- 31 Mart 2007
- 1.987
- 2
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #2.721
canım pgt ile sağlıksız embriyoyu ayırt edebiliyorlar ama taşıyıcı ve normal olanı ayırt edemiyorlar.yani görünüşte benim iki sağlıklı kızım var ama bunlar taşıyıcı da olabilir.biraz büyüsünler test yaptırcam onlara.
2-15 translokasyonu olduğunda taşıyıcı oluyo ama tek gen olsaydı hasta olurdu.mesela 21 kromozomda sorun varsa down sendromu oluyo.bunlara tek gen hastalığı deniyo.
şimdi önceki sayfalara bakamda gelem...
bu arada benimyaşımı sormuştu laveque. ben 28 yaşındayım.
Hitucicim canim benim tam anladigimi saniyordum yine kafam karisti benim.. Sen benim mattikaya yazdigimi okudun mu? Simdi 2-15 nolu 2 ser adet kromozomum var. Hay kromozomlarima diyesim geldi :))))neyse devam edeyim... Saglam olan 2-15 denk gelirse embryoya o zaman zaten sorun yok. Saglikliolur ve tasiyici da olmaz mantik olarak oyle degil mi? Ama 2-15 translokayonlu olan 2 kromozom denk gelirse o zaman yine birbirine yapisan parcalar eksik olmadigi icin saglikli olur cunu 23 kromozomu tam olur ama tasiyici olur. Oyle degil mi?.....ya hayir dersen ben nasil cikcam bu isin icinden(((
Sen diyorsun ki tasiyici ve saglikliyi ayirt edemiyorlar.... E ne yapiyorlar o zaman pgtde? Tek bakilan 23 kromozomumu eksiksik denk getiemek mi? Onu ben de deneye deneye getiririm :))))