• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pisi pisine biten bir evlilik

canım bu işin sonu yok.Eşimle çok sorun yaşadım evden gitmeye kalktğmda asla izin vermedi ne kadar sinirli olursa olsun sinirden 2 kere boşanalm dedim asla kabul etmedi yani seviyosa bunu teklif edemez

Başlık pisi pisine biten bir evlilik.Yasayanlar yorum yazsin diye konu açsanız yorum yapmazdım.
Konu acarken yorum yapacak kisileri seçemiyorsunuz. Bana verdiğiniz cevap gibiyse iletisiminiz ve tavrınız
eşinizin ayrilmaktaki ısrarının sebebi belli.Gecmis olsun 1 bardak soğuk su için oturup.
Sizin de empatiden cok uzak cevabinizdan ben de anlıyorum açıkçası yorum yapma niyetinizi. Bakin olumsuz şeyler yazan arkadaşlar da oldu,teşekkür ettim hepsine. Evet,eşimin de neden boşanmak istediğini ne güzel anladiniz hemen:) oturdum bir bardak soğuk su içiyorum şimdi, tavsiyeniz üzerine,teşekkür ederim.

canım bu işin sonu yok.Eşimle çok sorun yaşadım evden gitmeye kalktğmda asla izin vermedi ne kadar sinirli olursa olsun sinirden 2 kere boşanalm dedim asla kabul etmedi yani seviyosa bunu teklif edemez
O zaman sizde mi sevmiyordunuz ki boşanmayı teklif ettiniz

Son düzenleme:
Doğru söylüyorsun,bu açıdan bakıyorum bu aralar zaten. Etrafimizda birçok çift var,inanın yaşadıkları sorunlar,bizimkilere göre çok daha büyük fakat vazgeçmiyorlar. Biz o bağı kuramadık sanırım. Ben de sevgi problemi olduğunu düşünmeye basladim. Teşekkür ederim yorumunuz için

Mümkünse hicbir zaman ,kimseyle telefonda kavga etmeyin.
Ben yerinizde olsam ,esyalarimi toplar evime donerdim. Evim oldugu icin döndüm derdim. 1 2 gun sormazsa konusmazdim. 3 gun konusur , evlilik terapisti onerirdim.
Olmuyorsa esyalarimi toplar donerdim.
Avukat arkadasin tavsiyesi gibi 2 sahitle bu isi en kisa zamanda bitirirdim.

Ama ilk once o eve gidilmeli ve yuz yuze konusulmali , benim fikrim.

Evciliğe dönmüş sizin evliliğiniz. Boşanma sözü bu kadar kolay alınmamalı ağza. Hiçbir stres, yorgunluk da buna sebep olamaz bana göre. İnsan duygusal patlamalar yaşayabilir ama aklı başında olan boşanma lafı etmez. Zaten boşanmak da öyle öfkeyle verilecek bir karar değil. Bilemiyorum siz ikiniz de evlilik için olgunlaşmamışsınız ne yazık ki.
Doğru söylüyorsunuz. Yaşlar olgun ama evlilik olgunluğu başka bir şey,ben kesinlikle faturayı eşime kesmiyorum. Ikimiz de evliliğin gerektirdiği olgunlukta değiliz.. ne yazıkki haklısınız..

Mümkünse hicbir zaman ,kimseyle telefonda kavga etmeyin.
Ben yerinizde olsam ,esyalarimi toplar evime donerdim. Evim oldugu icin döndüm derdim. 1 2 gun sormazsa konusmazdim. 3 gun konusur , evlilik terapisti onerirdim.
Olmuyorsa esyalarimi toplar donerdim.
Avukat arkadasin tavsiyesi gibi 2 sahitle bu isi en kisa zamanda bitirirdim.

Ama ilk once o eve gidilmeli ve yuz yuze konusulmali , benim fikrim.
Açıkçası boşanmayı göze aldım,benim şu noktada tereddütüm gözden çıkardıysam zaten devam etmek istemiyorum. Sancısı geçer elbet bir gün. Her Evlilikte tartışma oluyor,ama eşimin boşanmayı bu kadar dile getirmesi kesinleştirmesi,söylediğiniz şeyi yapmak konusunda elimi kolumu bağlıyor..

