- 1 Mart 2011
- 2.130
- 2
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.801
Merhaba Akasya, ben de nasip olursa Memorial'de deneyeceğim. Pgt olacağı için orada denemek istiyorum. Sen ilk görüşmeye gittin mi?
Ben ilk görüşmemi Cumhur Bey ile yaptım canım. Genetik testler yapılmadan işlemlere başlanamaz demişti. İstediği testin birini yaptırdım. Sonucu bekliyorum. Eğer o testte mutasyonu tespit edebilirse işlemlere başlayacağım. Benim hastalığımdan olan bir arkadaş Memorial'da tüp bebek yaptırmıştı. Üstelik yaşı da oldukça büyüktü. İlk denemede tuttu. O yüzden özellikle tercih ettim.
Senin sorunun neydi ? Seninki de genetik problem mi ?
İnciciğim ; benim genetik testler çok çok pahalı idi. Epey araştırdım. Bazı hastaneler ihale yoluyla özel laboratuvarlarla anlaşıyorlarmış. İstanbul'da kanuni sultan süleyman hastanesi var. Onun genetik birimine gittim. Onların Düzen Laboratuvarı ile anlaşması varmış. Oraya sevk ettiler beni. Hastaneden sevkli gittiğim için SGK ödeyecek test ücretini. Ama diğer testi henüz yaptıramadım. İlk testin sonucunu bekliyorum. Gerek olursa yaptıracağım. Sen Kas Hastası taşıyıcı isen İstanbul'da Kas Hastalıkları Derneği var. Onlarla görüşmeni tavsiye ederim. Çok çok iyi insanlar. Çok da yardımcı oluyorlar. Ben bu süreçte onlarla çok toplantı yaptım. Zaten açacağım dava için kas Hastalıkları Derneği ile koordineli çalışacağız.
Kimden randevu alacağıma henüz karar vermedim. Cumhur Bey'in yönlendirmesini isteyeceğim. Ama hastalığım çok ağır ve özel olduğundan Semra Hanım'dan randevu talep etmeyi düşünüyorum. Siz kimi öneriyorsunuz ?
İnciciğim ; benim genetik testler çok çok pahalı idi. Epey araştırdım. Bazı hastaneler ihale yoluyla özel laboratuvarlarla anlaşıyorlarmış. İstanbul'da kanuni sultan süleyman hastanesi var. Onun genetik birimine gittim. Onların Düzen Laboratuvarı ile anlaşması varmış. Oraya sevk ettiler beni. Hastaneden sevkli gittiğim için SGK ödeyecek test ücretini. Ama diğer testi henüz yaptıramadım. İlk testin sonucunu bekliyorum. Gerek olursa yaptıracağım. Sen Kas Hastası taşıyıcı isen İstanbul'da Kas Hastalıkları Derneği var. Onlarla görüşmeni tavsiye ederim. Çok çok iyi insanlar. Çok da yardımcı oluyorlar. Ben bu süreçte onlarla çok toplantı yaptım. Zaten açacağım dava için kas Hastalıkları Derneği ile koordineli çalışacağız.
Kimden randevu alacağıma henüz karar vermedim. Cumhur Bey'in yönlendirmesini isteyeceğim. Ama hastalığım çok ağır ve özel olduğundan Semra Hanım'dan randevu talep etmeyi düşünüyorum. Siz kimi öneriyorsunuz ?
Bence de ilk randevunu Semra Hanımdan al. Aralarındaki fiyat farkı da çok değil zaten. Ben 10 Kasımda Nur Hanımla görüştüm. Memnun kaldım tabi diğer dr leri bilmiyorum. Onlar da iyidir herhalde. Görümcem 487 yaşında ve geçen cumartesi tüp bebek tensferi yapıldı. Yumurta toplamayı da transferi de Aynur Hanım ysptı. Ben şunu hissettim. Böyle özel vakaları Semra Hanım Aynur Hanıma yaptırıyor sanıyorum. Semra Hanım yapacaktı transferi AMA O GÜN YOKMUŞ VE aYNUR hANIMA YAPTIRTMIŞ...
