Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

selam herkese hayirli günler...
bebisin durumu masallah iyi...16cm olmus...kipir kipir dolaniyor...ama irkekmi kizmi anlayamadik...bagdas kurmus parmak emiyordu...varsin olsun sagligi yerindeymis...
Allah hepinize güzel güzel haberler almayi nasip etsin....

zümmin maşallah canım Allah kucağına almayıda nasip etsin.herşeyden önemlisi sağlıklı olması tabi. Allah bizede yaşatsın o duyguyu.

Zümmin ne güzel ya herşeyin yolunda olmasına çok sevindim. Darısı bizlerin başına inşallah....

canım merhaba.. evet ben genartta şubatta başlamayı düşünüyorum Allah nasip ederse.. canım sen kalbini ferah tut, çok şükür ki çare arayacak bir durum var.. bakın o gün paylaştığım bir vaka vardı.. 15-15 translokasyondu.. aynı kromozomda olanına hiç bir çözüm yok, direkt yumurta/ donasyonu ya da evlatlık öneriyorlar.. her zaman ve her zaman şükredecek bir şey var canım.. ne kadar az da olsa olabilecek bir şeyse denemek lazım.. hem bak simgenin morali ne kadar bozuktu nerdeyse bırakıyordu tedaviyi yumurta sayısı yetersiz diye.. ama rabbim verdikelrin yüzdenin daha üstünde sağlıklı embriyo yolladı.. inşallah tamaına erecek simgenin bebek hasreti
sen de moralini yüksek tut, dua et canım hem kendin için hem diğer arkadaşlar için.. her şey güzel olacak ınşallah

canım sizinki daha sık rastlanan bir şey (500 kişi de 1) bizde robertsonian var o 1000 kişide 1 görülüyormuş, bizim ki sizden daha farklı.. karşılıklı iki parça değişmiyor da 13n kromozom kopuyor ve 14. kromozoma yapışıyor.. sanki normal insan gibi 46 değil de 45 kromozom var gibi görülüyor.. bize raporda sağlıklı bebek şansı %15 yazılı..
hakkımızda hayırlısı canım
senin tedavinde inşallah artık olumlu sonuçlanır da izmire hamile olarak dönersin ve bebeğini (ya da bebeklerini) alırsın canım kucağına.. yazamasan da aklım sende, inşallah güzel haberler verirsin bize.. Allah yolunu açık etsin canım

zümmincim senin bebek utangaç ya da çok mutaassıp bak cinsiyetini göstermemiş.. varsın olsun, kız da olsa oğlan da olsa ne mutlu ki sağlığı yerinde ve annesinin krnında keyfi yerinde.. :) inşallah Rabbim sonuna kadar Onu korur kollar ve sen de hayırlısıyla kavuşursun bebeğine canım

simgecim senden ses çıkmadı bugün keyfin yerindedir inşallah
inşallah bebişlerin tutunuyordur sana canım

selam ve sevgiler kader arkadaşlarım )

Son düzenleyen: Moderatör:
pgd06 canım nasılsın evt canım sanırım bizimki daha sık rastlanıyo napalım herkesin bir sınavı var bu dünyada bizimkide bu napalım rabbim beterinden saklasın hepimizi inşş yazma fırsatım olursa yazarım hamilelik olursa yazmaya çalışırım olmazsada eve gelince yazarım inşş hepimizin yüzü gülecek allah hepimize yardım etsin inşşşş
canım ne güzel demişsin inşş canım bebğimle dönerim izmire bu sefer gelip beni hiç bırakmasınlar inşş

günaydın kızlar pgt06 canım haklısın herzaman beterin beteri var Allah beterinden saklasın çok şükürki zorda olsa tedavisi mükün.hepimiz için dua ediyorum Allah bebişlerimize kavuştursun ınşallah.burada birbirimize destek olmak umut olmak çok rahatlatıyor beni.
nurcancım Allah yardımcın olsun ınşallah hamile olarak dönersin.ınşallah güzel sonuçlanır tedavin.

selam arkadaslar insallah hepiniz iyisinizdir...ben suanda iyim..tek biraz basim agriyor...belki havalardan da olabilir...
simge günümüz gittikce azaliyor...insallah hayirli haberler aliriz senden.....
nurcan fertijine gittigin zaman insallah benim gibi hayirli haberlerle gelirsin...Rabbim yüzünü güldürsün....
semalbayrak bildigim kadariyla bende 4 ve 9 bozuklugu var....
pgt cok saol....gennartan ben cok iyi seyler duydum...insallah tedavin hayirli olur...
günes...
biz Allahin imtihan edelin kullariyiz...ama ne mutlu bizeki...bi tedavi imkani var...
doktorum bana demisti...eger tedavin olmasaydi ben seni buraya getirmezdim...bosu bosuna zamanini parani harcamazdim...umudunu almazdim...

