-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #2.601
bencede nasıl bir ay???canımsağlıklı olup olmadığı en geç 2 günde belli olur ve ertesi günde transferi yapılır.seninki nasıl olacak???Kızlar toplanan 20 yumurtadan 6 tane gönderilmiş pgt ye.çok korkuyorum ya çıkmazsa diye.hepsi birinci kaliteymiş gönderilenlerin.off bir ay nasıl bekleyeceğim ben şimdi
bencede nasıl bir ay???canımsağlıklı olup olmadığı en geç 2 günde belli olur ve ertesi günde transferi yapılır.seninki nasıl olacak???
bende pgtli tedavi gördüm.onun için yazdım sana.benim tedavilerde ertesi gün embriyoların sağlıklı olup olmadığı belli oluyordu.sağlıklı çıktığında ertesi gün transferi yapıyorlardı.canım benim tedavim pgt li yani genetik teste gönderiyorlar embriyoları.o da bir ay sürüyor.sadece birinci kalite görünmesi iyi olduğunu göstermiyormuş.pgt de tuttuktan sonra düşük ölüm riski %80 azalıyor.ama tutarsa tabi.ooff of nedir çektiğimizz....
bende pgtli tedavi gördüm.onun için yazdım sana.benim tedavilerde ertesi gün embriyoların sağlıklı olup olmadığı belli oluyordu.sağlıklı çıktığında ertesi gün transferi yapıyorlardı.
benim 20 de 19 u döllendi.üçüncü güne 12 kaldı.sonrasında 6 ya düştü onları gönderdiler genetik test e.seninkiler hemen mi belli oldu pgt de.bana 1 ay dediler.ay kafam karıştı şimdiii
benimkiler ertesi gün belli olmuştu.sen nerde tedavi oluyorsun?benim 20 de 19 u döllendi.üçüncü güne 12 kaldı.sonrasında 6 ya düştü onları gönderdiler genetik test e.seninkiler hemen mi belli oldu pgt de.bana 1 ay dediler.ay kafam karıştı şimdiii
benimkiler ertesi gün belli olmuştu.sen nerde tedavi oluyorsun?
merhabalar,
ben uzun bir suredir uyeyim ama cok daha uzun bir suredir de sadece okumakla yetiniyordum, yazmadim .
yavas yavas tekrar tup bebek dusunmeye baslayinca yazmak istedim . bilirsiniz o duyguyu ...
yakın zamanda baslamak istiyorum . benım de tedavım pgt ıle olacak cunku gecen sene (4 asılama ve 3 tup bebek tedavısınden sonra)
yapılna testlerde bende kromozom translokasyonı cıktı. bu sefer cok daha gergınım tabı cunku konuyla ılk tanıstıgımda soke oldum ve ınternette
arastırmaya gırınce cok da parlak seyler gormedım . ama zamanla ınsan bu duruma da alısıyor her seye alıstıgı gıbı .basarılı olanlar az ya da bana denk gelmedı .
sımdı duygularım karısık. ne yazacagımı bıle bılemeyecek kadar .
merhaba canım...
öncelikle Allah yar ve yarıdmcın olsun...
tüp bebek maddi manevi zor bir tedavi.işin içine birde pgt girdimi daha da meşakkatli bir iş oluyor.
bu forumdaki çogu arkadaşta kromozom bozukluğu var kendini yalnız hisstme ve çoğuda ya bebek bekliyor yada bebeklerine kavuştular.onun için ümidin kaybetme.güçlü ve sabırlı olmak gerek.birde bol bol dua et.
ben sana aklımda kaldığı kadarıylar pozitifleri yazayım istersen.
zümmin:bir kızı var
cennet kokulum: bir kızı var(doğal yoldan)
simge:bir oğlu var(doğal yoldan)
özlemcano:kızını bekliyor
kardelen:ikizlerini bekliyor.
pgt06:tek yumurta ikizleri var.
angeel:bebeğini bekliyor(doğal yoldan)
benimde iki kızım var
Allahım herkesin evladını bağışlasın hayırlısıyla sağlıkla.
bunlar benim aklıma gelen.hepimizin ortak noktası kromozom bozukluğu.
sende canını sıkma.Allah büyük.
sağlıcakla kal sevgiler...
Arkadaslar , okuyan var ise bana cevap yazabilir mi?
Inanin cok merak ediyorum nedir sansimiz? bu konuda uzmanlasan merkezler hangileridir?
deneyimlerinizi benimle paylasirsaniz bu donemde cok sevinirim .
bazı kromozomlar daha da zorlaştırıyor ö zellikle 1-10 arasındaki büyük kromozomlar ama sen kafanı bunlara takma.bu kromozomlara sahip çocuk sahibi olan var küçük kromozomu kırık olup çocuk sahibi olamayanda var.herşey nasip.
merkez konusundada fikrimi söylemek istiyorum nacizane.ben anatolia tüp merkezinde tedavi gördüm memnun kaldım.umut tüp bebek merkezini pgt konusunda arkadaşlar pek beğenmiyo.inş.gidenler okurda sana daha iyi yardımcı olurlar.sevgiler...
sende kendimi gordum sanki
ben cok umutsuz dum bu konuda
3 sene bildigim halde problemi tupbebek yaptirmadim belki bi mucize olur diiye ama olmadi
benim esimde sorun 13 14 kromozom bozuklugu var
suanda cok sukur ikiz kizlaeima hamileyim ama simdide rahim agzi yetmezligim var hep yatiyorum ama bunada sukur kizlar hala benimle
canim pgt yi istedigin yerde yaptirabilirsin sana bagli
tupbebek yapptirdigin yer yapar onu
sana diyecegim fazla arastirma dalma derinlere allaha tevekkul et
zaten hersey olacagina variyor
ben cok sey yasadim aldigim ders bu
allah isteyen herkese nasip etsin
allaha emanaet ol
sende kendimi gordum sanki
ben cok umutsuzdum bu konuda
3 sene bildigim halde problemi tupbebek yaptirmadim belki bi mucize olur diiye ama olmadi
benim esimde sorun 13 14 kromozom bozuklugu var
suanda cok sukur ikiz kizlaeima hamileyim ama simdide rahim agzi yetmezligim var hep yatiyorum ama bunada sukur kizlar hala benimle
canim pgt yi istedigin yerde yaptirabilirsin sana bagli
tupbebek yapptirdigin yer yapar onu
sana diyecegim fazla arastirma dalma derinlere allaha tevekkul et
zaten hersey olacagina variyor
ben cok sey yasadim aldigim ders bu
allah isteyen herkese nasip etsin
allaha emanaet ol