Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kızlar toplanan 20 yumurtadan 6 tane gönderilmiş pgt ye.çok korkuyorum ya çıkmazsa diye.hepsi birinci kaliteymiş gönderilenlerin.off bir ay nasıl bekleyeceğim ben şimdi
bencede nasıl bir ay???canımsağlıklı olup olmadığı en geç 2 günde belli olur ve ertesi günde transferi yapılır.seninki nasıl olacak???

bencede nasıl bir ay???canımsağlıklı olup olmadığı en geç 2 günde belli olur ve ertesi günde transferi yapılır.seninki nasıl olacak???

canım benim tedavim pgt li yani genetik teste gönderiyorlar embriyoları.o da bir ay sürüyor.sadece birinci kalite görünmesi iyi olduğunu göstermiyormuş.pgt de tuttuktan sonra düşük ölüm riski %80 azalıyor.ama tutarsa tabi.ooff of nedir çektiğimizz....

bende pgtli tedavi gördüm.onun için yazdım sana.benim tedavilerde ertesi gün embriyoların sağlıklı olup olmadığı belli oluyordu.sağlıklı çıktığında ertesi gün transferi yapıyorlardı.

benim 20 de 19 u döllendi.üçüncü güne 12 kaldı.sonrasında 6 ya düştü onları gönderdiler genetik test e.seninkiler hemen mi belli oldu pgt de.bana 1 ay dediler.ay kafam karıştı şimdiii

Son düzenleme:
Ya millet pgt ne zaman sonuçlanır.benim kafam karıştı yaa.bana bir ay dedilerdi.hituci nin hemen sonuçlanmış:18:bilenler sölesin nooluururrrr

benim 20 de 19 u döllendi.üçüncü güne 12 kaldı.sonrasında 6 ya düştü onları gönderdiler genetik test e.seninkiler hemen mi belli oldu pgt de.bana 1 ay dediler.ay kafam karıştı şimdiii

Canim bendE pgt li tupbebek yaptirdim en gec iki gunde belli olur ve hemen transfer edilir
Doktoruna tekrar bi sor istersen bi anlasmazlik var bence

benimkiler ertesi gün belli olmuştu.sen nerde tedavi oluyorsun?

benimkiler ertesi gün belli olmuştu.sen nerde tedavi oluyorsun?

ben maya da tedavi oluyorum da.tek gen hastalıklarının araştırması 1-2 gün sürüyormuş.kromozom taraması 2-3 hafta sürüyormuş arkdaşlar sanırsam o yüzden uzun sürüyor benimkisi.ama yine de soracam doktora arayıp.şüpe kalmasın içimde sağolun vallaa bilgilendirdiğiniz için...:18:

merhabalar,

ben uzun bir suredir uyeyim ama cok daha uzun bir suredir de sadece okumakla yetiniyordum, yazmadim .
yavas yavas tekrar tup bebek dusunmeye baslayinca yazmak istedim . bilirsiniz o duyguyu ...
yakın zamanda baslamak istiyorum . benım de tedavım pgt ıle olacak cunku gecen sene (4 asılama ve 3 tup bebek tedavısınden sonra)
yapılna testlerde bende kromozom translokasyonı cıktı. bu sefer cok daha gergınım tabı cunku konuyla ılk tanıstıgımda soke oldum ve ınternette
arastırmaya gırınce cok da parlak seyler gormedım . ama zamanla ınsan bu duruma da alısıyor her seye alıstıgı gıbı .basarılı olanlar az ya da bana denk gelmedı .

sımdı duygularım karısık. ne yazacagımı bıle bılemeyecek kadar .

