- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.501
Sağ ol canım. Ama Seçgin'in problemli olmaması o zaman bu yöntemin başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu:)) Mozaiklik daha iyiymiş buradaki kadın dr me sordum o da öyle dedi. Sağlıklı ihtimali daha çok sanırım.
Sayıya bakıyor demişsin ya.Eşimin 47 lerini ve 48 lerini eleyecek o zaman. Doğal olarak 47xyy ve 48 xyy de gelememiş olacak. Doğal olarak biz de taşıyıcı da olmayacak öyle mi doğru mu anladım?
Canım 46 kromozomun var sanırım. Cinsiyete bağlı kromozomda mı sıkıntı var ben de çok anlamıyorum arkadaşlar yardımcı olur...
Sağ ol canım. Ama Seçgin'in problemli olmaması o zaman bu yöntemin başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu:)) Mozaiklik daha iyiymiş buradaki kadın dr me sordum o da öyle dedi. Sağlıklı ihtimali daha çok sanırım.
Sayıya bakıyor demişsin ya.Eşimin 47 lerini ve 48 lerini eleyecek o zaman. Doğal olarak 47xyy ve 48 xyy de gelememiş olacak. Doğal olarak biz de taşıyıcı da olmayacak öyle mi doğru mu anladım?
Bizim fishi yeterli görmesinin nedeni bu olabilir mi? Sayacaklar 46 ları seçacekler. Zaten sorun 47 ve 48 lerde. Ondan mı 24 şure gerek yok dedi?
Evet maalesef cinsiyete bağlı kromozomda sıkıntımız var. Kız çocukta taşıyıcılık, erkek çocukta hastalık ihtimali var.
Ben bunu bugün geçmişi okurken düşündüm. Telefonunu bulup sormam lazım dr ye. Nereye koydum cep telefonunu bullamadım İnc sen de varsa özelden yazar mısın Cumhur Bey'in cebini?canım ben hep translokasyonu araştırdım. kesin bişey diyemiycem ama doğru görünüyo söylediğin.
sizdeki sorun direk sayı fazlalığı olduğundan taşıyıcı da elenir sizin. bunu genetikçilere sormak lazım.
ben tedaviye başlamadan testin gönderileceği genetikci ile tlfnda görüşmüştüm.
işte kromozomlardaki sorunun ne olduğuna göre değişiyo, bizde normal yolla denesek eğer sorunluysa çok büyük ihtimal düşük oluyo. küçük bi ihtimal doğarsa da yaşaması çok çok zor.
en fazla 1-2 yıl yaşıyor. normal veya taşıyıcı olursa da doğuyor.
pgt yaptırınca sağlıksızı baştan eleniyo, normal veya taşıyıcı yerleştiriliyo.
sonuçta taşıyıcıyı eleyemiyoruz. biz böyle sorun yaşamış olunca çocuğunun da yaşamasını istemyo insan
madem taşıyıcı olma ihtimali pgt de var ozaman normal deneyelim diye düşündüm ben. bikaç ay denedik de.
eşim tam karar vermedi buna ama ben yine normal deneme taraftarıyım, diğer pgt ye hazır olana kadar.
ama sizde pgt kesin sağlıklı anlamına geliyor gibi. bunu bi sor soruştur bakalım.
Bana da mantıklı. Bir de Cumhur Bey fazladan para alsınlar diye şure le yapalım diyebilirdi ama gerçeği söyledi bence fish yeterli dedi. Bu özelliği de hoşuma gitti. Ama bizim işler karıştı. Benim buradaki dr m beni erken doğum ve diğer meseleler için Doç. Dr. Arda Lembet'e yönlendirmişti. Arda Bey de Cem Demirelle çalışıyor Ataşehir Memorialde. Cumhur Beyden yeniden yapılan preferik kan sonucum gelince ArdaBeye gönderdim. O da Volkan Baltacı ile konuşmuş. Pgt denilmiş. Ama beni Arda Bey Cem Bey'e yönlendirdi. Sanırım Ataşehir Memorial Volkan Beyle çalışıyor ama emin değilim. Sanırım süreç benim Ataşehirde gelişecek ama emin değilim. Çünkü Cem Bey'i soğuk buluyorum. Bir tel görüşmesi yaptım kırılmıştım konuşmalarına... Kafam karışık...canım bizim için de fish yeterli dendi. 24 sure gerçekten pahalı.
