- 25 Haziran 2010
- 4.843
- 4.376
Yoo gayet de tanıdığı,kardeşinin kızı.yani hala.Aracı olanın tanıdığımı bu kız yoksa daha önce çocuklara bakmış öyle mi referans oldu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yoo gayet de tanıdığı,kardeşinin kızı.yani hala.Aracı olanın tanıdığımı bu kız yoksa daha önce çocuklara bakmış öyle mi referans oldu.
Evet 3 günKayıtlar süreli olarak siliniyor biliyorsunuz değilmi.
Kayıt üstüne kayıt yaparak ilerliyor .
Evde değerli hiçbir şeyim yok ilk defa buna sevindim :)Evden daha ciddi birşeyler gitmiş mi bence onları kontrol edin.
Magnete tenezzül etmek nedir..
Toplamda kaç gün cocuklarınızla kaldı, merak etti im. Bir de birçok üye gibi ben de yemekten ziyade ( ki o konuda da çok haklısınız) cocuklara bir istismarı oldu mu, buna takıldım. İnşallah öyle bir şey olmamıştır.Evde değerli hiçbir şeyim yok ilk defa buna sevindim :)
Belki magnetleri götürdüğünü anladığınız için geri getirmiş olabilir ama göze batacak bir sürü şey yapmış. İnsan bazen kendi hakkından fazlasını yiyip diğerlerine bırakmamışsa evdekilere bile kızıyor özel bir yemek olduğunda. Fazla saçmalamış yani. Yarın kalan ücretini almak için geleceğini söylemişsiniz, umarım daha fazla sinirinizi bozacak bir şey yapmadan çıkar hayatınızdan. O aracı olan kadına da hem bu yemek işini hem de magnete tenezzül edecek kadar düştüğünü, çocukların rahatsız olduğunu hepsini söyleyin bence. Söyleyin ki başkalarına da önerip milletin başına iş açılmasın.Evde olanları dün saydım 20 adet vardı özellikle onları da getirip mutfaktaki tereğe bıraktım,alır mı diye,o gittikten sonra fark ettim,getirip onların üzerine bırakmış,gitmeden sordum inkar etmedi,kabul de etmedi,neden götürdü neden geri getirdi bilmiyorum
Çoğu gitti yani kamera görüntülerinin.Evde değerli hiçbir şeyim yok ilk defa buna sevindim :)
Olmamıştır yani zannetmiyorum çünkü yaptıkları saçmalıkların yanısıra korkardı da sanki..Bi de benimkiler söylerdi sanırımToplamda kaç gün cocuklarınızla kaldı, merak etti im. Bir de birçok üye gibi ben de yemekten ziyade ( ki o konuda da çok haklısınız) cocuklara bir istismarı oldu mu, buna takıldım. İnşallah öyle bir şey olmamıştır.
Fazla dayanmissiniz. Bu kadar tolerans gosterirseniz olacagi bu. Resmen hirsizlik yapmasina goz yummussunuz. En bastan sizden aldigi 1 tl bile olsa sormadan aldigi icin onleminizi almaliydiniz. Fazla merhamet hep kotu sonuclanir malesef.İlk konuyu bu başlıkla açtım diye tekrar öyle açtım aslında şuan konu herşeyi aşırıp aşırıp yemesi değil,işine son verdim bugün...Ama önce özet geçeceğim bilmeyenlere..Başlangıçta Kız sürekli ve sistematik olarak buzdolabındaki 3-5 kişilik yemeği tatlıyı çerezi içeceği aşırdı,yedi veya götürdü bilmiyorum,burda paylaştım herkes ya kov ya kamera tak dedi (ilk günden takmama nedenim tanıdık aracılığıyla bulmuştuk yanlışı olmaz diye düşündük ve sürekli de izleyemem diye de takmadık açıkçası) Bazısı da beni cimrilikle lokma saymakla suçladı (ki mesele bir iki tabak yemek değil,buzluktan giden çörekler etler kurabiyeler ve 1 tepsi dolusu tatlılar kekler yani yedikleri gerçekten doymalık değil keşke öyle olsaydı)
