Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Hituci canım 2008 yılı Sağlık Uygulama Tebliği'nde açık hüküm vardı. Bu hüküm gereği rapor alındığında bu giderleri ödüyordu. 2010 yılında bu hükmü kaldırmışlar. Hüküm şu :

"Kadın veya erkekte genetik bir hastalığın bulunması nedeniyle sağlıklı çocuk sahibi olmak amacıyla veya bir hastalığın tedavisinin başka tıbbi bir yöntemle mümkün olmaması halinde allojenik amaçlı kordon kanı temini için preimplantasyon genetik tarama yapılarak tüp bebek tedavi yöntemi uygulanabilir. Bu uygulama için, eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde, içinde genetik uzman hekiminin bulunduğu kurullar tarafından sağlık kurulu raporu düzenlenecektir."

ŞOK OLDUM GERÇEKTEN.ama sadece ben değil benim pgt yaptırdığım dönemde yani 2007-2008-2009 yıllarında kimsenin giderlerini karşılamadı devlet.giderleri karşılamayı bırak.sorun genetik olduğu için çoğu arkadaş rapor bile çıkartamadı.ben anlamadım bu işi.biraz daha açıklarsan sevinirim canım.

Genetik Tanının Geldiği Son Nokta “24 sure” tekniği

Bugüne kadar FISH ile yapılan ve 6 ile 8 kromozomun incelenebildiği anöploidi (sayısal kromozomal bozukluk) taramaları yerini artık 24 kromozumu tarama imkanı veren “array cgh” teknolojilerine bırakmaktadır. 24 sure, 24 kromozomun aynı anda incelenmesine olanak sağlayan yeni bir anöploidi tarama yöntemidir.Yapılan Çalışmalar 24 sure sistemi ile kromozomal anomalilerin %89 güvenilirlik oranı ile belirlendiğini göstermektedir.
• 24 sure teknolojisi ile gebelik oranlarının artırılması, düşüklerin azaltılması ve tek embriyo transferi ile çoklu doğumların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. 24 sure teknolojisinin canlı doğum oranları üzerindeki etkileri halihazırda yapılmakta olan çalışmalarla netlik kazanacaktır.
• PGS'de 24 kromozom teknolojisi kullanıldığında FİSH'e göre gebelik oranlarının 2 kat arttığı ve implantasyon oranlarının da %50 oranında artış gösterdiği rapor edilmiştir.
• IVF sikluslarında tek embriyo transferi için uygun embriyonun seçiminde kullanılabilecek önemli bir tekniktir.
• 24 kromozom taranarak uygulanan PGS ile implantasyon oranlarının arttırılması ve transfer edilecek embriyoların daha ayrıntılı eliminasyonu neticesinde tek embriyo transferi ile çoğul gebeliklerin de önlenmesi amaçlanmaktadır.

aLINTI

eğer hasta bir çocuğun varsa devlet karşılıyo ama hiç çocuğun yoksa onu karşılamıyor diye biliyordum ben.birde netten dediğin tebliğe baktım ama "Kadın veya erkekte genetik bir hastalığın bulunması nedeniyle sağlıklı çocuk sahibi olmak amacıyla " bu cümleyi bulamadım.birde geçmite atılan kazık için dava açabiliyormuyum.
az para değil çünkü.

Fertilite Potansiyeli (Fertilite : Doğurganlık)
AMH düzeyleri ng / mL

Optimal Fertilite
4.0 - 6.8

Yeterli Fertilite
2.2 - 4.0

Düşük fertilite
0.3 - 2.2

Çok düşük Fertilite
0.0 - 0.3

Yüksek düzey (Aşırı uyarılma riski)
> 6.8

AMH ölçümleri kadının doğurganlık potansiyelini ve tedaviye vereceği yanıtı belirlemede kullanılabilir.Serum AMH düzeyleri yumurtalıktaki yumurta sayısıyla bağlantılıdır , düşük AMH seviyeleri olan bir kadın büyük ihtimalle tedaviye kötü yanıt verecektir. Ayrıca düşük AMH düzeyleri azalmış yumurtalık reservi hakkında da uyarı verecektir.

