-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.841
Hituci canım 2008 yılı Sağlık Uygulama Tebliği'nde açık hüküm vardı. Bu hüküm gereği rapor alındığında bu giderleri ödüyordu. 2010 yılında bu hükmü kaldırmışlar. Hüküm şu :
"Kadın veya erkekte genetik bir hastalığın bulunması nedeniyle sağlıklı çocuk sahibi olmak amacıyla veya bir hastalığın tedavisinin başka tıbbi bir yöntemle mümkün olmaması halinde allojenik amaçlı kordon kanı temini için preimplantasyon genetik tarama yapılarak tüp bebek tedavi yöntemi uygulanabilir. Bu uygulama için, eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde, içinde genetik uzman hekiminin bulunduğu kurullar tarafından sağlık kurulu raporu düzenlenecektir."
eğer hasta bir çocuğun varsa devlet karşılıyo ama hiç çocuğun yoksa onu karşılamıyor diye biliyordum ben.birde netten dediğin tebliğe baktım ama "Kadın veya erkekte genetik bir hastalığın bulunması nedeniyle sağlıklı çocuk sahibi olmak amacıyla " bu cümleyi bulamadım.birde geçmite atılan kazık için dava açabiliyormuyum.
az para değil çünkü.
canım ben 5 senedir bu işin içindeyim.devlet pgt yi hiç ödemedi bu süreç içerisinde.daha öncesinde mi ödemiş.nekadar önceyi diyorsun?
Kızlar şu mesajı kopyalıyorum:
Canim benim gm olsun
Benim ANTI -MULLER-HOR 0.3 cikmisti resmen yikilmistim dr menepoz demisti
Ve ben bol bol kurler uyguladim tam bir sene boyunca Yeterki mevlam istesin yeterki dilesin coook zor biliyorum ama sabir ve duayla rabbimin yardimiyla astim sukur.
Rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin aminnnnnn
Benim de 0.3 nedir bu şimdi çok üzüldüm ya...
chnb hemen panik olma canım. Dur bakalım. Herkesin durumu birbirinden farklı. Doktorun ne diyecek onu bir öğren. Herşeyin bir çaresi vardır. Daha durum netleşmeden üzme kendini..
LAVEQUE canım dr a gittin mi?bugün gidecektin yanılmıyorsam.
Sağ ol canım dert bitmiyor ki hiç... Zaten test denilince ödüm kopuyor ne yaptırdımsa çoğu sorunlu çıktı. Pıhtılaşma, bağışıklık, bir de bu çıktı. Allah beterinden saklasın...
Gittim canim. Simdi geldim eve. Popomun ustune oturdum.
Valla aslinda durumlar pek ic acici degil bence. Solda 4 sagda 3 folikul var. Doktor moralimi bozmasin diye hik mik etti, ben acik acik sordum az degil mi dedim? Rezervleriniz sinirda diyecekti demedi soyle devam etti. Sayiya takilmayin . Bir tane bile olsa bizim icin umuttur. Onemli olan guzel folikul olmasi dedi. Ama soylemek istediklerini soyleyemedi bence. Sonra kostur kostur eve geldim. Memoriali aradim. 225 puregon ve 5 lucrine devam dediler. Lucrini insulinle yapiyorum. Gittim igne aldim. Bir geldim eve baktim 10 dan basliyor. Aradim eczaneyi yok elimizde dediler. Ciktim sokaga eczane eczane 5 lik igne buldum geldim. Puregonu yaptim. Cuma yine gidiyorum. Bu arada beni burada takip eden dr yarin yurtdisina gidiyormus, o da beni bir arkadasina yonlendirdiHerkes birine yonlendiriyor. Yani memorialin yonlendirdigi dr beni baska birine yonlendirdi. Ay ne diyim biraz uzuldum , bana rezervleriniz iyi gorunuyor demislerdi memorialda, ama pek oyle degil galiba baksana .
Canımm hemen moralini bozma öyle ya
Lütfen olumlu düşün
At şu negatif düşünceleri aklından
iYi olacak inşallah
Canim hadi gozun aydin. Cok sevindim. Su nur hanimla ben bir tanisamadim. Tedaviye ne zaman basliyorsun?Merhaba kızlar, bugün hastaneye gittim titreye titreye :) Nur Hanım çok şeker bir insan, rahatlatıyor insanı. Dosyamız açıldı, gerekli bilgileri aldı ve muayene etti. Yumurtalarımın güzel sayıda olduğunu söyledi. Umarım tedavi süresince de böyle devam eder. Bir takım testler yaptıracağız, sonra süreç başlayacak nasip olursa.
canim siksam ne fayda... Halkilsin. Sasirdigim sey funda hanimin rezervlerin iyi goruuyor deyip, bu sayida yumurta elde etmis olmam ve buradaki doktorun rezervlerimle ilgili acik secik olmasa da kapali yoldan vasat demesi.lavequecim canını sıkma. Tedavidesin şu anda ve senin moralini sürekli yüksek tutman gerek. Memorial'e ne zaman gideceksin?
sansimiz o kadar dusuk yani. Zaten hic bir derdin yoksa bile tupun tutma ihtimali % 30 larda bildigim. Bir de ustune pgt eslesme orani. Vay allahim vay. Allah yardimcimiz olsun.merhaba yeniden,
translokasyon meselesi yüzünden genetikçinin ille pgt demesi kadın doğum dr.un ise ille doğal dene demesi üzerine 3. bir göz için genetik konusunda adı çokça geçen bi dr.a mail attım. özetle ikisi de olabilir ama bir-iki kere doğal dene demekte kendisi. bir de şunu eklemiş yanlış anlamadıysam pgt'de sağlıklı eşleşim ihtimali %20-%25. evet, böyle yazmış bana. bilginize...
lavequecim canını sıkma. Tedavidesin şu anda ve senin moralini sürekli yüksek tutman gerek. Memorial'e ne zaman gideceksin?