Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

bu konu uzmanlık ister sanırım, internetten fln ulaşabilirsen farklı dr.lara sor, farklı görüşler iyi olur

bu konu uzmanlık ister sanırım, internetten fln ulaşabilirsen farklı dr.lara sor, farklı görüşler iyi olur

Canım, Umut Tüp bebekten Aytun Aktan'a yazmıştım şöyle cevaplamış:

Merhaba durumunuz için öncelikle geçmişler olsun. Genetik problemle ilgili kliniğimde birlikte çalıştığım genetik uzmanımla konsultasyon yaptık. Eşinin durumunda hangi kromozoma ait olduğu bilinmeyen fazladan bir yapı var ve bunun tespiti mümkün ancak maliyetli bir test. Eğer o kromozom saptanır ise tüp bebek tedavisine ek pgd genetik tanı yapılıp sağlıklı embriyo transferi yapılabiir. Hamileliğinin içindeki diğer sıkıntılar ise serklaj yani rahim ağzının dikilmesi, heparin yatak istirahati vs. Gibi tedavi takiplerle izlenir. Başka yaklaşım da sen gebe kal hastalıklı bebkse zaten düşükle sonlanır olur ancak bu size yeni travmalar demek bana doğru gelmiyor o yüzden. Daha detaylı bilgi için klinikten 02123103100 numaradan bana ulaşabilirsiniz. Sevgilerimle.

maddi durumunuz varsa hem dr.un söylediği maliyetli testi yaptırın hem de 24 şur.
ama para konusu sıkıntı.
bizim elimizde para olsa pgt denerdik şimdi, borç kredi vs. istemiyorum.
tutmadığında aylarca o borcu ödemek çok zor olur.
dediğim gibi para varsa ikisini de yaptır, ya da bu dr.a bi daha sorsana 24 şur tekniği sizin durumda çözüm olur muymuş

Kızlar benim şu durumu bi değerlendirirmisiniz kendinize göre.

20 yumurtadan 19 u sağlam çıkıp,12 si döllendi 3. Günümüz ve 8 embriyonun gelişimi çok iyi devam ediyor ve diğer 4ü de yetişebilir şimdilik 8 var yani.yarın tekrar arayacaklar sonra pgt ye göndereceklermiş.sizce nasıl sayılar iyi mi...

Benimde 24 sur teknigi yapildi cok sükür 4 tanesi saglikli cikti ikiz oldugu icin belki su aldirmayi düsünüyorum hayirlisi bakalim artik birazda nasip isi..
Dediginiz gibi zaten vucut cok cekiyor bide onu yapmak dahada zorlar insani bilmiyorum artik..

evet canim sonuna yaklastik cok sagol allah isteyen herkese annelik duygusunu yasatsin
boyle bir risk oldugu icin degil, doktorun dedigine gore hersey olabilr
bizler insaniz heran hersey olabilir belki labaratuarda yanlislik olabilr gibisinden
garantiye almak icin yaptirmanizi tavsiye ederiz dedi ama dedigim gibi biz istemedik

Canım ekonomik olarak şartları zorlayabiliriz, oğlum özel okula gidiyor, kredi de ödüyoruz ev için. Araba alacaktık bu iş çıkınca almadık. Ama İstanbuldaki doktorum ne diyecek onun diyecekleri benim için çok önemli. Çünkü o istedi bu testleri...

Maşallah... Demek yanlışlık riskine karşı isteniyor. Sanırım ben de senin yerinde olsam yaptırmazdım. Bu sürece kadar ne kadar zor şeyler yaşamışsındır. Dua etmek kalyor geriye...

Arkadaşlar pgt de yumurta toplandıktan sonra ne zaman adet oldunuz.malum transfer olmuyor bunda.hazırlıksız yakalanmayayım diye soruyorum.bilen var mı??

Arkadaşlar pgt de yumurta toplandıktan sonra ne zaman adet oldunuz.malum transfer olmuyor bunda.hazırlıksız yakalanmayayım diye soruyorum.bilen var mı??
canım merhaba yumurrta ve embriyo sayın çok iyi ama işin içinde pgt varsa sayının çok olması kesin sağlıklı çıkacağı anlamına gelmiyo malesef.benim 5 tane girip hepsinin sağlıksız çıktığı da oldu.iki tane girip ikisinin sağlıklı çıktığıda oldu.Allah hakkında hayırlısını nasip etsin inşaallah.birde transfer olmuyor yazmışsın sağlıklı embriyo bulunursa transferin olur.adetinde yumurta toplandıktan 12-14 gün sonra olur.(ama kişiden kişiyede değişebilir)