fish de 13-18-21-X-Y kromozomlarına bakılıyo.
yaşamla bağdaşanlara bakıyolar, mesela 21 down sendromu anlamına geliyo.
neden yeterli demiş maddi açıdan mı, sizdeki sorunun cinsiyette olmasından mı öyle demiş bilemedim ama mantıklı gibi söylenen
Allah yardımcımız olsun. En son lisede biyoloji dersinde genetik işlemiştik. Bu iş çıkınca yeniden öğrenmeye başladım. İnşallah sorunsuz olur sizinde. Doğal hamile kalıp düşük filan yaptın mı peki?
Ben bunu bugün geçmişi okurken düşündüm. Telefonunu bulup sormam lazım dr ye. Nereye koydum cep telefonunu bullamadım İnc sen de varsa özelden yazar mısın Cumhur Bey'in cebini?
canım merkezler ve genetikçiler konusu karmaşa. benim de çok kafam karıştı. birbirlerini kötülediler. en sonunda birini seçtim güvendim.Allah yardımcımız olsun. En son lisede biyoloji dersinde genetik işlemiştik. Bu iş çıkınca yeniden öğrenmeye başladım. İnşallah sorunsuz olur sizinde. Doğal hamile kalıp düşük filan yaptın mı peki?
Ben bunu bugün geçmişi okurken düşündüm. Telefonunu bulup sormam lazım dr ye. Nereye koydum cep telefonunu bullamadım İnc sen de varsa özelden yazar mısın Cumhur Bey'in cebini?
Karar çok zor canım. Ben 2 düşük yaptım bir de 25 haftalık erken doğum. Yeniden ayn olursa ihtimalini düşününce kalbim sıkışıyor. Bir de klinifelterli çocuk yaşamla bağdaşıyormuş. Sizin hemen düşüyor doğsa da 1-2 sene sonra yaşamı sonlanıyor yazmışsın. Ben klinefelter ve turner doğsa da çok üzülürüm. Bile bile denedim denerim yaşadığı sürece çocuk vicdan azabı çekerim. Bu arada oğlum da ya sağlıklı tamamen ya da babası gibi mozaik sanırım. Klinefelter değil çünkü yazılan hi,ç bir özellik uymuyur şükür...
Bana da mantıklı. Bir de Cumhur Bey fazladan para alsınlar diye şure le yapalım diyebilirdi ama gerçeği söyledi bence fish yeterli dedi. Bu özelliği de hoşuma gitti. Ama bizim işler karıştı. Benim buradaki dr m beni erken doğum ve diğer meseleler için Doç. Dr. Arda Lembet'e yönlendirmişti. Arda Bey de Cem Demirelle çalışıyor Ataşehir Memorialde. Cumhur Beyden yeniden yapılan preferik kan sonucum gelince ArdaBeye gönderdim. O da Volkan Baltacı ile konuşmuş. Pgt denilmiş. Ama beni Arda Bey Cem Bey'e yönlendirdi. Sanırım Ataşehir Memorial Volkan Beyle çalışıyor ama emin değilim. Sanırım süreç benim Ataşehirde gelişecek ama emin değilim. Çünkü Cem Bey'i soğuk buluyorum. Bir tel görüşmesi yaptım kırılmıştım konuşmalarına... Kafam karışık...
Sen şu an korunmuyorsun o zaman...
Belki 46 xx de olan gibi yine sağlıklı olur. Peki senin 46 xx olanda kürtajı yapmadan sana da vajinal hap verdiler mi? Leken başlamış mıydı? Beni düşük yaptırttılar ondan sonra kürtaj yaptılar. 46 xx bana aşit sonuç çıkmış...
Allah razı olsun canım. Çocuğun hasta olma ihtimali olduğu için doğal yoldan hamile kalmıyorum, tek çaremiz pgt. Numarası yok bende canım, hastaneyi aramış öyle görüşmüştüm.
canım merkezler ve genetikçiler konusu karmaşa. benim de çok kafam karıştı. birbirlerini kötülediler. en sonunda birini seçtim güvendim.
