Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Canım Volkan Baltacı Genartta baktım. Ankarada. Muhterem Bey için de verilen adres Ankarada. İstanbulda tüp bebek yaptıranların genetik pgt si Ankaraya bu hocalardan tercih edilirse oraya mı gönderiliyor?

İkimizin de kafası karıştı...:KK1:

Canım Volkan Baltacı Genartta baktım. Ankarada. Muhterem Bey için de verilen adres Ankarada. İstanbulda tüp bebek yaptıranların genetik pgt si Ankaraya bu hocalardan tercih edilirse oraya mı gönderiliyor?

İkimizin de kafası karıştı...:KK1:

hem de ne karışmak :)

bırısının bıze yardım etmesı gerek :KK43::KK43::KK43: bunlar aynı zamanda da tup bebek merkezlerı mı?

konustukca durum benım anlayamadıgım haller alıyor ?? muhtemelen cıktın Morgen ama benım sana sorularım olacak . geldıgınde yanıtlarsan sevınırım cunku gerkekten konuya cok uzakmısım ben .

sımdı ben nereden baslayacagım anlamadım . bu genetıks ve genrat anladıgım kadarı ıle genetık labaratuvarları ama genart aynı zamanda tup bebek merkezı mı ? muhterem hocanın yerının adı ne? o da sadece genetık labaratuvarı mı yoksa aynı zamanda tup bebek merkezı mı?

prob ne demek desem cok mu garıp olacak sımdı... offf ya baya karısıkmıs bu meleler. yanı sımdı sen dıyorsun once bır neteık labaratuvarına gıt konus.
yoksa tup bebek merkezıne gıdecegım benı onlar mı yonlndırecek? ama onların yonlendırdıgı labaratuvar belkı bu ısını ıyı yapanlardan olmayacak ya da sana yaptıkları gıbı soyledıklerı ve yaptıkları tutmayacak.

ben benım kromozomlarının probunun ( o her neyse, kromozomları ortaya cıkaran alet dıyelım :)) var olup olmadıgını bılmıyorum . bunu genetık labaratuvarından mı ogrenecegım ? yan bıraz karıstım ben galıba gercekten .

ve cgh yaptırırsam eger sanırım proba falan ıhtıyac yok . cunku orada butun kromozomlara bakılıyormus. ama muhterem bey ya da volkan bey bu cghyı yapıyor mu ?

cok soru sordum farkındayım ama benım kafam gercekten cok karıstı .

elimden geldiğince cevap vereyim canım..
canım genetiks bir genetik laboratuvarı istanbulda, genlab gibi daha birkaç laboratuvar daha var.. genart bir tüp bebek merkezi ama içinde çalışan volkan hoca tüp bebek doktoru değil tıbbi genetik profesörü.. volkan hocanın eşi aysun hanım tüp bebek doktoru merkezi birlikte açmışlar biri tüp bebek tedavisi uyguluyor diğeri genetik tanıyı yapıyor embriyolara...

muhteren bahçe de genetikçi o ankarada gatanın doktoru özel laboratuvarı da var adını hatırlayamaıyorum şimdi ama netten adını aratırsan karşına çıkar..

prob denilen şeyi bir ilaç gibi düşün mesela 13. kromozom probu ile 13. kromozomda bir boukluk olup olmadığına bakılıyor bunun gibi her bir kromozomun ayrı birer probu var.. bir kişi daha önce o probu getirtip tedavi olduysa o laboratuvcarda probdan bulunabiliyor ama pek rastlanılmayan kromozomlarsa bulunamayabiliyor almanyadan getirtmek gerekiyor.. prob olup olmadığını tüp bebek merkezi genetik laboratuvarı arıyor tedaviye başlamadan önce öğreniyor tedaviye prob varsa başlanıyor yoksa tedavi erteleniyor prob gelene kadar.. genetik merkezlerden genart, genlab ve muhterem hoca konusunda hiç şüphen olmasın burda pek çok kişinin tedavisi buralarda oldu.. ama alanında en iyiler tabiki muhterem hoca ve volkan hoca... yalnız şu var ki onlar ne kadar iyi olsalar da embriyodan pgt yapılacak tek hücreyi embriyoya arar vermeden koparan tüp bebek merkezinin embriyoloğu oluyor.. o embriyologun deneyimli olması da çok önemli.. 8 hücreli bir iembriyodan zarar vermeden 1 hücre alacaksın başka şans yok yani.. herhangibir yer değil de bizlerin daha önce gittiği pgtyi sıkça uygulayan bir merkeze git bence.. ben öyle yerler duydum ve öyle yerler gördüm ki pgtyi bile bilmiyorlardı..
bu arada son sorunu bilmiyorum bizim amanımızda chg yoktu, yapıyorlar mı bilmiyorum bu şahıslar telefonla ulaşılabilen şahıslar yanlarına gidemesen de ara mutlaka internetten araştır adlarını yaz sana cevap vereceklerdir.. ben volkan hocanın eşiyle mailleşmiştim tedaviden önce çok ilgiliydi..