Şu an bir aydınlanma yaşadım,bu açıdan bakmamıştım gerçekten:) hanımefendi haklı aslında,yanlış anlamayın ama sevgi probleminiz var mıydı eşinizle?
Eşiniz sizinle baş edemediği için blöf yapıyo değişmeniz için tuzağa düşmeyin sakin kalın zaten dönecektir ,ama eşinizi eleştirmeyin bence bundan sonra ben bu sebeple çok çektim eşimden soğudum. Eleştirel eş hiç çekilir bişi değil kendinizden soğutmayın adamı

Her şeyi bırakıp onun için gittiniz oraya ve çok bunaldınız bunu da çok belli etti iseniz belki de sizi kendiyle sürüklediği için kendini suçluyor, bensiz daha mutlu olur diyordur.İnsan neden sevdiği insanla aynı çatı altında mutsuz olur anlamam. En güzel zamanlarınızı zehir etmişsiniz. Sizin kaprisli olduğunuzu düşündüm. Sürekli "gitmek" isteyen biri.. Ben olsam ben de dönme derdim sanırım.. Benzer duruma düşebilirim bu arada. Atama bekliyorum ve eşim aşırı sosyal biri.. Yani o da beni kaygılandırıyor mesela. Yapabilir mi diyorum.. Belki bizim de sonumuz böyle olacak kim bilir... Siz bence kendi kafanızı iyice dinleyin, netleşin, evlilikte gereksiz gurur olmaz, eşinizi biraz olsun anlıyorsanız gidip yüz yüze konuşun her şeye sıfırdan başlamayı teklif edin. Kararlı ve bu şekilde daha mutlu ise de ısrar etmeyin. Ama bence barışırsınız.. hakkınızda hayırlısı.
Hep büyük şehirde en merkezî yerlerde yaşamış biriyim. Ister istemez gittiğimde sudan çıkmış balığa döndüm. Dile getirdiğim de oldu,söylediğiniz gibi algilamis olabilir. Ama daha gitmeden zaten benim gelmemi istemedi orada yapamazsın diye. gittim,oradan şikayet ettiğim oldu ama onunla geldiğim için hiç pişman olmadığımı da soyledim kaç defa. Ki inanın kendisi de sikayet ediyordu. Söylediğiniz gibi hissettirmiş olabilirim belki de bu ağır geldi. Teşekkürler yorumunuz için. Umarım sizin sonunuz bize benzemez,içinizi ferah tutun.biz beceremedik ama kucuk yerlerin çiftleri daha da birleştirdiği de oluyor böyle düşünün:)

Açıkçası boşanmayı göze aldım,benim şu noktada tereddütüm gözden çıkardıysam zaten devam etmek istemiyorum. Sancısı geçer elbet bir gün. Her Evlilikte tartışma oluyor,ama eşimin boşanmayı bu kadar dile getirmesi kesinleştirmesi,söylediğiniz şeyi yapmak konusunda elimi kolumu bağlıyor..
Sizde oncesinde cok dile getirmissiniz sanki. Hataysa ikinizde de var.
10 yillik evliyim , iyi bir evliligim var. 2 yillik sevgili donemimizde cok iyiydi. Ama evlendigimiz ilk 1 kac yil cok tartışıyorduk. Anlasamiyorduk. Yada alismaya calisiyorduk. ayni evde yasamak ve ailelerin dahil olmasi ,maddiyat, yorgunluk, hatta ev isleri bile bence sebepler arasinda. Gerginlik , mutsuzluk , ofke direkt bosanmayi akla getiriyor.
Dayak ,aldatma ve kumar vs gibi seyler yoksa 1 sans verilmeli ve cabalanmali diye düşünüyorum.
Bosanma lafi edilmemeli ve mumkunse ayri odada bile yatilmamali.
Okuyan diger arkadaslara da tavsiyem olsun.
Hakkinizda hayirlisi olsun

Sevgililik döneminde bile sürekli ayrılmadan söz etmek saçmayken evlilikte daha bir saçma.Evliliği kaldıramamışsınız ikinizde uzmana gitmenizi tavsiye ederim yoksa gerçekten pisi pisine bitecek evliliğiniz.

