Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Hituci cim,

Pgt ile ilgili olarak bu 2 doktoru mu dusunmeli sence? Eger oyle ise merkez secimimi yaparken ona gore dikkatli olmam gerek. Bu konu benim icin onemli. Fikir verebilirsen cok memnun olurum.yani nereden baslayacagimi bilmiyorum. Dedigim gibi ben gecen sene umuta gittim ve doktorumu da cok sevdim . Ama o gun henuz translokayon sorunumdan haberimiz yoktu ve merkez secimi konusu benim icin pgt hususunu da icermiyordu. Simdi durum degisti galiba. Biraz daha mi karmasiklasti ha ne dersin ?...

canım karar vermek gerçekten zor tüp bebekte.ben 4 defa anatolyada denedim.her tedaviden sonrada başka başka merkezler araştırdım değiştirmeyi düşündüm ama döndüm dolaştım gene anatolyaya gittim.merkez seçimi çok zor gerçekten.önceki mesajımdada dedimya şuraya git diyemem.olumsuz olursa tedavi çok üzülürüm.ama genetiğini muhtereme yaptırabilirsin.yinede son karar senin canım.en doğru kararı vereceğine eminim.

meraba arkadaşlar bana bilgi verin noolur belki alakasız olcak ama bgn doktordan geldiğimden beri ağlıyorum 14 mmlik folikül var dedi ben yeni evliyim hiçbişey anlamadım hastalığım biteli çok olmadı acaba tam yumurtlama dönemindemi muayene oldum doktor da bunumu gördü o kadar ters bi kadındıki bana bilgi bile vermedi :KK43:
canım üzülecek bişey yok bence. o folikül 18-20mm olduğunda çaylayacak ve döllenmeye hazır olacak.belki az olduğu için demiştir her ay takip ettir diye.adet düzensizliği yumurtlama problemi varmı?

Hitucicim,
Dogal yollarla olan ya dusuyor ya tasiyici oluyor ne demek tam anlayamadim. Ben dogal yolla hamile kalamadim hic bunun bir anlami var mi yani? Bir kere kaldim o da 3. Tedavimde . O da dondurulmuslarla olmustu ama degerim 2 gun sonra dusmeye basladi.

Isim verme konusunda anladim tesekkurler :))))

O zaman pgt icin ben ne yapmaliyim simdi? Bu iste uzman olan volkan bey ve muhterem bey mi okuduklarimdan anladigim kadariyla ? Eger bu dogruysa o halde bu kisilerle calisabilecek bir merkez bulmam gerek anlamina geliyor bu. Fikrin nedir?

Bu arada kromozom sorunu olan kisi bay mi bayan mi? Bunun da onemi var diyorlar . Gerci nasip kismet hersey orasini biliyorum. Bu yuzdelere takilmamakgerektigini biraz once daha iyi anladim. Dikkatimi ceken bir baslik oldu "" 40 yasimin hikayesi"" diyordu baslikta. Okudum biraz once ve dondum kaldim. Yagmur sesi neler cekmis ve doktorlarin ne umitsiz soylemleri icinde dogal yoldan hamile kalmis. Tam bir mucize.

Bu arada benim esimde morfoloji sorunu da var tabii bu da dogalyoldangebeligi engelleyici bir husus. Yani hem morfoloji hem ben de kromozom. Yas oldu 36.off dusununce gercekten uzuluyorum ama kendimi birakmayacagim.

canım kromozom bozukluğu olan erkek.spermlerde normal olunca onlarda gebe kalma sorunu olmuyo ama sağlıklız olduğu için düşüyordu.
sen de benimgibisin bende hiç doğal yoldan hamile kalmadım çünkü benim eşimdede morfoloji bozukluğu var.genetik sorunda eşimde.

merhaba arkadaşlar ben pgt06 inşallah herkes iyidir.. kaç sayfadır okudum başım döndü.. benim sıpalar pazar günü 1 yaşını bitiriyorlar.. 1 yıl nasıl geçti inanamıyorum halbu ki ne kadar umutsu ne kadar üzgün bir tedavi süreci geçirmiştim.. tek embriyodan ikizlere kavuştuğuma ve şuan 1 yaşında olduklarına inanmak güç o günleri düşününce...

hituci canım ben bir mesajını gördüm ona cevap vercektim ama alıntılama yapmayı unuttum.. doğal yoldan taşıyıcı olabiliyor ya bebek pgt de de taşıyıcı olma ihtimali var.. genetik merkezle de doktorlarımla da görüşmüştüm bu konuyu bi de pgt olunca tamamen normal taşıyıcı olmayan sanıyorduk onlar için öyle değilmiş sağlıklı embriyodan kasıt taşıyıcı bile olsa yaşamla bağdaşmasıymış.. ki kromozom bozukluğu taşıyıcı olarak eşlerimiz ya da bizler gayet sağlıklıyız...

