Pisi pisine biten bir evlilik

Evliliğin ilk senelerinde böyle olması çok doğal. Bende ilk iki sene içinde kaç kez ayrılmak istediğimi söyledim bağırdım çağırdım kapıyı çarpıp çıktım. Fevri olan daha çok bendim eşimde bir kez bile ayrılık lafını ağzına almadi . bir şekilde barisip tatlıya bağladık.
Doğal bir süreç ve çoğu insan yasiyor. Birbirinize, evinize , ki siz şehir degisrtirmissiniz şehrinize alışmak çok çok zor. Bir tarafın alttan alması lazım ki bu tarafın erkek tarafı olmasi daha iyi oluyor. Çünkü biz kadınlar bı anlık sinirle herşeyi soyleyebiliyoruz ayrılık bizim dilimiz de oluyor kalpten söylemiyoruz çoğu zaman (istisnai durumlar hariç).
Şuan için sabırla bekleyin bakalım ne olacak .ki ne güzel görümce ve kayınvalide arkaniz da sevindim bu iyi birşey .
Umarım arayı yaparlar. Herşey gönlünüzce olsun ins .

Bence iki taraf olarak birbirinizi seviyorsunuz
Fakat karşılıklı bir inatlaşma söz konusu. Size tavsiyem biraz daha ılımlı ve yapıcı davranmanız. Evinize dönseniz tepkisi nasıl olur?
Çünkü uzaktasınız. Bu durum sizin elinizi kolunuzu daha da bağlıyor.

Allah kolaylık versin. Biterse çok pişman olursunuz.

Hanımlar merhaba,
Cümlelerimi nasıl kuracağım nereden başlayacağım bilmiyorum. Olabildiğince kısa tutarak derdimi paylaşmak aynı sancıları yaşayan hanımlar varsa,akıl almak istiyorum.
Eşimle 7 aydır evliyiz. Söz nişan düğün süreçlerini hicbir sıkıntı olmadan atlattık. Iyi bir mesleği var fakat tüm bu düğün süreçlerini yaşarken eşim işsizdi. Ailelerden hicbir isteğimiz olmadı fakat her iki ailede elinden gelenin fazlasını yaptı ve bu süreçleri atlattık. Eşim devlete atandı yaklaşık 2 ay oluyor. Hiç bilmediğimiz bir doğu ilçesine gittik,daha öncesinde ufak tefek tartışmalar olurdu bazen sinirler gerilir ayrılık kararı alırdık ama 2-3 gün sonra ikimizden biri dayanamaz barışırdık sevgililik surecimizde (2 sene). Gittiğimiz yerde yeni bi yere alisma sureci ve imkanları kısıtlı bir yer olması benim sürekli evde olmam,onun stresli bi isi olmasi 2-3 defa siddetli kavgalar ettik,bu kavgaların birini ben yükselttim fazlasıyla,diger kavgalar da zaten yaşadığımiz olayın psikolojik gerilimi diye düşünüyorum. 2 kere gitmeye kalkistim bulunduğumuz yerden. bu arada iyi bir üniversiteden mezunum,iş planlarımı bir süre ertelemiştik. Biraz kafa dağıtmak ailemi görmek icin 1 ay once geldim. Eşim orada kaldı. Maalesef telefonda yine kavga ettik. Boşanmak istediğini ufak tefek şeylerden sıkıntı yaşamak istemediğini söyledi. Eşim beni herhangi bir konuda eleştirmez,müdahale etmez. Benden bu tarz en ufak bir hareket gördüğünde artik cok kırıcı oluyor. O boşanmak istedi ben yalvardım bu sekilde bütün gece iliskiye güveni kalmadigini bu problemleri aşamayacağını soyledi. 7-8 saat yalvardım fakat nuh dedi peygamber demedi. En son ben de yeter dedim. Ayrildik. 2 gün geçmedi pişman olduğunu,bana haksızlık ettigini,bu problemin boşanmayı gerektirmediğini yazdı. Bikac gün uzak kalmak,konuşmamak istedim çünkü o öfkeyle yazdıkları çok kiriciydi. Iki tarafında ders cikarmasi gerektiğini konuşarak bu tatsizligi aştık. Daha doğrusu ben öyle sanmışım. Bana dönüş biletini aldık. Donmeme birkaç gün kala çok saçma bir konudan telefonda birbirimize girdik,eşimi ufacık bir konuda uyarmam sonucu yine dağları yıktı,çok kırıcı cümleler kurdu. Gelmiyorum dedim. Gelme dedi. Konuyu yine ayrılmak istemesine getirdi. Anlasmali boşanmak istediğini söyledi bu defa tamam dedim. Ailelere duyurduk. Ailesini çok severim,onlar da beni sever çok şükür. Boşanmamiza asla razı değiller. Aradılar sordular da çok şükür. Duyurmayın öyle bir şey olamaz dediler. Görümcemle de birbirimizi çok severiz,bu kadar ufak bir konudan boşanmak istemesini bana haksızlık olarak görüyorlar. Anladigim kadarıyla ikna etmeye çalışıyorlar ama nafile. Içim paramparça. Onun için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Normalde kafamız uyar,çok güzel günlerimiz geçti. Birbirimiz için büyük fedakarlıklar yaptık. En son boşanma konuşmasının üstünden 2-3 hafta geçti. Bu süreçte hicbir iletişimimiz olmadı. Evlere sokaklara sığamıyorum. Nasıl bu kadar kolay alınır bu kadar,böyle geçersiz bi sebebten nasıl buralara geldik bilemiyorum. Bunun bir son olduğuna inanmak istemiyorum ama gerçekler tokat gibi çarpıyor her sabah suratıma. Acı çekiyorum,uyku yok yemek yok hatrı sayılır derecede kilo verdim.3-4 tane ortak arkadaşımız var onlardan aldığım haberlere göre onun keyfi yerinde,yani kafasında bitirmiş dert etmiyor. Bense cok yıprandım. Yorumlarınızı bekliyorum..
Her kavganızda size boşanalımmı dicek

