- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #2.681
Canım Volkan Baltacı Genartta baktım. Ankarada. Muhterem Bey için de verilen adres Ankarada. İstanbulda tüp bebek yaptıranların genetik pgt si Ankaraya bu hocalardan tercih edilirse oraya mı gönderiliyor?
İkimizin de kafası karıştı...
konustukca durum benım anlayamadıgım haller alıyor ?? muhtemelen cıktın Morgen ama benım sana sorularım olacak . geldıgınde yanıtlarsan sevınırım cunku gerkekten konuya cok uzakmısım ben .
sımdı ben nereden baslayacagım anlamadım . bu genetıks ve genrat anladıgım kadarı ıle genetık labaratuvarları ama genart aynı zamanda tup bebek merkezı mı ? muhterem hocanın yerının adı ne? o da sadece genetık labaratuvarı mı yoksa aynı zamanda tup bebek merkezı mı?
prob ne demek desem cok mu garıp olacak sımdı... offf ya baya karısıkmıs bu meleler. yanı sımdı sen dıyorsun once bır neteık labaratuvarına gıt konus.
yoksa tup bebek merkezıne gıdecegım benı onlar mı yonlndırecek? ama onların yonlendırdıgı labaratuvar belkı bu ısını ıyı yapanlardan olmayacak ya da sana yaptıkları gıbı soyledıklerı ve yaptıkları tutmayacak.
ben benım kromozomlarının probunun ( o her neyse, kromozomları ortaya cıkaran alet dıyelım :)) var olup olmadıgını bılmıyorum . bunu genetık labaratuvarından mı ogrenecegım ? yan bıraz karıstım ben galıba gercekten .
ve cgh yaptırırsam eger sanırım proba falan ıhtıyac yok . cunku orada butun kromozomlara bakılıyormus. ama muhterem bey ya da volkan bey bu cghyı yapıyor mu ?
cok soru sordum farkındayım ama benım kafam gercekten cok karıstı .
Canım yukarıya tekrar alıntıladım. Muhterem hoca Genatta mı? İstanbulda mı Muhterem Hoca? 24 şur pgt ismiyle değil de başka isimle mi söyleniyor...
elimden geldiğince cevap vereyim canım..
canım genetiks bir genetik laboratuvarı istanbulda, genlab gibi daha birkaç laboratuvar daha var.. genart bir tüp bebek merkezi ama içinde çalışan volkan hoca tüp bebek doktoru değil tıbbi genetik profesörü.. volkan hocanın eşi aysun hanım tüp bebek doktoru merkezi birlikte açmışlar biri tüp bebek tedavisi uyguluyor diğeri genetik tanıyı yapıyor embriyolara...
muhteren bahçe de genetikçi o ankarada gatanın doktoru özel laboratuvarı da var adını hatırlayamaıyorum şimdi ama netten adını aratırsan karşına çıkar..
prob denilen şeyi bir ilaç gibi düşün mesela 13. kromozom probu ile 13. kromozomda bir boukluk olup olmadığına bakılıyor bunun gibi her bir kromozomun ayrı birer probu var.. bir kişi daha önce o probu getirtip tedavi olduysa o laboratuvcarda probdan bulunabiliyor ama pek rastlanılmayan kromozomlarsa bulunamayabiliyor almanyadan getirtmek gerekiyor.. prob olup olmadığını tüp bebek merkezi genetik laboratuvarı arıyor tedaviye başlamadan önce öğreniyor tedaviye prob varsa başlanıyor yoksa tedavi erteleniyor prob gelene kadar.. genetik merkezlerden genart, genlab ve muhterem hoca konusunda hiç şüphen olmasın burda pek çok kişinin tedavisi buralarda oldu.. ama alanında en iyiler tabiki muhterem hoca ve volkan hoca... yalnız şu var ki onlar ne kadar iyi olsalar da embriyodan pgt yapılacak tek hücreyi embriyoya arar vermeden koparan tüp bebek merkezinin embriyoloğu oluyor.. o embriyologun deneyimli olması da çok önemli.. 8 hücreli bir iembriyodan zarar vermeden 1 hücre alacaksın başka şans yok yani.. herhangibir yer değil de bizlerin daha önce gittiği pgtyi sıkça uygulayan bir merkeze git bence.. ben öyle yerler duydum ve öyle yerler gördüm ki pgtyi bile bilmiyorlardı..
bu arada son sorunu bilmiyorum bizim amanımızda chg yoktu, yapıyorlar mı bilmiyorum bu şahıslar telefonla ulaşılabilen şahıslar yanlarına gidemesen de ara mutlaka internetten araştır adlarını yaz sana cevap vereceklerdir.. ben volkan hocanın eşiyle mailleşmiştim tedaviden önce çok ilgiliydi..
kafanın karışması çok normal canım çok karışık konular ama başına gelip araştırdıkça görecedksin nerdeyse bir uzman kadar bilgili oluyordun.. öyleki ayıptıur söylemesi bu pgt konusunda hem kadın doğumcum hem de tüp bebek doktorumdan daha bilgili olmuştum tedaviye başlamadan daha :)))
merhaba muhterem hoca genartta değil ayrı bir laboratuvarı var kendisi aynı zamanda gatada hoca... volkan baltacı genartta çalışıyor... 24 şur ne bilmiyorum dediğim gibi bunlar bizim tedavi gördüğümüde yoktu.. tıp o kadar ileri ki biim bildiklerimii daha iki yıl dolmadan eskiyor..
bu bilgilere muhterem hoca ya da volkan hocaya mail ya da telefonla arayarak ulaşabilirsin
kib Allah kolaylık versin canım
merhaba muhterem hoca genartta değil ayrı bir laboratuvarı var kendisi aynı zamanda gatada hoca... volkan baltacı genartta çalışıyor... 24 şur ne bilmiyorum dediğim gibi bunlar bizim tedavi gördüğümüde yoktu.. tıp o kadar ileri ki biim bildiklerimii daha iki yıl dolmadan eskiyor..