kafanın karışması çok normal canım çok karışık konular ama başına gelip araştırdıkça görecedksin nerdeyse bir uzman kadar bilgili oluyordun.. öyleki ayıptıur söylemesi bu pgt konusunda hem kadın doğumcum hem de tüp bebek doktorumdan daha bilgili olmuştum tedaviye başlamadan daha :)))

Canım yukarıya tekrar alıntıladım. Muhterem hoca Genatta mı? İstanbulda mı Muhterem Hoca? 24 şur pgt ismiyle değil de başka isimle mi söyleniyor...

merhaba muhterem hoca genartta değil ayrı bir laboratuvarı var kendisi aynı zamanda gatada hoca... volkan baltacı genartta çalışıyor... 24 şur ne bilmiyorum dediğim gibi bunlar bizim tedavi gördüğümüde yoktu.. tıp o kadar ileri ki biim bildiklerimii daha iki yıl dolmadan eskiyor..
bu bilgilere muhterem hoca ya da volkan hocaya mail ya da telefonla arayarak ulaşabilirsin
kib Allah kolaylık versin canım

elimden geldiğince cevap vereyim canım..
canım genetiks bir genetik laboratuvarı istanbulda, genlab gibi daha birkaç laboratuvar daha var.. genart bir tüp bebek merkezi ama içinde çalışan volkan hoca tüp bebek doktoru değil tıbbi genetik profesörü.. volkan hocanın eşi aysun hanım tüp bebek doktoru merkezi birlikte açmışlar biri tüp bebek tedavisi uyguluyor diğeri genetik tanıyı yapıyor embriyolara...

muhteren bahçe de genetikçi o ankarada gatanın doktoru özel laboratuvarı da var adını hatırlayamaıyorum şimdi ama netten adını aratırsan karşına çıkar..

prob denilen şeyi bir ilaç gibi düşün mesela 13. kromozom probu ile 13. kromozomda bir boukluk olup olmadığına bakılıyor bunun gibi her bir kromozomun ayrı birer probu var.. bir kişi daha önce o probu getirtip tedavi olduysa o laboratuvcarda probdan bulunabiliyor ama pek rastlanılmayan kromozomlarsa bulunamayabiliyor almanyadan getirtmek gerekiyor.. prob olup olmadığını tüp bebek merkezi genetik laboratuvarı arıyor tedaviye başlamadan önce öğreniyor tedaviye prob varsa başlanıyor yoksa tedavi erteleniyor prob gelene kadar.. genetik merkezlerden genart, genlab ve muhterem hoca konusunda hiç şüphen olmasın burda pek çok kişinin tedavisi buralarda oldu.. ama alanında en iyiler tabiki muhterem hoca ve volkan hoca... yalnız şu var ki onlar ne kadar iyi olsalar da embriyodan pgt yapılacak tek hücreyi embriyoya arar vermeden koparan tüp bebek merkezinin embriyoloğu oluyor.. o embriyologun deneyimli olması da çok önemli.. 8 hücreli bir iembriyodan zarar vermeden 1 hücre alacaksın başka şans yok yani.. herhangibir yer değil de bizlerin daha önce gittiği pgtyi sıkça uygulayan bir merkeze git bence.. ben öyle yerler duydum ve öyle yerler gördüm ki pgtyi bile bilmiyorlardı..
bu arada son sorunu bilmiyorum bizim amanımızda chg yoktu, yapıyorlar mı bilmiyorum bu şahıslar telefonla ulaşılabilen şahıslar yanlarına gidemesen de ara mutlaka internetten araştır adlarını yaz sana cevap vereceklerdir.. ben volkan hocanın eşiyle mailleşmiştim tedaviden önce çok ilgiliydi..

