Pilates yapanlar, paylaşalım mı?

bagetchi merhaba, benim sorum pilates hakkında.

forumda yazdıklarının hepsini okumaya çalıştım. 60 sayfa içinde yazdıklarını bulmak için epey çaba sarfettim:)

ben uzun yıllardır, ergenlik döneminden beri kambur duruyorum. bunun için zaman zaman spor salonlarında ağırlık çalışarak çeşitli egzersizler uyguladım. 55 kiloyum 170 boyundayım. 1 haftadır derdime son çare olarak pilatese başladım. sırt, bel, karın kaslarım zayıf. dik durmak için çaba sarfetmem gerekiyor. 26 yaşındayım. pilatesle ne kadar performans alırım? burada yazdıklarına inanmak gerçekten benim için zor. yani kısmen mi düzeltiyor, yoksa gerçekten sopa gibi bir duruş kazandırıyor mu? kürek kemiklerindeki dışarı doğru eğim tamamen düzeliyor mu?

ben gün boyu masabaşında çalışıyorum. çalıştığımız pilates salonundaki hoca 1 ayda farkı hissedeceksin dedi. ben yıllar boyunca giderim sorun değil. yeter ki istediğim dimdik bir duruşa sahip olayım? ama önümüzdeki eylül için gelinlik hazırlıkları yaptığım için hızla performans almak çok çok güzel olurdu... bunun için de reformer pilatesle (makinalı pilatesle) çalışsam sence sırtım , duruşum için daha mı çabuk etkisini gösterir? 2 ay normal pilates çalışıp daha sonra 3 ay da makinalı mı denesem? makinadan sonra normal pilatesle aynı etkiyi alamayabileceğimi söyleyen arkadaşlarım oldu, uzunca bir süre normal mi devam etsem? dediğim gibi... yıllarca yapabilirim. sadece inanmak istiyorum.

çalışırken eşit bir şekilde birkaç kilo da almaya çalışıyorum, bu konuda da bilgin varsa yardımcı olursan çok sevinirim. atletik bi yapım var. biraz daha dolgun görünmek istiyorum. hoca pilates ile güzel şekilleneceğimi söylüyor. bacaklarım zaten çok kaslı. benim üstüm zayıf. omuzlarım düşük.

yardımların için şimdiden teşekkürler

Aynı dertten muzdaribiz ben de çok kamburun ancak güneydoğudayım evde tek başıma yapabilir miyim bana önereceğiniz videolar falan var mı ya da cd falan