merhaba canım...
öncelikle Allah yar ve yarıdmcın olsun...
tüp bebek maddi manevi zor bir tedavi.işin içine birde pgt girdimi daha da meşakkatli bir iş oluyor.
bu forumdaki çogu arkadaşta kromozom bozukluğu var kendini yalnız hisstme ve çoğuda ya bebek bekliyor yada bebeklerine kavuştular.onun için ümidin kaybetme.güçlü ve sabırlı olmak gerek.birde bol bol dua et.
ben sana aklımda kaldığı kadarıylar pozitifleri yazayım istersen.
zümmin:bir kızı var
cennet kokulum: bir kızı var(doğal yoldan)
simge:bir oğlu var(doğal yoldan)
özlemcano:kızını bekliyor
kardelen:ikizlerini bekliyor.
pgt06:tek yumurta ikizleri var.
angeel:bebeğini bekliyor(doğal yoldan)
benimde iki kızım var
Allahım herkesin evladını bağışlasın hayırlısıyla sağlıkla.
bunlar benim aklıma gelen.hepimizin ortak noktası kromozom bozukluğu.
sende canını sıkma.Allah büyük.
sağlıcakla kal sevgiler...

merhaba Hituci,

cevabin icin tesekkur ederim . bunları duymak umut verici tabi . bütün korkuları atıp oyle tedavıye baslamak gereklı , bunun bılıncındeyım . dogal yoldan kalma olayı tabıı kı allahımın bılecegı ve takdır edecegı bır sey ama bana cok mucızevı gelıyor. yasayanlar var elbet , ben de yıllardır duyuyorum ama pek bana rastlamadı 11 senedır . bu kromozom bozuklugu konusu ıcın sanırım dogru bır sayfaya yazmısım :) bır cok sey okudum ; kadında oldugu zaman daha zor oluyormus, hangı kromozomlarda oldugu belırleyıcı bır noktaymıs, falan falan ... bunların cevaplarıyla ılgılı ıse en ufak bır fıkrım yok . senın varsa benı aydınlatabılırsen sevınırım? bu arada ben umut tup bebek merkezınde dusunuyorum ve de aslında sanıyorum kı mesele bıraz da sans. yanı o tedavıde yumurtalarımın dogru kromozomlarla olusmus olması gerekıyor ve bunu da ınsan kontrol edemıyor , o ay dogalından nasıl oluyorsa oyle oluyor. ve pgt sonucunda da cıkıyor ne oldugu . dogru degıl mı ?

Arkadaslar , okuyan var ise bana cevap yazabilir mi?
Inanin cok merak ediyorum nedir sansimiz? bu konuda uzmanlasan merkezler hangileridir?
deneyimlerinizi benimle paylasirsaniz bu donemde cok sevinirim .

Arkadaslar , okuyan var ise bana cevap yazabilir mi?
Inanin cok merak ediyorum nedir sansimiz? bu konuda uzmanlasan merkezler hangileridir?
deneyimlerinizi benimle paylasirsaniz bu donemde cok sevinirim .

bazı kromozomlar daha da zorlaştırıyor ö zellikle 1-10 arasındaki büyük kromozomlar ama sen kafanı bunlara takma.bu kromozomlara sahip çocuk sahibi olan var küçük kromozomu kırık olup çocuk sahibi olamayanda var.herşey nasip.
merkez konusundada fikrimi söylemek istiyorum nacizane.ben anatolia tüp merkezinde tedavi gördüm memnun kaldım.umut tüp bebek merkezini pgt konusunda arkadaşlar pek beğenmiyo.inş.gidenler okurda sana daha iyi yardımcı olurlar.sevgiler...

Hituci,

sagol valla cevabin icin. Kizin olmasina ragmen ve sanirim artik bu islerden uzaklasmis olmana ragmen hala siteye girip destek oluyorsun . cok tesekkur ederim .

benim 2-15 nolu kromozomlar. dedigin gibi tabi nasip kismet meselesi . kafaya takmamayi basaracagim , deniyorum .
ben bu arada dogru forumda miyim? yoksa burada pgt ile hamile KALMIS olanlar mi var? kimse cevap yazmiyor .
Mesela ben bazi isimlerokudum internette ... Volkan Baltaci ve Muhterem Bahce idi sanirim . Pgt yapiyorlarmis.
belli merkezle anlamalilar mi bu doktorlar ? nerede yaptirirsam yaptirayim genetik taninin nerede yapilacagina ben karar verebiliyor muyum yoksa o tup bebek merkezinin anlasmali oldugu yerler mi var? 3. tup bebek yaptirdim ama bu konuda cok deneyimsizim .

