Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Canım Allah yardımcın olsun. İnşallah olursun yaşın kaç bilmiyorum inşallah fazla değildir...

Mattika tabiki bu konu çok farklı bir konu. Embriyolara ben de üzülmüyor değilim ama şu da var tüp bebekte de aynı şey geçerli. Bir sürünün içinden birkaçı konuluyor diğer embriyolar telef oluyor.O zaman da insanlar evlatsız kalabilir. Ben de baktım peygamberimizin ben ümmetimin çokluğu ile övünürüm hadisinden yola çıkarak sanırım evlat sahibi olmanın bu yolunun caiz olduğu sonucuna varılmış. Tabi yumurta ve sperm aileye ait olmak şartıyla. Bir de 12. haftaya bebeğe ruh verilmediğini biliyorum. Belki bu nokta beni rahatlatıyor. O zman da 12. haftadan önce kürtajlar (tıbbi açıdan tabi) günah değil midir sorusu akla gelebilir. Ben genetik sorunumuzu öğrendiğimde o ay korunmamıştık. Dr m istersen ertesi gün hapı al dedi yumurtlamadan 2 gün sonraydı kimi site caiz diyor kimi caiz değil diyor. Bana da caiz değil gibi geldi ve Allaha bıraktım şükür hamile kalmadım. Ama ileri haftada sonlandırmak da bence çok günah olur. kARIŞIK KONULAR BUNLAR. tABİ BU İMTİHAN DÜNYASI DERSEK HER ŞEYİ OURUNA BIARAKMALIYIZ...

Yok canım ben doğal kaldım 4 ünü de. 1. ve 4. 8 haftalık düşük. 2. olan 7 yaşınada yata kalka doğurdum:)) 3. de 25 haftalık erken doğdu malesef... Hepsi doğaldı 4. den sonra öğrendik genetik işini...

Mattika maalesef söylediklerine katılamıyorum. Hani yaşayan bilir derler ya aynen öyle. Ben ne çektiğimi çok iyi biliyorum. Bile bile çocuğuma da bunu çektirmek kesinlikle istemiyorum. Ben cam kemiğim. Eğer dediğin gibi yaparsam %50 ihtimalle çocuğum da cam kemik olacak. Yazık değil mi ona ? Bir sürü acı çekecek. yarın öbür gün derse ki "Anne sen bilinçli biriymişsin. Neden izin verdin hasta doğmama " İşte o zaman ben ölürüm. O nedenle PGT bence büyük bir nimet.

İzz canım ben Sağlık Bakanlığı'na yazdım. Onlar topu SGK'ya attılar. SGK şu aşamada ödeme yok. Ama talebiniz ilgili birimlere iletildi. Değerlendirilir. dedi. Yine Hükümete yakın birileriyle temastayız. Ve son aşamada benim dilekçem hazır. Sağlık Uygulama Tebliği'inin ilgili maddesinin iptali için dava açacağım. Eğer yürütmeyi durdurma alabilirsem dava bitmeden daha düzenleme yapılır. Ve ben davamdan çok umutluyum. Tam tersine ben %50 'yi duyunca yıkıldım. Hiç sevinemedim. Böyle işte... Yine yazarım size. İyi haberlerle gelmeyi umut ediyorum...

CHNB 33 yaşındayım canım. gencim ama işte çok zor herşey. Bakalım test sonuçlarım çıkınca başlayacağız işlemlere ...

Son düzenleme:
cnm sende baya zorluklar yaşamışsın hepimizin hikayesi farklı farklı amaç aynı inşaallah tedavin yolunda gider ve oğluna kardeş gelir senin hamile kalmanda sorun yok anladığım kadarıyla düşüğün nedeni bu sorun galiba belki bende hamile kalırdım ama pkodan dolayı yumurtalar büyümüyo sadece tüpbebek denedik sözde acele ettik tüpbebekle hemen olucak gözüyle bakıyoduk ama işte vakti saati gelmeyince olmuyor

Tebrik ederim bu mücadeleni. İnşallah güzel haberler verirsin ama her halükarda yine sağlıklı çocuğu olanları kapsamayacak değil mi?

Akasya emin misin fiyatların bu kadar yüksek olduğuna. Hastalığa göre fiyat mı değişiyor? Çok şaşkınım şu an. Nerelerden bu fiyatı aldın?