kafanın karışması çok normal canım çok karışık konular ama başına gelip araştırdıkça görecedksin nerdeyse bir uzman kadar bilgili oluyordun.. öyleki ayıptıur söylemesi bu pgt konusunda hem kadın doğumcum hem de tüp bebek doktorumdan daha bilgili olmuştum tedaviye başlamadan daha :)))

Sevgili MOrgenrot,

Cok detayli cevabin icin cok cok tesekkur ederim. Bir cok soru aydinlandi kafamda. O zaman anlasildi ki pgt ya volkan beye ya da muhterem beye yaptirilacak. Gerci sen genetiks de iyi diyorsun ki seninki de orada yapildi ve sukurler olsun ikizlerin geldi. Bu isi sikca yapan merkezlere gitmemizi onermissin. O halde benim dusundugum yani su ana kadar kafamda olan yerler umut tup bebek ve memoril. Okudugum kadari ile bu merkezler bu knuda deneyimli yerler. Senin fikrin ne bu konuda?

Kafama takilan bir soru su; demissin ya tup bebek merkezi genetik labarutavari arayacak ve senin kromozomlarinin probu var mi diye soracak. Simdi mesela diyelim umutta yaptirdim ve umut genetiks ile calisiyor. Ve dogal olarak orayi arayip soruyor. Ve diyelim genetiks yok diyor. Bu arada translokasyon iki kromozom arasinda oldugu icin 2 adet prob gerekiyor diye biliyorum. Yani benim 2 ve 15 . O zaman bu 2 kromozomun probunun genetiksde bulunmasi gerek. Diyelim genetiksde yok. Belki muhterem hocada var, veya belki volkan beyde var... Degil mi? Ama benim sectigim merkezin calistigi genetik labaratuvarinda yoksa hem bekliyorum hem de ekstra para oduyorum. O halde sahis olarak acaba biz mi dusundugumuz genetik labaratuvarlariyla kontaga gecmeliyiz oncesinde ve durmumuzu anlatip ellrinde bizim problarimiz mevcut mu diye sormaliyiz? Bu sistem sence yanlis bir sistem mi olur?

Ama olay cgh olunca ki senin gibi benim de bilgim yok ama tum kromozomlara bakildigi seklinde bir soylem var. Eger oyle ise o zaman proba da gerek kalmiyor mantik olarak cunku butun kromozomlara herhlade tek bir sistemle bakiyorlar. Bunu nasil acikiga kavusturacagiz bilmiyorum. Benim bu tur yeni cikmis sistemleri doktorlara sormakta cekincem var cunku daha onceki deneyimlerinden biliyorum ki eger o sistem henuz o merkeze gelmemis ise doktor kesinlikle o sistemi onaylamiyor ve elinde hangi teknoloji var ise onun yeterli oldugunu soyluyor. Yanlis mi dusunuyorum ?

Seni cok yoruyorum farkindayim. Yazarken de uzuluyorum. 2 cocugun var , onlara bakman gerek, vaktinin ne kadar degerli oldugunun farkindayim ve zaman ayirip beni aydinlatmaya calistigin icin de seni tanimiyor olmama ragen cok tesekkur ederim. Ben u arada izmirdeyim ve bir sekilde tedavimi buyuk ihtimalle ya istanbulda ya da belki ankarada olacagim. Ankara konusu da volkan beyden bahsedince kafama girdi, yoksa hic ankara dusunmemistim. Sonuc itibari ile uzakta tedavi olmak sehrinde olmaktan daha guc ve bu yuzden zaten cok karmasik olan konu daha da karmasiklasiyor. Karar verme asamasi sanirim en sancili kisimlardan biri.

merhaba muhterem hoca genartta değil ayrı bir laboratuvarı var kendisi aynı zamanda gatada hoca... volkan baltacı genartta çalışıyor... 24 şur ne bilmiyorum dediğim gibi bunlar bizim tedavi gördüğümüde yoktu.. tıp o kadar ileri ki biim bildiklerimii daha iki yıl dolmadan eskiyor..
bu bilgilere muhterem hoca ya da volkan hocaya mail ya da telefonla arayarak ulaşabilirsin

Ben deinternetten arastiriyorum 24 sure teknigini. Karisik bir suru sey yaziyor. Asagida bi yazi kopyalayacagim. Cok anlasilir degil belki ama benim anladigim cghden sonra bir de array cgh diye bir yontem cikmis ve cok kisa bir surede sonuc veriyormus. Ve bunun icin kukkanilan kitin adi da 24 suremus.