En son şerbetli tatlı yaptım (haşhaş tatlısı-bilen bilir kremşantili ve şerbetlidir,ağırdır) büyük yuvarlak borcam tepsisinde; onun tamamına yakınını yedi,uyardım keşke bize de yetecek kadar bıraksaydın diye (çünkü önceki gece yaptım ılıktı diye biz yemedik) güldü geçti,midesine düşkün demek ki ne yapayım çocuklarım onu seviyor deyip kızı yine idare ettim,o arada kamera taktım,kameranın 2. Haftası oldu,kızı kameradan izleyebildiğim kadar sorun yoktu ama isteksizdi suratı hep düşüktü ve hep kameraya sırtı dönük oturdu çocuklarla (hatta bu hafta çift görünümlü kameranın olduğu odada hiç oturmadılar,ki oturma odam orası)..her geldiğimde kızlarım abla gitsin demeye başladı,kıza sordum kameraya bakıyorsun nerden bileyim neden istemiyorlar dedi..kızlarım 2,5 yaşında başlarda abla kızdı mı dediğimde hayır diyen çocuklar şimdi abla kızıyor demeye başladı,kamera her yerde var ama ben öğretmenim mütamadiyen izleyemedim ara ara açıp baktım.. Kıza da saf kafamla söyledim,sürekli bakamıyorum özet geç diyordum günün sonunda gelince..(yedikleri içtikleri uykuları vs)
-Neyse şimdi dün tatildi diye evdeydim biraz evi elden geçirdim temizlik yaptım ikizlerimin elbise dolabının bi bölümünde hatıra kutusu var,içinde diş magnetleri doğum magnetleri emzik patik vs var bi de fotoğraflı magnetleri vardı, ordan kokulu taş şeklindeki magnetleri istedi vermiştim,10 taneye yakın..(bahsettiğim kutu dolabın son katında özellikle alması kurcalaması lazım yine de söylenmedim,merak etmiştir nolcak dedim) dün bi baktım geri kalanlardan 3 5 tane kalmış magnetlerin tamamına yakınını almış(ne yapacaksa) sonra mutfaktaki buzdolabının üstüne baktım onları da almış hem de eşimin ve çocukların beraber olduklarını..Anlam veremedim yani istedi verdim ama fotoğraflı olanları istediğinde hayır olmaz ne münasebet çocuklarımın fotoğrafını neden alıyorsun diyebilmiştim..bir de banyo dolabında eşimin cebinden makinaya atacağım sırada çıkan bozuklukları attığım küçük bi sepet var onları da almıştı hangi ara almış bilmiyorum ama tek tek açıp kayıtlardan bakamadım direkt bugün sorup gerekçesini aldıktan sonra çıkarırım dedim..Hani olur da yol parası yoktur almıştır yine anlarım (hiç tahammül edilir gibi değil ama hadi yine şans verilir belki dedim bi de magnetleri de çocukları çok seviyorum aldım der yine hoş görürüm dedim )
-Geçen haftada ben ona bişey anlatırken aşırı şekilde gözlerini kaçırıp tırnaklarını hırsla koparıp koparıp attı,korktum açıkçası ve daha önce de kardeşim şizofren hastası (gen faktörü) dediği için onun da psikolojik olarak normal olmadığını da düşünüp ( kendisi de ben gitsem doktora rapor verirler bana herhalde demişti,güya şaka yapmıştı) artık gelme dedim bugün,o da tuhaf bakışlarıyla tamam dedi sadece.
-En önemlisi kızlarım onu 2 haftadır istemiyordu...Uyuyana kadar abla gelmesin diyorlardı
Gönderdim.Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi..lütfen anlamadığınız yeri sorun açayım çok çok yüzeysel anlatmaya çalıştım..
Dipdipnot:baştan yapmam gereken buydu belki ama şans verdim çocuklarım da seviyordu diye onları düşünmek zorundaydım..ayrıca Kızı bu yaptıkları yedikleri için asla incitmedim aksine yapsaydım belki bu kadar ileri gitmezdi..