Hanımlar merhaba,
Cümlelerimi nasıl kuracağım nereden başlayacağım bilmiyorum. Olabildiğince kısa tutarak derdimi paylaşmak aynı sancıları yaşayan hanımlar varsa,akıl almak istiyorum.
Eşimle 7 aydır evliyiz. Söz nişan düğün süreçlerini hicbir sıkıntı olmadan atlattık. Iyi bir mesleği var fakat tüm bu düğün süreçlerini yaşarken eşim işsizdi. Ailelerden hicbir isteğimiz olmadı fakat her iki ailede elinden gelenin fazlasını yaptı ve bu süreçleri atlattık. Eşim devlete atandı yaklaşık 2 ay oluyor. Hiç bilmediğimiz bir doğu ilçesine gittik,daha öncesinde ufak tefek tartışmalar olurdu bazen sinirler gerilir ayrılık kararı alırdık ama 2-3 gün sonra ikimizden biri dayanamaz barışırdık sevgililik surecimizde (2 sene). Gittiğimiz yerde yeni bi yere alisma sureci ve imkanları kısıtlı bir yer olması benim sürekli evde olmam,onun stresli bi isi olmasi 2-3 defa siddetli kavgalar ettik,bu kavgaların birini ben yükselttim fazlasıyla,diger kavgalar da zaten yaşadığımiz olayın psikolojik gerilimi diye düşünüyorum. 2 kere gitmeye kalkistim bulunduğumuz yerden. bu arada iyi bir üniversiteden mezunum,iş planlarımı bir süre ertelemiştik. Biraz kafa dağıtmak ailemi görmek icin 1 ay once geldim. Eşim orada kaldı. Maalesef telefonda yine kavga ettik. Boşanmak istediğini ufak tefek şeylerden sıkıntı yaşamak istemediğini söyledi. Eşim beni herhangi bir konuda eleştirmez,müdahale etmez. Benden bu tarz en ufak bir hareket gördüğünde artik cok kırıcı oluyor. O boşanmak istedi ben yalvardım bu sekilde bütün gece iliskiye güveni kalmadigini bu problemleri aşamayacağını soyledi. 7-8 saat yalvardım fakat nuh dedi peygamber demedi. En son ben de yeter dedim. Ayrildik. 2 gün geçmedi pişman olduğunu,bana haksızlık ettigini,bu problemin boşanmayı gerektirmediğini yazdı. Bikac gün uzak kalmak,konuşmamak istedim çünkü o öfkeyle yazdıkları çok kiriciydi. Iki tarafında ders cikarmasi gerektiğini konuşarak bu tatsizligi aştık. Daha doğrusu ben öyle sanmışım. Bana dönüş biletini aldık. Donmeme birkaç gün kala çok saçma bir konudan telefonda birbirimize girdik,eşimi ufacık bir konuda uyarmam sonucu yine dağları yıktı,çok kırıcı cümleler kurdu. Gelmiyorum dedim. Gelme dedi. Konuyu yine ayrılmak istemesine getirdi. Anlasmali boşanmak istediğini söyledi bu defa tamam dedim. Ailelere duyurduk. Ailesini çok severim,onlar da beni sever çok şükür. Boşanmamiza asla razı değiller. Aradılar sordular da çok şükür. Duyurmayın öyle bir şey olamaz dediler. Görümcemle de birbirimizi çok severiz,bu kadar ufak bir konudan boşanmak istemesini bana haksızlık olarak görüyorlar. Anladigim kadarıyla ikna etmeye çalışıyorlar ama nafile. Içim paramparça. Onun için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Normalde kafamız uyar,çok güzel günlerimiz geçti. Birbirimiz için büyük fedakarlıklar yaptık. En son boşanma konuşmasının üstünden 2-3 hafta geçti. Bu süreçte hicbir iletişimimiz olmadı. Evlere sokaklara sığamıyorum. Nasıl bu kadar kolay alınır bu kadar,böyle geçersiz bi sebebten nasıl buralara geldik bilemiyorum. Bunun bir son olduğuna inanmak istemiyorum ama gerçekler tokat gibi çarpıyor her sabah suratıma. Acı çekiyorum,uyku yok yemek yok hatrı sayılır derecede kilo verdim.3-4 tane ortak arkadaşımız var onlardan aldığım haberlere göre onun keyfi yerinde,yani kafasında bitirmiş dert etmiyor. Bense cok yıprandım. Yorumlarınızı bekliyorum..
Sanırım büyük bir şehirden doğunu kücük bir vilayetine gelen kısmı bize de uydugu icin yorum yapabilirim, 3,5 senelik evli ve 8 aylık bebekliyiz. Suan doğum iznindeyşm normalde öğrrtmenim dvlette. Sürekli evde olmanın verdiği bir gerlim oluyor sosyal imkansızlıklar boğuyor bizde cocuk oldugundan pek biirbirmize girecek zaman kalmıyor ancak yine de giriyoruz bazen ve bana da eşim böyle yapacaksan git gelme diyebiliyor. Yani yanlış ama bu yaşanabiliyor. Tabi ben bilet bakıp gidicem diyince herşeyi düzeltiyor hemen( ama yapısı böyle uzatmaz küs kalamaz anında çözer sorunlarını) sizin yapınız uzatmaya müsaitse çift olarak(beniim öyle) biraz kötü yerlere bu yüzden gidiyordur tartısmalarınız

