• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pisi pisine biten bir evlilik

Aranızdaki sorunlar telafisi mümkün şeylerse ikinizde boşanmayı ağzınıza almamalıydınız . Boşanıyorum,boşanıcam, boşanayazdım derken bi bakmışsınız öylesine söylenmiş sözler gerçeğiniz oluvermiş.
Sizin adınıza üzüldüm . Terapiye ikna edebilirseniz ikiniz açısından da çok iyi olur . Birbirinize ulaşmanız, doğru iletişim kurmanız açısından çok faydası olur

İkinizde fevri insanlarsiniz anlaşılan
Bu kadar kısa sürede bu kadar çok.kavga, ayrılık lafı, çok fazla.

Her konuda ağzınıza geleni saydığınız bir ilişkiniz olmuş.
Ama şunu unutmayın, komşumuzun sinirlemdiginiz ağzına geleni satabilirsiniz, yada arkadaşınıza vs. Ama eşle konuşurken 100 kez düşünmek gerekiyor, çünkü aynı yastığa baş koyduğunuz yüz yuze baktığınız insan.

Evlilige dair:
Birbirinize ekmeginizden verin, fakat ayni somundan yemeyin.
Sarki soyleyin ve raks edin ve pür neşe olun, fakat birakin her biriniz bir basina olsun.
Tipki, ayni nagmeyle titresiyor olsalar da bir udun tellerinin tek baslarina olmasi gibi.
Gonullerinizi verin, fakat digerinin himayesine degil.
Cunku gonullerinizi ancak Hayat'ın eli kavrayabilir.
Ve birlikte ayakta durun, ama birbirinize cok yakin degil: zira mabedin sütunlari ayri durur.
Ve mese agaci ile selvi birbirinin golgesinde serpilmez.
Halil Cibran.
Umarim bu size birseyler anlatir. Birlikte hayata yuruyun ama kimse kimseyi hayatinin merkezi yapmasin. Birbirinize kisisel alan birakin. Merkeze hep kendinizi koyun. Digerini merkeze yakin bir yere koyun. Mabedin sutunlari hep yan yanadir ama ayridir. O yuzden mabedi tasir. Bitisik olsa o mabed coker cunku.

Atanalı 2 ay oluyor, ve sırf bu iki ayda iki defa gitmeye kalkan sen, kavgayı anormal derecede yükselten sen , gideli henüz sadece iki ay olmuşken kafa dinleyecem diye adamı bırakıp gelen yine sen. Arkadaşım henüz taşınılalı 2 olmuş değil mi ben yanlış anlamadım? 2 aycık sürede neyin kafa dinlemesi bu? Hemde bir aydır baba evindesin. Git kafanı dinle diye o zorla yollasa bile gitmeyeceksiniz.
Açık konuşayım yaşadığınız herşeyin faturasını eşinizie kesmiş gibi geldiniz bana. Sonundada olaylar patlamış.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yaşlarımız olgunluk yaşları ama evlilik olgunluğu olmaması konusunda evet haklısınız. Eşimin parayı bulup değişmesi söz konusu değil,yani asla öyle bir yapısı yok. Oyle bir erkek degil. Kaldı ki benim de maddi imkânlarım yerinde.

Atanalı 2 ay oluyor, ve sırf bu iki ayda iki defa gitmeye kalkan sen, kavgayı anormal derecede yükselten sen , gideli henüz sadece iki ay olmuşken kafa dinleyecem diye adamı bırakıp gelen yine sen. Arkadaşım henüz taşınılalı 2 olmuş değil mi ben yanlış anlamadım? 2 aycık sürede neyin kafa dinlemesi bu? Hemde bir aydır baba evindesin. Git kafanı dinle diye o zorla yollasa bile gitmeyeceksiniz.
Açık konuşayım yaşadığınız herşeyin faturasını eşinizie kesmiş gibi geldiniz bana. Sonundada olaylar patlamış.
Ben kafami dinleyeyim diye dönmedim aslinda,burada halletmem gereken işlerim vardı,gideceğim tarih belliydi uçak biletim daha ilk gittiğimiz zamanlarda alındı. 1 aydır da kendi isteğimle kalıyor değilim. Donus biletimi almıştık seve seve dönecektim fakat üstüne tekrar tartisma olunca dönemedim,cunku mesajlari kiriciydi o lafların ustune gidemezdim. Konuyu uzatmamak icin ayrintilara cok girmedim bu sekilde yanlis yorumlamaniza sebeb olmus olabilirim.