kendi kadın doğum doktorum da embriyodan pgt ile değil, taşıyıcı olup olmadığını öğrenmenin tek yolunun bebeğin kanına ya da amniyon sıvısındaki deri tırnak parçalarına bakarak olduğunu söylemişti.. benim aklım hala almıyor bunu ama durum böyle.. bi taşıyıcı da olsa sağlıklı oldukları için kabul ediyoruz tabi ama merak da ediyorum aslında .. ben amniyosentez kordon kanı incelemesi vs yapmadım şuan da bebeklerden kan aldırmaya korkuyorum ama büyüyüp evlenmeden önce kesinlikle baktırmaları gerek...

biz hatta eşimle bu yüzden tedavi sırasında madem taşıyıcı da nakletme olasılığı var doğal yoldan deneriz artık tedavi olmayızz, kordon kanıu inceletiriz düşmezse demiştik... gerek kalmadı gerçi ama ben kendi adıma bir daha çocuk istersem doğal yoldan deneyeceğim... yaşadığım iki düşüğe rağmen kürtajlar tedaviden daha az yıpratmıştı beni...

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar ben pgt06 inşallah herkes iyidir.. kaç sayfadır okudum başım döndü.. benim sıpalar pazar günü 1 yaşını bitiriyorlar.. 1 yıl nasıl geçti inanamıyorum halbu ki ne kadar umutsu ne kadar üzgün bir tedavi süreci geçirmiştim.. tek embriyodan ikizlere kavuştuğuma ve şuan 1 yaşında olduklarına inanmak güç o günleri düşününce...

hituci canım ben bir mesajını gördüm ona cevap vercektim ama alıntılama yapmayı unuttum.. doğal yoldan taşıyıcı olabiliyor ya bebek pgt de de taşıyıcı olma ihtimali var.. genetik merkezle de doktorlarımla da görüşmüştüm bu konuyu bi de pgt olunca tamamen normal taşıyıcı olmayan sanıyorduk onlar için öyle değilmiş sağlıklı embriyodan kasıt taşıyıcı bile olsa yaşamla bağdaşmasıymış.. ki kromozom bozukluğu taşıyıcı olarak eşlerimiz ya da bizler gayet sağlıklıyız...

kendi kadın doğum doktorum da embriyodan pgt ile değil, taşıyıcı olup olmadığını öğrenmenin tek yolunun bebeğin kanına ya da amniyon sıvısındaki deri tırnak parçalarına bakarak olduğunu söylemişti.. benim aklım hala almıyor bunu ama durum böyle.. bi taşıyıcı da olsa sağlıklı oldukları için kabul ediyoruz tabi ama merak da ediyorum aslında .. ben amniyosentez kordon kanı incelemesi vs yapmadım şuan da bebeklerden kan aldırmaya korkuyorum ama büyüyüp evlenmeden önce kesinlikle baktırmaları gerek...

biz hatta eşimle bu yüzden tedavi sırasında madem taşıyıcı da nakletme olasılığı var doğal yoldan deneriz artık tedavi olmayızz, kordon kanıu inceletiriz düşmezse demiştik... gerek kalmadı gerçi ama ben kendi adıma bir daha çocuk istersem doğal yoldan deneyeceğim... yaşadığım iki düşüğe rağmen kürtajlar tedaviden daha az yıpratmıştı beni...

canım doğal yoldan taşıyıcı olursa yada düşerse çok problem değil ama ya hasta olursa ozaman bu yükü kaldırabilirmisin?seni çok seviyorum darılma ama bu konuda katılmıyorumsana.zümmini biliyorsun genetik sorundan dolayı dünyaya gelmiş kalbinden hasta defalarca ölümlerden dönmüş makinalara bağlı yaşayabilen 3-4 yaşlarında bir kızı var.düşüncesi bile çok üzüyo.istersen birdaha düşün.

canım hoş bulduk ben de çok öledim seni, bu başlığı...
paşalar kuduryorlar bu ara... kv, kp ve görümce geldi.. şımarıyorlar onlara :)) işleri güçleri yaramazlık... sen nasılsın prensesleri göremiyoruz ne zamandır :)

Hituu tebrik ediyorum canım. Ne güzel bir destek. Ben de eşimin kromozom dizilişinin fotolarını aldım yarın göndereceğim Cemil Hoca'ya. Tek derdim çok yoğun ne zaman cevaplar bilmiyorum... Benim eşimin kromozomlarının yarısı 46, yarısı 47 çıkmıştı. Hangi kromozom bozuk, belli değil demişti Ankaradan buraya gelen yard. doç. O anlamadıysa Cemil hocanın genetikçileri fotoya bakarak anlar mı hangisinde bozukluk var bilemiyorum. Anlar mı sence?

