Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Yok canım ben özelden mesaj geldiğini özel kısmına bakmadan anlamıyorum bir işareti var mı? Bakayım hemen...
mesaj geldiğinde yukarıdaki bildirileriniz kısmı kırmızı oluyo ve kaç mesaj geldiyse adedi yazıyo.birde mailinede gelir mesaj geldi diye.
gelmediyse burdan yazayım sorun değil.yasini okuduğumu yazmıştım.

Hituci Allah razı olsun canım. Tamamlandı çok şükür. Çok heyecanlıyız. Dün akşam konuştuk. Embriyologda çok dualar etmiş. Normalde mesai saatleri dolunca embriyolara bakmazlarmış. Ertesi gün bakarlarmış. Geç saatlere kadar takip etmiş. eMBRİYOLOG DOKTORASINI YAPMIŞ BİRİYMİŞ. eLİMİZDEN GELENİ YAPTIK aLLAHA KALMIŞ DEMİŞ. aYNUR hANIM DA DUA ETMİŞ KOYARKEN. tABİ ÇOK FARKLI BİR DURU. 47 YAŞ YAZDIM AMA 48 DE OLABİLİR. eŞİM ÖYLE DİYOR. oLURSA MUCİZE OLACAK...

hituciğim çok tşkler canım. Mücadeleye devam. PGT işlemlerinin yüksek maliyetleri yüzünden ekstra üzülen arkadaşlar içiniz rahat olsun. Bu konu politik arenada çözülemezse ben bir avukat olarak dava yoluyla bu haksızlığı gidereceğim. Haklı olduğumuza, talebimizin hukuka uygun olduğuna inancım tam. Yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir.

25.10.2010 Oyuncu Füsun Demirel ikizleri Mehmet ve Aslı doğduktan sonra hayatında çok şeyin değiştiğini söylüyor

Oyuncu Füsun Demirel'in yıllardır yaşadığı çocuk özlemi, iki yıl önce 50 yaşında dünyaya getirdiği ikizleri ile mutlu sonla bitmişti. Demirel, Aslı ve Mehmet ismini verdiği ikizleriyle geçen günlerini Bebeğim ve Biz dergisine anlattı...

KAYGILARIM ARTTI
Tüp bebek yöntemiyle anne oldum. Daha önce de denememiz olmuştu. Hatta hamilelik başarılı olduğu halde embriyoda kalp atışları duymayınca sonlandırmıştık. Bu durum benim için gerçekten çok ağır bir depresyondu. Bunu yaşayan bilir.
İki yıldır güne Aslı ve Mehmet ile başlayıp onlarla günümü tamamlıyorum. Anneliği doya doya yaşamak istedim bu süreçte. Elbette ikiz büyütmek zor olduğu için sıkıntılı zamanlarımız oldu, oluyor da... Ancak en güzel tarafı da üstesinden bir şekilde gelmeyi öğrenmek...
Anne olduktan sonra kaygı ve endişelerim daha da arttı. Artık hiçbir şeyi tesadüfe bırakamıyorum. Daha hassas ve duygusal oldum. Daha önce benmerkezci yaşıyordum, şimdi ise tüm hayatımı ikizlerime göre planlıyorum. Yaşamım çok renklendi, hareketlendi.
Anne olduktan sonra daha hassaslaştım

Sana da geçmiş olsun akasya78. Seninki de translokasyon problemi mi? Gerçi ne türde birşey olduğu bir yerden sonra önemini yitiriyor. Çözüm yöntemleri devreye giriyor..
Sıkıntıya düşmemek ve kimseyi sıkıntıya düşürmemek adına detaya giremiyorum sorduğun soruyla ilgili affına sığınarak. ancak şunu söyleyebilirim, kaynak sağlam bir kaynak ve bunu söylerken yanımızda otorite denebilecek kişiler vardı. elbette hiçbirşeyin garantisini veremem ama konuşmalar bende zerre kadar şüphe uyandırmadı. umuyorum ki o günleri göreceğiz. ancak konuşulanlardan benim anladığım bu işin 1-1,5 yıllık bir süresi var.
bu tip tedavi ve destek yöntemler oldukça külfetli maliyetlere neden oluyormuş yeni yeni öğreniyorum ben de. kıt kanaat geçinen ve tedavi yöntemlerine mecbur olan insanları düşündükçe... hiçbişey diyemiyor insan.. herşey daha güzel olsun..