Daha önceki konumda da belirttim yakınımda bir kreş var onunla ilgili de çok iyi şeyler duymadım bide birebir de gittim gördüm içime sinmedi..birini bulana kadar kv ye giderim ya da ev taşırım iyi bir kreşe yakın olmak için..Kameranın ayaını yaparsanız önceki kayıtların üzerine kayıt yapmaz. Bizimki öyle mesela. 1tb hafızası var, evde de 5 kamera var. Bakıcı varken takmıştık, şu anda da kayda devam ediyor (gün içerisinde evde kimse yok). Oğlum 28 aylık, 1.5 ay kadar önce kreşe verdim. İyi bir bakıcı bulsaydım da daha geç verseydim. Ama olmadı. Kreşe de uyum sağladık çok şükür. Yeni yeni sınıf arkadaşlarından bahsetmeye başladı. daha az yemek seçiyor (evde hala seçici, kreşte yiyor ama). Dil gelişimi olarak çok öndeydi zaten, daha bir atak yaptı sanki. Fiziksel becerileri de bir tık gelişti.
Demem o ki iyi bir kreş bulduğumu düşünüyorum, faydasını da görüyorum.
Bakıcı işi zor iş, ben 3 bakıcı ile çalıştım sayılır. İlki 1 hafta günde 1-2 saat geldi. 2.si ile 8 ay çalıştım, 3.sü ile de 24 gün. Son gelen kadın tavsiye üzerineydi ama acayip sorumsuzdu. Bir gece mesaj atmış ben gelmiyorum yarın diye falan. İlki desen, aynı seninki gibi oburdu, dahası açgözlü idi. Ama Allah var elini bir şeye uzattığını görmedim. Sadece evdeki her şeyi fazla fazla kullanırdı (benim 1 yılda kullandığım çamaşır suyunu 1 ayda bitirmişti vs), paraları bol mantığında ilerliyordu yani. Son kadın da yarıda bırakınca bakıcı bulmam çok zor olacağı için (yıllık iznim de kalmamıştı, kalsa gene bakıcı denerdim muhtemelen) mecbur kreşe verdim.
Eğer çocuklarının hazır olduğunu düşünüyorsan sen de düşün derim. Ama öncesinde uzman görüşü alırsan daha iyi olur. Ben bir çocuk psikiyatristi ve iki çocuk gelişim uzmanı ile görüştüm. Kendim de psikoloğum. Artılarını eksilerini iyi düşünmek lazım.
Ahh sormayın bahsettiğiniz gibi bir komşuyu önerdiler en başta onu denedik,kadın çocuklarımı alıp bin çocuklu eve misafirliğe gitti,haberim olmadan,geldiğimde çocuklarımı parkta topladım bebek bunlar nasıl tek bıraktınız deyince de aman pimpirkli şey oldum...Onu herkes methetti bide...İnsanlar doysun yeterli mantığında..Bu süreçte onu anladım..Kimse çocuğun ruhsal bilişsel gelişimine önem vermiyor..Bence siz evi bir yoklayın kim bilir daha neler neler almıştır. Bence daha deneyimli çocuk sahibi aklı başında ev hanımı bir bakıcı bulsanız daha iyi. Emin olun bulacağınız bakıcının çocuklarını gözlemlerseniz nasıl bir çocuk yetiştirdiğini anlarsınız.
1 tepsi şerbetli tatlıyı nasıl yemiş anlamıyorum ... yarınlar yokmuşcasına yemiş.
Evet hissettim özellikle alyansımın aynısından alıp takınca...hayırlı olsun nişanlandın mı demiştim, yok seviyorum sadece dedi..bi de eşimin numarasını istedi acil bi durum olursa diye ben de kötü niyet görmedim açıkçası sonra “yanlış anlamayın eşinizi rahatsız edecek değilim” deyince kıllandım ona da cahil patavatsız dedim içimden..ne bileyim kötüyü düşünmek istemiyor insan.Mrs-cicek Sizi kıskanmış olabilir mi? Hiç hissettiniz mi böyle bir şey?
Ahh sormayın bahsettiğiniz gibi bir komşuyu önerdiler en başta onu denedik,kadın çocuklarımı alıp bin çocuklu eve misafirliğe gitti,haberim olmadan,geldiğimde çocuklarımı parkta topladım bebek bunlar nasıl tek bıraktınız deyince de aman pimpirkli şey oldum...Onu herkes methetti bide...İnsanlar doysun yeterli mantığında..Bu süreçte onu anladım..Kimse çocuğun ruhsal bilişsel gelişimine önem vermiyor..
Daha önceki konumda da belirttim yakınımda bir kreş var onunla ilgili de çok iyi şeyler duymadım bide birebir de gittim gördüm içime sinmedi..birini bulana kadar kv ye giderim ya da ev taşırım iyi bir kreşe yakın olmak için..