Benim açacağım davada "Kadın ya da erkekte genetik bir hastalık bulunması nedeniyle Tüp Bebek tedavisi zorunlu ise" yani bu yönde rapor alınırsa SGK bu giderleri ödemeli diyeceğim. Davayı kazanırsam düzenleme bu yönde yapılacak. Genetik hastalığı olan Tüp bebek yaptırması zorunlu olan herkesi kapsayacak. Yani benim kararım herkese uygulanacak.

İnci tanesi bu rakamı Memorial'dan almıştım. Ama diğer yerlerde de aşağı yukarı böyle. Embriyolarda genetik tarama yapacaklarını söylediler. Benim hastalığıma özel bir rakam mı bilmiyorum.

Son düzenleme:

Evet hepimizin hikayesi farklı. Raporda bu sorunun ailenin gebelik kayıplarıyla ilişkili olabileceği yazıyordu. İlk gebeliğimde araştırılmadı ilklerde olabilir dendi. Sonuncu da lekem başladı kürtaj yapıp gebelik ürünleri genetiğe gidecekti. Kürtajdan önce vajinal hap verdi asistan ve o gece düşük yaptım sabahına dediğim halde ultrasonla bakmadan kürtaj yaptılar meğerse tamamen düşmüş gelen raporda 46 xy geldi bu rapor da bana aitmiş. Koryon villusları saptanmamıştır yazıyordu. O yüzden son gebeliğimin bu neden mi düşmüş olduğu anlaşılamadı. Ama şu var ben son gebeliğimde progestan da pıhtılaşma iğnesi de kullandım ve yine düştü demkki genetik diye düşünüyorum... 25 haftalık oğlumu da rahimağzı yetmezliğinden kaybettim...

Şoklardayım şu anda. Tüm hayallerim yıkıldı resmen Ben hastalığımı söylemeden fiyat almıştım. Offff çarşamba günü hastaneye gideceğim tüm şevkim kırıldı

Canım önceden çocuğu olup olmadığına bakılmaksızın diye de eklersen inan makbule geçer...:))

Memorialde 9 bin gibi demişlerdi bana:44:

Şoklardayım şu anda. Tüm hayallerim yıkıldı resmen Ben hastalığımı söylemeden fiyat almıştım. Offff çarşamba günü hastaneye gideceğim tüm şevkim kırıldı

Hayır yok canım, rapor alsam fiyat değişir mi? Offf bilmiyorum ya, taşıyıcı olduğuma dair rapor alabilirim ama geçerli olur mu? Tahmini de olsa o civarda fiyatlar o zaman. Ne hayaller kurmuştum, 1 ay içinde tedaviye başlayacaktım ama bu fiyatları duyunca kalakaldım Gözyaşlarım akıyor resmen

Canım ağlama.Sizin normal yolla oluyor mu? Hep mi korundun? Sen üzülme fish belki çözümdür. Ona göre fiyat düşer.... Özeline bak. Bir şey yazacağım... Üzdüm seni hakkını helal et...

boşuna kürtaj yapılmış yani ultrasonla bakılmadan:26:cnm bu seferki transferde bende clexane iğne kullandım bide günde 2kere crinone jel kullandım yinede tutunamadı doktorda o yüzden tek neden kalıyo diye acaba ailede yada akrabada özürlü olunca bu da etkenmidir?benim eşimin tek kolunun yarısı yok ama eşimin ailesinde kimsede bişey yok bide kardeşim spastik özürlü ne bileyim genetik testler normal çıkınca aklımıza gelmemişti

Canım ağlama.Sizin normal yolla oluyor mu? Hep mi korundun? Sen üzülme fish belki çözümdür. Ona göre fiyat düşer.... Özeline bak. Bir şey yazacağım... Üzdüm seni hakkını helal et...

Yok canım helal olsun ne demek, öğrendiğim iyi oldu ona göre hazırlıklı giderim. Normal yolla oluyor ama erkek olursa engelli olma ihtimali var Onun için hep korunduk. Tek yolum pgt. Şu an o kadar karışığım ki... Eşimle ne hayaller kuruyorduk...

Canım sen bu sorularını bir genetikçiye sor istersen. Bak ben Memorialde (Okmeydanı) Cumhur Gökhan Ekmekçi'ye mail göndermiştim ve bana 10 gün kadar sonra telefon etti 20 dakika konuştuk. İstersen sen de çeşitli genetikçilere maille sor...

chnb, 10 dakikada bir mesaj engeline takılmayalım buradan sorayım. Mikroenjeksiyona baktım şimdi ama ne gibi durumlarda uygulanıyor bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…