Hituci bu Füsun Demirel örneği beni ümitlendiriyor vallahi. İnşallah bir mucize daha neden olmASIN. Dr görümceme yaşına göre çok iyi demiş yumurtaları için. Dualarınızı bekliyorum canım. Yazdım daha önce mevzuyu. Çok hakkettiğini düşünüyorum her kadın gibi...

canım ben izmirdeyim izmirde ilk iki denememi yaptırdım olmadı 3.anadolu sağlık merkezi gebzede yaptım şimdi istanbuldayım yarın izmire dönüyorum kız kardeşim bu merkezde yaptı ikizleri var şimdi ve kime önerdiysek başarı ile sonuçlandı onun için bende burda 3.denememi yaptım kısmet artık inşallah hayırlı sonuç alırım...herkese allah nasip etsin evladı olanlarıda allah bağaşlasın...

dualarımız sizinle canım inşaallah.bende ümitliyim.inşaallah hayırlısıyla sağlıkla bebeklerine kavuşur görümcen.

hayır canım bende hiç bir sorun yok hiçte beklemediğim bir sorundu bu çok şaşırdım çıkınca negatif sonuç alınca yaptıdım homozigot mutantım ama pıhtılaşma sornum var ama onun içinde önemsiz dediler bilemiyorum yani...ne gibi bi sorun oluyormuş fiziksel olarak???? Merak ettim sen baya i araştırmışsın canım benim bildğim ki yanlışta olbilir 14 nolu kromozom alzheimer hastalığının tetikçisi (( sonum kötü galba :))) ben anadolu sağlık merkezinde aydın arıcıd yaptım tedavimi salı günü yumurtalar toplandı cumartesi transferim oldu 2 tane 1.kalite 2.kalite 1.kalite 10 hücreli fazlada bişi soramadım sorduklarımıda hatırlamıyorum önceden planlıyorum sonra hepsiii gidiyoooor heyacandan :)))

Canım genetik doğru demiş. Şunu düşün denedin doğal yolla. Sonra düştü tabi üzülürsün.Ama biraz kabullenirsin Allahtan dersin. Peki ya düşmez de problemli olursa. Dr diyecekki amniyosentez yapalım belli olur. Sen de yaptırdın diyelim ve problemli çıktı. Bu sefer sonlandır deyince ne yapacaksın? İşte dananın kuyruğu burada kopuyor. Sonlandırsan vicdan azabı çekeceksin. Çünkü kendi ellerinle bebeğini aldırmış olacaksın. Bir de genetik sorun olma ihtimalini bilerek denediğin için de daha da vicdan azabı artacak. aLLAH KİMSEYE BU KARARI VERDİRMESİN. sONLANDIRMASAN DA ZOR. aİLE İÇİNDE DE HUZURSUZLUĞA SEBEP OLACAK. bEN GİDEN MADDİYAT OLSUN DİYORUM. eN AZ BİR KEZ DENENMELİ DİYORUM...Burada pgt li doğum yapan arkadaşlar hücre alınması nedeniyle sorun yaamadılar hiç.

Canım ben 1.5 sene önce 25 haftalık erken doğum yaptım oğlumu kaybettim 4 yaşamıştı. Ama şükür diyorum. Çünkü onu ben kendim sonlandırmadım ve kendi bana diğer dünyada şefaatçi olacak inşallah diye avutuyorum. Hala çok çok üzülüyorum ama onu ben sonlandırmadım. Bu genetik nedeniyle sonlandırsaydım günahkar olacağım için çok üzülürdüm ömür boyu...[/QUOTE]

Evet önemsediğim tek şey bahsettiğin durum. Açıkçası maddi yönünü düşünmüyorum. Ama kadın doğum dr.u doğal yolu şiddetle önerince arada kaldım. Düşüğü kabullendim zaten.. Ama problemli bir birey taşıyorsun ne yapacaksın dendiğinde.. sanırım devam edemem. bir yandan da büyük konuşmak istemiyorum bu kadar kolay verilemeyecek bu cevap elbette. gerçekten çok zor. Allah kimseye yaşatmasın... Ama bir yandan da şunu düşünüyorum:madem böyle bir ihtimal var ve bu ihtimal %25lerde ki bu oldukça yüksek bi ihtimal daha önceki ebeveynlerde de -sülalede yani- bunun bir örneğini görmeyi beklemez miydik?