çok hassas bi konu.
tedavi sonrası regl oldum, bakalım bitince neye karar vericez.
benim 46XX e de annenin materyeli çalışılmıştır dediler. XY çıksaydı doğru olurdu ama bu şüpheli dendi.
bilemiyorum sağlıklı mıydı, allah bilir
kürtaj öncesi hep veriyolar vajinal hap, lekelenme başlayınca alıyolar ameliyathaneye, rahmin gevşemesini sağlayıp zarar görmedini engelliyomuş sanırım.
lekelenme başlıyo sadece düşük nasıl yaptırdılar ki sana
Allah razı olsun canım. Çocuğun hasta olma ihtimali olduğu için doğal yoldan hamile kalmıyorum, tek çaremiz pgt. Numarası yok bende canım, hastaneyi aramış öyle görüşmüştüm.
Canım asistan dediki bu hapı böl 2ye gece 12 de vajinal koy. Ama bana kanama yapar, yaparsa hastaneye gel ya da düşen parçayı sakla filan demedi. Benim oğlan var diye hastanede değildim. Zaten hafif lekem vardı ve o günün gecesi hapı koydum. Gece kasılmam arttı ve kanamam oldu çok oldu bayağı. Sabah hastaneye gittik, asistana dedim ben düşük yapmış olabilirim kanamam oldu gece dedim. Hiç önemsemedi. Hiçbir dr bakmadan kürtaja aldılar beni. sOnuç 46 xx ve not var altında koryon villusları saptanmamıştır yazıyor. Bu sonucu dr gördü hastanenin yard. doçu ve sağlıklıymış bir şey yok genetik olarak dedi. Sonra yazın İstanbulda Allah razı olsun Cemil Akgül var prof. Ona gittim o dedi bu size ait bulgu. Siz düşük yaptıktan sonra kürtaj olmuş dedi. Preferik kanda kromozom analizi istedi. böylece bu maceramız da başlamış oldu...
Hituci, chnb, mattika, angel, secgin,
Kizlar bugun tedaviye start verdik allahin izniyle. Sabah kan verdim sonra da doktora gittim. E2 , lh ve prog. Baktilar. Degerler normalmis. Ultrason goruntusu de iyiymis. 225 puregon ve lucrin 5 e indirilerek yapilmaya devam. Sizleri haber edeyim dedim.
hadi hayırlı olsun lavequecim
güzel sonuçların olsun inş.
Hituci, chnb, mattika, angel, secgin,inci tanesi
Kizlar bugun tedaviye start verdik allahin izniyle. Sabah kan verdim sonra da doktora gittim. E2 , lh ve prog. Baktilar. Degerler normalmis. Ultrason goruntusu de iyiymis. 225 puregon ve lucrin 5 e indirilerek yapilmaya devam. Sizleri haber edeyim dedim.
Sagol guzelim.
Bu arada 24 sureda da fishte de tasiyici ayirt edilemiyormus. Ben de cumhur beye sormustum. 24 surun avantaji prob ihtiyaci olmamasinin yanisira butun koromozomlara bakiyor olmalari.
Bu mesaji genel yazdim bu arada , sen biliyorsundur da inci tanesi sormustu sanirim .
Tedavinin akisina gore degisir. Ama benim tahminim 10 gun veya 12 gun arasi bu igneler devam eder. Ama dedigim gibi yumurtalarin buyume hizina bagli. Sonra da toplama olur. Sonrasi biliyorsun dollenme ve pgt... Pgtden ne gelir hic bilmiyoruz. Orasi bir muamma o yuzden devami icin bir sey diyemiyorum.Hayırlı olsun canım, inşaallah güzel sonuçlar alırsın. Ne kadar sürecek tedavi?
sure, fish bu kavramları hiç bilmiyorum :26: Biraz acemiyim bu konuda, bakalım ilk görüşmeden sonra ben de biraz tecrübe kazanırım :)
canım ben iki kürtajda da o ilacı koyduktan 1-2 saat sonra kürtaja girdim.
yani hem düşük yapmışsın hem kürtaj ikisine birden ne gerek var ki.
Hituci, chnb, mattika, angel, secgin,inci tanesi
Guzelim haber var mi gorumcenden?