Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Merhaba mattika,

Tedavin hayirli olsun insallah. Nerede yaptiracaksin?

Bu arada ben de gecen sene umuta gittigimde bana oihtilasma testi yapar misnizi dedim. Gerek yok dediler. Nasil boyle bir risk aliyorlar... Kanda bakilmiyor mu buna?

konyada olan volkan baltacı değil canım, volkan baltacı ya ankara ya ist.da olmalı tam bilmiyorum.
klasik pgt de hangi kromozomlarda sorun varsa ona bakılıyo, belki diğerlerinde sorun vardır diye amniyosentez öneriyolar sonra.
24 şur tekniğinde 46 kromozoma bakılıyo, sayı açısından, ona göre yerleştiriliyo.

dediğim gibi bizdeki 13-14 ama, bu eşime anne babasından geçmiş de olabilir, bi defalık döllenme esnasında yanlış eşleşme olmuş da olabilir.
bu yüzden bütün kromozomlara bakmak daha mantıklı.

angeel pgt denemiş sağlıklı embryo çıkmamış şimdi doğal yoldan hamile.

canım taşıyıcı demek mesela eşim taşıyıcı oluyo. kendisi gayet sağlıklı ama 13-14 translokasyon var, çocuk sahibi olmak isteyene kadar haberi bile olmuyo kişinin.
doğal yolla bebeğimiz olsa bizim için ihtimaller şöyle, ya sağlıklı bi bebeğimiz olur ya sağlıklı ama babası gibi taşıyıcı olur, evlenene kadar sıkıntı yok.
ya da sağlıksız olur. sağlıksız olduğunda çoğunda düşüyomuş ama doğabilir de.

pgt ile denediğimizde sağlıklı olanı seçiyolar. sağlıksız bebek olma ihtimali yok. ama öyle oluyo ki sağlıklı embryo bulunamıyo, taşıyıcı olanı yerleştiriyolar.
defalarca deneyip tutmayınca insan buna razı olabilir heralde.
mümkünse taşıyıcı yerleştirilmesin derim ben. ama başımıza ne geleceğini allah bilir.

konuştuğumuz prof taşıyıcıyı da sağlıklı kabul ederiz yerleştiririz dedi, seçme hakkımız oluyodur heralde, tedavi olan arkadaşlar daha iyi bilir.[/QUOTE]

Hitucicim,

Yine analamadigim birseyler var. Mesela bende 2. 15 translokasyonu var. Ve diyelim tup bebekte pgtden sonra 2 15 nolutranslokasyonlarin olmadigi yani duzgun bir embryo koydular. Bu tasiyici olmuyor mu?

Bir de demissin ya saglikli olani bulamiyorlar o zaman tasiyici koyuyorlar dedin. Saglikli olmayan demek zaten benim 2 ve 15 nolu sorunlu kromozomlarimin translokasyonlu hali ile olan enbryolar degil mi? Yani saglikli yok ve tasiyici koyuyorlar demek benim kromozomlari bozuk embryolarimi mi koyuyorlar demek? Biraz karisik anlattim ama burasii tam anlayamadim ben. :))))

Dogal yola olunca da zaten eger saglikli bebek dogarsa o zaman demek ki translikasyonsuz embryo olusmus. Bu zaten tasiyici da olamaz oyoe degil mi? Yani duzgun ve translokasyonsuz embryo esittir hem saglikli hem de tasiyici olmayan bebek degil mi?

Merhaba mattika,

Tedavin hayirli olsun insallah. Nerede yaptiracaksin?

Bu arada ben de gecen sene umuta gittigimde bana oihtilasma testi yapar misnizi dedim. Gerek yok dediler. Nasil boyle bir risk aliyorlar... Kanda bakilmiyor mu buna?

konyadayım canım ben, neresi olduğu tam netleşmedi daha.
5 kere tüp bebek deniyo insanlar onlara bile ne kromozom analizi ne pıhtılaşma yaptırıyolar. sırf para için.

fakülte hastaneleri, devlet hastanelerinin araştırma olanları ya da özel genetik merkezleri yapıyo bu pıhtılaşma testlerini. daha önce düşüğün yok diye gerek yok dediler belki ama şimdi pgt ile uğraşıp pıhtılaşma yüzünden kaybetmenin anlamı yok. bence mutlaka yaptır.

benim son düşüğümde bebeğin genetiği normal çıktı, pıhtılaşmadan dolayı kaybetmişiz. sağlıklı olanı tutturmuşuz yani.
okadar para vericez tedavi için, başka bi etken yüzünden kaybetmenin alemi yok, herşeyi bilmemiz lazım.

pıhtılaşma testleri var, protein s ve c, B12, homosistein, bir de bağışıklık sistemi ile ilgili testler vardı. araştır ve hepsini mutlaka yaptır.