PGT ve Array CGH: BlueGnome - 24sure

Preimplantasyon genetik tanı (PGT), başlangıçta sadece sayısal kromozom anomalilerinin saptanması amacıyla uygulanmış olup daha sonra yapısal kromozom bozuklukları ve DNA hastalıklarının tanımlanması amacıyla da kullanılmaya başlanmıştır.

Kromozomal bozuklukların tanımlanması için kullanılan ve floresan in situ hibridizasyon (FISH) adı verilen yöntem ile sadece belirli kromozomlar incelenebilmekte ve sadece sayısal olarak değerlendirme yapılabilmektedir. Günümüzde kromozomların tümü için sayısal değerlendirme yapabilmeye olanak sağlayan teknikler geliştirilmiştir. Bununla birlikte; delesyon, duplikasyon ve marker kromozom gibi yapısal kromozomal bozukluklar için klasik FISH tekniklerini kullanarak genel bir tarama yapmak münkün değildir.

Prenatal ve postnatal dönemde kromozomlardaki sayısal ve yapısal anomalilerin detaylı incelenebilmesi için 1995 yıllarında compative genomic hybridization (CGH) adı verilen ve daha küçük kromozomal anomalileri tanımlayabilen, bu nedenle de daha yüksek tanı imkanı sağlayan yöntemler geliştirilmiştir. 2000'li yılların başında ise Wilton ve arkadasları tarafından ilk kez bir embriyoda genetik tanı amacıyla kullanılmıştır. Uygulamadaki en büyük sıkıntı, tekniğin uygulama aşamasının 48 saatten fazla sürmesi olup bu nedenle PGT işlemi yapılan embriyolar dondurularak saklanmış ve daha sonra çözülerek sağlıklı olanlar transfer edilerek gebelik elde edilmiştir.

Array teknolojilerinin yaygınlaşması sonrasında klasik ve high-resolution CGH uygulamalarına alternatif olarak Array-CGH adı verilen yeni bir teknik geliştirilmiştir. Array platformlarında gerçekleştirilen bu çalışmalar her geçen gün daha da geliştirilmiştir. Sonuçta, diğer CGH yöntemlerine göre çok daha küçük kromozomal anomalilerin saptanabilmesi mümkün hale gelirken analiz süreleri çok kısalmış ve hata payları da minumum düzeye indirilmiştir.

Array-CGH analizi için gerekli olan sürenin çok kısalmış olması bu tekniğinin embriyolarda da kullanılmasına olanak sağlamıştır. Günümüzde, ilk olarak BlueGnome firması tarafındank24 kromozom için sayısal bozuklukların saptanabilmesi amacıyla bir kit geliştirilmiş olup 24sureTM adıyla kullanıma sunulmuştur.

BlueGnome tarafından dizayn edilerek üretilen bu kitlerle embriyolardan alınan 1 adet blastomerde 12-24 saat içerisinde 24 kromozom için sayısal değerlendirme yapılabilmektedir. Tüm genom (whole genom) amplifikasyonunu takiben yaklaşık 3000 genomik sekansı içeren array kullanılarak gerçekleştirilen analiz sonrasında 10µm kapasiteli lazer tarama cihazı ile değerlendirme yapılır.

BlueGnome - 24sureTM tekniğinin özellikleri

1 adet blastomer alınması
Array-CGH tekniğinin uygulanması
Whole genom amplifikasyonu yapılması
CGH için ~3000 genomik dizinin kullanılması
10µm kapasiteli lazer tarama cihazı ile değerlendirilmesi
Sayısal kromozom bozukluklarının tanımlanması
Tüm işlemin 12-24 saat içerisinde tamamlanması

BlueGnome firması tarafından geliştirilen ve embriyolarda Array-CGH analizinin yapılabilmesine olanak sağlayan "BlueGnome 24sureTM" hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

«kHaberlere Geri Dön

Bir yazi daha buodum. Onu da gonderiyorum. Anladigim pgt olayin genel adi yani bir teknik adi degil. Embryolara implantasyon oncesi genetik tani :pgt

24 sureda bir teknik ama ilginc olan 12 saatte teknigin cevap verdigini soylemesi ve 12 saatte24 kromozomun hepsini tariyir.