Merhaba sage...öncelikle pilatese başlayarak sırtın için en doğru olanını yapmışsın...omurilik eğrilğinin çeşitleri olmakla beraber en sık görülenleri skolyoz (yana eğrilik) ve lordoz (sırt kaslarının güçsüzlüğünden dolay bele yüklenme sonucu omurga kıvrımında görülen artış veya bozukluk)...lordozun ne kadar yüksek bilmiyorum, yani ileri vakalarda cerrahi müdahale gerekebiliyor, ama ben hafif eğriliğin olduğunu varsayarak yazıyorum..daha önce de yazmıştım ama yine söyleyeyim..pilates vücudu bütün olarak ele alan bir sistem her kasla ayrı ayrı ilgilenir, güçlendirir..kambur durma sırt kaslarının güçsüzlüğünden ötürü vücut yükünün bele yüklenmesi sonucu ayrıca biraz da sürekli oturmaktan, çalışırken veya yemek yerken öne doğru eğimli olmaktan,topuklu ayakkabılarda denge sağlamaya çalışmaktan yani alışkanlıklardan ötürü oluşur..uzun zamanda oluştuğu gibi, düzelmesi de zaman alır..ama sorunun cevabı ''evet eğrilğin düzelir''...bunu teorik olarak değil pratiğini gözümle görmüş biri olarak söylüyorum..çünkü aynı problem bende de vardı..bunun için doktora bile gittim..birkaç basit hareket gösterip postaladı...bir gün pilatese başlamaya karar verdim..sırt kaslarım için değil sadece merak ettiğim için öylesine gitmiştim..aslında spor salonu arıyordum sadece.. yakında pilates salonu görünce bi de bunu deniyeyim biraz takılır bırakırım dedim..egzersizlerini gördüm dalga geçtim..inanmadım..:KK1: 2 aydan sonra sabah kalktığımda bel ağrılarımın olmadığını farkettim..devam ettim..birkaç ay sonra boynumun daha uzun göründüğünü farkettim..duruş bozukluğumdan ötürü sürekli üşüyormuşum izlenimi veren omuzlarım, egzersizler ve pilatesin temel prensiplerinden biri olan ''kontrol'' yeteneğini kazanmamadan ötürü aşağıda duruyor ve boynum daha uzun görünüyordu..birbirinin üstüne tabak gibi binişmiş olan omurlarım esnemeler ve egzersizler yardımıyla açılmıştı ve daha dik durabiliyordum..böyle böyle 3 yılı devirdim..şimdi gerçekten zorlanmadan dimdik durabiliyorum ve hatta kambur durunca belim ağrıyor artık..sırt kasları bayanlar için çalıştırılması en zor kısımlardan biri malesef..daha doğrusu herkes çoğunlukla kalça ve karna yönlendiği için sırtı unutuyorlar..böyle olunca da diğer kaslara nazaran sırt güçsüz kaldığı için ben seni taşıyamıcam diyip veriyor bele ağırlığı...bel de öne doğru kaykılıyor haliyle..reformer, mat pilatesten daha ağır egzersizleri olan bir alet..ve genel olarak bölgesel çalışma için kullanılıyor,(çok gevşemiş karın, sarkık bacaklar,yumuşak basen vs) yani ciddi kas sıkılaştırıyor fakat reformerda da mat pilateste olduğu gibi eğitmenin çok önemi var onu da belirteyim, nefes ve esneme hareketlerini bilen gerekiyor yani(1 ay nefes öğrendim ben:) )..elbette faydasını görürsün..fakat ben sırtın için uzun zamanlı mat pilatesi tavsiye edicem canım..haftada 3 gün 1 saat (ilk 5 dk. esneme sonraki 30 dk. tüm vücut,kalan 20 dk. sırt ve son 5 dk. esneme) olan bir program isteyebilirsin eğitmeninden..orta sertlikte pilates lastiği ve 1-2 kiloluk 2 dumbblle da edinirsen süper olur..reformer elbette seni güçlendirmiştir, mat pilatesteki programını da buna göre hazırlarsın yani 2 set seni yormuyorsa 4 set yaparsın..egzersizlerin şiddeti değil setlerdir aslolan..mesela mat pilateste 1 saatte toplam 3 tane egzersiz yaparsın,ama öyle bir set sayısı koyarsın ki reformerdan çok yorulursun..egzersizleri eğitmenin zaten gösterecektir, ancak fırsat buldukça (ısınmak kaydıyla) evde de videolardan yardım alarak(ebru şallı hariç) ya da eğitmeninin gösterdiği egzersizleri yaparak(zaman geçtikçe setleri ve sayıları arttırarak) sırtını çalıştırırsan bu iş olur..zor gibi görünüyor ama değil..sadece birazcık zaman gerekli..sürekli ve sistemli çalıştığında farkı göreceksin..hatta şu an yan postürünü bi resimle istersen..bir de 3 ay sonrakini resimlersin..bu kadar istekliysen mutlaka yaparsın zaten..sistemli çalışmaya başladığında 3 ay sonra kendin de görürsün..ha düzenli yaptın da düzelmedi mi gel buraya yaz, yalan konuşuluyor diye..teknik olarak düzelmemesi mümkün değil çünkü.. ha kaslarını yapılandırmak için de protein ağırlıklı bir beslenme programı uygulayabilirsin..yumurtayı ihmal etme, haftada 1 gün balıkla haşır neşir ol..tavuk göğüs eti en proteinli besinlerden biri..haftada 1-2 onu da yemeye çalış..arada kırmızı et..meyve sebzeyi söylememe gerek yok zaten..kilo problemin de yokmuş madem işin çok daha kolay...neyse çok çene yaptım..atladığım ya da takıldığın bir yer varsa yine sor, hep sor..ben burdayım :KK34:

Bagetchi çok güzel açıklamışsın ben de çok kamburun göğüslerin büyük ondan kaynaklanıyor diye düşünüyorum ama her sabah bel ağrısınlar uyanıyorum önceleri bel fıtığı sandım yokmuş galiba kambur duraktan salon şansım yok güneydoğudayım evde yapmak istiyorum netten tavsiye edeceğiniz videolar var mı önerileriniz bekliyorum

