Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

chnb merhaba canım. Bende heyecan had safhada :) Yarın görüşmeye gittiğimde Nur Hanım'ın yanına eşimle mi gireyim?

İnci Allah yardımcın olsun canım. Ne tatlı bir heyecandır kimbilir Ben de heveslendim senin heyecanını görünce. Gelişmeleri paylaş bizimle. Bence eşinle girmen daha iyi olur. Tedavi sürecini eşin de dinler. Hem sana destek olur hem de heyecandan senin aklına gelmeyenleri sorabilir.

Çok sağol canım. Allah razı olsun. İnşaallah herşey yolunda gider. Biz çok erteledik bebek işini, inşaallah uzun sürmez evladımıza kavuşmamız. Rabbim hepimize nasip etsin :) Ben de öyle düşündüm, gerçi o pek konuşmaz ama olsun yanımda olması yeter :)

chnb merhaba canım. Bende heyecan had safhada :) Yarın görüşmeye gittiğimde Nur Hanım'ın yanına eşimle mi gireyim?

Yanında olsun canım. İyi bir bayan. Selamımı söylersen tanır hatta Cumhur beye de söyle. Hataydan hastanız dersen tanırlar. Çünkü Nur hanımla benim buradaki dr m beraber çalışmışlar....

Aklıma geldikçe not ediyorum :) Zorlu bir sınava girecek öğrenciler gibiyim :) Canım prob nedir, sen biliyor musun?

Canım embriyoda hangi kromozomda sorununuz varsa ona göre prop kullanılıyor embriyoda var mı yok mu belli oluyor. Bu fish yöntemiyle pgt için gerekliymiş. 24 Şure de gerek yokmuş tüm kromozomlara bakılıyormuş sorun var mı diye? Sırf hastalıklı olduğu düşünülene değil.

Anladım canım sağol. Ben yavaş yavaş kalkayım. Kendine çok iyi bak, yarın güzel haberlerle gelirim inşaallah...

Kizlar ben yetisemiyorum artik sizlere ((

Inci tanesi canim hadi insallah icine siner ve guzel haberlerle donersin .

Akasya canim senin de emeklerine , cabalarina hayran kaldim. Herkes icin ugrasiyorsun , ne sevap. Senin de Allah gonlune gore versin insallah.

Selo cum neden dusuk riskim fazla dedin , orasini anlayamadim.

Ben de kendimden haber veryim. Gerci bir gelisme yok henuz. Yarin tekrar doktora gidecegim sabah kan verip. Bugun 6. Ignemi yaptim. Bakalim neler bekliyor beni , hic bilmiyorum.

Chnbcim gorumcen nasil , her sey yolunda mi? 3 gun mu oldu transfer olali simdi? Semra hanim transfere girememis demissin, aynur hanim girmis. Ben hep isimlerini duyuyorum ama ne Nur ne de Aynur hanimla tanisma firsatim oldu. Yumurtavtoplamama kim girecek acaba? Bir soylenene gore her doktorun belli yumurta toplama ve transfer gunleri oluyormus. O gun o dojtor hepsine giriyormus. Ama biz de secebiliyormusuz su dr girsin lutfen diye. O konuda ne yapacagimi da bilmiyorum. Bana aslinda farketmez gibi geliyor yumurta toplamada o veya bu doktor diye ama bazilari illa su girsin diyor. Bem bir seyleri mi kaciriyorum acaba? Fikir verir misiniz?

Arkadaşlar ben de tüp bebek denemesinde pgt düşünmüşüm ama doktor önermemişti. Embriyonun durumundan dolayı.
Allah kolaylık versin hepinize.
İnşallah hayırlı haberleriniz olur

Canım yumurta toplama işlemini de transferi de Aynur Hanım yapmış. Ben sistemi pek bilmiyorum canım görümcemin yaşadıklarını aktarıyorum ama anladığım kadarıyla Aynur Hanım biraz daha tecrübeli olabilir ama bu benim çıkarımım. Çünkü görümcemin son denemesi, yaş 47-48 Semra Hanıma ilk muayenesini oldu her şeyi çok iyi biliyor görümcemle ilgili. Biraz farklı bir vaka bu yaş gurubundan pek giden yoktur sanırım. O da Aynur Hanıma yönlendirdiği için ben öyle düşündüm. Ama dediğim gibi ben öyle düşünüyorum belki de o gün sıra ondaydı bilemiyorum gerçekten...