Hanımlar merhaba,
Cümlelerimi nasıl kuracağım nereden başlayacağım bilmiyorum. Olabildiğince kısa tutarak derdimi paylaşmak aynı sancıları yaşayan hanımlar varsa,akıl almak istiyorum.
Eşimle 7 aydır evliyiz. Söz nişan düğün süreçlerini hicbir sıkıntı olmadan atlattık. Iyi bir mesleği var fakat tüm bu düğün süreçlerini yaşarken eşim işsizdi. Ailelerden hicbir isteğimiz olmadı fakat her iki ailede elinden gelenin fazlasını yaptı ve bu süreçleri atlattık. Eşim devlete atandı yaklaşık 2 ay oluyor. Hiç bilmediğimiz bir doğu ilçesine gittik,daha öncesinde ufak tefek tartışmalar olurdu bazen sinirler gerilir ayrılık kararı alırdık ama 2-3 gün sonra ikimizden biri dayanamaz barışırdık sevgililik surecimizde (2 sene). Gittiğimiz yerde yeni bi yere alisma sureci ve imkanları kısıtlı bir yer olması benim sürekli evde olmam,onun stresli bi isi olmasi 2-3 defa siddetli kavgalar ettik,bu kavgaların birini ben yükselttim fazlasıyla,diger kavgalar da zaten yaşadığımiz olayın psikolojik gerilimi diye düşünüyorum. 2 kere gitmeye kalkistim bulunduğumuz yerden. bu arada iyi bir üniversiteden mezunum,iş planlarımı bir süre ertelemiştik. Biraz kafa dağıtmak ailemi görmek icin 1 ay once geldim. Eşim orada kaldı. Maalesef telefonda yine kavga ettik. Boşanmak istediğini ufak tefek şeylerden sıkıntı yaşamak istemediğini söyledi. Eşim beni herhangi bir konuda eleştirmez,müdahale etmez. Benden bu tarz en ufak bir hareket gördüğünde artik cok kırıcı oluyor. O boşanmak istedi ben yalvardım bu sekilde bütün gece iliskiye güveni kalmadigini bu problemleri aşamayacağını soyledi. 7-8 saat yalvardım fakat nuh dedi peygamber demedi. En son ben de yeter dedim. Ayrildik. 2 gün geçmedi pişman olduğunu,bana haksızlık ettigini,bu problemin boşanmayı gerektirmediğini yazdı. Bikac gün uzak kalmak,konuşmamak istedim çünkü o öfkeyle yazdıkları çok kiriciydi. Iki tarafında ders cikarmasi gerektiğini konuşarak bu tatsizligi aştık. Daha doğrusu ben öyle sanmışım. Bana dönüş biletini aldık. Donmeme birkaç gün kala çok saçma bir konudan telefonda birbirimize girdik,eşimi ufacık bir konuda uyarmam sonucu yine dağları yıktı,çok kırıcı cümleler kurdu. Gelmiyorum dedim. Gelme dedi. Konuyu yine ayrılmak istemesine getirdi. Anlasmali boşanmak istediğini söyledi bu defa tamam dedim. Ailelere duyurduk. Ailesini çok severim,onlar da beni sever çok şükür. Boşanmamiza asla razı değiller. Aradılar sordular da çok şükür. Duyurmayın öyle bir şey olamaz dediler. Görümcemle de birbirimizi çok severiz,bu kadar ufak bir konudan boşanmak istemesini bana haksızlık olarak görüyorlar. Anladigim kadarıyla ikna etmeye çalışıyorlar ama nafile. Içim paramparça. Onun için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Normalde kafamız uyar,çok güzel günlerimiz geçti. Birbirimiz için büyük fedakarlıklar yaptık. En son boşanma konuşmasının üstünden 2-3 hafta geçti. Bu süreçte hicbir iletişimimiz olmadı. Evlere sokaklara sığamıyorum. Nasıl bu kadar kolay alınır bu kadar,böyle geçersiz bi sebebten nasıl buralara geldik bilemiyorum. Bunun bir son olduğuna inanmak istemiyorum ama gerçekler tokat gibi çarpıyor her sabah suratıma. Acı çekiyorum,uyku yok yemek yok hatrı sayılır derecede kilo verdim.3-4 tane ortak arkadaşımız var onlardan aldığım haberlere göre onun keyfi yerinde,yani kafasında bitirmiş dert etmiyor. Bense cok yıprandım. Yorumlarınızı bekliyorum..
Zor gününde eşinizin yanında olmuşsunuz ne güzel (işsiz olduğu dönemde yani) ama şu an iş problemi çözülünce rahatlık gelmiş sanki, bazı insanlar yapı itibariyle böyle. Kötü gün geçince, kimin yanında olduklarını unuturlar. Yorum yapan arkadaslara katılıyorum, boşanma kelimesi ağza alınınca gerisi geliyor. Çok önemli bir problem yok aslında, çözebilirsiniz bence problemlerinizi, ama eşinizde iyi bir meslek sahibi olunca özgüven de fazla artmış sanki, kestirip atabiliyor. İşsizken kavga ettiğinizde kolay barismissiniz, şimdi hiç öyle yapmamış.