Bagetchi çok güzel açıklamışsın ben de çok kamburun göğüslerin büyük ondan kaynaklanıyor diye düşünüyorum ama her sabah bel ağrısınlar uyanıyorum önceleri bel fıtığı sandım yokmuş galiba kambur duraktan salon şansım yok güneydoğudayım evde yapmak istiyorum netten tavsiye edeceğiniz videolar var mı önerileriniz bekliyorum

merhaba pesimistkeklik..benim de göğüslerim büyük olduğundan ve ergenlik döneminde saklamaya çalıştığımdan omurgamı göğsümün üstüne kapatmaya çalışa çalışa bir miktar eğrilmiştim..omuzlarım da hep öne doğru bükük durmaya başlamıştı..şayet fıtığın yoksa bel ağrıların dediğin gibi büyük ihtimalle duruş bozukluğundan kaynaklanıyor, sırt kaslarının güçlenmesi lazım..bütün gün yükü beline verdiğin için belin de yükü taşımaktan ağrı yapıyor haliyle...ama temel eğitimi almadan malesef evde pilatesi hiç tavsiye etmiyorum canım..egzersizlerin temel prensibi kendi vücut ağırlığınla çalışmak olduğu için gerçekten tekniği bilmeden uygulamak çok riskli..şöyle açıklamaya çalışayım..egzersizlerin uygulanması esnasında odak nokta her zaman karın bölgesi olmalıdır..karın kasları yeterince güçlü değilse veya güçlendirilmeden ağır egzersizlere geçilirse diğer bölgelere (bel,boyun vb.) yük biner ve aşırı zorlanmalar sonucu bel, boyun fıtıkları bile meydana gelebilir..fakat tekniği kavradığında egzersizleri uygularken nereden nasıl güç alınacağını, riskli noktaları nasıl koruyacağını, hangi noktada durman ve hangi noktada setleri arttırman gerektiğini bileceğin için (ki bunu da dışardan bir göz daha doğrusu bir eğitmen çok daha iyi gözlemler) sağlıklı ve adım adım vücudunu güçlendirerek devam edebilirsin..ama evde yapmakta ısrarlıysan Kristin Mcgee yi tavsiye edebilirim..

2 aydır pilates yapıyorum resmen göbeğim çıktı :KK52::2::KK1:

Pilates kardiyo ağırlıklı bir spor değildir..Dolayisiyle bir kilo verme yöntemi değildir..Kaslarınızı toparlar sıkılaştırır...
Şayet, 'nasıl olsa pilates yapıyorum' diye düşünüp homini gırtlak yiyorsanız kilo almanız gayet normal..onun için her zaman söylüyorum; salt pilates kilo verdirmez..hem kilo verip hem sıkılaşmak istiyorsanız pilates ve kardiyoyu entegre olarak çalışmanız gerekir..

Son düzenleme:
Pilates kardiyo ağırlıklı bir spor değildir..Dolayisiyle bir kilo verme yöntemi değildir..Kaslarınızı toparlar sıkılaştırır...
Şayet, 'nasıl olsa pilates yapıyorum' diye düşünüp homini gırtlak yiyorsanız kilo almanız gayet normal..onun için her zaman söylüyorum; salt pilates kilo verdirmez..hem kilo verip hem sıkılaşmak istiyorsanız pilates ve kardiyoyu entegre olarak çalışmanız gerekir..

canım bu pilates göğüsleride sıkılaştırıp dikleştiriyomu. yaşlı babaanneler gibi oldum yeminlen kilo verince yaa :KK43: düzenli yapsam sıpsıkı dipdiri göğüslere kavuşabilirmiyim acaba

canım bu pilates göğüsleride sıkılaştırıp dikleştiriyomu. yaşlı babaanneler gibi oldum yeminlen kilo verince yaa :KK43: düzenli yapsam sıpsıkı dipdiri göğüslere kavuşabilirmiyim acaba

merhaba canımcım..tabii ki pilates göğüs kaslarını da sıkılaştırır ve gözle görülür biçimde toparlar ama yanlış anlaşılmasın büyütmez, var olanı toparlar..bunun için orta sertlikte bir pilates lastiği, küçük pilates topu (15-20 cm çapında) ve pilates çemberi yeterli olacaktır..egzersizler için internetten yardım alabilirsin..egzersiz programının düzenli, sürekli ve set arttırarak yapılması gerektiğini de ekliyeyim..kolay gelsin..:KK34:

