımı? Allah söyletti heralde canım. ikizmi diledin allahtan??? umarım olur. glifor süper bir ilaç, buna inan....

canım dileğim ikiz değil aslında hani ileriye dönük istedim ben,ama tüp ebbekte 2 embyro koyulacak Rabbim nasip ederde ikiside tutarsa hiç fena olmaz hani,yılların özlemini çıkarmş olurum:49:

canım süper demişsin sen ne zamandır kullanıyosun
nasıl bi etki yaptı
cidden yumurta kalitesini olumlu yönde etkilyor mu
yavaş yavaş artırıyorum ama baş ağrısından kurtulamadım hala
yan etkilerden kurtulmanın bi yolu var mı

canım süper demişsin sen ne zamandır kullanıyosun
nasıl bi etki yaptı
cidden yumurta kalitesini olumlu yönde etkilyor mu
yavaş yavaş artırıyorum ama baş ağrısından kurtulamadım hala
yan etkilerden kurtulmanın bi yolu var mı

ben araştramlarıma göre yum kalitesini arttıryor canım
ama bende hamdolsun baş ağrım falan olmadı
hatta ben başım döncek midem bulancak diye çok bekledim:9:
ama olmadı bişey
bugün 2 ye çıakrtıyorum bakalım belki yapar
tüp ebbek dr um verdi bana bunu

ben araştramlarıma göre yum kalitesini arttıryor canım
ama bende hamdolsun baş ağrım falan olmadı
hatta ben başım döncek midem bulancak diye çok bekledim:9:
ama olmadı bişey
bugün 2 ye çıakrtıyorum bakalım belki yapar
tüp ebbek dr um verdi bana bunu

süper. yan etki yapmayan nadir insanlardansın heralde.....

ama öyle 1 aylık kullanımla olmuyor. ancak 4 ay kullanmdan sonra iyice işe yarıyor

bana herhangi bir rahatsızlık vermiyoru bu ilacı kullanmak. artık otomatikleştimde hiç unutmuyorum. sabah akşam 1000lik yutuyorum rahatım mutluyum huzurluyum. ömür boyu kullanmam gerekiyormuş ayrıca birde guatr ilacımı tamam dedim kullanırım büyütülcek birşey değil. tek sıkıntım bebeğimin olmamasıydı. allaha şükür bebeğim tüp bebekte bile gelmemişken kendiliğinden giriverdi hayatımıza şimdi hamileyim 16. haftamız oğlumla. herkese allahtan şifa diliyorum:61:

Back
X