Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Herkese Merhaba

Haftalar oldu yazmayalı. Hemen özetleyeyim durumumu. 6. ve 7.kromozomlarda dengeli translokasyon (parça değişimi) var bende. İlk gebelik ve düşükle gelen kürtaj. Embriyo hiç gelişmedi..
Doktorlarımla yüzyüze yeni konuştum etraflıca. Doktorlarım dediğim; ilki: özelde bir kadın doğumcu ve devlet hastanesindeki genetikçi.

Değerlendirmeleri aktarıyorum:
1.) Kadın doğum tarafında: Normal yollarla gebelik önerildi. Tüp bebekle pgt'de embriyoya, yöntem ne kadar kontrollü olursa olsun bir müdahale söz konusu dendi. Sağlıklı bir eşleşimin doğal yollla gayet mümkün olabileceği vurgulandı. Şuraya varıldı: Bebek ya sağlıklı doğar ya da düşer.

2.) Genetik bölümü tarafında: Doğal yolla bebek %25 sapasağlam doğar. %25 sağlıklıdır ancak translokasyon taşıyıcısıdır. %25 düşer, gelişemez. %25 gelişir sağlıksız doğar. üstelik bu son ihtimalin sonuçları için, yani nasıl bir problemle karşılaşılabileceğiyle ilgili hiç bir netlik yok. Sadece translokasyon problemi varsa PGT ile neticeye ulaşmada ciddi bir sıkıntı yaşanmayacağı ifade edildi.

işte böyle 2 uzman görüş. ikisi arasında 180 derece fark. biraz düşüneceğim sanırım..
benim durumumda olup pgt'siz deneme yapanların da sayısını merak ediyorum. tabi sonuç alıp alamadıklarını da.

bu arada.. henüz kayıtlara geçmemiş bir bilgi: önümüzdeki yıl tüp bebek, pgt vb tedavilerin devlet desteğiyle yapılacağını duydum sağlam kaynaklardan.

senin durumunda olup genetik problemi bilmeden çocuk sahibi olan bir arkadaşım var ve bebeği doğduğundan beri kalp hastası ve makinalara bağlı yaşıyor.sorunu öğrenince ikincisini tüp bebekle yaptılar ve sağlıklı bir kızı var.(pgtli)
bir arkadaşım daha var dr ları normal yoldan deneyin demiş denemişler çocukta sağlık problemi yok ama bizim gibi taşıyıcı.
bu forumdan bikaç kişi var normal deneyip çocuk sahibi olan.çocuklar sağlıklı ama genetik test yapılmadığı için taşıyıcımı normalmi bilemiyorum.
sende en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıkla bebeğine yada bebeklerine kavuşursun inşaallah sevgiler...

merhaba tam senin yazını okuyordum online olduğunu gördüm yazıların başındaydım sanırım bebeklerin olmuş... sorun neydi sizde kromozommu benim 3.denemem şimdi ayın 22.bekliyorum test için 2 tane embriyo transferi yapıldı 1.kalite 4.gün embriyosu sadece son gün biraz yavaşlama olmştu ama olumsuz konuşmadılar tabiki....bende 14.kromozomumd sorun vrdı daha önceden testlerim yapılmıştı bişey önermediler bana ondan yapmadık sanırım gebeliği etkilemiyor sen kendin hakkında biraz bilgi veririmisin morale ihtiacım varda:)

Selamlar izz ;

Geçmiş olsun. Bende de genetik bir hastalık olduğundan normal yolla çocuk sahibi olursam çocuğum %50 gibi yüksek bir ihtimalle maalesef engelli doğacak Ben avukatım. PGT işlem ücretlerini devlet ödemiyor. Bu konuda da çok ciddi uğraşıyoruz. Gerek engelli dernekleri, gerek Thalasemi Federasyonu , Kas Hastalıkları Derneği bu işlemlerin ( PGT işlemleri ) devletçe karşılanması için mücadeleye destek veriyor. İmza kampanyaları başlattık. Hatta bu sitede de konu açarak arkadaşlardan e-mail yoluyla destek istedik. Sağlık Bakanlığı'na başvurduk. SGK'ya da. Ancak henüz bu giderleri karşılayacaklarını açıklamadılar.Olumsuz dönüşler oldu. Ben dava açmaya hazırlanıyorum. Sen bu bilgiyi nerden aldın ? Doğru ve emin bir kaynak mı ? :26: Bilgi verebilir misin ? Bizim için çok çok önemli. Zira aylardır politik arenada baskı oluşturmak için ciddi bir mücadele veriyoruz.

evet canım ikiz kızım var Allah bağışlarsa.darısı isteyen herkese inşaallah.benim eşimde 13-14.kromozomlarda translokasyon var.onun için tüp bebek tedavisi sırasında embriyolara pgt yapıldı.iki tane sağlıklı bulundu transfer edildi ve tuttu çok şükür.kaliteye bakma canım.sana bişey söyleyim.embriyo içerisindeki tek bir hücre bile insanın oluşması için yeterli yeterki Allah istesin ve ol desin.benim embriyolarımda pgt yapıldığı için en az 1-2 hücre eksik ama cocuklarımda bi eksiklik yok şükür.
sende sadece 14. kromozomdamı sorun.yani tek gen mi?