çok teşekkür ederim verdiğin cevaplar için.pgt olacağı için transfer 1 ay felan sonra dedi doktor ondan önce adetim ne zaman olur diye merak ettim.normal zamanında olacam yani

pgt hakkında söylediklerinde haklısın.ben 1 taneye bile razıyım.dondurmak için de çıkarsa iyi olur.20 milyar para harcadık 2 tedavi için.bari bidahakine aynı parayı vermeyelim dedik.hayırlısı şans işi tamamen...tekrar sağol ablacım teşekkür ederim sana

canım bizde denedik tutmadı ama bizimki maalesef başka sebeplerden dolayı...bazı şeylerde yanlış uygulamalar yapılmış...tabi biz bunu aylar sonra tesadüf eseri öğrendik...neyse hatırlamak bile beni hala sinirlendiriyor...ben belkide şans eseri sağlıklı bir gebelik yaşadım...oğlum benim mucizem allah tarafından gönderilen...ama canım kimseye ben hadi deneyin sizinde olur diyemiyorum...büyük bir sorumluluk...sizin sağlıklı bir çocuğunuz var ne güzel allah bağışlasın...ama bende olsam ikincide ne yaparım bilemiyorum...çok zor bir durum gerçekten...ama bence yinede sen tedbirini al takdiri allaha bırak...öncelikle pgd yaptır derim...inan bana amniyosentez yapılana kadar yaşadıklarımı ben biliyorum...en azından kafan rahat olur

Gerçekten çok doğru söylüyorsun. Bakalım yarın arayınca doktor ne diyecek. Artık senarist olacağım yakında. Acaba o maliyetli testleri benden habersiz yaptırma genetikçilerimle konuşacağım demekle kafasında 24 şur tekniği var nasıl olsa boş yere oralara harcama yapma demek için mi istemedi? Yarın inşallah ulaşabilirim ve cevabını alabilirim...

Sağ olun, doğum yapan arkadaşlar buradakileri bilinçlendirmeyi misyon edinmiş. Ben de 25 haftalık oğlumu rahimağzı yetmezliğinden kaybettiğim için hamilelere rahimağzını ısrarla ölçtürmelerini tavsiye ediyorum. Başa gelince insan tedbirli olunsun istiyor. Sen nerede yaptırmıştın ki yanlışlık oldu.?Bizler doktorlara güvenemeyeceksek kime güveneceğiz ki? Benim de son 8 haftalık kürtajımı malesef bebeği verdikleri vajinal hapla düşürtüp yaptılar ve genetiğe gönderdiler. Sonuç: Koryon villusları saptanmamıştır. Bu sonucu 3 doktor gördü 46 xx yazdığı için sağlıklı kızmış dediler. Meğer bu 46 xx bana aitmiş. Ben fakülteyi dinleseydim preferik kanda genetik analiz yaptırmayacaktım. İstanbul'a gidip öğrendim gerçekleri. İyi doktor çok önemli... Allah iyilerle karşılaştırsın... Amin...

Bu arada 7 yaşında oğlum. Ona da isterseniz baktırabiliriz demişti preferik kanda genetik analiz. Şimdilik gerek görmedik. Görünüşte normal. Eşimde öyle. Ama problem çıktı. Aslında içten içe oğlum için de korkmuyor değilim. Sizin yavrunuzu da Allah bağışlasın...

Allah olmayanlarada nasip etsin...yavrularımızıda bizlere bağışlasın...benim oğlumda maalesef benim le aynı yani oda taşıyıcı...canım tedbirli olmak en iyisi oğlun küçükken yaptır genetik test inşallah birşey çıkmaz...sonra bizim gibi kötü bir şekilde karşılaşmaktansa önceden bilmeniz daha doğru

chnb cim merhaba,benim pgd yapıldı da tutmadı değil,pgd yapıldı embriyolar eksik kromozom çıktığı için transfer iptal edildi....6 yumurta toplanabildi döllenen 4 tane oldu sonra 8 hücreye ulaşabilen embriyo ise 2 tane oldu...ve sadece 2 embriyoya pgd yapıldı 24 şurla bakıldı ve sonuç 45 X0 turner çıktı transfer edilmedi....simgede sağlam embriyo çıktı ve transfer edildi tutunamadı sonra doğal olarak mucizesi geldi...inşallah benimde gelir sağlıkla...

Düşünüyorum ama bu bir buçuk yıl o kadar şeyi bekledim ki. Ve okadar çok beklediğim şeyin sonucu olumsuz çıktıki.
korkuyorum.
Biraz psikolojim düzelsin baktırırım. Ama eşime desem baktırtmaz yok bir şey der. Ama ben söylemeden de baktırabilirim... Ama biraz erteleyeceğim...

Kızlar toplanan 20 yumurtadan 6 tane gönderilmiş pgt ye.çok korkuyorum ya çıkmazsa diye.hepsi birinci kaliteymiş gönderilenlerin.off bir ay nasıl bekleyeceğim ben şimdi

Kızlar toplanan 20 yumurtadan 6 tane gönderilmiş pgt ye.çok korkuyorum ya çıkmazsa diye.hepsi birinci kaliteymiş gönderilenlerin.off bir ay nasıl bekleyeceğim ben şimdi

Nasil bir ay?? Benimde 20 yumurtadan 5inci günde 6 tanesi PGD ye girdi ve cok sükür 4 tanesi saglikli cikti ümidini yitirme insallah iyi gecer..

Nasil bir ay?? Benimde 20 yumurtadan 5inci günde 6 tanesi PGD ye girdi ve cok sükür 4 tanesi saglikli cikti ümidini yitirme insallah iyi gecer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…