Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Selam kizlar kusura bakmayim daha önce yazmadim cünkü sonuclar bugün geldi.

Chromozomlar ikizindede temiz cikti bi kiz bi oglan fakat oglan babasi gibi tasiyici ama o saglikla problem degil cok sükür..

Iyi aksamlar

Ohhh cok sevindim... Hadi artik soyle derinnnn bir nefes alirsin . Gozun aydin olsun canim .

Selam kizlar kusura bakmayim daha önce yazmadim cünkü sonuclar bugün geldi.

Chromozomlar ikizindede temiz cikti bi kiz bi oglan fakat oglan babasi gibi tasiyici ama o saglikla problem degil cok sükür..

Iyi aksamlar

Çok sevindim. Allah hayırlısıyla doğmalarını nasip etsin...

canım taşıyıcı olan sensin, kromozomlarda sorun var ama hasta değilsin, hastalığı çocuklarına taşıma durumun var sadece.

senin doğal yoldan çocuğun olursa

1. 46 kromozomlu normal çocukların olur
2. senin gibi 2-15 translokasyonu olan,taşıyıcı ama sağlıklı çocukların olur, sen sağlıklısın sonuçta
3. ya da yaşamla bağdaşmayan kromozom anormalliği olur, doğmadan düşer, veya doğabilir ama makinelerle yaşar.
hastalığın ne olacağı kromozoma göre değişiyo, 13-14 translokasyonda trizami 13 oluyo, 21.kromozom down sendromuna sebep oluyo, her kromozom için farklı hastalık var, netten bulabilirsin.

sen 2-15 translokasyonsun ama sağlıklısın, buna taşıyıcı deniyo

Mattikacığım geçmişi okuyorum da bu mesajı Levaque ye yazmışsın. Bu mesajı kendime uyarladım.

Şimdi tüm arkadaşlarımdan yorum bekliyorum.Benim eşim mozaik. Yüzde 50 oranında 46 xy, yüzde 48 oranında 47 xyy, yüzde 2 oranında 48 xyy çıkmış. Sizlerinkinde 12-15 filan yazıyorsunuz ya. Artık ben şunu anladım sizde 46 kromozom olan insan kromozomdan sizin yazdığınız numaralarda sorun var.Ama sonuçta sizler 46 kromozomlusunuz. Sorunlu olanla bir çocuğunz olursa o kromozom ne hastalığı ise çocuk o hastalığı taşıyacak Allah korusun. Eşimde hücrelerde ise bazılarında 47, az da olsa 48 ve yarısında 46 var. Bunun dışnda anladığım kadarıyla sizin xy lerde sorun yok. Bizim fazladan y var. Bizim durumumuz tuhaf. Mozaiklik 46 , 47, 48 olduğumuz için sanırım.

Şimdi bizim için alternatifleri yazayım:

Biz doğal yolla denersek :

1. Bizim sağlıksız bir çocuğumuz olur. Böyle olursa sanırım klinefelter ya da turner denilen cinsiyete bağlı kromozom hastası olacak. Bu sendromlu çocuğum olsa bile bu sendrom yaşamla bağdaşmayan sendrom değilmiş Cumhur Bey de öyle demişti. Bazı özellikleri değişikmiş. Uzun kol, erkekse kızsal vucut hatları, az kıllanma filan. (Bu bizim için en kötü ihtimal)

2. Bebek düşecek. İlk haftalarda.(Ki aklıma şu da takılıyor. Bu senromda ileri haftalarda erken doğuma yol açar mı? 25 haftalık erken doğumum var ya benim. Onu hep biz rahimağzı yetmezliği ya da enfeksiyondandır diye düşündük.)

3. Tamamen sağlıklı olacak.

4. Taşıyıcı olacak.Yani babası gibi sağlıklı

Pgt ile olursa ise:

1. Tamamen sağlıklı olacak.
2. Taşıyıcı olacak . Babası gibi.

Artık beynimde ulaştığım son nokta bu.

Doğru mu?

Fishle bakmak yeterli dedi Cumhur Bey. Buna göre yalnızca cinsiyete bağlı kromozomlara mı bakılacak bu durumda?

"pgt yapılınca hastalıklı olanları direk eliyolar. ama 46 kromozomu da normal olan bulunmazsa senin gibi translokasyonu olanı da yerleştirebiliyolar. bebeğin sağlıklı olur, sadece ilerde evlenince çocuk isteyınce sıkıntı yaşar bizler gibi "

Mattika yine geçmişten alıntıladım. Bu işi yapan genetikçiler bakıyor ve bulamadık ama taşıyı olanlar var diyorlar mı?Yani aileye soruyorlar mı taşıyıcı bulduk kabul eder misiniz diye soruyorlar mı yani aileye. Yoksa taşıyıcılık da sağlıklı gurubuna girdiği için sağlıklı muamelesi yapıp doğrudan yerleştiriyorlar mı?