Son düzenleme:
normal pilates yağ yaktırmaz sadece sıkılaştırır. Ama kardiyopilates diye bir şey var, o kalp hızını artırarak yağ yakmayı sağlıyor. Ben kardiyo pilates dvd mi sipariş ettim, gelince deneyeceğim. 21 günde bariz bir fark olacağı yazıyor. Görücez bakalım

merhaba pesimistkeklik..benim de göğüslerim büyük olduğundan ve ergenlik döneminde saklamaya çalıştığımdan omurgamı göğsümün üstüne kapatmaya çalışa çalışa bir miktar eğrilmiştim..omuzlarım da hep öne doğru bükük durmaya başlamıştı..şayet fıtığın yoksa bel ağrıların dediğin gibi büyük ihtimalle duruş bozukluğundan kaynaklanıyor, sırt kaslarının güçlenmesi lazım..bütün gün yükü beline verdiğin için belin de yükü taşımaktan ağrı yapıyor haliyle...ama temel eğitimi almadan malesef evde pilatesi hiç tavsiye etmiyorum canım..egzersizlerin temel prensibi kendi vücut ağırlığınla çalışmak olduğu için gerçekten tekniği bilmeden uygulamak çok riskli..şöyle açıklamaya çalışayım..egzersizlerin uygulanması esnasında odak nokta her zaman karın bölgesi olmalıdır..karın kasları yeterince güçlü değilse veya güçlendirilmeden ağır egzersizlere geçilirse diğer bölgelere (bel,boyun vb.) yük biner ve aşırı zorlanmalar sonucu bel, boyun fıtıkları bile meydana gelebilir..fakat tekniği kavradığında egzersizleri uygularken nereden nasıl güç alınacağını, riskli noktaları nasıl koruyacağını, hangi noktada durman ve hangi noktada setleri arttırman gerektiğini bileceğin için (ki bunu da dışardan bir göz daha doğrusu bir eğitmen çok daha iyi gözlemler) sağlıklı ve adım adım vücudunu güçlendirerek devam edebilirsin..ama evde yapmakta ısrarlıysan Kristin Mcgee yi tavsiye edebilirim..

Bagetchi çok sağol

merhaba canımcım..tabii ki pilates göğüs kaslarını da sıkılaştırır ve gözle görülür biçimde toparlar ama yanlış anlaşılmasın büyütmez, var olanı toparlar..bunun için orta sertlikte bir pilates lastiği, küçük pilates topu (15-20 cm çapında) ve pilates çemberi yeterli olacaktır..egzersizler için internetten yardım alabilirsin..egzersiz programının düzenli, sürekli ve set arttırarak yapılması gerektiğini de ekliyeyim..kolay gelsin..:KK34:

tamam canım teşekkür ediyorum :)) b,liyorum zaten bende büyümesini değil topralanmasını istiyorum. bitkisel şeyler falan aradımda işe yarayacak pek bişey yok gibi gözüküyo. bende son çare spora yönelicem. acaba pilatesmi yoksa jimnastikmi daha çok sıkılaştırır göğüs bölgesini. hangi spor dalı daha yararlı olur kii ???

Merhaba hanımlarr
Evimin yakınında spor salonu yok
bende Ebru Şallı ile platese başladım evde
DVD'lerini aldım
Karın savar-Selülit savar ve 21 günde yağlardan kurtulun diye

Her dvd 21 günden oluşuyor
İlk karınsavarla başladım ama çokkkk zorlanıyorummm hareketlerin hepsini tam ve doğru yapamıyorum
Bu durum düzelir zannediyorum zamanla
Ama karnımda müthiş bir yanma oluyor

Ben bel fıtığı olduğumda sağlığım için 4 ay özel plates dersi aldım, orta seviye benim için yeterli olduğundan daha sonra bu seviyeden kendim devam ettim. Plates yaparken bel ağrımdan eser kalmadı, kendimi öyle sağlıklı hissediyordum ki... Ayrıca sırtımda biraz duruş bozukluğu vardı, bu tamamen ortadan kalktı, haftada 5 gün çok düzenli olarak yapıyordum, omuz başlarım aşağı düşüktü, bunu benim vücut yapım zannediyordum, fakat plates sayesinde öyle olmadığını öğrendim, yukarı kalktı ve köşeli oldu. Artık otururken asla eğik olmuyordu sırtım, yere eğildiğimde ise sırtımda bir kambur beliriyordu öncesinde, fakat bundan da kurtuldum. Farkı çevrenizdeki yakınlarınız bile farkedip size söylüyor.
Fakat bunların hepsi platesi bırakır bırakmaz size bir iki ay içinde geri dönüyor. Nitekim öyle oldu. Bel ve sırt ağrım, boyun ağrım, duruş bozukluğum geri döndü. Yani platesle ilgili tavsiyem, bunu bir yaşam biçimi haline getirmenizdir, yemekten içmekten nasıl vazgeçemiyorsak, platesten de vazgeçmemeliyiz. Platesten ne umuyorsak, ona sadık kaldığımız sürece bunu bize veriyor, terk ettiğimiz anda ise tüm verdiklerini geri alıyor. Böylece verdiğiniz onca emek çöpe gidiyor... Geri başladığımda ise haftada 5 seanstan bir ay sürüyor o sağlığı hissetmeye başlamanız ve değişiklikleri yeniden farketmeye...
Çalıştığım için çok defa başlayıp bırakmak zorunda kaldım, özellikle kısa kış günlerinde, Ramazan ayında bırakınca tekrar adapte olmam zor oluyor. Şimdi ise hamilelik düşündüğüm için kararsızım başlamakta... Ama platese muhtaç olduğumu biliyorum.
Plates 70 yaşında dahi sağlıklı bir şekilde merdiven inip çıkmanızı, ayakkabı bağınızı kendinizin bağlamasını sağlar...
Her şeyden önce sağlıktır...
Herkese tavsiye ederim...