Sen de incele içine sinen varsa istediğine yaptır. Ben yalnızca Nur Hanım ve Cumhur Beyle tanıştım hiç bilemiyorum diğerlerini görmedim bile...

Allah yardım etsin...

Arkadaşlar ben de tüp bebek denemesinde pgt düşünmüşüm ama doktor önermemişti. Embriyonun durumundan dolayı.
Allah kolaylık versin hepinize.
İnşallah hayırlı haberleriniz olur

Niye düşünmüştün, dr niye önermedi? Tüp bebekte embriyo sayınız mı yeterli değildi?

Hituci biraz dinlendin mi?

canııımmm teşekkür ederim evet biraz dinlendim.sen nasılsın bugün?görümcenin test günü nezaman?merakla sonucu bekliyorum.Allahım gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı kılsın inşaallah.(amin)

Son düzenleme:

Sağ olasın canım haftaya çarşamba günü. Ben de çok dua ediyorum onun için. 3 taneden biri tutar en az inşallah...(2 olsa ne güzel olur.)

Kızlar PGT giderlerinin ödenmesi ile ilgili hukuk mücadelemi anlatmıştım size. Sağlık Bakanlığı cevap vermiş. Özetle : Bu benim görevim değil SGK'ya başvur diyor. Oysa ki ; Kanunda engelliliğin önlenmesinin devletin görevi olduğu ve bu işlem için yapılacak giderlerin SAĞLIK BAKANLIĞI bütçesine konacağı açıkça hüküm altına alınmış. Sİzi hukuki bilgilerle sıkmak istemiyorum. Sadece Sağlık Bakanlığı'nda bu konuda bütçe varken bu ödemelerin yapılmaması açıkça insan haklarına , tüm kanunlara aykırı. Bu noktadan sonra yapılacak tek şey dava açmak. Ben dava için harekete geçiyorum. Size gelişmeleri aktaracağım.

İnşallah başarıya ulaşırsın. Ben şunu anlayamadım önceden pgt yi devlet karşılıyormuş anladığım kadarıyla, ne oldu da birden karşılamaz oldu?

İnşallah başarıya ulaşırsın. Ben şunu anlayamadım önceden pgt yi devlet karşılıyormuş anladığım kadarıyla, ne oldu da birden karşılamaz oldu?
canım ben 5 senedir bu işin içindeyim.devlet pgt yi hiç ödemedi bu süreç içerisinde.daha öncesinde mi ödemiş.nekadar önceyi diyorsun?

canım ben 5 senedir bu işin içindeyim.devlet pgt yi hiç ödemedi bu süreç içerisinde.daha öncesinde mi ödemiş.nekadar önceyi diyorsun?

Hituci canım 2008 yılı Sağlık Uygulama Tebliği'nde açık hüküm vardı. Bu hüküm gereği rapor alındığında bu giderleri ödüyordu. 2010 yılında bu hükmü kaldırmışlar. Hüküm şu :

"Kadın veya erkekte genetik bir hastalığın bulunması nedeniyle sağlıklı çocuk sahibi olmak amacıyla veya bir hastalığın tedavisinin başka tıbbi bir yöntemle mümkün olmaması halinde allojenik amaçlı kordon kanı temini için preimplantasyon genetik tarama yapılarak tüp bebek tedavi yöntemi uygulanabilir. Bu uygulama için, eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde, içinde genetik uzman hekiminin bulunduğu kurullar tarafından sağlık kurulu raporu düzenlenecektir."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…