Aranızdaki sorunlar telafisi mümkün şeylerse ikinizde boşanmayı ağzınıza almamalıydınız . Boşanıyorum,boşanıcam, boşanayazdım derken bi bakmışsınız öylesine söylenmiş sözler gerçeğiniz oluvermiş.
Sizin adınıza üzüldüm . Terapiye ikna edebilirseniz ikiniz açısından da çok iyi olur . Birbirinize ulaşmanız, doğru iletişim kurmanız açısından çok faydası olur
Sosyal çevresi geniş bir insanım,güvenip anlatabilecegim akıl alabilecegim bir çevrem var,aileler arkadaşlar dahil bu nasıl bi boşanma sebebi diyor. Yani açıkçası kime anlatsam boşanmak için hiç geçerli bi sebeb değil yorumunu aldım. Ama eşim ufak tefek seyleri aşamayacağını ve bosanmak istediğini soyledi. 3 haftayı da buluyor iletişim kurmadik. Yani o bir adım atmadan terapiye ikna etmem mümkün degil zaten bosanmaya karar verdigi icin. Anlasmali bosanmak icin 1 yılın dolmasını bekleyeceğiz en son konusmamiz bu sekilde bitti.

Daha 7 Aylik evlilikte, 1 ay ayri yasamak icin uzun bir sure. Ben de esimle bosanma asamasindayim, 6 aylik evliydik, dava actik gunu bekliyoruz. Benim esimin alkol sorunu vardi, cogu kavgada ben de hep bosanicam diyordum ve Son zamanlarda benim yerime o demeye baslamisti bosanicaz lafini ve dava actik en sonunda. Ama dedigim gibi bizde alkol sorunu vardi. Siz niye bu kadar kullandiniz o lafi?

Merhaba
Bence onun iyi bir kafa dinlemeye ihtiyaci var. Ve bu surecte sessizliginizi ve sakinliginizi koruyun derim. Sonucta kirici kelimeler soyleyen taraf tek siz diilsiniz o da ayni sekilde kirici seyler soylemis ve siz yinede onu arayip hatanizi kabul ettiginizi soylemissiniz ama bu davranisiniz onu biraz yuceltmis gibi gorunuyor o da su an kendini sifir hatali gorup, sizi de gunah kecisi ilan etmis durumda... Bundan sonra hicbir sekilde arayip mesaj atmayin bence en azindan boylelikle o da kendi hatalarini anlayacaktir. Kisa zaman da duzelecigini dusunuyorum..

Sosyal çevresi geniş bir insanım,güvenip anlatabilecegim akıl alabilecegim bir çevrem var,aileler arkadaşlar dahil bu nasıl bi boşanma sebebi diyor. Yani açıkçası kime anlatsam boşanmak için hiç geçerli bi sebeb değil yorumunu aldım. Ama eşim ufak tefek seyleri aşamayacağını ve bosanmak istediğini soyledi. 3 haftayı da buluyor iletişim kurmadik. Yani o bir adım atmadan terapiye ikna etmem mümkün degil zaten bosanmaya karar verdigi icin. Anlasmali bosanmak icin 1 yılın dolmasını bekleyeceğiz en son konusmamiz bu sekilde bitti.
Aslinda 1 yili beklemenize gerek yok. Ikinizden biri acacak davayi, hakimle konusacak avuktainiz , anlastilar, iki tarafta istiyor tek celsede bitecek diye, hemen 1 Ay icinde bosanirsiniz. Ama tabi siz bekleyin bosanmak istemiyorsaniz. Belki barisma olir bu surede

