Pilates yapanlar, paylaşalım mı?

Pilates Hakkında Herşey un her seviye için olan pilates videoları ile evimde pilates yapıyorum. şuan sitede sekiz haftalık yayınladıkları pilates programını uyguluyorum. gerçekten profesyonel bi site evinde pilates yapan arkadaşlara öneririm..
cnm meraba bu sitede haftalık program dediğin nerde bi de kafana göre video açıp mı yapıyosun yoksa bir sırası var mı?

merhaba arkadaşlar ben de ebru şallının son çıkardığı 21 günde yağ yak dvd sini almak istiyorum ama bende şu an top lastik dışında bi gereç yok o küçük topu ikili ağırlık topunu ve çemberi almam şart mı yapan bilen var mı ne diyosunuz :)

kızlar bende platese yeni başlıcam nereden nasıl başlamam gerekiyor bide bebek istiyorum çalışmalar devam ediyor ama hamile kalana kadar devam etmek istiyorum
siz nereden aldınız dvdleri top falan veya ne gerekiyorsa artık

Pilates esnasında çok yoğun bir kalori harcanmaz. Pilatesle zayıflamak çok mümkün olmayabilir, çünkü pilates daha çok iskelet ve kas sistemini geliştirmeye yönelik bir egzersizdir. Ancak kas kütlesini artırmaya yönelik bir egzersiz olduğu için kilo vermenizi hızlandırır.

Kilo vermek için mutlaka bir kardiyo egzersizi ile pilatesi desteklemeniz gerekir. Eğer siz de pilates yapıyorsanız, uyguladığınız teknikler sayesinde, kilo vermemenize rağmen yaklaşık iki bedene kadar incelmeniz mümkün. Yani pilates; tek başına zayıflatmaz ama iyi bir diyet programı ve aerobik egzersizleriyle desteklenirse zayıflamanıza yardımcı olur. Unutmamanız gereken ise her spor dalında olduğu gibi pilatesin de dikkat edilmesi gereken noktaları olduğu.

İşte pilatesin dikkat edilmesi gereken noktaları!

-Pilatese başlamadan önce mutlaka duruş analizi yaptırmalısınız ve duruş bozukluğunuz varsa ona uygun programlarla çalışmalısınız.

-Aletli pilatese başlamadan önce nefes tekniklerini ve karın/merkez bölge kaslarını nasıl kullanmanız gerektiğini ders alarak öğrenmelisiniz.

-Ve son kural! Mutlaka uzman eğitmenler eşliğinde pilates yapmalısınız.

ben evde yapıyorum 20 dk. lık windsor pilates.zor hareketler var ve çok hızlı ilerliyor ama hiç bir kas ağrım olmuyor hatta başka bir nedenle ağrım varsa geçiriyor. gerçi ben pek ham değilim ondan da olablr ama ilk zamanlarda da az oluyordu çünkü her hareketin kendine göre gevşetme ve germe bölümü var.

ben ve yapan diğer arkadaşlarım çok memnunuz gerçekten sıkı ve şekilli bir vücudunuz oluyor ve zindelik kazanıyorsunuz.

bende yapmaya başladım ilk ebru şallıyla başladım bayağı sıkılaştım ama sonra sıkıldım hareketlerden kiloskop diye bir site buldum orada güzel pilates hareketleri var videolu açıyorum oradan yapıyorum bazen ebrudan karışık :) ama diyet olmadımı pilates işe yaramıyo bende diyet şart

Arkadaşlar benim vucut tipim armut ve haliyle belim incecik olmasına
rağmen vucudumla orantılı olmayan basenlere sahibim :KK70:
plates sanırım vucut tipim için en iyi basen eritme yöntemi olucak.
evde kendim yapmayı düşünüyorum ama hangi videoyu izliycem
hangi plates aletini kullanmalıyım bi yardımcı olur musunuz?
ebru şallı ile plates videoları satılıyor ya kitapçılardave müzik marketlerde
basen için ayrı bölümü var
mı ki? bana bir yol gösterin ne olur.:2:

(edit:eliptik bisiklet ile mi daha iyi basenler erir yoksa
plates ile mi?)

Son düzenleme:
Ben yeni başladım ama bende biraz göbek var ondan mıdır nedir,bir gün yapsam 3 gün karnım devamlı büzülüyor gibi ağrıyor,fıtık hassasiyet falan bir engelim yokmuş düzenli devam edersem geçermiş ama ağrı çok oluyor bir türlü düzenli başlayamıyorum o kadar set aldım vs.ben de biraz yürüyüş ve kickbox ile önce göbeği gönderip öyle mi başlasam diyorum ama tavsiyesi olan var mı,yapabileceğim direk başlamak için uygulayabileceğim bir metod falan bilen varsa çok sevinirim

Arkadaşlar benim vucut tipim armut ve haliyle belim incecik olmasına
rağmen vucudumla orantılı olmayan basenlere sahibim :KK70:
plates sanırım vucut tipim için en iyi basen eritme yöntemi olucak.
evde kendim yapmayı düşünüyorum ama hangi videoyu izliycem
hangi plates aletini kullanmalıyım bi yardımcı olur musunuz?
ebru şallı ile plates videoları satılıyor ya kitapçılardave müzik marketlerde
basen için ayrı bölümü var
mı ki? bana bir yol gösterin ne olur.:2:

