Pilates yapanlar, paylaşalım mı?

kızlar ben evde videolarla kendim yapmaya başladım ama şu nefes olayını bi türlü anlayamadım. nefesimizi alırken karın tarafımız mı şişecek yoksa göğsümüz mü

havayı karnına doldur.bak küçük bebekler öyle yaparlar mesela.o doğru nefes alma tekniğidir.böylece karnına oksijen daha çok gider ve karın kasların çalışır.

mrblar bende platese gıttım 2 ay boyunca ve ınanın 2.haftada aradakı farkı anlıorsun sıkı bı vucuda sagıp oluorsun kılo kaybetmıorsun ama sıkılastıgın ıcın herkez zayıfladı sanıor bence platesle bırlıkte rejım yapuldumu supoer olur ben 57 kılodan 54 e dustum sbahlrıda elma sırkelı su ıctım butun yaglarım gıttı tansıyonu herhangı bı hastalıgı olmayana tavsıye ederımm.benımde bır sorum olucaktıı arkadaslar!! plateste popo sıkılıstrma hareketı popoyu daha yuvarlak ve kalkkık yapıo bu ıyımıdır yanı fızık olrakk bı bayanda popo kalkıkmı olmalıdır normalde duz bı popoya sagıptm hıc bellı olmazdıı sımdı ıse hem ıyı hemd rahatsız oluorum sankı koca popolu oldum gıbı gelıor:)

canım ne yapacaksın düz popoyu..elbetteki yuvarlak ve kalkık popo güzeldir :)

kızlar 5-6 aydır pilates yapıyorum.lastik almamıştım.kalın bir opak çorap işimi görmüstü.. şimdi lastik almaya nıyetlıyım. high tension(yüksek sertlık)bir sey almayı düşünüyorum.direnç istesin... ama boyu konusunda tereddütteyim. ebru sallının pilatesını takıp edıyorum. 120cm mı 180cm mı tavsıye edersınız o hareketler ıcın??

Ben de pilatese baslamayi dusunuyorum hatta bir salona mi yazilsam ki yoksa evde topla kendim mi yapsam? bu arada top icin oneride bulunacak olan var mi? internetten almak istiyorum,tavsiyeleriniz varsa beklerim buyurun...

merhaba herkese,
ben aranıza yeni katıldım. ilk olarak pilatesle ilgili deneyimlerimi paylaşmak istedim. ben de ebru şallı ile başladım ama ne yazık ki hiç tatmin edici bulmadım. bir kaç kere yaptıktan sonra bir faydası olmadığını anladım. çünkü temposu çok düşük. daha sonra lara hudson'ı keşfettim ve pilates benim için bir zevk haline geldi. "lara hudson 10 minute solution" diyerek ararsanız rapidsahere linklerini bulabilirsiniz. "10 minute solution fitness ball workouts" ise toplu egzersizleri içeriyor. Ben tam bir haftadır yapıyorum lara hudson'ın egzersilerini ve kendimi çok iyi hissediyorum. kilo problemim yok hatta kilo vermek istemiyorum. hem kilomu koruyup hem de biraz sıkılaşmaya ihtiyacım vardı. sanırım kısa süre sonra istediğim forma kavuşacağım. lara hudson'ı hepinize tavsiye ederim. ıngilizce bilmeyenler için de sorun olmaz diye tahmin ediyorum. ızleyerek hareketleri takip edebilirsiniz.

arkadaslar bende araniza yeni katilanlardanim ne zamandir takip ediyodum ama yeni üye oldum.Bende yaklasik üc ay pilates yaptim ebru salli ile cok fark etti aslinda ama iki aydir yapamadim birakmak zoruna kaldim.Simdi gene birseylere baslamak istiyorum ama ne yapacagimi bende bilmiyorum gene pilatesemi baslasam acaba

bende 1 haftadir evde yapiyorum once ebru salliya takildim biraz sonra belfitigindan dolayi (bunun yaptigim pilatesle alakasi yok ) dr gittim beni masaja gonderdi masajcida topla hareketler gosterdi bende her aksam bu hareketleri yapiyorum kendi eklentilerim ebru sallinin eklentileriyle bilmem artik bakicaz!

birkacyilönce gittigim salonda vardi pilates iki kez katilabilmistim gercekten cok rahatlatiyor vücudu. fakat uzak diye gidemedim birdaha.
Okudugum kadari ile iki-üc ay 2-3 hafta yapan arkadaslar cok. benim merak ettigim genlde spor konusunda bir türlü süreklilik saglanamaz ve birakilir. Cogu insanda böyledir sanirim bende dahil olmak üzere ama pilateste aylardir yaptiginizi söylüyorsunuz bu motivasyon ve azim sizlerin kendi yapinizda olan birseymi yoksa pilates bagimlilikmi yapiyor :)
bende baslamayi düsünüyorum fakat iki gün sonra birakirim diger basladiklarim gibi diye girismiyorum hic. Ne dersiniz kizlar ?

ben de pilatesimi evde yapıyorum pilates topumla ve cd ile.hareketlerde ilk birkaç gün zorlandım ama sonra alıştıkça daha kolay gelmeye başlıyor ve ben pilates yaptıktan sonra kendimi çok rahatlamış hissediyorum süper bi şey bu pilates bence.ve gerçekten 1-2 haftada vücudunuzdaki değişimi hissedebiliyorsunuz hem siz hem çevrenizdekiler

ben de evde videolardan yapıyorum topa gerek duymadım gerçekten kasları şişirmeden şekle sokuyor boy uzatmıyor ama daha uzun görünüyor insan kaslardan dolayı

biz de eşimle spor salonuna gitmeye başladık. pilates yoga vb olaylar da var. bir kez gittim pilatese 3 gün kaslarım kendine gelemedi. her adım attığımda acı çekiyordum. ben de bir iki ay düzenli spordan sonra pilatese başlamaya karar verdim.çünkü vücudum gerçekten hammış. çığlık atıp kaççaktım bazı hareketlerde :sm_cool:

ebru şallının programını takip edebilirsiniz arkadaşlar ben tavsiye ediyorum yıllardır spor yapmayan ben çok çabuk uyum sağladımve sölediğiniz gibi çok ağrım sızımda olmadı bence onla yapabilirsiniz yavaş yavaş yaptığı ve zor hareketlere zamanla geçtiğiiçin zorlanmıyo insan

kızlar ebru şallının dvd sini indirdim...2 gündür yapıyorum gittim bide top aldım ama çok yavaş yaa ebru şallı çok konuşuyo bekliyorum...bide topla yapılan egzersizleri çok az geldi bana başka güzel pilates dvd si bilen varmı,özeldenden link gönderirseniz çok sevinicem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…