Canım ben Cumhur Bey'i sanki yıllardır tanıyormuşum gibi rahat hissettim yanımda. Her dr için hissetmem bu
rahatlığı. Soracaklarını kağıda yaz canım. Canım kartını da veriyor. Oradacep nosu da ver. Ben kaybettim kartı. Alırsan özelden bana yazar mısın?

merhaba herkese...
canım gebeliklerin çabuk oluşmuşsa spermlerde bir sorun yoktur.nur hanımda ondan istememiştir.

Bundan herhalde kimse istemedi...

yok canım aslında Allaha şükür herşey yolunda.
bu ara dinlenemiyorum yorgun ve uykusuzum.bide annemi özledim.:2:

Canım sorma ben de öyle. Oğlan 1. sınıfta okuma konusunda o kadar uğraşmama rağmen çok zorluk çekiyoruz. Test deyaptırmadık ya oğlana. (Genetik test) Aklıma acaba 47 xyy sendromumu var? sorusu geliyor. Bakıyorum okuma yazmada güçlük çekerler yazıyor internette. Kafamı kemiriyor resmen. Bunun dışında her şeyi çabuk öğrendi şimdiye dek. Öğretmen de iyi bulmuyor oğlanı sinirlerim bozuk. 27 saat 2 okulda ders,oğlan ev işi yemek derken... Çok yıprandım gece uykularımda kalitesiz. Sen de deliksiz 3 saat uyumamışsındır 14 aydır gerçi...

Canım biz de Hataydayız. Aileler İstanbul'da. Çok zor. Kızkardeşimin kızı doğuştan spina bifida hastası. 8. sınıfta haftaya artık kaçıncı ameliyatı olacak unuttunm ameliyatı var. Gidemeyeceğim bile. Gurbetlik zor...

Canım hiç yapılmadı. Benim zorumla bir kez gitti. O da verememiş hastaneden çıkmış gelmiş:)) 2 kere de çok nadir. Genelde bir kez. Mesela 2 olsa hemen grip oluyor. Ben de diyorum ki acaba vücut az mı üretiyor, sayı mı az? Tabi tıbbi açıdan belki yanlıştır. Korunmasız bebek isteme dönemlerimde kabusadöner hep. Resmen yedirmediğim şey kalmaz. 2 günde bir çok zor olur. İşkence gibi... Acaba dedim ben de bir sorun mu var? Bir dr ye dedim. İyi bir psikolog bulsun dedi. Zannetmiyorum sorun olduğunu psikolojiktir demişti:))

Evet canım öyle belki ilgisi vardır diye düşündüm. Hatta eşime göre bebek isteme döneminde sık olduğu için spermi kalitesiz oluyormuş. Dölleyen sperm kalitesiz diye bebek düşüyormuş:)) Bu da onun savı:)) Valla dr ker okusa güler herhalde:))

Canım genetik doğru demiş. Şunu düşün denedin doğal yolla. Sonra düştü tabi üzülürsün.Ama biraz kabullenirsin Allahtan dersin. Peki ya düşmez de problemli olursa. Dr diyecekki amniyosentez yapalım belli olur. Sen de yaptırdın diyelim ve problemli çıktı. Bu sefer sonlandır deyince ne yapacaksın? İşte dananın kuyruğu burada kopuyor. Sonlandırsan vicdan azabı çekeceksin. Çünkü kendi ellerinle bebeğini aldırmış olacaksın. Bir de genetik sorun olma ihtimalini bilerek denediğin için de daha da vicdan azabı artacak. aLLAH KİMSEYE BU KARARI VERDİRMESİN. sONLANDIRMASAN DA ZOR. aİLE İÇİNDE DE HUZURSUZLUĞA SEBEP OLACAK. bEN GİDEN MADDİYAT OLSUN DİYORUM. eN AZ BİR KEZ DENENMELİ DİYORUM...Burada pgt li doğum yapan arkadaşlar hücre alınması nedeniyle sorun yaamadılar hiç.

Canım ben 1.5 sene önce 25 haftalık erken doğum yaptım oğlumu kaybettim 4 yaşamıştı. Ama şükür diyorum. Çünkü onu ben kendim sonlandırmadım ve kendi bana diğer dünyada şefaatçi olacak inşallah diye avutuyorum. Hala çok çok üzülüyorum ama onu ben sonlandırmadım. Bu genetik nedeniyle sonlandırsaydım günahkar olacağım için çok üzülürdüm ömür boyu...

Aynı durum bende de var. Sizdeki hastalık nedir?

14.kromozomda ufak bir alanda kırılma dendi eşimde yok bi sorun sperm sayımızda sıkıntı vardı sadece ama tabi micro olduğu için onuda hallediyolar şimdi beklemedeyim çok heycanlıyım güzel şeyler duymak moral veriyor tabiki nerde oldu işlemlerin biraz bilgi verirmisin...