Hanımlar merhaba,
Cümlelerimi nasıl kuracağım nereden başlayacağım bilmiyorum. Olabildiğince kısa tutarak derdimi paylaşmak aynı sancıları yaşayan hanımlar varsa,akıl almak istiyorum.
Eşimle 7 aydır evliyiz. Söz nişan düğün süreçlerini hicbir sıkıntı olmadan atlattık. Iyi bir mesleği var fakat tüm bu düğün süreçlerini yaşarken eşim işsizdi. Ailelerden hicbir isteğimiz olmadı fakat her iki ailede elinden gelenin fazlasını yaptı ve bu süreçleri atlattık. Eşim devlete atandı yaklaşık 2 ay oluyor. Hiç bilmediğimiz bir doğu ilçesine gittik,daha öncesinde ufak tefek tartışmalar olurdu bazen sinirler gerilir ayrılık kararı alırdık ama 2-3 gün sonra ikimizden biri dayanamaz barışırdık sevgililik surecimizde (2 sene). Gittiğimiz yerde yeni bi yere alisma sureci ve imkanları kısıtlı bir yer olması benim sürekli evde olmam,onun stresli bi isi olmasi 2-3 defa siddetli kavgalar ettik,bu kavgaların birini ben yükselttim fazlasıyla,diger kavgalar da zaten yaşadığımiz olayın psikolojik gerilimi diye düşünüyorum. 2 kere gitmeye kalkistim bulunduğumuz yerden. bu arada iyi bir üniversiteden mezunum,iş planlarımı bir süre ertelemiştik. Biraz kafa dağıtmak ailemi görmek icin 1 ay once geldim. Eşim orada kaldı. Maalesef telefonda yine kavga ettik. Boşanmak istediğini ufak tefek şeylerden sıkıntı yaşamak istemediğini söyledi. Eşim beni herhangi bir konuda eleştirmez,müdahale etmez. Benden bu tarz en ufak bir hareket gördüğünde artik cok kırıcı oluyor. O boşanmak istedi ben yalvardım bu sekilde bütün gece iliskiye güveni kalmadigini bu problemleri aşamayacağını soyledi. 7-8 saat yalvardım fakat nuh dedi peygamber demedi. En son ben de yeter dedim. Ayrildik. 2 gün geçmedi pişman olduğunu,bana haksızlık ettigini,bu problemin boşanmayı gerektirmediğini yazdı. Bikac gün uzak kalmak,konuşmamak istedim çünkü o öfkeyle yazdıkları çok kiriciydi. Iki tarafında ders cikarmasi gerektiğini konuşarak bu tatsizligi aştık. Daha doğrusu ben öyle sanmışım. Bana dönüş biletini aldık. Donmeme birkaç gün kala çok saçma bir konudan telefonda birbirimize girdik,eşimi ufacık bir konuda uyarmam sonucu yine dağları yıktı,çok kırıcı cümleler kurdu. Gelmiyorum dedim. Gelme dedi. Konuyu yine ayrılmak istemesine getirdi. Anlasmali boşanmak istediğini söyledi bu defa tamam dedim. Ailelere duyurduk. Ailesini çok severim,onlar da beni sever çok şükür. Boşanmamiza asla razı değiller. Aradılar sordular da çok şükür. Duyurmayın öyle bir şey olamaz dediler. Görümcemle de birbirimizi çok severiz,bu kadar ufak bir konudan boşanmak istemesini bana haksızlık olarak görüyorlar. Anladigim kadarıyla ikna etmeye çalışıyorlar ama nafile. Içim paramparça. Onun için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Normalde kafamız uyar,çok güzel günlerimiz geçti. Birbirimiz için büyük fedakarlıklar yaptık. En son boşanma konuşmasının üstünden 2-3 hafta geçti. Bu süreçte hicbir iletişimimiz olmadı. Evlere sokaklara sığamıyorum. Nasıl bu kadar kolay alınır bu kadar,böyle geçersiz bi sebebten nasıl buralara geldik bilemiyorum. Bunun bir son olduğuna inanmak istemiyorum ama gerçekler tokat gibi çarpıyor her sabah suratıma. Acı çekiyorum,uyku yok yemek yok hatrı sayılır derecede kilo verdim.3-4 tane ortak arkadaşımız var onlardan aldığım haberlere göre onun keyfi yerinde,yani kafasında bitirmiş dert etmiyor. Bense cok yıprandım. Yorumlarınızı bekliyorum..
Biraz acı çekersin sonra toparlarsın yani anlattığına göre keyfi yerindeyse sende boş ver benim bakış açım bu gurursuz ölmektense aşksız ölürüm ..

Ben kafami dinleyeyim diye dönmedim aslinda,burada halletmem gereken işlerim vardı,gideceğim tarih belliydi uçak biletim daha ilk gittiğimiz zamanlarda alındı. 1 aydır da kendi isteğimle kalıyor değilim. Donus biletimi almıştık seve seve dönecektim fakat üstüne tekrar tartisma olunca dönemedim,cunku mesajlari kiriciydi o lafların ustune gidemezdim. Konuyu uzatmamak icin ayrintilara cok girmedim bu sekilde yanlis yorumlamaniza sebeb olmus olabilirim.
Ama değişen bir şey yok ki. Henüz 2 aylık bir süreçte siz bir aydır yoksunuz. Böyle evlilik olmaz. Hergün milyonlarca çift kavga ediyor erkek yada kadın çıkıp gidiyor iki saat sonra geri dönüyor. Herkes sizin gibi eve geri uğramasa evli olan hiçkimse kalmazdı. Orası sizin eviniz. Şu bu diye evden uzak kalamazsınız.
Bakın en önemlisi yatak kısmıdır. Siz eve geri dönmeyerek yataklarıda ayırmış oluyorsunuz. Bunu yapanın sonunun hayırlı bittiğini ben henüz görmedim. Araya böyle böyle soğukluk girer.
Bakmayın siz buradaki çok bilmişlerin atıp tutmasına. Onlar ancak insanı gaza getirirler. Boşver bacım o kaybeder unut gitsin demekle olmuyor. Yarın mahkeme salonundan yalnız başına çıkan siz olursunuz. O gün burada atıp tutanlar evliliğinizi kurtarmaz.
Benden bu kadar.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Allah yardımcınız olsun.