Sanırım bu sorumun cevabını Seçgin verebilir. Seçgin arkadaşım size sordular mı taşıyıcı yerleştiriyoruz kabul eder misiniz diye....

Bir de şöyle düşünmeye başladım. Tek gen hastalıkları deyince 46 kromozomdan herhangi biriyle ilgili olan mı demek? Her kromozomun yol açtığı hastalık neyse onun hastası insan o zaman.

Translokasyonda kromozomlar yer değiştirmiş oluyor. O yer değişikliklerinin de adı vardır değil mi?

Bizim durum da sanırım cinsiyetle ilgili. Eşimin ve Angelin öyle sanırım.

Genelde buradayazanların translokasyon o zaman. Tek gen var mıydı buradayazan?

Mozaik de biziz sanırım.. Angel ve benim eşim...

24 sure tekniğinde taşıyıcı da elenebiliyo mu?

ama 24 sure veya pgt iki yöntem de kromozomları sayıyomuş, bu durumda 24 sure da yaptırsak taşıyıcı olabilir??

Geçmişten alıntı...

Mattika Seçgin 24 şure ile yaptırdı. Demekki taşıyıcılık 24 şurede de elenmiyormuş(

chnbcim bayağı ayrıntılı yazmışsın. Ben de kalıtsal bir hastalık taşıyıcısıyım. Belli başlı şeyler dışında çok derin bir bilgim yok. Cumhur Bey bizi aydınlatacaktır umarım.

chnbcim bayağı ayrıntılı yazmışsın. Ben de kalıtsal bir hastalık taşıyıcısıyım. Belli başlı şeyler dışında çok derin bir bilgim yok. Cumhur Bey bizi aydınlatacaktır umarım.

Alternatifleri söyler. Ne zaman gidecektin canım? Yaşın kaçtı belki sormuşumdur önceden?

Bu arada görümcenden haberler var mı?

Canım bugün bakmamışlar. Yarın haber alırsınız demişler. Yarın öğrenirim inşallah gelişiyordur yumurtalar....

Alternatifleri çok olmasa da biliyorum. Telefonda da söylemişti, ailemden kan örnekleri isteyecektir. Yaşım 26 canım. İnşaallah inşaallah...

canım mozaik olması daha iyi sanırım, genetik sorunun çocuğa geçme ihtimali daha düşük olabilir.
doğru sonuçlara varmışsın benim bilgilerime göre, tabi bilmediğimiz noktalar olabilir.

hayır canım testler taşıyıcıyı ayırt edemiyor. bizdeki translokasyonda kromozom sayısı aynı eşimde ama biri yer değiştirmiş.
bu testler de kromozomları sayıyo sadece, yapısal bozukluklara bakamıyor. 24 sure da olsa fish de olsa taşıyıcıyı da normal kabul edip yerleştiriyolar.
seçgin de olduğu gibi bundan sonrası nasip, yerleştirilenler normal de olabilir anne babası gibi taşıyıcı da olabilir. nitekim biri normal biri taşıyıcı çıkmış.
taşıyıcı olan sadece ilerde bebek sahibi olmak istediğinde sorunla karşılaşabilir. ama hayatını sağlıkla devam ettiriyo eşim gibi.

Nasip olursa çarşamba. Translokasyonun ne olduğunu tam bilmiyorum. Bende x geni hastalıklı ancak hangi kromozom olduğu tespit edilemiyor.

Canım 46 tane kromozom var ya 1 den 46 ya kadar numaralandırılmış. Mesela 12. kromozomla 15 kromozom diyelim örneğin yer değiştiriyor. Ona translokasyon deniliyor. Canım benim de eşimin tespit edilemedi.

Canım 46 tane kromozom var ya 1 den 46 ya kadar numaralandırılmış. Mesela 12. kromozomla 15 kromozom diyelim örneğin yer değiştiriyor. Ona translokasyon deniliyor. Canım benim de eşimin tespit edilemedi.

Anladım canım. Bizde öyle bir durum var mı yok mu bilmiyoruz. Acaba benim durumuma bakılırken ona da bakılma ihtimali olabilir mi?

Sağ ol canım. Ama Seçgin'in problemli olmaması o zaman bu yöntemin başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu:)) Mozaiklik daha iyiymiş buradaki kadın dr me sordum o da öyle dedi. Sağlıklı ihtimali daha çok sanırım.

Sayıya bakıyor demişsin ya.Eşimin 47 lerini ve 48 lerini eleyecek o zaman. Doğal olarak 47xyy ve 48 xyy de gelememiş olacak. Doğal olarak biz de taşıyıcı da olmayacak öyle mi doğru mu anladım?

Nasip olursa çarşamba. Translokasyonun ne olduğunu tam bilmiyorum. Bende x geni hastalıklı ancak hangi kromozom olduğu tespit edilemiyor.

Canım 46 kromozomun var sanırım. Cinsiyete bağlı kromozomda mı sıkıntı var ben de çok anlamıyorum arkadaşlar yardımcı olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…