Bana buraya gelen yard. doç demiştiki 2 test daha var. Maliyetli onları yaparsak sorun belli olur. Ben de 24 şuru düşünüyorum. O zaman hangisinde olduğuna bakmaya gerek var mı? Bakmadan doğrudan 24 şurla yaptırayım diyorum. Ne düşünürsün?

Sen 24 şurla mı yaptırdın?

Allah evlatlarına uzun ömür versin...

canım ben 24 şurla yaptırmadım.konu hakkındada çok bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem.muhterem bahçe ile görüştünmü?netten telefonunu bulabilirsin.istersen ona bi sor.

canım doğal yoldan taşıyıcı olursa yada düşerse çok problem değil ama ya hasta olursa ozaman bu yükü kaldırabilirmisin?seni çok seviyorum darılma ama bu konuda katılmıyorumsana.zümmini biliyorsun genetik sorundan dolayı dünyaya gelmiş kalbinden hasta defalarca ölümlerden dönmüş makinalara bağlı yaşayabilen 3-4 yaşlarında bir kızı var.düşüncesi bile çok üzüyo.istersen birdaha düşün.

haklısın canım benim... zümminin başına gelen bana da gelebilirdi.. iki düşükten sonra öğrendik ya onlar düşmese de yaşasaydı.. ağır anomali olurdu... ama şimdi biliyorum ya sorunu baştan çözüm bulurum diyorum....
bildiğin halde tıbbın gerektirdiğini yapmamak gerek ama ne biliyim baen diyorum kordon kanına bakılır 13-14 haftalıkken alınır.. ama nasıl kıyılır değil mi :KK43:( ne biliyim canım konuşuyorum işte aslında pgt iyi birşey ama ben taşıyıcı da olsa ayırt edeilmemesi transfer edilmesi yüzünden soğumuştum bu tedaviden.. belki daha üst denilen tedavilerde bunu da ayırt edebiliyorlardır..
Allah herkese tedavilere gerek kalmadan bizim gibi kapı kapı dolaşmadan sağlıklı bebekler nasip etsin inşalalh... kimse bu sorunları öğrenmek aqraştırmak zorunda kalmasın...

canım lavequenin yazılarını okudunmu bilmiyorum ama genetik sebepten dolayı umuta gitmeyi düşünüyo?araştırma yapıyo belki bişeyler yazmak istersin.

canım bakıyorum evet u... süleyman hocaya pek bir şey diyemem Allah razı olsun işini iyi yapıyor.. embriyologları beni deli etmişti transfer sırasında bile çok ümitli olma demişti... adını bile hatırlamak istemediğim için unutmuşum doçentti üstelik... muhteerm bahçe yapacak pgtyi dediler genetikse yollamışlar.. hoş genetiks de kötü bir yer değil ama niye kandırıyorlar anlamıyorum.. bir de u.. da ille en az iki periyot yaptırmayı teklif edecekelr tedavi sırasında (baaci de öyle yapıyormuş) şansın artacak bla bla diycekler bir tedavi daha yaptırıp 5-6 milyar daha alınacak.. bir de pgtyi çok pahalıya yaptıyor vu.. belki tüp fiyatları ucu ama pgt pahalı.. tüp fiyatları da ilaçları kendileri verdiğinden öyle..

sonuç olarak ikilerima kavuşmam orada ama onlara rağmen oldu... yine de süleyman hoca çok iyi bir doktor keşke daha başka biryerde çalışsa da ona gitsen... ben yine de hepsini birden düşününce içinden orası geçiyorsa git ama herşeyi baştan konuş mümkünse yazılı kağıt al işlemler hakkında derim.. tabi pgt için de mutlaka fatura almaya çalış bana vermediler :KK43:(

canımsın gördü ama cevap yazmaya fırsatım olmadı.şimdi yazacaktımbende.hayırlısı olsun canım inşaallah sana yetecek kadar sağlıklı çıkarda anneciğine sımsıkı tutunur.öpüldün.

sağol teşşekkürr ederimm çok çok.inşallah dediğin gibi olur:KK42:

merln sen nerde tedavi oluyorsun?chg yi araştırırken çok az merkezde bu yöntem uygulanıyormuş da onun için soruyorum.birde nekadara mal oldu tedavi?yani tüp+biyopsi+ilaç+chg ayrı ayrı yazarmısın.

merln sen nerde tedavi oluyorsun?chg yi araştırırken çok az merkezde bu yöntem uygulanıyormuş da onun için soruyorum.birde nekadara mal oldu tedavi?yani tüp+biyopsi+ilaç+chg ayrı ayrı yazarmısın.