Ben bel fıtığı olduğumda sağlığım için 4 ay özel plates dersi aldım, orta seviye benim için yeterli olduğundan daha sonra bu seviyeden kendim devam ettim. Plates yaparken bel ağrımdan eser kalmadı, kendimi öyle sağlıklı hissediyordum ki... Ayrıca sırtımda biraz duruş bozukluğu vardı, bu tamamen ortadan kalktı, haftada 5 gün çok düzenli olarak yapıyordum, omuz başlarım aşağı düşüktü, bunu benim vücut yapım zannediyordum, fakat plates sayesinde öyle olmadığını öğrendim, yukarı kalktı ve köşeli oldu. Artık otururken asla eğik olmuyordu sırtım, yere eğildiğimde ise sırtımda bir kambur beliriyordu öncesinde, fakat bundan da kurtuldum. Farkı çevrenizdeki yakınlarınız bile farkedip size söylüyor.
Fakat bunların hepsi platesi bırakır bırakmaz size bir iki ay içinde geri dönüyor. Nitekim öyle oldu. Bel ve sırt ağrım, boyun ağrım, duruş bozukluğum geri döndü. Yani platesle ilgili tavsiyem, bunu bir yaşam biçimi haline getirmenizdir, yemekten içmekten nasıl vazgeçemiyorsak, platesten de vazgeçmemeliyiz. Platesten ne umuyorsak, ona sadık kaldığımız sürece bunu bize veriyor, terk ettiğimiz anda ise tüm verdiklerini geri alıyor. Böylece verdiğiniz onca emek çöpe gidiyor... Geri başladığımda ise haftada 5 seanstan bir ay sürüyor o sağlığı hissetmeye başlamanız ve değişiklikleri yeniden farketmeye...
Çalıştığım için çok defa başlayıp bırakmak zorunda kaldım, özellikle kısa kış günlerinde, Ramazan ayında bırakınca tekrar adapte olmam zor oluyor. Şimdi ise hamilelik düşündüğüm için kararsızım başlamakta... Ama platese muhtaç olduğumu biliyorum.
Plates 70 yaşında dahi sağlıklı bir şekilde merdiven inip çıkmanızı, ayakkabı bağınızı kendinizin bağlamasını sağlar...
Her şeyden önce sağlıktır...
Herkese tavsiye ederim...

Canım çok güzel açıklamışsın, ağzına sağlık..malesef emek olmadan yemek olmuyor..hayat böyle değil mi zaten..birşeyleri haketmek için çalışmak gerekiyor..o yüzden her zaman söylüyorum süreklilik gerekiyor diye...3 ay yapar bırakırım mantalitesiyle başlayacak olanlar hiç başlamasın..çünkü 1-2 ay bile bıraksanız kondüsyon düşüyor ve sıfırdan başlamak zorunda kalıyorsunuz..vücut şekliniz bozuluyor..özellikle 30 lu yaşların başından itibren metabolizma yavaşlar, vücut esnekliği azalır ve bünye zamana yenik düşmeye başlar..pilatesle bu süreci yavaşlatabilir hatta tersine çevirebilirsiniz..sağlık sorunları olmasa bile ileri yaşlarda zamana meydan okumak için geleceğe yatırım olarak görüyorum ben pilatesi..ayrıca kambur sırtım dimdik oldu, kollarım, bacaklarım, karnım sımsıkı..34 yaşında bu postürü kazanacağımı hiç düşünmezdim..ve işte bu kadar bariz gözlemlenebilen getirisi olan bir spor için 3 günde 1 er saatim feda olsun..çok mu yani?..istediğimizde nelere vakit ayırmıyoruz ki..kusura bakmayın ama istisnai durumlar haricinde ''vaktim yok'' cümlesi bana işine gelmeyenlerin bahanesi gibi geliyor..:KK8: buarada hamileliğinde de uzman bir eğitmen eşliğinde pilates yapabilir, esneyen vücudunla doğum sürecini daha kolay atlatabilirsin..özellikle nefes eğitimi senin için faydalı olacaktır..şimdiden müstakbel bebişin için tebrik ederim..normal pilatese başlayabilir, hamile kalınca hamile pilatesiyle devam edebilirsin..ama eğitmenini iyi seçmelisin canım..ne olsa riskli bir durum, işini şansa bırakma :KK34:

