- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.721
Teşekkür ederim izz. Hepimize geçmiş olsun arkadaşım. Benim durumum biraz farklı ve ağır :2: Ben kendim "cam kemik" hastasıyım. Belki tv'lerde duymuşsunuzdur. En hafif çeşidi olduğundan ayaktayım, çalışıyorum. Ama maalesef hastalığın bebeğime geçme riski var. Onun cam kemik hastası olmasını hiç istemiyorum. Çünkü çok çok zor bir hastalık. SÜrekli kırıklar, ameliyatlar vs vs. O yüzden bu konuda bu kadar çok mücadele ediyorum. Benim yaşadığımı o yaşamasın diye. PGT yaptırmaktan başka şansım yok. PGT ücretleri de benim durumum için 10.000-15.000 arası dediler. Hamilelik oluşmazsa ya da sağlıklı embryo bulunamazsa yapılacak bişey yok.Zar zor biriktirdiğimiz o para da çöpe gidecek. tabii umutlarımız da... O nedenle ben çocuk sahibi olamasam da ( çünkü benim çocuğu taşıma vs biraz daha zor durumlarım var ) ben davamı açayım da diğer arkadaşlar faydalansın diye düşünüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Canım Allah yardımcın olsun. İnşallah olursun yaşın kaç bilmiyorum inşallah fazla değildir...
kızlar normal yol mu pgt mi diye konuşmuşsunuz baya.
çoğu avrupa ülkesinde pgt yasal değil. sağlıksız olduğu görülürse alınıyor. bu bizim topluma uymaz tabi.
ama benim 7 embryo oluştu, 7 si de sağlıksızdı, yerleştirme yapılmadı. yerleştirme ya da yerleştirmeme yetkisi bizde mi acaba?
sağlıksız diye aldırmaktan bi farkı var mı yerleştirmeden yaşam haklarını alıyoruz ellerinden.
dinen ve hukuken embryo oluştuğu anda bi canlı ve yaşam hakkı var.
ben pgt nin doğanın işine karışmak olduğunu düşünüyorum. binlerce engelli var ozaman her türlü genetik hastalığı evlenmeden önce test edip bulalım.
onlar pgt yaptırmak zorunda olsun. malesef herşey insanın elinde değil.
ben düşükten sonra 6-7 ay bekledim o arada doğal hamile kalamadığım için pgt düşündüm. şimdi yine doğal deneyeceğim.
benim imtihanım engelli evlatsa ne yapsam kaçamam.
doğum anındaki bi sıkıntıdan zihinsel engelli oluyo bebekler..
bir de normal yolla olunca taşıyıcı olan var demişsiniz. pgt de taşıyıcıyı elemiyor. seçginin ikizlerinden biri taşıyıcıymış.
ille pgt yapılmalı fikri çok doğru değil bence.
10-20 yıl önce yoktu pgt falan. elbette imkanlardan yararlanmalıyız ama benim düşüncelerim böyle
Mattika tabiki bu konu çok farklı bir konu. Embriyolara ben de üzülmüyor değilim ama şu da var tüp bebekte de aynı şey geçerli. Bir sürünün içinden birkaçı konuluyor diğer embriyolar telef oluyor.O zaman da insanlar evlatsız kalabilir. Ben de baktım peygamberimizin ben ümmetimin çokluğu ile övünürüm hadisinden yola çıkarak sanırım evlat sahibi olmanın bu yolunun caiz olduğu sonucuna varılmış. Tabi yumurta ve sperm aileye ait olmak şartıyla. Bir de 12. haftaya bebeğe ruh verilmediğini biliyorum. Belki bu nokta beni rahatlatıyor. O zman da 12. haftadan önce kürtajlar (tıbbi açıdan tabi) günah değil midir sorusu akla gelebilir. Ben genetik sorunumuzu öğrendiğimde o ay korunmamıştık. Dr m istersen ertesi gün hapı al dedi yumurtlamadan 2 gün sonraydı kimi site caiz diyor kimi caiz değil diyor. Bana da caiz değil gibi geldi ve Allaha bıraktım şükür hamile kalmadım. Ama ileri haftada sonlandırmak da bence çok günah olur. kARIŞIK KONULAR BUNLAR. tABİ BU İMTİHAN DÜNYASI DERSEK HER ŞEYİ OURUNA BIARAKMALIYIZ...
bakalım belki tekrardan doktorumla görüşüp karar veririm hayırlısı hepimiz için cnm oğlun tedaviylemi oldu yoksa bu sorun sonradanmı çıktı kusura bakma çok sordum galiba ama kafam kaç gündür bu sorularla dolu çıkış yolu bulmaya çalışıyorum
Yok canım ben doğal kaldım 4 ünü de. 1. ve 4. 8 haftalık düşük. 2. olan 7 yaşınada yata kalka doğurdum:)) 3. de 25 haftalık erken doğdu malesef... Hepsi doğaldı 4. den sonra öğrendik genetik işini...