Sorum su , o halde proba falan gerek yok. Sadece sorunlunolan kromozomlara bakilmiyormus ki... Yanlis mi anliyorum . Bak yazi asagida

Tüp bebek uygulaması için İngiltere Cambridge Üniversitesi’nde geliştirilen yeni bir yöntemle artık tüm kromozomlar 12 saat içinde taranıyor ve sadece en sağlıklı embriyolar ana rahmine transfer ediliyor.

Dünyada sadece 15 ülkede uygulanabilen ‘24 Sure’ tekniği geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de uygulanmaya başlandı. Medikal Direktör Dr. Hakan Özörnek’in verdiği bilgilere göre, bu yeni teknik sayesinde döllenmiş yumurtaya zarar vermeden alınan tek bir hücrede insandaki tüm 46 kromozom 12 saat içinde inceleniyor ve kromozom hatası olmayan embriyonun ana rahmine transferi sağlanıyor.

“Tüm kromozom analizi” denilen bu yöntemle yapılan tanı sayesinde genetik kusuru bulunan, düşük olma ve sakat doğma ihtimali olan bebekler ana rahmine yerleştirilmeden tespit edilebiliyorlar. “24 Sure” tekniğinin genetik ayrım çalışması değil, bir “tüp bebek iyileştirme çalışması” olduğunu ve bu yöntemle hastalara yepyeni bir umut kapısı açıldığını söyleyen Dr. Hakan Özörnek; “Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı ve tekrarlayan düşüklerin en önemli sebebi kromozom sayısındaki anormalliktir. Kromozom sayı bozukluğu, gebelikle sonuçlanmayan tüp bebek nedenleri arasında %89 gibi yüksek bir oranla yer alır. Bugüne kadar yapılan genetik tarama testleri sadece belli sayıda kromozom tespit edebildiği için yetersiz kalıyordu. Oysa, ‘tüm kromozom analizi’ ile 46 kromozomun hepsinin sayısal olarak normal olup olmadığını saptayabiliyoruz ve böylelikle en doğru embriyoyu seçme şansımız oluyor. Sonuçta, ana rahmine kromozal açıdan normal olan embriyolar transfer edildiği için tüp bebekte gebelik oranı artarken düşük riskini de azaltmış oluyoruz.” dedi.

Biraz daha arastirdim ama cok az bilgi var. Ve turk sitelerdeki haberlerde sadece dr. Hakan ozornekin adi cikiyor.kendisinin hangi merkezde oldugunu bilmiyorum , bakacagim . Onun verdigi bilgilerde de 12 saatte sonuc alindigi ve tom kromozomlara bakildigi soyleniyor. Bilemedim .

cgh yani karşılaştırmalı genomik hibridasyon bu işlem çok uzun sürüyor....bütün kromozomlara bakılıyor 2 ila 3 hafta sürdüğü söleniyor dolayısıyla embriyolar donduruluyor bunu bu şekilde araştırın....24 sure 1 yada 2 günde sonuç veriyor embriyoyu dondurmada sağlılklı çıktı ise transfer ediyosun yine bütün kromozomlara bakılıyor....24 sure cgh nin kısası diye biliyorum araştırın yinede....ama en son yöntem 24 sure dur....problarla falan uğraşmayın en iyisi bütün kromozomla baktırın nacizane tavsiyem...volkan baltacı yani genart yapıyor....muhterem bahçe yani gen lap henüz yapmıyor. ben konyada genetikon diye bir labratuarda yaptırdım 24 sure hüseyin yurdakul....hakan özörnek bile konyaya biyobsi gönderiyordu 1 yıl önce istanbulda yapılmıyodu o zaman sanırım pgd var ama 24 sure çok az yerde var bildiğim kadarıyla...

