Pilates yapanlar, paylaşalım mı?

Arkadaşlar bende topu aldım ama nerden başlayacam nasıl başlayacam bilmiyorum beni yönlendirebilirmisiniz?Videoları nereden izleyebilirim.

Ben de Ebru Şallı ile yapıyorum.google'ye Ebruli Pilates Bölüm 1-2-3... diye yazarak sırayla yaptım;ama benim yaptıklarım 2010 yılıymış.Sen youtube'ye Ebru Şallı 2008 yazıp sırayla yapabilirsin.Tabii Ebru Şallı'yla yapmak istersen.Bence topa geçmeden bir süre minderde yapılanları denemelisin (5-6 ders kadar).Vücudun alışınca yavaş yavaş topa geçersin.Ben de yeni başladım.5 ders kadar minderde yapıp minder+top+lastik hareketlerine geçtim.

Ben de Ebru Şallı ile yapıyorum.google'ye Ebruli Pilates Bölüm 1-2-3... diye yazarak sırayla yaptım;ama benim yaptıklarım 2010 yılıymış.Sen youtube'ye Ebru Şallı 2008 yazıp sırayla yapabilirsin.Tabii Ebru Şallı'yla yapmak istersen.Bence topa geçmeden bir süre minderde yapılanları denemelisin (5-6 ders kadar).Vücudun alışınca yavaş yavaş topa geçersin.Ben de yeni başladım.5 ders kadar minderde yapıp minder+top+lastik hareketlerine geçtim.

Canım saol yönlendirmen için o kadının sesine nasıl dayanacağım bilmiyorum ama topla birbirimize bakmaktan sıkıldık evet haklısın önce ısınma yapmam lazım yanlış haraket yaparsan zarar verebilirsin kendine felan dediler korktum açıkcası

Bugün spor salonunda öğretmen eşliğinde pilatese başladım hadi hayırlısı bakalım.. Genelde herkes hamladığından ağrılarından bahsediyor bende henüz bir şey yok belki acısı yarın çıkar. Çok sevdim ayrıca, çok eğlenceli özellikle de toplarla yapılanlar :) Sıkılaşmak ve esnek vücuda sahip olmak için gidiyorum.

Daha önce minder hareketlerini yapıp pilates topu alınca devam ederim deyip bırakmıştım. Öylece kaldı. Yeni yıl yeni hedefler dedim ve ilk işim pilates seti sipariş etmek oldu :) Bugun geldi. Günde pazartesi bu bir işaret dedim ve başlıyorum nihayet. Ebru şallı yeni başlayanlar için olan videoyla başlıycam. Zira 7 8 aydır spor yapmıyorum. Sağım solum tutulsun istemedim. İyi günler herkese. İyi seneler :KK30:

bende öyle yapıyorum,71. bölüme geçtim:KK34:

bende öyle yapıyorum,71. bölüme geçtim:KK34:

Maalesef ben 10-11. bölümde bıraktım.Kızım artık daha az uyuyor ve daha fazla ilgi istiyor.Bunlar enerjimi alt üst etti.Aslında bir şekilde vakit ayrılabilir;ama motivasyonumu kaybettim.Kendimi motive etmeliyim.Pilates yaparken kendimi daha enerjik, daha zinde, daha ince ve sıkı hissediyordum.Umarım tekrar başlayabilirim.

Maalesef ben 10-11. bölümde bıraktım.Kızım artık daha az uyuyor ve daha fazla ilgi istiyor.Bunlar enerjimi alt üst etti.Aslında bir şekilde vakit ayrılabilir;ama motivasyonumu kaybettim.Kendimi motive etmeliyim.Pilates yaparken kendimi daha enerjik, daha zinde, daha ince ve sıkı hissediyordum.Umarım tekrar başlayabilirim.

merhabalar size bişey danışmak istiyorum.
Platese yeni başlayacağım...
bölüm derken takip ettiğiniz bir programmı var...benimle paylaşırmısınız...
ve yeni başlayanlar için tavsiyeleriniz neler.......

meraba kızlar. bende başlamaya karar verdim ve set aldım. yarın sabah başlıyorum :)) internetten ebru şallının yeni başlayanlar için pilates videosuyla başlamayı düşünüyırum :))

bende yaklaşık 40 gündür yapıyorum ebru şallının beyaztv den 17.09.2012 ilk bölümden başladım gün geçtikçe daha çok seviyorum platesi ebru şallını anlatımınıda çok beğeniyorum söylediklerine iyice kulak verip dediklerini yaparsanız hiç bi problem yaşamazsınız. zaten sürekli uyarıyor boynu ağrıyanlar dinlendirsin faln die vücudum biraz daha alışınca dvdlerine geçicem onlar biraz ağır kendimi hazır hissettiğimde 21 günlük dvdsini yapmayı düşünüyorum

arkadaşlar merhaba günaydınlar olsun
evde spor yapamıyorum yürüme imkanım da çok yok. pilatese gitmek istiyorum. Önceden kısa süreli( 1 ay boyunca haftada 2 gün) pilates yaptım fakat kalınlaştırıyor diye düşünüp bırakmıştım. Siz ne düşünüyorsunuz sizde de bu şekilde sıkıntı oldu mu? özellikle bacaklarımın incelmesini istiyorum pilatesle birlkte hem rejim hem bacak inceltici hareket mi yapmamı tavsiye edersiniz ?

arkadaşlar merhaba günaydınlar olsun
evde spor yapamıyorum yürüme imkanım da çok yok. pilatese gitmek istiyorum. Önceden kısa süreli( 1 ay boyunca haftada 2 gün) pilates yaptım fakat kalınlaştırıyor diye düşünüp bırakmıştım. Siz ne düşünüyorsunuz sizde de bu şekilde sıkıntı oldu mu? özellikle bacaklarımın incelmesini istiyorum pilatesle birlkte hem rejim hem bacak inceltici hareket mi yapmamı tavsiye edersiniz ?

