Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Leaveque, ikimiz de biraz gerginiz galiba. İnşallah hayırlı bir şekilde bebeklerimize kavuşuruz. Allah söyletti bak bebeklerimize demişim:))

gergınız tatlım ya.
ama garılmeyelım bak.
yapacak bır sey yok , sakın olalım.
sımdı eger buyumuyorsa ben su anda ne yapabılırım?
hıcbırsey .
hele senın daha coook basındasın , yapsam mı yapmasam mı asamasındasın sen.
gerılme daha .

Evet İnci gerilmeyelim ama dün şok oldum. Yeniden anne olamayacak mıyımın üzüntüsü ile birlikte derler ya menopoza giren kadınlar kadınlıkları ellerinden alınmış gibi hissedermiş ya sanki menopoza girmişim gibi hissettim birden. Çok züldüm uyuyamadım... Allah hayrlı evlatlar versin hepimize.

Leaveque iyi olacak her şey inşallah....

Aklına getirme bunları, Allah korusun. Dediğin gibi iyi olacak Allah'ın izniyle...

İnşallah canım inşallah...

Sen ne zaman deneyeceksin tahmini olarak?

Bir de yalnızca muayene ücreti mi verdin?

Insallah iyi olacak. Umudumuz ve beklentimiz o yonde. Ama ben baya demotive oldum bugun funda hanimin soylediginden sonra.
Kucukse o zamannneden ilac dozumu yukseltmediler ki? Bu sorunun cevabini bulamiyorum.

Ne menapozu ya?? Delirdin mi sen. Fsh 5.90 diyorsun. Benim 3 sene once 7.90 di. Kimbilir su anda kac? Menapoza girecek kadinin fsh degeri bunkadar iyi olmaz bence. Genc kiz degeri resmen.

Sen sakin moralini bozma. Hic bir sey yok moralini bozacak. Bak nur hanim senden test bile istemedi. Istedikleri zaman hep bir sey cikiyor zaten. Istemesinler daha iyi.

Biraz once bir forumda denk geldim.
Bir kisi 3 aralikda ignelere baslamis. 14 unde yumurtasi toplanmis. Yani 11 2 sinde catlatmis. Bu da eder 9 . Gun catlama ignesi.
Benim durumumda gercekten bir gariplik var arkadaslar. Bugun 7 ignemi yaptim ve 2 gun sonra bu yumurtalarin catlama konumuna gelmesi mumkun degil. Allah hayira cikarsin .

izz fena halde moralim bozuldu Bu kadar düşük mü ihtimal ? Bir de tutma meselesi var. Vay arkadaş. Ne zormuş bu işler..

Hayır anladığım kadarıyla bi de tutma meselesi yok. Onu da dahil edip toplamda başarılı sonuç alma yüzdesini söyledi bence. Bozulmasın ya moralin( Gerçi ben de biraz daha yüksek bir rakam yazmasını tercih ederdim. Doğru mu anladım çok emin değilim bu yüzden tekrar mail attım ama cevap verir mi emin değilim.

Hatta dur dr.un yazdığını aynen kopyalayayım:

"Saptanan dengeli kromozomal translokasyon durumunda size önerilen iki yolu
da kullanabilirsiniz. Ben genetik danışmalarımda her iki yolu da
hastalarıma öneriyorum. Ancak karar vermede etkili bazı faktörler var.
Bunlar:
1. Anne adayının yaşı: Eğer anne adayı üreme döneminin sonlarına
yaklaşıyorsa ve zaman kısalmış ise PGT'ye yakın durmak mantıklıdır. Ancak
genç bir anne adayı ve evliliğin ilk yılları ise bu durumda bir süre daha
spontan gebelik denenebilir.
2. Anne adayının psikolojik durumu: Anne adayının psikolojisi tekrarlayan
gebelik kayıpları nedeni ile yıpranmış ise ve yeni kayıpları
kaldırabilecek durumda değil ise yine PGT ye sıcak bakılabilir.
Bunlara benzer her hasta için farklı olabilecek faktörler ile buna karar
vermek uygundur.
Ancak embriyo çalışmalarından (PGT sonuçlarından) elde ettiğimiz veriler
embriyolarınızın %20-25'inin sadece dengeli(sizin gibi yani taşıyıcı) veya
normal olabileceğini gösteriyor. Bu oranlarda ortalamadır ve her bir
translokasyonda farklılıklar gösterebilir."

Insallah iyi olacak. Umudumuz ve beklentimiz o yonde. Ama ben baya demotive oldum bugun funda hanimin soylediginden sonra.
Kucukse o zamannneden ilac dozumu yukseltmediler ki? Bu sorunun cevabini bulamiyorum.

Canım ya,üzülme çok problem olsa şöyle yap böyle yap derdi ya da tedavini erteleyelim filan... Ama çok kafana takılıyorsa ara yarın tekrar sor ben uzaktayım ve kaygılarım var de.

Canım ben de anlamadım e 2 de iyi. Niye böyle geldi AMH. Tekrar mı yaptırsam acaba?

Canım bu sayılar filan bilmiyorum bilmememk de daha iyi galiba... Sorun olsa demz miydi şunu bunu yapalım dozu yükseltelim demeli miydi...