günaydın arkadaşlar...bugün nasılsınız...dün birsürü paylaşım olmuş akşamları fazla nete giremiyorum.
kafalardaki karışıklık gitmiş sanırım.
yeni teknikler güzel ama maliyetini birde hangi merkezlerde yapıldığını da araştırmak lazım.
benim bildiğim chg sadece mayada yapılıyor.24 suru yapan bir merkez duymadım.

chnb canım oğlunla ilgili yazdıklarını okudum.bence ona bir karyotip analizi yaptırmalısın.yani kandan genetik tarama.
yazıp yazmama konusundada çok düşündüm sonra yazmaya karar verdim.canını sıkmak istemiyorum seni üzersem bende üzülürüm.kızlar büyüsün bende onlara yaptırcam bunlar bizim hatımızın gerçekleri.

kızlar sonunda karar verdik pgt yaptırmaya
bikaç görüşcez doktorla fln adetime 10 gün var, bu adetle başlayalım dedik
parasını da kredi çekcez sanırım, zor işler yaa.

hituci 4.denemede kavuşmuşsun bebeklerine toplam ne kadar masraf oldu acaba?
normal deniyoruz 3-4 aydır, zaten yılda bir hamile kalabiliyorum, hem zaman gidiyo hem de riskli dedim.
karar verdik bakalım
allah yardım etsin hepimize, bir de pıhtılaşma var bende.
tedavi süresinde rapor almak zorunda kalcam, okulda sorun olcak.of

cgh yani karşılaştırmalı genomik hibridasyon bu işlem çok uzun sürüyor....bütün kromozomlara bakılıyor 2 ila 3 hafta sürdüğü söleniyor dolayısıyla embriyolar donduruluyor bunu bu şekilde araştırın....24 sure 1 yada 2 günde sonuç veriyor embriyoyu dondurmada sağlılklı çıktı ise transfer ediyosun yine bütün kromozomlara bakılıyor....24 sure cgh nin kısası diye biliyorum araştırın yinede....ama en son yöntem 24 sure dur....problarla falan uğraşmayın en iyisi bütün kromozomla baktırın nacizane tavsiyem...volkan baltacı yani genart yapıyor....muhterem bahçe yani gen lap henüz yapmıyor. ben konyada genetikon diye bir labratuarda yaptırdım 24 sure hüseyin yurdakul....hakan özörnek bile konyaya biyobsi gönderiyordu 1 yıl önce istanbulda yapılmıyodu o zaman sanırım pgd var ama 24 sure çok az yerde var bildiğim kadarıyla...

canım nasılsın, bebeğin nasıl, kaçıncı haftaya geldiniz? kordondan test yapılcak diyodun..
biz de başlıcaz bakalım bu ay, pgt denicez. konyada genetikon dışında yapan yok sanırım, ali acarı biliyosundur ona gidiyodum ben, görüşcez bakalım ne dicek

canım tedavilerin hepsi farklı fiyatlarda oldu.aynı merkezde devam edince her defasında daha uygun bir fiyata mal oldu tedavi.toplam 20000 olmuştur tahminen.
bu arada tedavin hayırlı olsun şimdiden.

canım tedavilerin hepsi farklı fiyatlarda oldu.aynı merkezde devam edince her defasında daha uygun bir fiyata mal oldu tedavi.toplam 20000 olmuştur tahminen.
bu arada tedavin hayırlı olsun şimdiden.

daha fiyat sormadık ama 20bin iyi gene 4 deneme için.
tabi aradan zaman geçti fiyatlar da artmıştır.
çok karışığım, bi taraftan çok güçsüz hissediyorum kendimi, bile bile başlayıp sonra psikolojim bozulursa olmaz, eşim de zor taşıyo yükü.
denemesek içim huzursuz.
dualarınızı bekliyorum..

daha fiyat sormadık ama 20bin iyi gene 4 deneme için.
tabi aradan zaman geçti fiyatlar da artmıştır.
çok karışığım, bi taraftan çok güçsüz hissediyorum kendimi, bile bile başlayıp sonra psikolojim bozulursa olmaz, eşim de zor taşıyo yükü.
denemesek içim huzursuz.
dualarınızı bekliyorum..
canım ilk tedavimde 4250tltüp bebek+600tlbiyopsi+300euro pgt+ilaçların %20 sini ödedik.diğer tedavilerde böyle olsaydı batardık.
hem ilaçları az kullanmam hem pazarlıkla hepsini 20000e mal ettik.ilk iki tedavimde devlet yardımı aldık.birde başka şehire sevkli gidince 10 güne kadar yatak parasını da devletten geri aldık.
pazarlığınızı iyi yapın en iyi merkez bile olsa bu işi para için yapıyo.bizim nekadar zorlandığımız umurlarında değil.