insanın bilmedigi konularda ne kadar da ihtiyacı oluyor bilen birine.
aslında hic bilmeden de girmek var olayın icine . daha az bilince daha mı az stres olunur acaba?
ama gecmıs deneyımlerımız ne kadar uzunsa bence o kadar uzak kalamıyoruz gelecektekı detaylardan .
dogru mu yanlıs mı onu da bılemedım .
ben Izmırden Istanbula gelecegım tedavı ıcın .
bır de semra kahraman var aklımda.
gıden arkadaslarım var cok .
yıne kafama takılan bır sey de ne bılıyor musun Hituci?
Zaten kromozom sorunu var, daha once de dedım ya dogru kromozomlu yumurta ıle elde edılmıs olan saglıklı embryoyu bulmak gereklıi.
bazen de dıyorum kı ne farkeder merkez. benim kromozomumu duzeltecek bır teknolojı hıc bırınde yok kı.. ben ne uretırsem onun uzerınde pgt yapılacak ve sonuc ne ıse o gorulmeyecek mı ? yanlıs mı dusunuyorum ?:):

bu konuda gercekten aydınlatılmaya ıhtıyacım var sanırım benım .

sende kendimi gordum sanki

ben cok umutsuz dum bu konuda

3 sene bildigim halde problemi tupbebek yaptirmadim belki bi mucize olur diiye ama olmadi

benim esimde sorun 13 14 kromozom bozuklugu var

suanda cok sukur ikiz kizlaeima hamileyim ama simdide rahim agzi yetmezligim var hep yatiyorum ama bunada sukur kizlar hala benimle

canim pgt yi istedigin yerde yaptirabilirsin sana bagli

tupbebek yapptirdigin yer yapar onu

sana diyecegim fazla arastirma dalma derinlere allaha tevekkul et

zaten hersey olacagina variyor

ben cok sey yasadim aldigim ders bu

allah isteyen herkese nasip etsin

allaha emanaet ol

eşimde de aynı sorun var, bende de pıhtılaşma..
2 tane kürtajım var 8.haftada
2.sinin genetik sonucu sağlıklı çıktı, sağlıklıyı tutturmuşsak bile pıhtılaşma yüzünden gitti
adet düzensizliğim vardı, kilo verince geçti sayılır ama kolay hamile kalamıyorum
pgt için para biriktirene kadar normal deniyoruz, deniyoruz, deniyoruz..

3 yılda hiç hamile kalmadın mı yoksa kaldın da düşük fln mı oldu, eşlerin durumu aynı olunca merak ettim

Son düzenleme:

merhaba Kardelen'cim ,

dogrudur . ben de cok umutsuzdum duyunca hala daha cok umudum yok ama bildigim ve gerckten inandıgım tek sey var . o da allah yazdıgı zaman imkansız hıcbırseyın olmadıgı. hanı cok yumurtamız cıkınca sevınıyor, az cıkınca da uzuluyoruz ya yumurta toplamadan sonra . o kadar bos ki aslında . gereklı olan 1 adet yumurta ve 1 adet sperm ve 1 adet sgalıklı gelısen embryo. bu yazıldıysa 1 yumurtadan da bunu olusturuyor tanrım , yazılmadıysa 10 yumurtadan da olmuyor. kromozom bozuklugunda da boyle dusunuyorum . cok uzuldum , ben de gecen sene ogrendım bunu ve 1 senedır bıldıgım halde aynen bır mucıze bekledım hep. gercı ben 11 yıllık evlıyım ve 8 yıldır cocuk ıstıyoruz. ve gecen seneye kadar hep sebepsız eınertılıte teshısıyle 4 asılama + 3 tup bebek denemem oldu... en son tup bebegımde kı dondurulmuslarla ıdı , hamıle kaldım ama degerım 2 gun sonra dusmeye basladı ve 250lerden asagıya . ve sonra ıstanbula gıtmeye karar verdım . oradakı arastırmalarda cıktı bu ortaya.