Kızlar ya, AMH değerim 0.3 çıkmış ne bu şimdi dr m Arda Beyle konuşup dönecek bana. Canım sıkıldı of... Anlayan var mı bu işlerden...

eğer hasta bir çocuğun varsa devlet karşılıyo ama hiç çocuğun yoksa onu karşılamıyor diye biliyordum ben.birde netten dediğin tebliğe baktım ama "Kadın veya erkekte genetik bir hastalığın bulunması nedeniyle sağlıklı çocuk sahibi olmak amacıyla " bu cümleyi bulamadım.birde geçmite atılan kazık için dava açabiliyormuyum.
az para değil çünkü.

Canım genetik hastalarla ilgili hüküm 25 Mayıs 2007 tarihli 26532 sayılı Mükerrer resmi gazetede yayınlanmış olan tedavi uygulama tebliğinin 10.2.1 maddesinde;D. “Diğer endikasyonlar”başlığı altında düzenlenmiş. Google'da aratabilirsin. 2010 yılında bu hükmü kaldırmışlar. Eğer elinde maddede bahsedilen rapor varsa dava açabilirsin. Hatta rapor olmadan da sosyal devlet ilkesi gereği açılabilir diye düşünüyorum. Senin dediğin hasta çocuk olayı yeni SUT'ta var. Zaten benim talebimi reddederken de bu hükmü söylemişler. Hasta çocuğun yoksa ödemeyiz demişler.

Bu konuda bir haber de yayınlanmış :

SGK, genetik hastaların yüzüne bakmıyor! ÖZEL haberi

canım ben 5 senedir bu işin içindeyim.devlet pgt yi hiç ödemedi bu süreç içerisinde.daha öncesinde mi ödemiş.nekadar önceyi diyorsun?

Canım yanlış mı hatırladım pgt06 arkadaşımız sanki rapor çıkarmıştı da sonra prosedürlerle uğraşmak mı istememişti. Belki yanlış hatırlıyorum düzelt beni lütfen...

Kızlar şu mesajı kopyalıyorum:

Canim benim gm olsun
Benim ANTI -MULLER-HOR 0.3 cikmisti resmen yikilmistim dr menepoz demisti
Ve ben bol bol kurler uyguladim tam bir sene boyunca Yeterki mevlam istesin yeterki dilesin coook zor biliyorum ama sabir ve duayla rabbimin yardimiyla astim sukur.
Rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin aminnnnnn

Benim de 0.3 nedir bu şimdi çok üzüldüm ya...

Kızlar şu mesajı kopyalıyorum:

Canim benim gm olsun
Benim ANTI -MULLER-HOR 0.3 cikmisti resmen yikilmistim dr menepoz demisti
Ve ben bol bol kurler uyguladim tam bir sene boyunca Yeterki mevlam istesin yeterki dilesin coook zor biliyorum ama sabir ve duayla rabbimin yardimiyla astim sukur.
Rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin aminnnnnn

Benim de 0.3 nedir bu şimdi çok üzüldüm ya...

chnb hemen panik olma canım. Dur bakalım. Herkesin durumu birbirinden farklı. Doktorun ne diyecek onu bir öğren. Herşeyin bir çaresi vardır. Daha durum netleşmeden üzme kendini..

chnb hemen panik olma canım. Dur bakalım. Herkesin durumu birbirinden farklı. Doktorun ne diyecek onu bir öğren. Herşeyin bir çaresi vardır. Daha durum netleşmeden üzme kendini..

Sağ ol canım dert bitmiyor ki hiç... Zaten test denilince ödüm kopuyor ne yaptırdımsa çoğu sorunlu çıktı. Pıhtılaşma, bağışıklık, bir de bu çıktı. Allah beterinden saklasın...

LAVEQUE canım dr a gittin mi?bugün gidecektin yanılmıyorsam.

