- 8 Kasım 2008
- 1.567
- 7
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
slm arkadaşlar daha önce3 defa düşük yaşadım. sonra tıp fakülteseine gidip kapsamlı araştırmak istedik doktorumuz tüm kan testlerinde sonra eşinin ve senin genetik analizine bakalım dedi. eşimde 2 ve 15 kromozomlarda resiprokal translokasyon saptandı. 2009 haziranda tüp bebek denedik pgd li. ama sağlıklı bulunamadı. sonra ağustos ayında kendiliğimden hamile kaldım. doktora umutsuzca gitmiştik. çünkü diğer hamileliklerde kalp atımı duyulmamıştı. ve 8. haftada gelişemeyerek düştüler. doktora gittiğimizde kalp atımını duyduk eşiminde benimde gözlerimiz doldu. doktor sağlıklı olduğunu söyledi ama eşimde translokasyon olduğu için amniyosentez yapılması gerektiğini söledi. amniyosentez yapıldı ve bebeğimizde de 2 ve 15 . kromozomlarda translokasyon bulundu. genetik laboratuvar eşin bu yaşa kadar sağlıklı geldiyse bebeğinde sağlıklı olmasını bekliyoruz dedi. doktorumuzda herhangi bir ters duruma rastlamadı. taşıyıcı olmasına sevindik inşaalah bi sorun olmaz. şu an gayet güzel 23. haftadayız. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.
slm arkadaşlar daha önce3 defa düşük yaşadım. sonra tıp fakülteseine gidip kapsamlı araştırmak istedik doktorumuz tüm kan testlerinde sonra eşinin ve senin genetik analizine bakalım dedi. eşimde 2 ve 15 kromozomlarda resiprokal translokasyon saptandı. 2009 haziranda tüp bebek denedik pgd li. ama sağlıklı bulunamadı. sonra ağustos ayında kendiliğimden hamile kaldım. doktora umutsuzca gitmiştik. çünkü diğer hamileliklerde kalp atımı duyulmamıştı. ve 8. haftada gelişemeyerek düştüler. doktora gittiğimizde kalp atımını duyduk eşiminde benimde gözlerimiz doldu. doktor sağlıklı olduğunu söyledi ama eşimde translokasyon olduğu için amniyosentez yapılması gerektiğini söledi. amniyosentez yapıldı ve bebeğimizde de 2 ve 15 . kromozomlarda translokasyon bulundu. genetik laboratuvar eşin bu yaşa kadar sağlıklı geldiyse bebeğinde sağlıklı olmasını bekliyoruz dedi. doktorumuzda herhangi bir ters duruma rastlamadı. taşıyıcı olmasına sevindik inşaalah bi sorun olmaz. şu an gayet güzel 23. haftadayız. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.
kızlar merhaba
herşey yolundadır inşallah hepiniz için
kardelen canım bak seçtiğin nick bile ne kadar özel bir isim... ne kadar umut verici ve imkansız bir güzelliği simgeliyor.. ve ne kadar değerli.. karları delip çıkan o nadide çiçek... bizim bebekler de böyle işte... zor, hem de diğer tüp bebek tedavilerinden iki kat zor... bu süreçte ihtiyacımız olan şey sabır ve sevdiklerimizin desteği.. canım Allaha dua et ve de herzaman ama herzaman şükret çünkü beterin beteri her zaman var...
biz imkansız gibi görünen bir mucizeyi gerçekleştirmek için uğraşıyoruz... umudunu koru diye söylüyorum... bu kadar zor bir tedavi ile bak sadece bu forumda kaç tane hamile var.. demek ki o kadar kendini yıpratacak bir şey değil..
bir de şöyle düşün, en azından sorunumuz belli ve bir çözümü var... ya teşhis bile konamasa ve sebepsiz infertiliten tedavi görseydik...
canım dedim ya her zaman şükredecek bir şey var...
Rabbimin izniyle hakkımızda en hayırlı olan sonuç bizi bulacak ve emeklerimizin karşılığını bir şekilde alacağız...
geçen gün ayşe özkanın mesajından sonra bir de diğer başlıktaki arkadaşın genartta anlattıklarından sonra bunalıma girdim, akşam yemeği yemeden yattım.. üstüen sabah yataktan kalkmadım... saat iki gibi eşim artık 50. kez odaya girip bana neyim olduğunu sorduğunda dayanamadım hıçkıra hıçkıra ağladım... yapmayalım tüp bebek kendimiz deneyelim, korkuyorum dedim...
beni öyle güzel teselli etti ki...
herkesin kaderi farklı farklı.. isyan etmeyip biz üzerimize düşeni yapacağız dedi...
güç verdi bu bana, kalkıp elimiz yüzümü yıkadım dimdik ayağa kalktım, dua ettim Allaha, kabul etsin aşure yaptım.. böyle güzel şeylerle uğraşarak günümü geçirdim, o kadar rahatlattı ki...
sen de içini ferah tut canım
seni en iyi anlayan insanlar bizleriz unutma...
içine de atma burda paylaş canım
Allaha emanet ol ...