Son düzenleme:

merakımdan sordum canım bişey bildiğimden değil.tek gen hastalığı olan birisiyle ilk kez karşılaştımda onun için.bu forumdakilerde ve bizde genelde iki kromozom arasında oluyo sorun.birden mozaiklerimiz var geçmiş sayfalarda okumuşsundur.

ben yavaş yavaş kaçıyorum.Allaha emanet olun öpüldünüz

Hayırlısı olsun inşallah canım. Görümcem de cumartesi tarnsfer yaptırdı. 3 tane koydular. Beklemek ne zor değil mi?

dualarımız sizinle canım inşaallah.bende ümitliyim.inşaallah hayırlısıyla sağlıkla bebeklerine kavuşur görümcen.

Amin canım. Ne çok destek oldun bana.Allah razı olsun:))

Homozigot pıhtılaşma ben de de var. Hatta heterozigot değerim de var. Onun için günlük iğne olmak lazım...

Canım eşimler 6 evli kardeşler. Toplam benim oğlan dahil 10 çocuklar. Görünüşte hepsiçok sağlıklı. Düşük yaşayan bile yok benim ve bu tüp bebek yapan görümcem dışında. Görümcemin genetiği de normal gelmiş. Yani onda sorun yok. Evet bunu düşününce insan acaba diyor. Ama ben ya beni bulursa diye korkuyorum. Bile bile lades demek zor geliyor. Ama bir kez deneyeceğim olmazsa eşim doğal istiyor...) Tutmazsa...

slm kızlar benimde 4başarısız tüp denemem var ilki tutmuştu ama 6haftalık düşük oldu ikinci tutmadı 3.de tutmadı ohssden tutmamış olabilir demişti bu arada eşimde bende genetik testlerini yaptırdık temiş çıktı 4.cüde donmuş embriyo tansferiydi cumartesi aldık sonucu ve negatif doktor tek bi açıklaması olabilir oda embriyoda genetik sorun olabilir dedi tam fiatlarını biliyomusunuz bide embriyo başınamı isteniyo bu para bide embriyoların hepsinin sağlıksız çıkma ihtimali varmı ogün moral bozukluğundan fazla soramadım doktora yumurtalar görünüşte gayet sağlıklı sperm sayısını hatırlamıyom ama oda iyi galiba ileri harekette yüzde 55 görünüşte embriyolar kaliteli 3.gün embiyosu 8hücreliydi son transferde kalan 2embriyoyu takip ettiler 6.güne gitti ama dondurulcak kalitede olmadığı için dondurulmadı:44:ne olur yardım edin

Geçmiş olsun öncelikle. Eşiniz ve sizde preferik kanda kromozom analizi mi yapıldı? Benim eşim mozaik yani hücrelerinin kromozom sayısında çeşitlilik var. yarısı 46 xy yüzde 48'i 47xyy, yüzde 2 si 48 xyy. Bu tahlil 100 hücredeya da 20 hücrede bakılabiliyormuş.Burada arkadaş var Angell isimli.O arkadaş 20 hücrede yaptırmış temiz çıkmış, düşükleri devam edince 100 hücrede yaptırmış mozaik çıkmış. mozaik olgularda 20 hücrede sonuç belli olmayabiliyormuş. Ben de ondan duydum ve 100 hücrede baktırdım eşim de mozaik çıktı. Siz de de böyle olabilir mi? Belki de tesadüfen tutmamış olabilir hiç sorun yokken de tutmayabiliyor bazen. Ama tekrarlayan başarısızlıklarda pgt li tüp bebek öneriyorlar. Fiyat merkezden merkeze ve uygulanan tekniğe göre değişiyor. Memorialde eski usul fihle pgt 150 usd yeni usul 24 şureye embriyo başı 350 usd demişlerdi. Hepsinin sağlıksız olma ihtimali var tabi. Birkaç arkadaşın oldu. Sağlıklı çıkıp bebeklerine kavuşanlar da oldu. Bildiklerim bu kadar...

cnm bu genetiklerde anlamıyorum ama genel olarak iyi çıktı ama ayrıntlı bakıldımı bilmiyorum bikaç testimde doktorda bu pgtde iki çeşitmiş galiba bi tüm hücrelere baklıyo bide en önemli olan daha az hücreye tesadüfmü bilmiyorum tutmaması ama gerçekten çok zor okadar uğraşıp aynı noktada olmak can sıkıcı ben şuan yaptırmıcam ben direk tüpbebek denemiştim bende pko var belki iğne geşiltirici iğneyle yumurta takibi yaptırım bekleme döneminde acım yeni olduğu için kafamda karışık ne yapayım bilmiyorum peki sen ne durumdasın cnm bu sorun bulunduktan sonra deneme yaptınmı:44:

Hayırlısı doğal yoldan olur inşallah sağlıkla. Ben Hatay'da yaşıyorum. Burada tüp bebek de pgt de yok. Ailem İstanbulda orada yaptıracağız. Ama oğlum var 1. sınıfta okuma yazma zor gidiyor. O yüzden yaza galiba...