Ben olsam kalkar giderim eşimin yanına.

Kalk kız evine git. Aranızda düzgün kavga, tartışma sebebi bile yok. Yüz yüze konuşun. Baktın ikna olmadı dönersin en azından yapmadım deme sonra. Bence böyle kolay boşanılmamalı. İlk seneyi atlatın en azından. Daha terapist bile denememişsiniz.

Ayrıca ben evli değilim yani normalde bana boşanmak kolay gelmeli :KK70:

Hanımlar merhaba,
dert etmedigini sanmiyorum erkekler biraz oyle gorunur oyle gosterir kendini.. ikiniz icin de soyluyorum cok cabuk kavga etmeler ayrilalim demeler baslamis. icinize sinmeyen baska yonleriniz mi var? neden bu kadar kolay vazgeciyorsunuz birbirinizden.. ya da gencsiniz yas ilerledikce olgun davranacaksiniz bilemiyorum.. ikiniz de benzer karakterdesiniz sanirim yukseliyorsunuz hemen.. evlilik terapisine gidin her ikinize de yanlislarinizi soylesin.

Orası senin de evin değilmi? Yeri de olsam giderdim... Hiç olmadı esyalarımı toplamaya geldim derdim(gururumu incitirse) ama genelde yerini bir şey ile doldurursa bi erkek o zaman aramıyor sormuyor... Ben öyle düşünüyorum yoksa çok acizler....(istisnalar elbette var)o kadar zaman yalnız kalacak, eşi olmayacak her işini kendisi yapacak buna katlanacak ailesine de bosanacam diyecek vs yani hepsi aslında var olan bir seyin yerini yapmak gbi bir sey..ya da eksik olan sizi basla bir sey ile telafi ediyor.. Gözünü de ondan aldığı güç ile karartmış... Böyle düşünüyorum. Yazıları bastan sona okudum. Umarım ben yanılıyorumdur.

Inanın dikkate alıyorum yorumları,burdaki hanımların vaktini boşa almak istemem,her yazılanı içinde empati bulunduğu sürece dikkate alıyorum.. söylediklerinizde haklısınız,eğer beni orta yolu bulmak için ararsa zaten kaba davranmam. O boşanmak istedi intikam alayım kafasında değilim. Bir o kadar olumlu ve destek alarak aşabileceğimizi soyleyecegim. Sadece beni gerçekten gözden çıkardı mi onu görmek istiyorum,çünkü takdir edersiniz ki eğer boşanmayı bu kadar kolay kafasına koyduysa,içime sinmez bu evlilik. Bu konuda ne düşünüyorsunuz bana katılıyor musunuz?