Cumhur Bey'i ben de beğendim. Çok rahat drdini anlatabiliyorsun. İnsana üstten bakan biri değil. Ben ne yapacağımı bilemiyorum. Çünkü benim ayrıca rahimağzı yetmezliğim var o yüzden gebe kalsam da dikiş atılıp sıkı takip yapılmalı. O yüzden de Arda Lembet'e yönlerdirdi buradaki dr. O da Ataşehir Memeorialde. Cem Demirelle ekipler. Benim buradaki dr m de Arda Bey de Cem Bey'e yönlendiriyor. Bense Cem Bey'le frakanslarımızın uyuşmadığını düşünüyorum ne karar vereceğim zaman gösterecek...
Canım bir de şu var ben İstanbul'da yaşıyorum ve evim Ataşehir Memorial'a çok yakın. O yüzden Şişli'ye gitmektense orada yaptırmayı tercih ederim. Semra Hanım Şişli'de ama Ataşehir'de işlemlere devam edilmesini görüşeceğim. Ataşehir'de kimi önerirsin ? Bu arada görümcen için duacıyım. İnşalah iyi haberlerini alırız. Sen de ümitsizliğe kapılma. Benim boyum kısa. Kemiklerim zayıf. Bir sürü derdim var. Ama yine de umut edip uğraşıyorum. Beterin beteri var derler ya aynen öyle
Canım ben Ataşehir Memorial'i hiç bilmiyorum görümcemlere yakın ama hiç içine girmedim hastanenin. Arda Bey orada ama ben Arda Bey'in Tolga Ergin vE Cem Demirelle açtığı Femical Kliniğe gittim. Cem Bey'e gidenler var. Ataşehir Memorial safasını aç bak oradaki drleri araştır. Bir de Ataşehir, Şişli Memorialle hiç bağlantısı yokmuş. Nur Hanım bana öyle dedi. Yalnız Memerial çatısı altındalarmış. Bu arada Okmeydanı Memorial Prof Volkan Baltacı ile çalışıyor olabilirler yani Volkan Bey'e gönderilen ürünleri Ankarada inceliyor olabilir. Volkan Bey İstanbula da geliyor dedi ArdaBey belki arar ara geliyor da olabilir. Şunu biliyorum en azından Ataşehir Memorial genetik işlerini Okmeydanı Mmemorialdeki Cumhur Beyle yaptırmıyor. Ben ona yaptırırlar diye düşünmüştüm. Görümcen için de dualar ihtiyacımız var. Yaş gereği ona da pgt olabilirdi ama adı bile geçmedi çünkü 3 yumurta oluştu 3. gün de transfer ettiler.
Aaaaa!! Ben iki hastanenin aynı olduğunu düşünmüştüm. Bilgi vermen iyi oldu canım. Benim için önemli olan Cumhur Bey zaten. Çünkü ; testleri o yapacak. Ve daha önce başarılı bir işlemi olduğundan ona güvenim tam. Bu durumda ben Cumhur Bey ile bir görüşeyim de eğer Ataşehir için işlemlere o bakmıyorsa uzak da olsa mecburen Şişli'ye giderim. Görümcenin sonucu ne zaman belli olacak ? Hayırlısı inşallah...
Sen yine de sor. Okmeydanının genetik sorunları size mi geliyor diye. Ama ben Nur Hanımdan öyle anladım. Arda Bey de Cumhur Bey den hiç bahsetmedi. Oraya gönderiyoruz demedi hiç canım. Cumhur Beye ben de güvendim. Sonuç haftaya çarşamba belli olacak...
Benim 1. sınıfa giden oğlum var hatta şu an ders çalıştırıyorum. "B" sesini yazıyor. :)) Çok zor 1. sınıf velisiolmak. Bir de öğretmenim en iyiihtimal şubat tatiliidi ama okuldaki öğrenciler için de zor olur benim için de. Bir de özel sağlık sigortasına baş vurdum. 5 ay gebelik yasak. Sigortadan onay bekliyorum. Yatarak tedaviler için. Çünkü serklaj filan bize çok pahalıya gelecek. Bir de mesela ArdaBey Memorialde 300 tl imiş. Bu sigorta ile gitsem 130 tl ödeyecekmişim muayene için...
Biliyorum benim arkadaşın oğlu da 1. sınıfta. Her akşam onun ödevleri ile uğraşıyor. Yazı yazmaya çok üşeniyormuş. çok zorlanıyoruz diyorduHangi sigorta bu ? PGT ve Tüp bebeği de ödüyor mu ? Yoksa sadece doğum masrafları mı ?