Son düzenleme:
tamam canım teşekkür ediyorum :)) b,liyorum zaten bende büyümesini değil topralanmasını istiyorum. bitkisel şeyler falan aradımda işe yarayacak pek bişey yok gibi gözüküyo. bende son çare spora yönelicem. acaba pilatesmi yoksa jimnastikmi daha çok sıkılaştırır göğüs bölgesini. hangi spor dalı daha yararlı olur kii ???

canım jimnastikten ne kastettiğini anlamadım, aerobik diyorsan pek tavsiye etmiyorum..aeorobik kardiyoya daha yakın bir spor..direkt kas grubunu hedeflediği için pilates daha faydalı olacaktır..lokal kas grubu olarak göğüs çalışırsan pilatesten kesinlikle gözle görülür sonuçlar alırsın..düzenli,sürekli ve arttırarak olmak kaydıyla tabii..en basitinden dirseklerini yana açıp ellerini göğüs hizasında birleştir..(turgut özalın başının üzerinde ellerini kavuşturduğu gibi, ama senin ellerin göğüs hizanda olacak) ve ellerini birbirine it..bu basit hareket bile göğüs kaslarını çalıştırır..ama tabii toparlanma için lastik çember ve topla da çalışman gerekli..:KK34:

Son düzenleme:
canım jimnastikten ne kastettiğini anlamadım, aerobik diyorsan pek tavsiye etmiyorum..aeorobik kardiyoya daha yakın bir spor..direkt kas grubunu hedeflediği için pilates daha faydalı olacaktır..lokal kas grubu olarak göğüs çalışırsan pilatesten kesinlikle gözle görülür sonuçlar alırsın..düzenli,sürekli ve arttırarak olmak kaydıyla tabii..en basitinden dirseklerini yana açıp ellerini göğüs hizasında birleştir..(turgut özalın başının üzerinde ellerini kavuşturduğu gibi, ama senin ellerin göğüs hizanda olacak) ve ellerini birbirine it..bu basit hareket bile göğüs kaslarını çalıştırır..ama tabii toparlanma için lastik çember ve topla da çalışman gerekli..:KK34:

tamam canım vakit bulduğum anda başlıycam :KK70: çok teşekkürler

yok canım 2 kg vermişim ama göbeğim fışkırdı

yok canım 2 kg vermişim ama göbeğim fışkırdı

hem kilo verip hem göbeğiniz çıkıyorsa, beslenmeyle ilgili bir sıkıntınız olabilir..iddianızın aksine pilates, göbeği çıkarmak şöyle dursun zayıf, fazla kilosuz bünyelerdeki sarkıkları bile toparlayan, sıkılaştıran bir sistemdir...muhtemelen beslenmede bir yanlışınız var..ha bir ihtimal de kafaya göre yapılan egzersizler tabii..o pek bilinen mekik hareketleri bilinçsiz yapıldığında karnı toplamak bir yana, uzun vadede karnı dışa iterek dengesiz bir görüntü oluşmasına sebep olabilir..pilatesten ancak, eğitimini alıp sistemli bir şekilde çalıştığınızda fayda görebilirsiniz..zaten sürekli bir pilates çalışmasında(metobolizmaya göre farklılıklar olsa da genel olarak) gözle görülür değişim için minimum 3-4 ay gerekli..bahsettiğiniz durum için placebo etkisi de ihtimaller dahilinde tabii..

$P1090171.JPG

Pilatesten önce kambur olan sırtımın şimdiki hali...Duruş bozukluğu olan arkadaşlara fikir olması açısından ekledim...Bu arada resmin çekildiğinden haberim yoktu..yani, bu benim normal duruşum.. :KK34:

X