merhaba kızlar...
hituci canım keseyi görmüşsün hayırlı olsun.. Allah tamamına erdirsin canım
nurcan için de herşey yolundadır inşallah
sılam pgt yi yurt dışında katolik inancından ötürü yasaklıyorlarmış.. hatta papa tüp bebeğe bile karşı olduğunu açıklamış.. kullanılmayan ya da sakat embriyolara yaşama şansı verilmediği için...
canım türkiyede bu yöntem sıkca uygulandığı için daha iyi bir fikir burda yaptırman..
ama kızlar böyle desem de forumda öyle bir şey duydum ki ağzım açık kaldı... genart başlığında bir arkadaş yazmış
bakın ne diyor:
mrb pgt06,ben 4 kez istanbulda pgt tedavisi ile birlikte tüp bebek tedavisi gördüm ve başarısız sonuçlandı.Ve son olarak Genartta tedavi gördük sağlıklı bir bebek sahibi olmak için.Genartta ilk denemede olumlu sonuç aldık ve hamile kaldım.Embriyolar pgt taramasından geçtiği için içimiz çok rahattı,ancak 3 ay önce ikizlerimi dünyaya getirdim ve bebeklerden birinin taramasını yaptığımız hastalığı taşıdığı ortaya çıktı ve dünya başıma yıkıldı.Şu an çaresi olmayan bir kan hastalığına sahip bir bebeğim var.Ve doğduğundan beri hastanelerde geziyor.Normalde çocuğum olan biri olarak,Genartta tedavi görüp böyle olumsuz bir sonuç almak insanı ayrıca yıkıyor.Genart yetkilileri böyle ihtimallerin olabileceğini ve üzgün olduklarını söylediler sadece.İhtimal %8 miş.Normal yolla bile çocuk yapsaydık sağlıklı çocuk sahibi olma şansımız % 50 idi.Bunları düşündükçe kahroluyorum.Lütfen sizde iyi araştırıp karar verin.Umarım sağlıklı evlatlarınız olur...
kızlar ya böyle bir şey olabilir mi? o zaman tedaviye ne gerek var, ben deneme yanılma yoluyla hamile kalıyım.. zaten hamile kalmakta bir sorunum yok.. tedavide böyle bir risk varsa biz boşa mı kürek çekiyoruz.. vücudumuzu o ilaçlarla bozacağımıza, paramızı böyle saçacağımıza kendimiz doğal yollardan mı denesek?
işte yine başladığım yere döndüm bu mesajla..
Rabbim hayırlısını versin