Benim bildiğim pilates kasları sisirmez, uzatır o yüzdende bacakları kalınlaştırmaz :) Bence tekrar dene bu kez başlamadan önce ölçülerini not et karşılaştırma fırsatın olur emin olursun kalınlastırdımı yoksa inceltimi

Arkadaslar selam.gecen hafta bende pilates kursuna basladim.amacim zayiflamak yada incelmek degil ama,yillardir cektigim sirt agrilarima cözüm olmasini umdugum icin gidiyorum.inetrentte cok arastirdim,sirt problemi olanlara tavsiye ediliyor,insallah bende de ise yarar :KK43:
size birsey sormak istiyorum.ben isvicrede yasiyorum,e haliyle hocamizda isvicreli.benim disimdaki digerleride isvicreli oldugundan acayip hizli ve siveli konusuyor.simdi uyarsam yavas ve anlasilir konusur musunuz desem ayip olacak gibi geliyor.cogu seyi anliyorum ama su nefes olayini tam anlamadim ben.göbeginizi icine cekin mutlaka diyor ama nefes alirken mi verirken mi cekicem kafam karisti :)
burundan derin bir nefes alip ayni hizlada agzimizdan nefes vermeliymisiz yanlis anlamadiysam.aslinda hem hareketlere konsantre olup hemde nefes olayini ayarlamak zor geldi bana ama gene de elimden geleni yapiyorum.ne zaman nefes alicam ne zaman nefes vericem ne zaman göbegimi icime cekicem vs vs sorular var kafamda.Tecrübeli arkadaslar yardimci olursa coook sevinirim.
Birde ilk pilates deneyimimden sonraki 3 gün bütün heryerim agridi.olamaz böyle birsey boynumdan ayak bilegime kadar heryerim dayak yemis gibi oldu.bu demek oluyor ki ya kendimi cok zorladim,ya cok hamdim yada pilates bütün vücudu calistiriyor:KK1:
cevaplarinizi bekliyorum,simdiden tesekkürler

arkadaşlar günaydın pilatese başlasam mı başlamasam mı diye düşünüyordum Başladım daha doğrusu 2 gün Bosu 1 gün Pilates'e başladım. yememi kesemiyorum kessem her şey daha güzel olacak:). İnşallah pes etmem :)

arkadaşlar günaydın pilatese başlasam mı başlamasam mı diye düşünüyordum Başladım daha doğrusu 2 gün Bosu 1 gün Pilates'e başladım. yememi kesemiyorum kessem her şey daha güzel olacak:). İnşallah pes etmem :)

ben de bu hafta sonu spor salonuu ile gorusmeye gıdecegım... ben de baslıyorum ınsallah pilates ile spora :)

kılo vermek ıstiyorsan yemene dıkkat et canım bence... ama ben gıbı sıkılasmaksa nıyetın cok kasmasan da olur yemek yeme ısını ..

Merhaba kızlar..Benimde sorunum alt bacaklarım bu 21 günde yağlarınızdan kurtulun dvdsine bende başladım daha bu 3.günüm.kürü bitirmeyi planlıyorum.ama endişelerim var.alt bacaklarımda gerçekten bir incelme olacak mı merak ediyorum.yapanlar ve bu konuda sonuç alanlar paylaşırsa çok sevinirim.incelten varsa kaç cm inceldi acaba?

Bir arkadaşım doğum sonrası kilolarını verdikten sonra , kilo vermesi durakladığı için pilatese başlamıştı
54.1 ile başlamıştı. Pilatese başladıktan bir ay sonra kilosunun 54 olduğunu söyledi ama sanki bir 4 kilo daha vermiş gibiydi görüntüsü.
Aynı sonuca ulaşmayı istiyorum ben de.
Bir yandan diyet yapıyorum. Evde koşu bandım da var, akşamları yemekten bir saat sonra mutlaka yürüyorum.
Haftada da birkaç gün sabah da pilates yapmak istiyorum.

Kursa giden arkadaşlar belki hocalarından tavsiye almışlardır bu konuda,

Pilatesi kahvaltıdan sonra mı yapmalı?
Yoksa önce mi?
Bilemedim?

Bir arkadaşım doğum sonrası kilolarını verdikten sonra , kilo vermesi durakladığı için pilatese başlamıştı
54.1 ile başlamıştı. Pilatese başladıktan bir ay sonra kilosunun 54 olduğunu söyledi ama sanki bir 4 kilo daha vermiş gibiydi görüntüsü.
Aynı sonuca ulaşmayı istiyorum ben de.
Bir yandan diyet yapıyorum. Evde koşu bandım da var, akşamları yemekten bir saat sonra mutlaka yürüyorum.
Haftada da birkaç gün sabah da pilates yapmak istiyorum.

Kursa giden arkadaşlar belki hocalarından tavsiye almışlardır bu konuda,

Pilatesi kahvaltıdan sonra mı yapmalı?
Yoksa önce mi?
Bilemedim?

spor her zaman yemek yedikten 45 dakka yada 1 saat sonra yapılır
aç karnına yapılan egzersizlerde kastan kayıp yaşarsın
yada sabah erken saatte yapacksan isen yine yarım saat evvelden ceviz-süt-kayısı gibi bişeyler atıştır

spor her zaman yemek yedikten 45 dakka yada 1 saat sonra yapılır
aç karnına yapılan egzersizlerde kastan kayıp yaşarsın
yada sabah erken saatte yapacksan isen yine yarım saat evvelden ceviz-süt-kayısı gibi bişeyler atıştır

Teşekkür etttiiiimmm 💋💋💋💋

X