"bu forumdan bikaç kişi var normal deneyip çocuk sahibi olan.çocuklar sağlıklı ama genetik test yapılmadığı için taşıyıcımı normalmi bilemiyorum"

Bu kısma dahilim canım. 4 gebelik yaşadım bir oğlum var 7 yaşında ve ne olduğunu bilmiyorum taşıyıcı mı belki de o senromludur bilmiyorum ve her belirtide yüreğim ağzımda. Bu şüphe de yiyip bitiriyor beni...

teşekkürler cevabın için hituci. biraz düşünmeye ihtiyacım var sanırım karar vermeden önce. doğal akışında yürüdüğünde 13. haftada falan bakılabiliyormuş bebeğin durumuna. 15.haftadan sonra kürtaj hiç sevimli gelmiyor ama bu da iki yoldan biri işte. hayırlı ve isabetli kararlar veririz umarım her birimiz.
bu arada profil resminde gördüğümüz tatlı aykadaşlayla bi kan bağın var mı?:)

Siz nerede yaptırdınız? İnşallah tutmuştur. Bol bol dua edin. Elinizi karnınıza koyup 99 kere el mübdiu demek iyiymiş görümcem de bekleyiş süresinde 3. gün embriyosu koydular 3 tane. Ona dedim bunu. Eşler ederse daha iyiymiş. Nihat Hatipoğlundan duymuştum ramazanda...

Ne güzel bir mücadele. Benim bir oğlum var test yaptırmadık. Ne olduğunu bilmiyorum görünüşte sorun yok. Tabi çocuğum var diye devlet tüp bebek ve pgt yi karşılamıyor. Özürlü çocuk varsa karşılıyormuş diye duymuştum Doğru mu? Şu an aklıma geldi oğluma test yaptırsam taşıyıcı veya hastalık çıksa devlet karşılar mı? Şükür yok görünüşte sorunu. Ama zaten eşimdeki sorunlarda tamamen sorun olsa da yani 47 xyy doğsa da yaşamla bağdaşan anomali olurmuş. Eşim mozaik benim de.

Hemen bakıyorum. Beceririm inşallah...

Durumumuz bir nevi benziyor canım. Normal yoldan hamile kalırsam ve çocuk erkek olursa engelli olma ihtimali var. Bana doğal yoldan hamile kal, bakılır erkekse aldırılır diye öneride bulunanlar oldu, nasıl bir öneriyse! Böyle bir şeyi asla yapamam, Rabbim göstermesin. Kafanın rahat etmesi için en güzeli pgt. Allah yardımcımız olsun.

Bu arada sanki geçmişte böyle rapor çıkaranlar yok muydu? pgt06 çıkarmıştı da sonra uzun zaman alıyor işlemler diye vaz mı geçmişti?

Bir de aklıma şu da geliyor. Yabancı ülkelerin bazılarında pgt yasakmış ya... Allah korusun buradad yasaklarsalar diye de korkuyorum... Bazen aklıma geliyor(

ben tedavimi ankara anatolia tüp bebek merkezinde yaptırdım.pgt yide genlab labaratuvarı.
kromozom kırıklığının sende bir etkisi varmı?fiziksel olarak yani.

inşaallah en doğru kararı verirsin canım.profildeki bıdıklar benim kızlarım canım.Allahım isteyen herkese nasip etsin inşaallah :)

Allah korusun. Canım bu arada kartını alırsam iletirim numarasını.

Selam arkadaşlar ;

2008 tarihli Sağlık Uygulama Tebliği'nde kadın ya da erkekte genetik hastalık bulunması halinde yapılan PGT işlemlerini SGK ödüyordu. Bunun için rapor almak yeterliydi. 2010 yılında yapılan düzenleme ile bu hükmü kaldırdılar. Bu hakkı elimizden aldılar Şimdi sadece hasta çocuğun olması halinde ona uygun dönor kardeş yapılacaksa bu işlem için PGT giderlerini ödüyor. Bunun dışındaki PGt giderleri "ÖDENMEZ" diyerek de bizim giderlerimizi ödemiyor. Yani devlet diyor ki çocuğun hasta doğsun onun tedavisi için dönor kardeş yap ben de ödeyeyim Akıl almaz bir mantıksızlık. Ya bizim çocuklarımız ne olacak ? Hasta doğan çocuğun devlete maliyeti ne kadar olacak ? Devlet bunu düşünse en başta çocuğun hasta doğmasını engellemeli. Biz engelli dernekleri ile koordineli bir şekilde bu mücadeleyi veriyoruz. Umarım olumlu sonuç alırız. Alamazsak da bir hukukçu olarak ben dava açmakta, gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmekte kararlıyım. Çünkü : Bu hak bizim en doğal hakkımız diye düşünüyorum.

Haklısın canım. Hukuki boyutunu bilemiyoruz tabi. Ama eşim gelsin atacağım verdiğin adrese. Ben pek anlamıyorum teknik işlerden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…