Gittim canim. Simdi geldim eve. Popomun ustune oturdum.
Valla aslinda durumlar pek ic acici degil bence. Solda 4 sagda 3 folikul var. Doktor moralimi bozmasin diye hik mik etti, ben acik acik sordum az degil mi dedim? Rezervleriniz sinirda diyecekti demedi soyle devam etti. Sayiya takilmayin . Bir tane bile olsa bizim icin umuttur. Onemli olan guzel folikul olmasi dedi. Ama soylemek istediklerini soyleyemedi bence. Sonra kostur kostur eve geldim. Memoriali aradim. 225 puregon ve 5 lucrine devam dediler. Lucrini insulinle yapiyorum. Gittim igne aldim. Bir geldim eve baktim 10 dan basliyor. Aradim eczaneyi yok elimizde dediler. Ciktim sokaga eczane eczane 5 lik igne buldum geldim. Puregonu yaptim. Cuma yine gidiyorum. Bu arada beni burada takip eden dr yarin yurtdisina gidiyormus, o da beni bir arkadasina yonlendirdi :KK17:Herkes birine yonlendiriyor. Yani memorialin yonlendirdigi dr beni baska birine yonlendirdi. Ay ne diyim biraz uzuldum , bana rezervleriniz iyi gorunuyor demislerdi memorialda, ama pek oyle degil galiba baksana .

Sağ ol canım dert bitmiyor ki hiç... Zaten test denilince ödüm kopuyor ne yaptırdımsa çoğu sorunlu çıktı. Pıhtılaşma, bağışıklık, bir de bu çıktı. Allah beterinden saklasın...

Valla tatlim ayni duygulari paylasiyorum ben de. Hangi teste elimi attiysam elimde patladi. Aynen , kromozom, pihtilasma ve bagisiklik, benim de 3 u de sorunlu cikti.

Gittim canim. Simdi geldim eve. Popomun ustune oturdum.
Valla aslinda durumlar pek ic acici degil bence. Solda 4 sagda 3 folikul var. Doktor moralimi bozmasin diye hik mik etti, ben acik acik sordum az degil mi dedim? Rezervleriniz sinirda diyecekti demedi soyle devam etti. Sayiya takilmayin . Bir tane bile olsa bizim icin umuttur. Onemli olan guzel folikul olmasi dedi. Ama soylemek istediklerini soyleyemedi bence. Sonra kostur kostur eve geldim. Memoriali aradim. 225 puregon ve 5 lucrine devam dediler. Lucrini insulinle yapiyorum. Gittim igne aldim. Bir geldim eve baktim 10 dan basliyor. Aradim eczaneyi yok elimizde dediler. Ciktim sokaga eczane eczane 5 lik igne buldum geldim. Puregonu yaptim. Cuma yine gidiyorum. Bu arada beni burada takip eden dr yarin yurtdisina gidiyormus, o da beni bir arkadasina yonlendirdi :KK17:Herkes birine yonlendiriyor. Yani memorialin yonlendirdigi dr beni baska birine yonlendirdi. Ay ne diyim biraz uzuldum , bana rezervleriniz iyi gorunuyor demislerdi memorialda, ama pek oyle degil galiba baksana .

Canımm hemen moralini bozma öyle ya
Lütfen olumlu düşün
At şu negatif düşünceleri aklından
iYi olacak inşallah

Canımm hemen moralini bozma öyle ya
Lütfen olumlu düşün
At şu negatif düşünceleri aklından
iYi olacak inşallah

Biraz bozuldu moralim , size yalan soyleyecek degilim.
Yani aslinda kafami karistiran rezervlerim iyi gorunuyordu demislerdi memorialda , ama ne bu simdi o zaman?
Yapacak bir sey yok elbet ama biraz sasirdim acikcasi. Yine hersey olacagina varacak .Ve pgt yapilacagi icin de amacimiz cok folikul elde etmekti. Pek oyle olmuyor gorunen.