bu bilgilere muhterem hoca ya da volkan hocaya mail ya da telefonla arayarak ulaşabilirsin
kib Allah kolaylık versin canım
cgh yani karşılaştırmalı genomik hibridasyon bu işlem çok uzun sürüyor....bütün kromozomlara bakılıyor 2 ila 3 hafta sürdüğü söleniyor dolayısıyla embriyolar donduruluyor bunu bu şekilde araştırın....24 sure 1 yada 2 günde sonuç veriyor embriyoyu dondurmada sağlılklı çıktı ise transfer ediyosun yine bütün kromozomlara bakılıyor....24 sure cgh nin kısası diye biliyorum araştırın yinede....ama en son yöntem 24 sure dur....problarla falan uğraşmayın en iyisi bütün kromozomla baktırın nacizane tavsiyem...volkan baltacı yani genart yapıyor....muhterem bahçe yani gen lap henüz yapmıyor. ben konyada genetikon diye bir labratuarda yaptırdım 24 sure hüseyin yurdakul....hakan özörnek bile konyaya biyobsi gönderiyordu 1 yıl önce istanbulda yapılmıyodu o zaman sanırım pgd var ama 24 sure çok az yerde var bildiğim kadarıyla...
canım tedavilerin hepsi farklı fiyatlarda oldu.aynı merkezde devam edince her defasında daha uygun bir fiyata mal oldu tedavi.toplam 20000 olmuştur tahminen.
bu arada tedavin hayırlı olsun şimdiden.
canım ilk tedavimde 4250tltüp bebek+600tlbiyopsi+300euro pgt+ilaçların %20 sini ödedik.diğer tedavilerde böyle olsaydı batardık.daha fiyat sormadık ama 20bin iyi gene 4 deneme için.
tabi aradan zaman geçti fiyatlar da artmıştır.
çok karışığım, bi taraftan çok güçsüz hissediyorum kendimi, bile bile başlayıp sonra psikolojim bozulursa olmaz, eşim de zor taşıyo yükü.
denemesek içim huzursuz.
dualarınızı bekliyorum..
canım ilk tedavimde 4250tltüp bebek+600tlbiyopsi+300euro pgt+ilaçların %20 sini ödedik.diğer tedavilerde böyle olsaydı batardık.
hem ilaçları az kullanmam hem pazarlıkla hepsini 20000e mal ettik.ilk iki tedavimde devlet yardımı aldık.birde başka şehire sevkli gidince 10 güne kadar yatak parasını da devletten geri aldık.
pazarlığınızı iyi yapın en iyi merkez bile olsa bu işi para için yapıyo.bizim nekadar zorlandığımız umurlarında değil.
cgh yani karşılaştırmalı genomik hibridasyon bu işlem çok uzun sürüyor....bütün kromozomlara bakılıyor 2 ila 3 hafta sürdüğü söleniyor dolayısıyla embriyolar donduruluyor bunu bu şekilde araştırın....24 sure 1 yada 2 günde sonuç veriyor embriyoyu dondurmada sağlılklı çıktı ise transfer ediyosun yine bütün kromozomlara bakılıyor....24 sure cgh nin kısası diye biliyorum araştırın yinede....ama en son yöntem 24 sure dur....problarla falan uğraşmayın en iyisi bütün kromozomla baktırın nacizane tavsiyem...volkan baltacı yani genart yapıyor....muhterem bahçe yani gen lap henüz yapmıyor. ben konyada genetikon diye bir labratuarda yaptırdım 24 sure hüseyin yurdakul....hakan özörnek bile konyaya biyobsi gönderiyordu 1 yıl önce istanbulda yapılmıyodu o zaman sanırım pgd var ama 24 sure çok az yerde var bildiğim kadarıyla...
tşk ederim canım desteğin için. bebeğim olsa buraya girer miyim bilmiyorum, allah razı olsun senden.canım ben çalışmıyorum.eşimden faydalanıp sevkli gittik.öğretmenim güya ama atanamadık işte.atansan bi dert atanmasan ayrı dert.çocuklar ger kalınca seninde cnn sıkılır tabi anlıyorum.ozamn kim bakıyo yerine.ücretlimi alıyorlar.ne öğretmenisin?
bazı merkezlerde psikolojik destek veriliyor.ama beyler pek yanaşmaz sanırım
biz sana burdan destek oluruz elimizden geldiğince istersen.:)))
Merhaba arkadaslar,
Ben gunduz giremedim ama dun gece kendi basima gec saatlere kadar yazistim:)))
Evet hitucicim kafam biraz aydinlandi, dun baya internette arastirdim 24 sure yontemini ve digerlerini. Cok cok netlesmedi hersey ama yine de biraz daha bilgi sahibi oldum.
Sana tasiyiciliklanilgili bir seyler sormustum sanirim gormedin. Ya da o kadar cok mesaj yazdim ki gozden de kacirmis olabilirsin. Bugun esime bahsettim senden . Bu kadar cok yardimci olmani anlattim cocuk sahibimolmana ragmen. O da bana diyor sen de hamile kalinca ve dogurunca sen de yardimci ol diyor. Gercekten oyle bir misyon gibi aslinda senin yaptigin ve bizim de insallah ileride yapmamiz gerektigi.
Bu tasiyicilik meselesi veya cnye soyledigim kromozom analizi yaptirin dedigin sey ... Yani dogal yolla olunca tasiyici olursun gibi bir mesele vardi . Bentam anlayamadim onu. Tup olunca tasiyici olmuyor musun genetigi dogru bebek konuldugu icin?