ben pgtyı nereye yaptıracagımı bılmıyorum , nereye yaptırmam gereklı?? konuyla ılgılı gercekten bılgım yok .

esınde kromozom anomalısı olanların ısı daha kolaymıs dıye okudum yazılanlardan . bu acıdan belkı sen bıraz daha sanslıydın benden . allah karnındakılerı saglıla elıne almayı nasıp eder ınsallah kardelencım . emının sen de guc yollardan gectın , buna suphem yok .

sımdı ben umuta gıdersem bu merkezın anlasmalı oldugu labaratuvar mı yapacak pgtyi? burada onem verılmesı gerekn husus tup bebek merkezınden cok pgt yapacak yer mı? evet cok dalmamam gerek ıcıne bılıyırum ama bu konulardan da hıc haberdar degılım . hadı yapalım desem nereye kime en azından o konuda karar vereyım :)

sevgili laveque...
öncelikle pgt ile ilgili olarak kesinlikle doğru forumdasın.daha geniş bilgiye sahip olabileceğin başka forum yok kk da.
aslında geçen mesajımda yazdığım gibi pgt ile ilgilenen arkadaşlarımız az değil ama kimisi bebeklerinin yoğunluğundan kimisi farklı sebeplerden giremiyorlar nete.
pgtyi sınırlı sayıda labaratuvar yapıyor.genelde merkezlerin anlaşmalı olduğu bir labaratuvar ama bazı merkezler sizin istediğiniz labaratuvara göndeririz diyerek esnek davranabiliyorlar.ben muhterem bahçeye yaptırdım.merkezimin onunla anlaşması vardı bende kendisinin en iyi olduğunu düşünüyorum.
bir arkadaşım u.... tedavi oluyordu.pgtyi muhtereme göndereceklerini söylemişler ancak başka labaratuvara göndermişler.arkadaşım çok sinirlendi söylendi ama eline bişey geçmedi.
onun için merkezini iyi seç canım.ben sana şuraya git diyemem ama iyi araştır.
derinlemesine incelemek bazen doğru kararlar vermek için gerekli oluyor.sen elinden geleni yap sonra Allah nasip ederse olacak zaten.

"""""""""yıne kafama takılan bır sey de ne bılıyor musun Hituci?
Zaten kromozom sorunu var, daha once de dedım ya dogru kromozomlu yumurta ıle elde edılmıs olan saglıklı embryoyu bulmak gereklıi.
bazen de dıyorum kı ne farkeder merkez. benim kromozomumu duzeltecek bır teknolojı hıc bırınde yok kı.. ben ne uretırsem onun uzerınde pgt yapılacak ve sonuc ne ıse o gorulmeyecek mı ? yanlıs mı dusunuyorum ?:):""""""""""""

çok haklısın ama böyle söyleyip hiçbirşey yapmadan da duramıyoruz.
yukarda da dedimya sen elinden geleni yap.gerisini Ona bırak
ben 4 defa tüp bebek denedim bu ve bunun gibi binlerce düşünce soru işaretleri beynimi kemirirken.
herşeyin bir yeri ve zamanı var inan.

bende sana birsey söyleyim mi laveque...
herkes anne olurda ben olamam zannederdim.yada mucizeler beni bulmaz zannederdim.bende senin gibi kromozom sorunu olupta çocuk sahibi olan varmı ümit varmı diye arartırırken bir mucize oldu ve ikiz bebeklerim oldu Rabbime binlerce şükürler olsun.sende sabret,inan ve bol bol dua et.

bir yazınada insanın bilmediği konularda nekadarda ihtiyaç duyuyor başkalarına diye başlamışsınya ben onun için burdayım.belki birine bir faydam dokunur diye.bende çok zorlandım çünkü ilk zamanlarda.sağlıcakla kal canım...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…