- 31 Mart 2007
- 1.987
- 2
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.881
canım sana kim rezervin az dedi. dr.a direk sormamışsın bile tavrından yorum yapıyosun. böyle yapma boş yere stres. stresten hastalık sahibi olursun.
ben yumurta takibi sırasında hiç sormadım az mı büyümüş çok mu büyümüş diye. dr. şu gün gel dedi gittim. bırak biraz onlara.
yumurta sayın da güzel, önemli olan kaliteli olması. kalitesiz ama çok olmasından iyidir.
5.güne göre büyüklükleri de iyi gibi. büyüyolar önemli olan bu, yumurta toplama günü kişiden kişiye değişiyor.
kiminde 12. kiminde 15.gün olabiliyor. dr.a yakın olsan da fazla cevap alamazsın.
bana dr söyledi en baştan sayısını vs. ama değişir dedi. kalitesi toplanınca ortaya çıkar kafanı yorma şimdi dedi. ben de yormadım.
sen de böyle yap olur mu. inş güzel olcak. dualarım seninle
Kızlar bir şey soracağım. Adetin başlangıcı ile ilaç tedavisi başlıyor. Yumurtalar kaç gün sonra toplanıyor?
adetin 2.günü puregona başladım, bundan 13 gün sonra yumurta toplandı
adetin 15.günü yani
Mattikacim canim icimde kuslar civildadi mesajini okuyunca. Yorum yapmadim aslinda , tam olarak demedi ama ima etti. Yanilmadim o konuda eminim ama bu saatte yapacak bir sey yok. Ben de daha once hic sorgulamadim , bu sefer niye oyle oldum bilmiyorum. Sanirim disarida takipten dolayi. Kendimi kimsesiz gibi hissettim ? Ama diyorum ki dozu arttirirdi o zaman . Bir de ben sasirdim galiba mattika bugun. Uzun protokolde maksat cok yumurta elde etmekti ya... Sayiyi gorunce ummamistim bu kadar az.
Eski tedavilerimde 12-15 arasi oluyordu. Tabi yas da gencti bugune oranla. He ne oldu diyeceksin ? Bir sey olmadi . Ben kendimi galiba fazla bir sayiya alistirmisim octen ice, uzun protokolde cok yumurta elde edilir tezinden yola cikarak. Eski tedavilerime kiyasla da bu sayiyi duyunca sasirdim sanirim. Bu saskinlikla da her seyiolumsuz algiladim.
Sagol arkadasim imdadima yetistin.
inci tanesi canım benim uzun protokoldü, adet olmadan lucrin kullandım. adet olunca puregon. en son çatlatma iğnesi, onun adını unuttum ovirtel gibi bişeydi.
leveque için rahat olsun. rabbim nasip etsin yeter ki, dua et olur mu.
iyi geceler kızlar
canım daha önce tüp yaptırmışsın ama stresten kafan karışıyo.
günde yaklaşık 2 mm büyüyo yumurtalar. 5 dünde 10 mm eder. 9+10=19 olur 5 gün sonra. büyüklükleri gayet iyi.
stres sandığımızdan daha çok zarar veriyo bize.
okadar para veriyoruz arayıp kafana takılana sormaktan çekinme. ben okadar şey sordum tartıştım ki dr.a sorunlu hasta oldum. artık dr. soruyodu bana bi soru var mı diye.
önemli olan benim içimin rahat etmesi dr.un ne düşündüğü ya da başka işi olduğu değil.
özel merkezlere gidiyoruz, uzakta da olsan aradığında cvplamak durumunda. ben yumurtaların gelişimi hakkında konuşmak istiyorum. sizce iyi mi de.
muayene olduğun dr.a da sor. tavrınızdan böyle anladım doğru mu anlamışım de.
devlet hastanesine gitmiyosun konuştuğunda konuşur dr.lar.
bana dr.un söylediğini yazayım
biz burda doğalın dışında bişey yapıyoruz. hangi hastanın hangi doza hangi protokole ne cvp vereceğini, kaç yumurta olacağını yumurtaların kalitesini kestiremeyiz. az çok tahmin etsek de çok değişik sonuçlar çıkabiliyor. aynı hastanın bi tedavide 4 yumurtası olurken sonraki tedavide 18 olabiliyor.
yumurtaların 14 mm fln olduğunda daha sık çağırcaklar seni. bir de ben her muayenede kan veriyodum E2 için. sana da bakılıyo di mi.
bakılmıyosa sor bunu merkeze.
Bu konuda ne kadar acemiyim ben ya. Bugün doktor yumurtalarıma bakarken yüz tane şey söyledi, hemşire not etti hepsini. Sadece milimleri anladım :)
Aman acemi ol inci, biz cok biliyoruz da ne oluyor! Bol bol soru , sikinti...
lavequecim bak mattika ne güzel yazmış :)
E simdi ne oldu yani? Hangi drun dedigi dogru cikti? Nur hanim rezervler az demisti ama tahlil istememisti, arda bey de rezervler iyi gorunuyor ama fsh ve amh yapalim demisti di mi?
Ya arayip ne dicem kizlar? Doktor az demedi ama ben anladim mi dicem? Kendim soylerken bile komik geliyor valla.
Oyle olsa bu saate ne yapilabilr ki?
Akasyaya yazdigin 8 de 2 sans ne canim?
Canım bence bana az geldi dme. Dki: Dr hanım şu kadar ebatta şu kadar sayı var sizce yeterli mi bu sayı de...
1000 25 se 8 yumurtad 2 tane sağlıklı çıkar demek. Ama istatislikler yanılmaya mahkum galiba...
Ben de şubatta tadaviye başlıyorum galiba kızlar dr m öyle diyor. Eşim de zor diyor ama bana bıraktı hayırlısı olsun... Hepimiz için...
Ben de şubatta tadaviye başlıyorum galiba kızlar dr m öyle diyor. Eşim de zor diyor ama bana bıraktı hayırlısı olsun... Hepimiz için...