Eşiniz sizinle baş edemediği için blöf yapıyo değişmeniz için tuzağa düşmeyin sakin kalın zaten dönecektir ,ama eşinizi eleştirmeyin bence bundan sonra ben bu sebeple çok çektim eşimden soğudum. Eleştirel eş hiç çekilir bişi değil kendinizden soğutmayın adamı
Kendisi en ufak bir eleştiri yapmaz,çoğu kez yanlışımı görüyorsan sen de beni eleştir üslubunu bozmadan yanlışımı söyle,gocunmam dedim. Inanın uslupsuz kırıcı eleştiriler değil ama evet eşim asla en ufak eleştiri kaldiramayan bir yapida, bu konudan şikayetçiydi. Blöf olsa aileye duyurur muydu bilmiyorum.. buyuk ihtimallle de sizin eşinizden soğudunuz gibi o da benden soğudu,sadece cok erken olması canımı yakıyor. Cok sağolun yorumunuz için.

Kendisi en ufak bir eleştiri yapmaz,çoğu kez yanlışımı görüyorsan sen de beni eleştir üslubunu bozmadan yanlışımı söyle,gocunmam dedim. Inanın uslupsuz kırıcı eleştiriler değil ama evet eşim asla en ufak eleştiri kaldiramayan bir yapida, bu konudan şikayetçiydi. Blöf olsa aileye duyurur muydu bilmiyorum.. buyuk ihtimallle de sizin eşinizden soğudunuz gibi o da benden soğudu,sadece cok erken olması canımı yakıyor. Cok sağolun yorumunuz için.
Eşim benim bir dediğimi iki etmezdi mükemmel Bi eşti ama yeri gelince de eleştiriyi yapıştırırdı o yuzden yaptığı iyi şeyler hiç gelmiyo aklıma hepsini silmişim bazı insanlar eleştiriye gelemiyo. Benim tahminim dönecek ama Bi daha dikkat edin ve yapmayın. Hakkınızda hayırlısını diliyorum

Barısmanizin ustune telefonda ufacik biseyden uyardim demişsiniz ya,iste eşiniz o kadar soyluyorum hala aynı seyi tekrarliyor diye mi dellendi acaba? Ama yerinizde olsam ,böyle pireyi deve yapıp hic yoktan yuva yikacaksa,buyursun bosansin.Boyle adam icin ne kılimi kipirdatirim,ne de üzülürüm.Ayriligin saka olmadığını anlar ,anlar ama geç olur.

Zor gününde eşinizin yanında olmuşsunuz ne güzel (işsiz olduğu dönemde yani) ama şu an iş problemi çözülünce rahatlık gelmiş sanki, bazı insanlar yapı itibariyle böyle. Kötü gün geçince, kimin yanında olduklarını unuturlar. Yorum yapan arkadaslara katılıyorum, boşanma kelimesi ağza alınınca gerisi geliyor. Çok önemli bir problem yok aslında, çözebilirsiniz bence problemlerinizi, ama eşinizde iyi bir meslek sahibi olunca özgüven de fazla artmış sanki, kestirip atabiliyor. İşsizken kavga ettiğinizde kolay barismissiniz, şimdi hiç öyle yapmamış.
Tesekkur ederim yorumunuz için. Evet zor gununde yanındaydim. Birlikte atlattik,her sekilde yaninda durdum.. durmaya calistim daha dogrusu..Şu an bu durumda olsak dahi,sizin bakış acınızla bakmak istemiyorum hani asla yakistiramam eşime bunu,tanıdığım kadarıyla da böyle düşünecek bi adam değil ne bileyim insan asla yakistiramiyor :( dediğim gibi iyi bir üniversiteden mezunum,maddi imkânlarım da ailem sayesinde geniş. Bana o şekilde bakacağı bi durumda da değilim.. çok tesekkur ederim yorumunuza..