Boşanma lafını ben kullanmadım aslında son 3 tartışmada eşim kullanıyor. Siz nasıl hissediyorsunuz kendinizi. Toparlayabildiniz mi? Kısa süreli evliliklerde ayrılık çok can yakıyor.hep bir sanki yarım kalmış,hakkı verilmemislik hissi...

Merhaba
Bence onun iyi bir kafa dinlemeye ihtiyaci var. Ve bu surecte sessizliginizi ve sakinliginizi koruyun derim. Sonucta kirici kelimeler soyleyen taraf tek siz diilsiniz o da ayni sekilde kirici seyler soylemis ve siz yinede onu arayip hatanizi kabul ettiginizi soylemissiniz ama bu davranisiniz onu biraz yuceltmis gibi gorunuyor o da su an kendini sifir hatali gorup, sizi de gunah kecisi ilan etmis durumda... Bundan sonra hicbir sekilde arayip mesaj atmayin bence en azindan boylelikle o da kendi hatalarini anlayacaktir. Kisa zaman da duzelecigini dusunuyorum..
Teşekkür ederim. Evet kafa dinlemeye ihtiyacı oldugunu düşünüyordum. Fakat 3 haftayı bulunca bu süreç,çok ciddî bi ayrılık aşamasinda olduğumuzu anlamaya basladim. Bu kadar uzaması normal bi kafa dinleme süreci değildir diye düşünüyorum.

Ama değişen bir şey yok ki. Henüz 2 aylık bir süreçte siz bir aydır yoksunuz. Böyle evlilik olmaz. Hergün milyonlarca çift kavga ediyor erkek yada kadın çıkıp gidiyor iki saat sonra geri dönüyor. Herkes sizin gibi eve geri uğramasa evli olan hiçkimse kalmazdı. Orası sizin eviniz. Şu bu diye evden uzak kalamazsınız.
Bakın en önemlisi yatak kısmıdır. Siz eve geri dönmeyerek yataklarıda ayırmış oluyorsunuz. Bunu yapanın sonunun hayırlı bittiğini ben henüz görmedim. Araya böyle böyle soğukluk girer.
Bakmayın siz buradaki çok bilmişlerin atıp tutmasına. Onlar ancak insanı gaza getirirler. Boşver bacım o kaybeder unut gitsin demekle olmuyor. Yarın mahkeme salonundan yalnız başına çıkan siz olursunuz. O gün burada atıp tutanlar evliliğinizi kurtarmaz.
Benden bu kadar.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Allah yardımcınız olsun.
Yatak odasında oldukca iyi bir çifttik ama evet haklisiniz bu süreç için öyle oldu. haklısınız.Sagolun yorumlarınız için, gerçekten

Her şeyi bırakıp onun için gittiniz oraya ve çok bunaldınız bunu da çok belli etti iseniz belki de sizi kendiyle sürüklediği için kendini suçluyor, bensiz daha mutlu olur diyordur.İnsan neden sevdiği insanla aynı çatı altında mutsuz olur anlamam. En güzel zamanlarınızı zehir etmişsiniz. Sizin kaprisli olduğunuzu düşündüm. Sürekli "gitmek" isteyen biri.. Ben olsam ben de dönme derdim sanırım.. Benzer duruma düşebilirim bu arada. Atama bekliyorum ve eşim aşırı sosyal biri.. Yani o da beni kaygılandırıyor mesela. Yapabilir mi diyorum.. Belki bizim de sonumuz böyle olacak kim bilir... Siz bence kendi kafanızı iyice dinleyin, netleşin, evlilikte gereksiz gurur olmaz, eşinizi biraz olsun anlıyorsanız gidip yüz yüze konuşun her şeye sıfırdan başlamayı teklif edin. Kararlı ve bu şekilde daha mutlu ise de ısrar etmeyin. Ama bence barışırsınız.. hakkınızda hayırlısı.

Çok şey demek geliyor içimden de susuyorum. Bu erkekler neden böyle Allah aşkına? Babannemin bi lafı vardı çok afedersiniz ..sı olanın vicdanı olmaz diye. O kadar doğru ki. Hangi kadın arkadaşla konuşsam (ben de dahil) hepsinin hayatını bu zırtapozlardan biri mahvetmiş.
İlişkiler erkekler istediği için başlıyor, kadın istediği için sürüyor. Bir noktada biz de bitiriyoruz o nokta da ilişki de bitiyor. Allah kolaylık versin. Asla bir son değil mis gibi diplomanız var. Yeni bir düzen kurun, sizi bu kadar basit bir nedenle silip atan bir insanı da düşünmeyin. O kaybetti. Zaten bunların akılları başına köy yandıktan sonra gelir. Hiç merak etmeyin. Yüzü varsa üçüncü bir kişi de yoksa barışmak için bir girişimde bulunacaktır.

Back
X