Sağ ol canım 1 de 2 de bana uyuyor...

amin.. az önceki mesajımda doktorun yazdığını aynen yapıştırdım. tüple birlikte pgt yi kastettiğini düşündüm ama ben. bilemiyorum, yanlış mı yorumladım.. tabi benim dengeli translokasyon problemine dönük soruma verdiği yanıt bu adamın.
ya.. aslına bakarsanız şöyle bakıyorum ben olaya: genetik bi meselede biz olduysak bizim de çocuklarımız olabilir. doğal seleksiyon. ben olduysam allah takdir etmiş ve beri taraftan sağlıklı eşleşim olmuş. düşünsenize bizim başımıza gelen bisürü rahatsızlık için binde bir, milyonda bir falan deniyor hekimlerce. başına gelince yüzde yüze dönüşüyo bu. aynı mantıkla, %20den de %25'den de yüzde yüzler çıkabilir... neden olmasın?

o zaman sana pgt. hala karar arefesindeyim ben.. sanırım riske girip spontan deneyeceğim bir süre..
neler olacak? hiç bi fikrim yok...

o zaman sana pgt. hala karar arefesindeyim ben.. sanırım riske girip spontan deneyeceğim bir süre..
neler olacak? hiç bi fikrim yok...

Ben bir kez pgt düşünüyorum. Tutmazsa ben de doğal deneyeceğim. Hayırlısı. Çünkü bizim problemli kromozomlu olsa da yaşamla bağdaşıyormuş ... Yanlış yorumlamadıysam...

Ben bir kez pgt düşünüyorum. Tutmazsa ben de doğal deneyeceğim. Hayırlısı. Çünkü bizim problemli kromozomlu olsa da yaşamla bağdaşıyormuş ... Yanlış yorumlamadıysam...

sizdeki de dengeli transloksyon mu?

inşllah pgt başarılı sonuçlanır ve doğal denemelere gerek kalmaz diyeyim o zaman.

sizdeki de dengeli transloksyon mu?

inşllah pgt başarılı sonuçlanır ve doğal denemelere gerek kalmaz diyeyim o zaman.

Amin... Eşim mozaik benim de... Hücrelerinin yarısında 46 xy, yüzde 48 inde 47 xyy, yüzde 2 sinde de 48 xyy var.

Arkadaşlar dr m ile görüştüm. Adete 3 gün kala bir ilaç kullanmaya başlıyrum. Adetim geciksin diye. 10 e yakın geciktireceğiz ki sömestır tatilinde rahatça gidebileyim hem oğlumda okulundan kalmamış olur. Hayatım ne kadar değişti birkaç gün içinde...

gercekten ne dusunuyordun ne oldu???
hıc bu kadar erken dusunmemıstın .

gercekten ne dusunuyordun ne oldu???
hıc bu kadar erken dusunmemıstın .

Evet canım ya. Bir kez daha bir kul olarak plan yapmamam gerektiğini anladım. Ne planlar yapmıştım hayatımda. Evlendik eşim askere gitmeden yüksek lisansım bitmeden çocuk yok dedim. Eşim askere gitti geldi tamam dedim her şey yoluna girdi hemen deneyelim dedim. Hemen hamile kaldım ama 8 haftalık düştü. 3 ay geçincedene dedi dr. Tamam yeni plan 3 ay sonra bebek. 3 ay geçti yara oluşmuş yaktır 3 ay korun. Yine hamilelik: Düştü düşecek tehlikesi ile belden altımı kımıldatmadan yürüdüğüm korku dolu 3 ay. Tamanm bebeğim tutundu dedim artık sorun olmaz. Biricik halamın oğlunun sünnetine gideyim dedim Edirneden İstanbula gittim İshal ve kusma... 29+4 te 4 cm açılma. Çamaşırınızı giymeyin doğum başlamış. Oğlunuz 1.800 gram doğarsa da ciğer gelişimi tamamlanmamış. Her şeye hazırlıklı olun diyen dr ler. Şükür yatark 38 haftaya tamamladığım oğlumun dünyaya gelişi. Oğlumu babasız büyütmeyeyim askere gidip gelsin diyen ben doktora için bu kez de İstanbula yolladım. 3 ayrı sene ben başka şehirde oğlum ve annem babamla, eşim başka yerde. İlk sözcüğü baba değil dede olan bir evlat... Eşimin hafta sonları gelişi... 3 yıl bitip dönüşü bir yıl sonra yeni bebek diye planlayışım. 1 yıl sonra hamile kalışım ve o sıra eşimin Hataya atanması. Yine lekelenmeler düştü düşücek korkusuyla ilaç iğnelerle geçen 3 ay. Ama kader bu seferin bu sefer insaflı davranmayışı. 25 haftada suyumun erken gelmesiyle 800 gram doğup 4 gün yaşayan oğlum. Yeni planım "3 ay sonra yeniden anne olacağım." Eşimin suyunun geldiği gece Allahım ne olur doğmasın diye çığlıklarımı unutmayışı bu yüzden bebek istemeyişi. Onu ikna etme planlarım ve yeniden hamile kalışım. Her şeyi planklamıştım. Pıhtılaşmam bulundu iğne oldum. Rahimağzı yetmezliğim vardı serklaj yapılacaktı. Dr ye erkenden konuşmaya gitmiştim: Kese oluşmuş ama bebek yok. Bir hafta bekleyelinm ona göre... Geçmeyen bir hafta. Lekemin gelişi ve kürtaj ola teklifi. Genetiğe gitsin denmesi ama düşük sonrası olduğu için işe yaramayan 46 xx kız bebek değerlendirilişi. İstanbulda dr ye gitmem. Testler sonucu genetik sorunu öğrenmem ama hangi kromozom bilmecesi. Aylar sonra Cumhur bey sayesinde sorunun anlaşılması. Yaz tatilinde pgtli tüp bebek planı. Yumurtalık rezervlerimin az olmasını öğrenmem. Ve şubatta pgt ye karar verme.

İşte böyle Leaveque, ben hep plan yaptım ama kader hiç izin vermedi işlemesine be canım. Biliyorum yine ben plan yapacağım kafamda. İnsan olmanın verdiği bir şey sanırım. Bakalım bu sefer nasıl işleyecek kaderin planları?..............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…