ankara da maya.bu tedavinin içinde olduğu bir paket yapmışlar.4950 dolar.1200 gibi de ilaçlarım tuttu.yani 9000 bütün işlemler 1.200 de ilaçlar tuttu daha sonra da eğer dondurmak için kalırsa yanlış hatırlamıyorsam yıllık 250 gibi bi kira bedeli verecekmişiz.yani 10.000 tl yi geçti.paket olarak değil de tek tek yapılsaydı 3000 dolar tedavi+1.200 ilaçlar+1000 dolar cgh+embriyo başına 100 dolar gibi bir(bunu tam hatırlamıyorum) miktardı.ben de sadece mayada yapılıyor diye duydum.başka yerleri bilmiyorum.

canım bakıyorum evet u... süleyman hocaya pek bir şey diyemem Allah razı olsun işini iyi yapıyor.. embriyologları beni deli etmişti transfer sırasında bile çok ümitli olma demişti... adını bile hatırlamak istemediğim için unutmuşum doçentti üstelik... muhteerm bahçe yapacak pgtyi dediler genetikse yollamışlar.. hoş genetiks de kötü bir yer değil ama niye kandırıyorlar anlamıyorum.. bir de u.. da ille en az iki periyot yaptırmayı teklif edecekelr tedavi sırasında (baaci de öyle yapıyormuş) şansın artacak bla bla diycekler bir tedavi daha yaptırıp 5-6 milyar daha alınacak.. bir de pgtyi çok pahalıya yaptıyor vu.. belki tüp fiyatları ucu ama pgt pahalı.. tüp fiyatları da ilaçları kendileri verdiğinden öyle..

sonuç olarak ikilerima kavuşmam orada ama onlara rağmen oldu... yine de süleyman hoca çok iyi bir doktor keşke daha başka biryerde çalışsa da ona gitsen... ben yine de hepsini birden düşününce içinden orası geçiyorsa git ama herşeyi baştan konuş mümkünse yazılı kağıt al işlemler hakkında derim.. tabi pgt için de mutlaka fatura almaya çalış bana vermediler :KK43:(

Selam morgenrot seninde ikizlerin galiba PGD ile yapildi sana bi sorum var ikizlerde hamilelikte karnindan su almayi önerdilermi sana?? tskler

bu saydıklarımdan olumsuz olanları olmasın diye tüp yapıyoruz ya zaten.sağlıklı olanlar iyi bir labaratuvar tarafından seçilirse sağlıklı bebişler geliyor dünyaya.diğer alternatifler de var tabi pgt yapıldı diye %100 sağlıklı doğacak diye şart yok.ama düşük bir ihtimal.
muhterem bahçe bana gebeliğimde amniyosentez önermişti.genelde öneriyorlar.bende muhtereme dedimki:
son zamanlarda sağlıklı embriyo transfer edilip sağlıksız çıktığı oldumu dedim.oda son iki senedir hiç olmadı dedmişti.bende sağlıklı da olsa sağlıksızda olsa onlar benim kabulum dedim ve yaptırmadım.Allaha şükür sağlıklılar.
diğer yöntemler hakkında pek bilgim yok yani chg 24 şur tekniği hakkında.sanırım onlarda bütün kromozomlara bakılıyor.bana pgt yapıldı.
genetikçi olarak muhteremi tavsiye ederim birçok merkezle anlaşması var.ama merkez konusunda şuna git diyemem.sonuç olumsuz olursa çok üzülürüm.

Hituci'cim ,

cevabın için tesekkur ederim .

pgt ile saglıklı bulundugunda tutmayan da cok oluyor ama . tuttugunda dusme ıhtımalı mı daha dusuk dıyorsun sen?

o zaman merkeze su genetık labaratuvar ıle anlasmanız var mı dıye mı sormak gerekıyor ??

bu cgh ıcın de oglen bır arkadasımla yemekte konusuyorduk da.. su mantıgı cozduk. sımdı mesela benım 2-15 nolu kromozomlarda sorun var. dedım kı o zaman dıger kromozomlara bakılmasının ne anlamı var dedım? ama cevabı soyle bulduk . ya dıger kromozomlarda da varsa??? cunku genetık labaratuvarı bana sonucumu bıldırırken bunun ılla anne ve babadan gecmıs olmasına gerek yok , kımı zaman annede ve babada kromozom anomalısı olmaz ama couk olusurken kromozom kırılabılır demıstı. sanırım cgh buna bakmıs oluyor ek olarak.

senın yasın kac hıtucıcım ??

canım lavequenin yazılarını okudunmu bilmiyorum ama genetik sebepten dolayı umuta gitmeyi düşünüyo?araştırma yapıyo belki bişeyler yazmak istersin.

hituci sen nasıl bır ınsansın yaaa:):):):)

cok tesekkur ederım .

bu arada bana kızma ama ben tasıyıcılık- dogal yol baglantısını ve bu konuyu unan hıc anlamadım .
tasıyıcı olması ne demek ? dogal yolla olunca tasıyıcı olmuyor mu ? bıraz acıklık getırır mısın ?

X