özelde yaptırsan pıhtılaşma testleri 300-400 tutar,1 haftada belli olur. fakülte hastanesinde de 2 haftada çıkıyo,ücretsiz
10bin liralardan bahsediyoruz, 400 ne bunun yanında ve deneyip kaybetmenin psikolojisi bi yana.

ben 2 düşükten var diye fakülteden bi profa gittim bütün bu testleri istedi benden. böyle bişey yapabilirsin.

pıhtılaşma için hamilelikte kan sulandırıcı iğne kullanılıyo, tüp bebek tedavisinde de transfrden önce başlıyolar iğneye. önemli olmaz mı

Evet evet volkan baltaci ankara onu biliyorum . Zaten sanirim 24 sure da o yapiyor oyle demissin . Yani eger klasik pgd ile yani fish yontemi ile yapiliyormus klasik dun internette arastirdim 24 sure arasinda abuk bir fiyat farki yoksa 24 sure yapyirmak daha mantikli. Bende 2 15 translokasyon varmis. Gecen sene ogrendik. Bana da oyle demisti genetikci . Illla anne babadan gecmek zorunda degil, dollenme sirasinda da kopmus olabilir demisti. Sonucta ben tasiyiciyim su anda anladigim ama benim cocugum olursa insallah ahngi sartlarda tasiyici olur ya da olmaz orasini biraz karistirdim , hituciye bir daha sordum .

Sen konyadasin simdi anladigim ve orada mi yaptiracaksin . Matematik ogretmeniymissin . Ben de normalde ingilizce ogretmeiyim ama meslegimi yapmiyorum . :)yasin kac bu arada senin ?

canım taşıyıcı olan sensin, kromozomlarda sorun var ama hasta değilsin, hastalığı çocuklarına taşıma durumun var sadece.

senin doğal yoldan çocuğun olursa

1. 46 kromozomlu normal çocukların olur
2. senin gibi 2-15 translokasyonu olan,taşıyıcı ama sağlıklı çocukların olur, sen sağlıklısın sonuçta
3. ya da yaşamla bağdaşmayan kromozom anormalliği olur, doğmadan düşer, veya doğabilir ama makinelerle yaşar.
hastalığın ne olacağı kromozoma göre değişiyo, 13-14 translokasyonda trizami 13 oluyo, 21.kromozom down sendromuna sebep oluyo, her kromozom için farklı hastalık var, netten bulabilirsin.

sen 2-15 translokasyonsun ama sağlıklısın, buna taşıyıcı deniyo

Canim aslinda benim de bir kaybim var ama cok cabuk gitti. 2010 subatinda donmuslarla hamile kaldim ben ve 200 kusur olan degerim 2 gun sonra dusmeye basladi. Ben de diyorum bence biz de dogru kromozomlari tutturmusuz megerse ama benim esimde de morfokoji sorunu var ... Iddiam iyi spermin secilmedigi :))) cunku izmirde yaptirdigim yerde imsi teknigi yoktu ve ben o teknige nedense cok guveniyorum .

Fakulte hastanesi dedigin sgk mi oduyor ?. Tabii ki 300 un 500 un lafi olmaz . Ne paralar harcadik.

Bu arada ben cd 56 bagisiklik testi de yaptirdim gecen sene. O da bende biraz yuksek cikti su an degerlerini tam hatirlamiyorum ama yuksekti. Ama suleyman bey kromozom sorunu dacikinca biz kromozom sorunu varsa cd 56 yi cok onemsiyoruz. Asil onemli olan kromozom dedi. Yani dert bir degil guzelim. Diger bahsettigin testleri bilmiyorum , istemediler yaptirmadim. Ama pihtilasma bence kesinlikle yapilmali cok haklsin . Nasil yaptirma diye risk aliyorlar hic kafam almiyor.

Canim,

1 ve 2 yi anladim. 3 icin de bir sey soracagim. Dogal yoldan olursa o zaman illa amniyo yaptiracagiz zaten ve o zaman saglikli mi sagliksiz mi belli olacak. Yani o zaman da sagliksiz dogma ihtimalini ortadan kaldirma sansi var degil mi?

Peki ya tup olursa? O zaman saglikli embryo bulamazlarsa tasiyici koyuyorlar dedei ya hituci . Orasini hic anlamadim. Sagliksiz demek zaten translokayonlu embryo demek degil mi? O zaman zatne hasta bebek koymus olmuyor mu?

Ben benim kromozomalara bamistim daha once ama bir bilgi bulamamistim. Hep belli kromozomlarin hastaliklari var senin bahsettiklerinden. Bir de bu translokasyonlara bakarken iki kromozom arasindaki translokasyon mu bir hastaliga sebep olyor yoksa 2 ayri bir hastalik 15 in translokasyonlu olamsi ayri bir hastalik mi ? Yoksa mesela 2-15 translokayonu esittir bir hastalik mi ?

canım dr pıhtılaşmayı önemsemedi iğne olursun hallederiz, önemli olan kromozom dedi ama tedaviden önce bilmek önemli olan.
fakülte dediğim universite hastaneleri, mesela burdaki selçuk uni tıp fakültesi hastanesi. devlete bağlı old. ücretsiz.