canım ilk tedavimde 4250tltüp bebek+600tlbiyopsi+300euro pgt+ilaçların %20 sini ödedik.diğer tedavilerde böyle olsaydı batardık.
hem ilaçları az kullanmam hem pazarlıkla hepsini 20000e mal ettik.ilk iki tedavimde devlet yardımı aldık.birde başka şehire sevkli gidince 10 güne kadar yatak parasını da devletten geri aldık.
pazarlığınızı iyi yapın en iyi merkez bile olsa bu işi para için yapıyo.bizim nekadar zorlandığımız umurlarında değil.

anladım canım çok saol. çalışıyo musun?
ben geçen sene 2 ay raporluydum mart nisan ayında, derslerim boş geçti, çocuklar geri kaldı vs.
müdüre düşük riski var fln dedik mecbur sesini çıkarmadı. şimdi yine aynı şey olcak, geçen seneden mimliyim bi de.
gidip tedavi oluyorum demem lazım müdüre yoksa sorun çıkarır, sonra herkese de anlatır.
güya devletteyiz rapor hakkımız var ama hepsi ayrı dert. uğraşmaya gücüm yok sanırım o yüzden gözümde büyüyo.

ankaraya mı gitsek diye düşündük sonra ilk burda deneyelim dedik, bakalım ne olcak.
bu tedavi süreçlerinde psikolojik destek de verilmeli bence çiftlere, daha başlamadan zorlanıyorum ben.

canım ben çalışmıyorum.eşimden faydalanıp sevkli gittik.öğretmenim güya ama atanamadık işte.atansan bi dert atanmasan ayrı dert.çocuklar ger kalınca seninde cnn sıkılır tabi anlıyorum.ozamn kim bakıyo yerine.ücretlimi alıyorlar.ne öğretmenisin?
bazı merkezlerde psikolojik destek veriliyor.ama beyler pek yanaşmaz sanırım
biz sana burdan destek oluruz elimizden geldiğince istersen.:)))

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,

Ben gunduz giremedim ama dun gece kendi basima gec saatlere kadar yazistim:)))

Evet hitucicim kafam biraz aydinlandi, dun baya internette arastirdim 24 sure yontemini ve digerlerini. Cok cok netlesmedi hersey ama yine de biraz daha bilgi sahibi oldum.

Sana tasiyiciliklanilgili bir seyler sormustum sanirim gormedin. Ya da o kadar cok mesaj yazdim ki gozden de kacirmis olabilirsin. Bugun esime bahsettim senden . Bu kadar cok yardimci olmani anlattim cocuk sahibimolmana ragmen. O da bana diyor sen de hamile kalinca ve dogurunca sen de yardimci ol diyor. Gercekten oyle bir misyon gibi aslinda senin yaptigin ve bizim de insallah ileride yapmamiz gerektigi.

Bu tasiyicilik meselesi veya cnye soyledigim kromozom analizi yaptirin dedigin sey ... Yani dogal yolla olunca tasiyici olursun gibi bir mesele vardi . Bentam anlayamadim onu. Tup olunca tasiyici olmuyor musun genetigi dogru bebek konuldugu icin?

Sevgioi anngel,

Guzel bilgiler vermissin . Sagol. 24 sure mantikli gibi gorunuyor. Yani butun kromozomlara bakiliyor ve boylece proba da gerek kalmiyor. Oyle mi? Ve sadece volkan baltaci ve konyada yapiliyor anladigim. Cunku cok okudum ben buralarda mesela sorun olan kromozomlara bakiliyor ama cocuk tutuyor ve duduyor ve geetik analize gidince aslinda baska kromozomlarad sorun oldugu ortaya cikiyor. O da nasil oluyor gerci o da birngarip sonucta kromozom baktirdiknkanda ve sorun olanlar belirlendi. Dahasi nasil oluyor ?