(edit:eliptik bisiklet ile mi daha iyi basenler erir yoksa
plates ile mi?)

bende ebru şallı tüm plates dvdleri var karın ve yağlara özel olan var ama basen sanırım yok,diğer dvdlerde de genelde karın çalıştırıyor belki yağ için olan son dvd tüm vücut olduğu için basenlere de yardım eder ama eğer göbek yoksa ve biraz daha ağır çalışırım dersen you tubda blogilates diye casey ho kanalı var pop plates yapıyor onun özel tüm bölgeler için hareketleri var ama bayağı zorlayıcı ve hareketli gibi geldi bana gene de sadece basene özel birşey arıyorsan mutlaka bak derim

pilates başlandıktan sonra bağımlılık yapan bir spor bence,bir aydır yapıyorum ve böyle kalacak dediğim bacaklarım eriyip sıkılaştı,ince olan belim daha da inceldi,karnım düzgün bi şekil aldı ve sadece biraz alt karnım kaldı,bunlar dışında kesinlikle daha dinç ve daha keyifli hissediyorum kendimi regl döneminde de yapıyorum çünkü uzmanlar bu dönemde yağ yakımının daha fazla olacağını söylüyorlar.

ben her gün farklı bölgemi çalıştırıyorum,bi gün karın bi gün bacak ve kalça,bi gün de tüm vücut ve sonuç kesinlikle harika çökük çökük olan oturduğumda portakalı da geçen bacaklarımda çok etkili gelişme var,bırakmayı düşünmüyorum başlayacak olanlara da kesinlikle tavsiye ediyorum :))))))))))

bir de şu konu var önce kilo ver sonra pilates yap, pilates kilo verdirmez kesinlikle HURAFE ben hem kilo veriyorum hem de sıkılaşıyorum,bi kaç arkadaş da böyle örnekler vermiş o yüzden bu kilolarla sıkılaşmak istemiyorum kalın olurum gibi saçma fikirlere kapılmayın yağın sıkılaşıp kalıp gibi kaldığı nerde görülmüş,ama çok kiloluyum yetmez diyorsan başka bi sporla destekle,onun dışında pilates kilo da verdiriyo sıkılaştırıyor da :KK52::21: bir ayda 3 kilo verdim rejim ve pilatesle azmedin yeter ki :KK9:

pilates başlandıktan sonra bağımlılık yapan bir spor bence,bir aydır yapıyorum ve böyle kalacak dediğim bacaklarım eriyip sıkılaştı,ince olan belim daha da inceldi,karnım düzgün bi şekil aldı ve sadece biraz alt karnım kaldı,bunlar dışında kesinlikle daha dinç ve daha keyifli hissediyorum kendimi regl döneminde de yapıyorum çünkü uzmanlar bu dönemde yağ yakımının daha fazla olacağını söylüyorlar.

ben her gün farklı bölgemi çalıştırıyorum,bi gün karın bi gün bacak ve kalça,bi gün de tüm vücut ve sonuç kesinlikle harika çökük çökük olan oturduğumda portakalı da geçen bacaklarımda çok etkili gelişme var,bırakmayı düşünmüyorum başlayacak olanlara da kesinlikle tavsiye ediyorum :))))))))))

bir de şu konu var önce kilo ver sonra pilates yap, pilates kilo verdirmez kesinlikle HURAFE ben hem kilo veriyorum hem de sıkılaşıyorum,bi kaç arkadaş da böyle örnekler vermiş o yüzden bu kilolarla sıkılaşmak istemiyorum kalın olurum gibi saçma fikirlere kapılmayın yağın sıkılaşıp kalıp gibi kaldığı nerde görülmüş,ama çok kiloluyum yetmez diyorsan başka bi sporla destekle,onun dışında pilates kilo da verdiriyo sıkılaştırıyor da :KK52::21: bir ayda 3 kilo verdim rejim ve pilatesle azmedin yeter ki :KK9:

nereden yapıyorsunuz pilatesi? Ebru Şallı' nınkilerden sıkıldım ben. hem çok uzun hem de çok konuşuyor :KK14:

nereden yapıyorsunuz pilatesi? Ebru Şallı' nınkilerden sıkıldım ben. hem çok uzun hem de çok konuşuyor :KK14:
tam da sıkıldığınız kişinin dvdlerini yapıyorum :)))))) karınsavar,selilürsavar ve kardiyo pilates dvdlerini her gün farklı yapınca sıkılmıyorum ben bi de atlayarak yapıyorum mesela b konuda açıklama yapacaksa direk hareket yaptığı kısmına alıyorum daha çabuk bitiyor,bir de kardiyo pilates dvdsinde daha az konuşuyo çünkü bütün vücudu çalıştırıyor onu denemenizi tavsiye ederim

tam da sıkıldığınız kişinin dvdlerini yapıyorum :)))))) karınsavar,selilürsavar ve kardiyo pilates dvdlerini her gün farklı yapınca sıkılmıyorum ben bi de atlayarak yapıyorum mesela b konuda açıklama yapacaksa direk hareket yaptığı kısmına alıyorum daha çabuk bitiyor,bir de kardiyo pilates dvdsinde daha az konuşuyo çünkü bütün vücudu çalıştırıyor onu denemenizi tavsiye ederim

en sonuncusu mu o dediğiniz?

X