27 yaşındayım ben, sen kaç yaşındasın?

taşıyıcı olayını anladın di mi, pgt yapılınca hastalıklı olanları direk eliyolar. ama 46 kromozomu da normal olan bulunmazsa senin gibi translokasyonu olanı da yerleştirebiliyolar. bebeğin sağlıklı olur, sadece ilerde evlenince çocuk isteyınce sıkıntı yaşar bizler gibi

Yazdigini tekrar okdum. Demissin ya 2-15 translokasyonu olan ama saglikli cocugun olabilir. O zaman bu su mu demek... Tupte de Pgt yapildi ve ne yapiyorlar 2-15 translokayonu olan embryolari eliyorlar ve koymuyorlar. Aslinda koysalar belki de onlar saglikli tutacak mi ?.. Eger oyleyse mesele cok karisik degil mi?

hayır canım translokasyonu olana sağlıksız denmiyo, öyle olsa sen sağlıksız olurdun ama gayet sağlıklısın di mi?
hasta değilsin ama taşıyıcısın.

Ay dur ya pek bir karistim ben !:))))

Pgtde amac zaten benim 2-15 translokasyonu olmayan embroyu bulup koymalari ...e zaten bulamaz da 2-15 translokaysonu olani koyar ise ne anlami kaliyor genetik analizin ? O zaman 2-15 translokayonu olan embryoda da ben tasiyiciyim ve zaten de saglikliyim diye bir sorun olmayacak mi? Sadece tasiyici olma riski mi var? Allah korusun sakat dogma veya dusme riski yok mu? Cunku ben dusmemisim ve saglikliyim. Mantik bu degildir herhalde.

Ben 36 yasindayim guzelim. 28 yasimdan beri de bu islerin icindeyim ve 11 yillik evliyim.

Ben bu tasiyicilik meselesini anlayabilecek miyim acaba

hayır canım translokasyonu olana sağlıksız denmiyo, öyle olsa sen sağlıksız olurdun ama gayet sağlıklısın di mi?
hasta değilsin ama taşıyıcısın.

E niye ben ve benim gibiler pgt yaptiriyor o zaman? Mantik sadece tasiyici olmamasini saglamak mi?
Senin esinde var sanirim ama o da saglikli degil mi? Anlatabildim mi kafamdaki soruyu?

E niye ben ve benim gibiler pgt yaptiriyor o zaman? Mantik sadece tasiyici olmamasini saglamak mi?
Senin esinde var sanirim ama o da saglikli degil mi? Anlatabildim mi kafamdaki soruyu?

canım amaç sağlıklı çocuğa sahip olmak. yaşamla bağdaşmayan düşüğe yol açan hastalıkları elemek,
aynı zamanda da gelecek nesillere hastalık aktarmamak amaç.

yani sende kromozom sorunu var ama çocuklarına geçmemesi genetik biliminin derdi.

sende translokasyon var ama sağlıklısın. tıpta sağlıksız demek belli bi hastalığı olan demek.
mesela bizdeki trizami 13 sindirim ve kalp sisteminde aşırı anormallik demek, doğsa bile 1 yaşını geçemiyomuş.

diyelim biz pgt denedik 46 kromozomlu çıkmadı, hepsi sağlıksız ama bi tane eşimdeki translokasyondan olan var.
burda ya onu da eleyip çocuk sahibi olamayacağız.
ya da onu yerleştirip çocuk sahibi oluyoruz, gayet sağlıklı oluyo ama taşıyıcı olduğundan ilerde çocuk sahibi olmak istediğinde bizler gibi sıkıntı yaşar.

umarım anlatabildim..

translokasyon iki kromozom arasında olmaması gereken yer değiştirme demek canım.
yani sende 2-15 arası yer değiştirme olmuş. pek rastlanmayan bişeymiş ben de bilmiyorum belli bi hastalığa yol açıyo mu.

şekil çizebilsem buraya daha net anlatıcam sana taşıyıcı olmayı ama
umarım anladın

canım pgt ile sağlıksız embriyoyu ayırt edebiliyorlar ama taşıyıcı ve normal olanı ayırt edemiyorlar.yani görünüşte benim iki sağlıklı kızım var ama bunlar taşıyıcı da olabilir.biraz büyüsünler test yaptırcam onlara.
2-15 translokasyonu olduğunda taşıyıcı oluyo ama tek gen olsaydı hasta olurdu.mesela 21 kromozomda sorun varsa down sendromu oluyo.bunlara tek gen hastalığı deniyo.
şimdi önceki sayfalara bakamda gelem...
bu arada benimyaşımı sormuştu laveque. ben 28 yaşındayım.

:) bana hituci dedi bi süre, kafamız öyle karışıyo ki.
ilk öğrendiğimde ben de böyle olmuştum.

24 sure tekniğinde taşıyıcı da elenebiliyo mu?

ama 24 sure veya pgt iki yöntem de kromozomları sayıyomuş, bu durumda 24 sure da yaptırsak taşıyıcı olabilir??

pgt de taşıyıcı olup olmadığını ayıramıyomuş baksana.. senin gibi 2-15 translokasyon da olsa yerleştiriliyo.
sadece hastalıklı olanı ayırt ediyomuş.

acaba 24 sure tekniğinde de mi böyle?
tedavi sürecini yaşamış arkadaşlar bize bir cevap?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…