- 31 Mart 2007
- 1.987
- 2
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #2.621
sevgili laveque...
öncelikle pgt ile ilgili olarak kesinlikle doğru forumdasın.daha geniş bilgiye sahip olabileceğin başka forum yok kk da.
aslında geçen mesajımda yazdığım gibi pgt ile ilgilenen arkadaşlarımız az değil ama kimisi bebeklerinin yoğunluğundan kimisi farklı sebeplerden giremiyorlar nete.
pgtyi sınırlı sayıda labaratuvar yapıyor.genelde merkezlerin anlaşmalı olduğu bir labaratuvar ama bazı merkezler sizin istediğiniz labaratuvara göndeririz diyerek esnek davranabiliyorlar.ben muhterem bahçeye yaptırdım.merkezimin onunla anlaşması vardı bende kendisinin en iyi olduğunu düşünüyorum.
bir arkadaşım u.... tedavi oluyordu.pgtyi muhtereme göndereceklerini söylemişler ancak başka labaratuvara göndermişler.arkadaşım çok sinirlendi söylendi ama eline bişey geçmedi.
onun için merkezini iyi seç canım.ben sana şuraya git diyemem ama iyi araştır.
derinlemesine incelemek bazen doğru kararlar vermek için gerekli oluyor.sen elinden geleni yap sonra Allah nasip ederse olacak zaten.
"""""""""yıne kafama takılan bır sey de ne bılıyor musun Hituci?
Zaten kromozom sorunu var, daha once de dedım ya dogru kromozomlu yumurta ıle elde edılmıs olan saglıklı embryoyu bulmak gereklıi.
bazen de dıyorum kı ne farkeder merkez. benim kromozomumu duzeltecek bır teknolojı hıc bırınde yok kı.. ben ne uretırsem onun uzerınde pgt yapılacak ve sonuc ne ıse o gorulmeyecek mı ? yanlıs mı dusunuyorum ?:):""""""""""""
çok haklısın ama böyle söyleyip hiçbirşey yapmadan da duramıyoruz.
yukarda da dedimya sen elinden geleni yap.gerisini Ona bırak
ben 4 defa tüp bebek denedim bu ve bunun gibi binlerce düşünce soru işaretleri beynimi kemirirken.
herşeyin bir yeri ve zamanı var inan.
bende sana birsey söyleyim mi laveque...
herkes anne olurda ben olamam zannederdim.yada mucizeler beni bulmaz zannederdim.bende senin gibi kromozom sorunu olupta çocuk sahibi olan varmı ümit varmı diye arartırırken bir mucize oldu ve ikiz bebeklerim oldu Rabbime binlerce şükürler olsun.sende sabret,inan ve bol bol dua et.
bir yazınada insanın bilmediği konularda nekadarda ihtiyaç duyuyor başkalarına diye başlamışsınya ben onun için burdayım.belki birine bir faydam dokunur diye.bende çok zorlandım çünkü ilk zamanlarda.sağlıcakla kal canım...
ne kadar icten yazmıssın Hituci. Yardımcı olmas istedigin o kadar asikar ki... zaten anne olup , tabir- i caiz ise ununu elemis insanlarin hala bu yolda caba sarfeden insanlara umut ısıgı olabilmek ıcın vakit ayırmalarını takdır ıle karsılıyorum . sanırım ben de anne olduktan sonra senın gıbı davranmak ıcın senı kendıme ornek almalıyım . gercekten bılmedıgımız bır konu bu. arastır arastır o kadar az verı cıkıyor kı onune .
dedıgıne katılıyorum ben de . tabı kı oturmamak gerek .. aslında ben cok da oturdum bunu da ıtıraf etmelıyım . kokrkularım cokfazla ıdı hala dava var, gecmıs degıl. ve hep bır mucıze bekledım . tam 8 yıldır bu yola beraber cıktıgım arkadaslarımın hepsı anne oldular. cocuklarının 1.2.3. yaslarını kutladılar. allah omur saglık versın , gozum yok elbet ama gecen seneye kadar sorunsuz ınfertıl olarak bılınen bendım ve herkesın benden umudu cok fazlaydı. olmadı. bu mantıgı sana anlatmaya calıstım yanı olacak olan yumurtama bır mudahele edılemeyecegı gercegıne , cunku yok merkezdı yok genetık labarutavırıydı dıye kafaya cok da takmamak mı gerek acaba ??? dedım ya ıstanbulda bellı merkezler var zaten bu ısı ıyı ve dogru yaptıklarına ınandıgım . a ya da b ( bu arada ısım vermek yasak mı? ) ... hangısı oldugu cok onemlı mı dıye kendı kendıme soruyorum. benım ıcın onemlı olan IMSI olsun cunku Izmırde benım yaptırdıgım yerde yoktu ve Istanbula gıdeceksem eger farklı bır teknolojı ıle de olsun ıstıyorum , bır farkı olsun . Onun dısında pgt mı nerenın yaptıgı ne acıdan onemlı? her yapan aynı sonucu goremıyor mu? sorum cok sacma olabılır ama bunun bır aaletı var ve bu alet de gorunen sey degısıyor mu? benı aydınlatır mısın ??
pgt ıcın dogru forumda olduguma da sevındım cunku dusundum ku buradakı bır cok kısı zaten hamıle ya da anne olmus ve bu sebeple de konu ıle artık eskısı kadar ılgılenemeyebılıyor ...
sen neredensın bu arada? senın 4. tedavınde mı saglıklı embryo bulundu ?