Bunun cevabını yazmıştım zaten...Göze falan almadı, sana ders veriyor ama 3 hafta bana fazla geldi...ilişkiniz toplamda kaç.yıllık gerçi ona bakmak lazım...eğer 3 yıl ve fazlasıyla olabilir ve sürekli kavgalarınız coksa evlenmeden onceden de evlenmiş olmak farketmio yani belki zaten yıpranmış bi ilişkidir...

Ama bu adam birinden destek alıo gibi...ama en geç 1 ay dayanır arar seni...boşanalım derse ısrarla da konustugu falan biri vardır die düşündüm

Tartışmalarınız için küçük şeylerdi demişsiniz ama biraz detay verseniz daha güzel yorum yapabilirdik aslında. Çünkü belki de eşinizi fark etmeden çok bunaltmış olabilirsiniz. Erkekler bizim gibi düşünmüyorlar. Eşimle bir senelik evliyiz bizim de ufak tefek tartışmalarımız olur ama hiç boşanmaya getirmedik konuyu. Bizde eşimin işinden dolayı bilmediğimiz bir yere geldik ailelerden uzağız, çok zorlandım başta. Hatta ilk zamanlar çalışmadığım için eşime sarıyorum gibi hissedince sevdiğim şeyleri yaparak kendimi oyalamaya çalışmıştım.Evlilikte ilk zamanlar muhabbet ederken konusu açılsa eşim derdi bir kere boşanma lafı ağızdan çıktı mı o iş artık karışır diye. Boşanma lafını çok ağza alınca bilinçaltı artık normalleştirmeye başlıyor bana göre.

Belki de siz kızgınlıkla söylerken eşiniz onu yeterince sevmediğinizi düşünüp içten içe size karşı kinlenmiş olabilir . Genelde ilk aylarda her evlilikte anlaşmazlıklar olur ama iki taraftan biri alttan alır yapıcı olur,maalesef sizin ikinizde fazla gururlu yada kinci gibi geldiniz bana. Eşinizi seviyorsanız ki bence seviyorsunuz mutlaka, bilet alıp habersizce gidin. Kendi evimde düşünüp taşınmak istedim ailem de rahat vermedi diye bahane edebilirsiniz. Yüz yüze gelince az çok anlarsınız eşinizin size karşı duygularının ne durumda olduğunu. Uzak durarak iyice soğumasına sebep oluyorsunuz belki de.Bence eşinizin de size karşı hisleri yok değil , sadece sizin kızgınlıkla konuştuğunuz şeyleri farklı algıladı. Konuların ne olduğunu deseniz daha net çıkabilir aslında ortaya. Biz kızgınlıkla nefret ediyorum deriz halbuki deli gibi seviyoruzdur. Erkekler hiç bir şey demez ama biriktirip ummadığımız anda patlayabilirler. Bence gururu bırakıp evinize dönün, ailenizin yanında durmanız doğru değil. Boşanacaksanız bile bunu kendi evinizde halledin hala evlisiniz sonuçta.

Sürekli eleştirip mızmızlanıp boşanalım diyen siz olmuşsunuz. Adamda bıkıp tamam boşanalım demeye başlayınca suçlu ilan edilmiş. Sürekli eleştirildiğim bir ilişkide olmak istemezdim arkadaşlık bile olsa bitirdim çünkü çok sıkıcı oluyor. Gelince konuşalım demek varken çocuk gibi küstüm gelmiyorum demekte ayrı trajedi

Evliliğin ilk yılları birbirini tanımakla geçiyo böyle kavgalarla aslında birbirinizi daha iyi tanıyıp yakınlaşabilirsiniz, ama eşinizin kavgaya tahammülü yok herhalde. Dahayeni evliyken farklı bi şehre taşınmanız sizin için kötü olmuş, ama iki tarafında biraz anlayışlı olmaya ihtiyacı var. Bence eşiniz geri adım atar gibi geliyor ama hayırlısı :)

Evliliklerinizi kendi ellerinizle bitiriyorsunuz. Kendiniz demissiniz ufak demeden sacma demeden herseyde kavga etmis küsmüş birbirinizi bosanmakla terk etmekle tehdit etmis evliligin daha senesi dolmadan saygıyı tüketmişsiniz. Belliki sizde cok zitlasan,sorun cikaran,tartışmaya musait birisiniz. Adam bezmis artik umudunu kesmis. Iki tarafta terapi almali. En ufak seyleri tartisip birnirinizi birakip birakip bba evine donerseniz o evlilikten bir Hayir gelmez.