Merhaba kızlar, bugün hastaneye gittim titreye titreye :) Nur Hanım çok şeker bir insan, rahatlatıyor insanı. Dosyamız açıldı, gerekli bilgileri aldı ve muayene etti. Yumurtalarımın güzel sayıda olduğunu söyledi. Umarım tedavi süresince de böyle devam eder. Bir takım testler yaptıracağız, sonra süreç başlayacak nasip olursa.

lavequecim canını sıkma. Tedavidesin şu anda ve senin moralini sürekli yüksek tutman gerek. Memorial'e ne zaman gideceksin?

Son düzenleme:
merhaba yeniden,

translokasyon meselesi yüzünden genetikçinin ille pgt demesi kadın doğum dr.un ise ille doğal dene demesi üzerine 3. bir göz için genetik konusunda adı çokça geçen bi dr.a mail attım. özetle ikisi de olabilir ama bir-iki kere doğal dene demekte kendisi. bir de şunu eklemiş yanlış anlamadıysam pgt'de sağlıklı eşleşim ihtimali %20-%25. evet, böyle yazmış bana. bilginize...

aaa bir de genetik dr.u dengeli translokasyon problemi için pgt'li denemeye 3000-4000TL gider demişti. önceki mesajlarda rakamları okudum da. bendeki bilgi de böyle. ama teyit etmedim pgt için ciddi bi adım atmayı yakın zamanda düşünmediğim için. bu da bilginize:)

Merhaba kızlar, bugün hastaneye gittim titreye titreye :) Nur Hanım çok şeker bir insan, rahatlatıyor insanı. Dosyamız açıldı, gerekli bilgileri aldı ve muayene etti. Yumurtalarımın güzel sayıda olduğunu söyledi. Umarım tedavi süresince de böyle devam eder. Bir takım testler yaptıracağız, sonra süreç başlayacak nasip olursa.
Canim hadi gozun aydin. Cok sevindim. Su nur hanimla ben bir tanisamadim. Tedaviye ne zaman basliyorsun?
lavequecim canını sıkma. Tedavidesin şu anda ve senin moralini sürekli yüksek tutman gerek. Memorial'e ne zaman gideceksin?
canim siksam ne fayda... Halkilsin. Sasirdigim sey funda hanimin rezervlerin iyi goruuyor deyip, bu sayida yumurta elde etmis olmam ve buradaki doktorun rezervlerimle ilgili acik secik olmasa da kapali yoldan vasat demesi.
merhaba yeniden,

translokasyon meselesi yüzünden genetikçinin ille pgt demesi kadın doğum dr.un ise ille doğal dene demesi üzerine 3. bir göz için genetik konusunda adı çokça geçen bi dr.a mail attım. özetle ikisi de olabilir ama bir-iki kere doğal dene demekte kendisi. bir de şunu eklemiş yanlış anlamadıysam pgt'de sağlıklı eşleşim ihtimali %20-%25. evet, böyle yazmış bana. bilginize...
sansimiz o kadar dusuk yani. Zaten hic bir derdin yoksa bile tupun tutma ihtimali % 30 larda bildigim. Bir de ustune pgt eslesme orani. Vay allahim vay. Allah yardimcimiz olsun.

Memoriala ne zaman gidecegimi bilmiyorum. Bugun 6. Ignemi yaptim. Yumurtalara bagli, buyumesine. Kimse de birsey demiyor. Iyi gidiyor, kotu veya ne bileyim. Hic bir sey ... Telefonda hemsireye bilgileri veriyorum. On dakika sonra ariyor. Ilac dozuu soyluyor. Hepsi bu. Tedavimin nasil gittigi hakkinda en ufak bir bilgim yok.

Kizlar bir sey sormak istiyorum.
Ben lucrini saat 7 de yaptim hep. Puregona basladigimda ise 6:30 da yapmaya basladim. Simdi hep puregonu 6:30 lucrini 7 de yapiyorum. Bunda bir gariplik yok insallah di mi ?

X