Teşekkür ederim izz. Hepimize geçmiş olsun arkadaşım. Benim durumum biraz farklı ve ağır :2: Ben kendim "cam kemik" hastasıyım. Belki tv'lerde duymuşsunuzdur. En hafif çeşidi olduğundan ayaktayım, çalışıyorum. Ama maalesef hastalığın bebeğime geçme riski var. Onun cam kemik hastası olmasını hiç istemiyorum. Çünkü çok çok zor bir hastalık. SÜrekli kırıklar, ameliyatlar vs vs. O yüzden bu konuda bu kadar çok mücadele ediyorum. Benim yaşadığımı o yaşamasın diye. PGT yaptırmaktan başka şansım yok. PGT ücretleri de benim durumum için 10.000-15.000 arası dediler. Hamilelik oluşmazsa ya da sağlıklı embryo bulunamazsa yapılacak bişey yok. Zar zor biriktirdiğimiz o para da çöpe gidecek. tabii umutlarımız da... O nedenle ben çocuk sahibi olamasam da ( çünkü benim çocuğu taşıma vs biraz daha zor durumlarım var ) ben davamı açayım da diğer arkadaşlar faydalansın diye düşünüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

kızlar normal yol mu pgt mi diye konuşmuşsunuz baya.
çoğu avrupa ülkesinde pgt yasal değil. sağlıksız olduğu görülürse alınıyor. bu bizim topluma uymaz tabi.
ama benim 7 embryo oluştu, 7 si de sağlıksızdı, yerleştirme yapılmadı. yerleştirme ya da yerleştirmeme yetkisi bizde mi acaba?
sağlıksız diye aldırmaktan bi farkı var mı yerleştirmeden yaşam haklarını alıyoruz ellerinden.
dinen ve hukuken embryo oluştuğu anda bi canlı ve yaşam hakkı var.

ben pgt nin doğanın işine karışmak olduğunu düşünüyorum. binlerce engelli var ozaman her türlü genetik hastalığı evlenmeden önce test edip bulalım.
onlar pgt yaptırmak zorunda olsun. malesef herşey insanın elinde değil.
ben düşükten sonra 6-7 ay bekledim o arada doğal hamile kalamadığım için pgt düşündüm. şimdi yine doğal deneyeceğim.
benim imtihanım engelli evlatsa ne yapsam kaçamam.
doğum anındaki bi sıkıntıdan zihinsel engelli oluyo bebekler..

bir de normal yolla olunca taşıyıcı olan var demişsiniz. pgt de taşıyıcıyı elemiyor. seçginin ikizlerinden biri taşıyıcıymış.
ille pgt yapılmalı fikri çok doğru değil bence.
10-20 yıl önce yoktu pgt falan. elbette imkanlardan yararlanmalıyız ama benim düşüncelerim böyle

bakalım belki tekrardan doktorumla görüşüp karar veririm hayırlısı hepimiz için cnm oğlun tedaviylemi oldu yoksa bu sorun sonradanmı çıktı kusura bakma çok sordum galiba ama kafam kaç gündür bu sorularla dolu çıkış yolu bulmaya çalışıyorum

âmin.. neler neler duyuyoruz işte. sen söyleyince netten baktım biraz. Allah kolaylık versin.. dünyada bi sürü güzellik ve bi sürü sıkıntı var haliyle.. elbette bişiler denk gelecek herkese. aslına bakarsan %50 iyi için de kötü için de yüksek bi yüzde. doktora bugün böyle dedim. aynen öyle dedi o da. hatta kimileri %50 sağlıklı ihtimal var süper falan diyomuş. insanın hayata bakışı herşeyi çok değiştirebiliyor algı açısından. ama tabi bi de gerçekler var... inşallah hayırlısıyla güzel sonuçları olur çabalarının.. çok takdir ediyorum başka insanlar adına şu girişimini de..
bu arada devletin tedaviyi kaşılaması meselesini, önceki mesajımda yazdığım ortamda bulunan bi başkasını arayarak teyit etmek istedim. yanlış anlamadığımdan emin olmak adına. beni doğruladı. ancak ifadesi şu (yüzeysel yazabileceğim): "sgk ayağında bi tökezleme yaşanmazsa (ki asıl sıkıntı burada) sağlık bak. tarafında bi problem görülmüyor, herşey olağan şekilde işliyor."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…