Fiyatlar konusunda bilgin var mi? Gerci mantiklimolan ne ise onu yaptiracagiz el mahkum , bir sekilde ayarlanacak ama yine de onceden bilmekte fayda var. Bir de dun nette baitimmyine semra kahramanin sitesiydi . Orada ellerinde olan problarin numaralrini vermisler ve 2 yoktu. Zaten unca okuduklarim arasinda ben benim kromozom numaralarina rastlamadim . Sanirim benimkilernnadir olanlardan. 15 okudum da 2 numarali kromozom translokasyonuna rastlamadim hic.

Sen bu arada hamile misin ? Kusuranbakmayin ben uzun suredir uye olmama ragmen yeni yeni yazmaya basladim ve henuz cozemedim kim hangi asamada.

canım ben çalışmıyorum.eşimden faydalanıp sevkli gittik.öğretmenim güya ama atanamadık işte.atansan bi dert atanmasan ayrı dert.çocuklar ger kalınca seninde cnn sıkılır tabi anlıyorum.ozamn kim bakıyo yerine.ücretlimi alıyorlar.ne öğretmenisin?
bazı merkezlerde psikolojik destek veriliyor.ama beyler pek yanaşmaz sanırım
biz sana burdan destek oluruz elimizden geldiğince istersen.:)))
tşk ederim canım desteğin için. bebeğim olsa buraya girer miyim bilmiyorum, allah razı olsun senden.
lisede matematik öğretmeniyim canım, önemli olan sağlığım ben canımı sıkmıyorum ama idareyle sorun oluyo, keyfinden gittin rapor aldın gibi muamele ediyolar.
ve tüp bebek yaptırıyoruz diye söylemek istemiyorum, yaz yeni geçti ozaman yaptırsaydınız dicek.
öğretmenlik rahat meslek ama gidemediğin gün 30-40 tane çocuk ortada kalıyo, yokluğun çok farkediliyo.
hamile olsam heyet raporu alırım derslerimi başkasına verirler ama böyle bikaç hafta rapor aldığında sorun oluyo.

Merhaba arkadaslar,

Ben gunduz giremedim ama dun gece kendi basima gec saatlere kadar yazistim:)))

Evet hitucicim kafam biraz aydinlandi, dun baya internette arastirdim 24 sure yontemini ve digerlerini. Cok cok netlesmedi hersey ama yine de biraz daha bilgi sahibi oldum.

Sana tasiyiciliklanilgili bir seyler sormustum sanirim gormedin. Ya da o kadar cok mesaj yazdim ki gozden de kacirmis olabilirsin. Bugun esime bahsettim senden . Bu kadar cok yardimci olmani anlattim cocuk sahibimolmana ragmen. O da bana diyor sen de hamile kalinca ve dogurunca sen de yardimci ol diyor. Gercekten oyle bir misyon gibi aslinda senin yaptigin ve bizim de insallah ileride yapmamiz gerektigi.

Bu tasiyicilik meselesi veya cnye soyledigim kromozom analizi yaptirin dedigin sey ... Yani dogal yolla olunca tasiyici olursun gibi bir mesele vardi . Bentam anlayamadim onu. Tup olunca tasiyici olmuyor musun genetigi dogru bebek konuldugu icin?

canım taşıyıcı demek mesela eşim taşıyıcı oluyo. kendisi gayet sağlıklı ama 13-14 translokasyon var, çocuk sahibi olmak isteyene kadar haberi bile olmuyo kişinin.
doğal yolla bebeğimiz olsa bizim için ihtimaller şöyle, ya sağlıklı bi bebeğimiz olur ya sağlıklı ama babası gibi taşıyıcı olur, evlenene kadar sıkıntı yok.
ya da sağlıksız olur. sağlıksız olduğunda çoğunda düşüyomuş ama doğabilir de.

pgt ile denediğimizde sağlıklı olanı seçiyolar. sağlıksız bebek olma ihtimali yok. ama öyle oluyo ki sağlıklı embryo bulunamıyo, taşıyıcı olanı yerleştiriyolar.
defalarca deneyip tutmayınca insan buna razı olabilir heralde.
mümkünse taşıyıcı yerleştirilmesin derim ben. ama başımıza ne geleceğini allah bilir.

konuştuğumuz prof taşıyıcıyı da sağlıklı kabul ederiz yerleştiririz dedi, seçme hakkımız oluyodur heralde, tedavi olan arkadaşlar daha iyi bilir.

X