Rabbime sükürler olsun hersey iyi olcak...üzülmeyin....

selam kızlar ben iyiyim vakit geçirmeye çalışıyorum işte................ 30 Ekimde test günüm tam 1 hafta var.................... benim için dularınızı eksik etmeyin............. pgt canım sizinkiyle aynı bizim kromozom.......... bende de 13 ve 21. kromozomlarda var................. ama inşallah olumlu sonuç alırız hepimiz............. zümminciğim çok sevindim senin adına darısı bizlere............... sağlıklı olması herşeyden önemli canım

simgecim dualarım seninle, en az ikisi tutar inşallah canım...
sen içini ferah tut, zümminin ddiği gibi iki kızın olacak herhalde.. tek seferde inşallah bu tedavilerden de kurtulursun canım artık..
ben de iki kızım olmasını çok istiyorum, inşallah hayırlısıyla Rabbim nasip eder hepimize
(Amin)

canım hayırlısı inşallah ikiz olursa daha çok sevinirim tabi................ bir daha uğraşmak zorunda kalmam............... ama eğer tek olursa inşallah 2 sene arayla tekrar düşünürüm............... allah hayırlısını versin hele bir belli olsunda rahatlıcam bakalım.............. sen ne zaman başlıyorsun tedaviye

canım ben evliliğin üç yıl olmasını bekliyorum, devletin tanıdığı hakkı kullanmak istiyorum.. kısmet olursa şubatta genartta başlıyoruz tedaviye.. şimdi tedavi öncesi nelere dikkat etmeli hangi testleri ne sırayla yaptırmalı onları araştırıyorum canım
hepimizin hakkında hayırlısı.. ben hep çok çocuk istedim.. kendim de 4 kardeş olduğumuzdan çok seviyorum kalabalık aileyi... ama tek olursa da razıyım ve tekrar denemeyi düşünmüyorum.. napıyım tek çocuk kral gibi yaşar gider.. :))
zaten öyle yoğun ki işim, tek çocuğa bile annem bakacak büyük ihtimal
neyse bunları düşünmek için erken, Rabbim öncelikle kısa vadedeki sorunları gidersin inşallah, zaman ne gösterir bilemeyiz
canım kendi,ne çok dikkat et, dışarıda insanlarla fazla muhattap olma, heryerde salgın var, inşallah bebek tutunuyordur şimdi senin şimdi ve ilk üç ay kendine çok çok dikkat etmen gerek
kendine çok iyi bak
sevgiler

arkadaşlar benim eşimde 9. kromozom inversiyonu var. pgt önerildi bize de.aranızda inversiyon taşıyan var mı önemli bişey mi.korkuyorum.

semal canım geçmiş olsun.. inversiyon da translokasyon gibi bir yapısal kromozom anomaliliği.. bizde parça kopup başka yere yapışıyor, sizdekine de baktım parça dönüyor (180 derece).. sizde de bizde de dengeli ya da dengesiz olma durumu var.. dengeli olursa eşinde olduğu gibi kromozomları sorunlu olsa bile kendisi sağlıklı oluyor.. ama çocuk yapmaya karar verdiğinde kromozomları sorunlu olduğu için dengesiz inversiyonalr da oluşacağından ya sakat ya ölü bebekler oluşabiliyor.. bunun için pgt ile daha anne karnına koymadan çocuğun genetiği incelenip sakat olanlar ya da yaşama şansı olmayıp düşüğe neden olacak olanalr eleniyor..
ben biraz baktım da senin 9. kromozom inversiyonu en sık rastlanıymış ve googldan durumuna uygun olgu sunumlarını incelersen pgt ile anne-baba olanalr var..
canım durumumuz aynı gibi yani, Rabbimin izniyle sağlıklı embriyolarımız bulunursa tüp bebek ile anne olabiliriz..
sen gönlünü ferah tut, iyi bir genetik danışma alacağın pgt yi sürekli bir işlem haline getirmiş bir merkezde pgtni yaptır derim
geçmiş olsun tekrar canım

bu arada içini ferahlatır mı bilmem ama benim eşimde görülen robertsonian translokasyon toplumda 1000 kişidede 1, burdaki pek çok arkadaşda görülen resiprokal translokasyon 500 kişide 1, sizin inversiyon ise toplumlara göre değişmekle beraber asyalılarda 1000 de 3 gibi bir oranda görülüyormuş canım..
iki ya da daha çok düşük yapanlarda ise inversiyon görülme sıklığı 100 kişide 3 olarak bulunuyormuş canım...
nispeten toplumda fazla görülen bir şey olduğuna göre ve ilk defa bizim neslimizde çıkmadığına göre ve tıbbın çaresiz değilsiniz bunu tedavisi var dediğine göre bebek sahibi olmamız diğer tüp bebeklere göre fazla olmakla beraber mümkün
tedavinizde Rabbimin yardımıyla inşallah herşey güzel olur

Son düzenleyen: Moderatör:
bugün transferin 5. günü belirtiler nelerdi acaba merak ediyorum............. çünkü geçen seferde göğüs uçlarında ağrı damarlarda belirginlik falan olmuştu................ ama kaç gün sonra hatırlamıyorum................. şimdilerde pek birşey yok.............. acaba daha erkenmi belirtiler için.............. bu arada aşırı gaz var bu bir belirtimi acaba yaaaa

simge canım kendinde belirti arama lütfen olumlu yada olumsuz daha çok erken testini ne zaman yaptıracaksın inşş rabbim yzünü güldürür canım benim

selam arkadaslar...
simgecim hic belirti araba...bendede belirti yoktu...hatta koskocaman iki tane sivilce cikti test günüme yakin....dedim olmadi kesin cok üzüldüm...
insallah sende benim gibi mutlu olursun....

merhaba arkadaşlar.ben 2.tüp bebek tedavime başladım.2 kez düşük ve bebeklerimi kaybettiğim için bu sefer transfer olmadan önce embriyolara genetik test istiyorum.eşime ve bana genetik testler yapıldı hiç problem yok.ama kafama takıldı bugün merkezi aradım 13 oluşmuş embriyonuz var eğer genetik tanı yapılırsa hepsine yapılması gerekiyor denildi.embriyo başına 130 euro istiyorlar.bana çok pahalı geldi.sizin bir bilginiz varmı dedikleri gibi hepsinemi yapılması gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…