Bir gün pat diye çıkıp gidin evinize. Oraya illa yalvarmaya mi gidilir? Orası sizin eviniz. Duruma gore hareket edersiniz. Siz de benim gibi gururlusunuz belli. Baktınız çok kararlı burnunu dikmiş duruyor, birkaç gün kalır havayı biraz koklar, birkaç eşya alır dönersiniz. Ama tavsiyem, onun evde olduğu saatte gidip, bu kadar önemli bir kararı yüzyüze konuşmak istedim diyerek konuya girmeniz ve iki olgun insan gibi konuşmanız. Bu belirsizlik sizi mahvediyor. Ne gerek var? Emin olun bu günler geçecek. Siz o çok klişeleşmiş "evliliğin ilk yillari" parodisini yasiyorsunuz. Hayati lutfen birbirinize ragmen degil, birbiriniz ile birlikte yaşayın.

Evliliği boşanma laflarını çocuk oyuncağına çeviriyorsunuz sonra birikip birikip küçücük bi şeyden patlat veriyor. Bunu birçok evli çift yapıyor. Zırt pırt her şeyden kavga çıkarınca fark etmeden o evliliğin altı oyuluyor. En sonunda en ufak bi sarsıntıda yıkılıyor. Sonra Kişiler durup ya nasıl olur bu koca binayı bu küçük sarsıntı nasıl yıkar diyorlar halbuki o sarsıntıdan önce temeli paramparça etmişlerdir. Ben hep aynı şeyi söylerim. Domates bile yetişirken emek özen istiyor evliliğimize domates yetiştirirken gösterdiğimiz özeni göstermiyoruz. Sonuç hüsran. İkna olursa bir tepiste gidin olmazsa yapacak bir şey yok🤷‍♀️ Kimse kimseyi sonuna kadar çekemez. Bir yerde kopar maalesef

Ben olsam ya gider ya da arardım kesin çünkü belirsizlikten nefret ederim.Kesrimdakinin gercek amacı neyse onu netlestirir ondan sonra üzülürdüm veya hallettiysem sorunumu sevinir rutinime devam ederdim.Yani o nedenle sizde benim gibiyseniz bir iletisim ağı olusturmanizi öneririm.Birde dikkatimi cekti esim cok rahatmış keyfi yerindeymis demissiniz.Siz bu kadar uzulurken onun keyfinin yerinde olmasi beni bile rahatsiz ettu allah size sabir versin..Acaba esinizin bu rahatligi sizin onun icin acı cektiginizi kilo verdiginizi birilerinden duyuyor olmasindan kaynaklaniyor olabilir mi.Sizi arayan kv gorumce veya es dostla icinde bulundugunuz durumu duygularınızı,kilo kaybinizi vs paylastiniz mi merak ettim eger paylastiysaniz iletiyorlardir kesin.Esinizde sevildiginin ne zaman isterse sizinle kaldigi yerden devam edecegini farkindaysa simarmis ve rahatlamis olabilir.Hayirlisi olsun hakkinkzda valla uzulmenize uzuldum insallah dilediginiz gibi gelisir olaylar.

Canım benim evliliğim oturma aşamasıdnasınız.bizde geçtik o yollardan.Bende senin gibiydim babamın evine döndğm her kavgada kapının önğndr gidicem diyordum.sonra anladımki böyle yaparak ben meger evliliği evimi benimseyememişim.öyle dersler aldımki.kocamla kavga etsemde yatak ayırmıyorum.ve kendime kesin şu şartı koydum.beni aldatmadıgı sürecr bu yatak ayrılmayacak! Ne zaman ayırdam biyüdükçe büyüdü.eşler her yatak ayırdıgında araya şeytan girermiş.yap deliliğini.dön evine! Orası senin evin.o senin eşin sevdigin.atla üstüne.sonra her kavgada boşancam lafını agzına alma.bizde öyleydik ve ilk ben baslatmıstn bin pişman oldum.her bosanlam dediginizde evliliğiniz anlamsızlaşıyor.her gidicem dediginde sen kendi evini sahiplenmemiş oluyorsun.Ve bunları her yaptıgında eşin yanlızlaşıyor.Ben sevgiliyke cok şimarıktım.evlilikten sunu anladım.ev artık benim.kocam artık benim.ve sevgililikteki gibi şimarmak yerine ona arkadas olmalıyım dedim.Ne zaman eşimi en yakın arkadasım gibi gördüm o zaman düzeldik.evine dööönnnn.bormalde cok gururluyumdur.Ama bu gururluk bir mevzu degil.

X