Yapınızı bilmiyorum ama boşanırsanız üzülecek ve böyle olmayabilirdi diye çok üzülecek duygusal bir yapınız varsa (bazı kadınlar hemen yeni aşka yelken açıp unutabilecek yapıda oluyorlar cunku) , ve uzun süre atlatamayacaksanız, sevginiz hala ona karşı yüksekse hemen ayrılık boşanma için harekete geçmeyin...

Şu an o sizi yola getirmeye çalışıyor...Çok olgun bi erkek değil, yaşça da yakınsınızdır büyük ihtimal yani biz kadınlar isteriz ki erkek sahiplensin baba gibi ve sen benimsiz yanıma gel bırak şu saçmalığı desin veya gelsin alsın götürsün...ama seninki bu erkek tipinde değil, tartısmalarınız ve evden gitmenle erkekliğine pok sürdürmemek için sana boşanma blöfü yapıyor...Daha once saatlerce yalvarmışsın ama yeter dediğin anda u dönüşü yapmış...Şimdi de kaybetmek istemiyordur yıllar geçmedi sonuçta...

Bence bi msj atabilirsin...yalvaran da olmamalı kızgın da olmamalı bu mesaj..çok ortaya ama kapı açan bi msj olmalı ama dik duran bi mesaj da olmalı aynı zamanda...

Eşin bira egolu bi insan die tahmin ettim, bu tipler yumusak baslı kadınlarla iyi anlaşır...ufak konuları uzatmamanı tavsiye ederim..sinirleniyorsun biliyorum anlamıyor ama o anda ara ver konusmaya biraz zaöan gecince goreceksin o kadar da o konuyu onemsemediğini...tartısmalar üstüne gittikçe uzuyor...erkekler de bundan bunalıyor ..biz çözelim die uzatıyoruz ama çözülmüyor zaten...

Bi msj at sakin davran ve bekle bence

Eşim benim bir dediğimi iki etmezdi mükemmel Bi eşti ama yeri gelince de eleştiriyi yapıştırırdı o yuzden yaptığı iyi şeyler hiç gelmiyo aklıma hepsini silmişim bazı insanlar eleştiriye gelemiyo. Benim tahminim dönecek ama Bi daha dikkat edin ve yapmayın. Hakkınızda hayırlısını diliyorum
O da sanirim sizin psikolojinizde,benimle ilgili.. teşekkkür ederim sagolun

Tesekkur ederim yorumunuz için. Evet zor gununde yanındaydim. Birlikte atlattik,her sekilde yaninda durdum.. durmaya calistim daha dogrusu..Şu an bu durumda olsak dahi,sizin bakış acınızla bakmak istemiyorum hani asla yakistiramam eşime bunu,tanıdığım kadarıyla da böyle düşünecek bi adam değil ne bileyim insan asla yakistiramiyor :( dediğim gibi iyi bir üniversiteden mezunum,maddi imkânlarım da ailem sayesinde geniş. Bana o şekilde bakacağı bi durumda da değilim.. çok tesekkur ederim yorumunuza..
Evliliginizin iç yapısını bilmediğim için yanlış yorum yapabilirim, dediğiniz gibi belki de işle ilgili değildir, siz evliliğinizin dinamiğini en iyi bilensiniz. Umarım işler çözülür ama çözülürse tavsiyem o ki, ağzınıza bir daha boşanma kelimesini almayın. Ben evliliğimin ilk ayinda ağzıma aldım bu kelimeyi, kelimeler kaderim oldu, 2 buçuk yıl sonra gerçekleştirdim boşanmayı. Şimdi başka birisiyle yeniden evliyim, ağzıma almıyorum, en büyük tartismada bile.
Ben sizin evliliginizdeki bu problemin zamanla çözüleceğine inanıyorum.

Back
X