mrb arkadaşlar 29haftalık 620 gr doğup 126 gün yoğun bakımda kalan oğlum su anda düzeltilmiş 11 aylık fakat desteksiz oturamıyor. götürmediğim doktor kalmadı. en sonunda bir profa götürdüm serebral palsi dedi. yıkıldım resmen. basını tutması,gülmesi vs herseyi tam zamanında yaptı taki desteksiz oturmaya gelene kadar. günlerdir ağlıyorum ne yapacağımı bilmiyorum çok üzgünüm kahroldum. yarın fizik tedaviye başlıyoruz.ne olur bana yardımcı olun.
el-muallim nasılsınız nerelerdesin gelmiyo musun buralara?kızlar nasıl?dila nasıl?sen nasılsın?bu arada mai beyazdan hiç haberin oldu mu aylardır yok...yok oldu gitti...
mrb arkadaşlar 29haftalık 620 gr doğup 126 gün yoğun bakımda kalan oğlum su anda düzeltilmiş 11 aylık fakat desteksiz oturamıyor. götürmediğim doktor kalmadı. en sonunda bir profa götürdüm serebral palsi dedi. yıkıldım resmen. basını tutması,gülmesi vs herseyi tam zamanında yaptı taki desteksiz oturmaya gelene kadar. günlerdir ağlıyorum ne yapacağımı bilmiyorum çok üzgünüm kahroldum. yarın fizik tedaviye başlıyoruz.ne olur bana yardımcı olun.
merhaba arkadaşlar bahar el muallim moon hepinize çok tesekkür ederim. oğlum basını tutma bize gülme oyuncaklara uzanma bizi tanıma sorduklarımıza bakma mesela tv nerde çiçek nerde vs. hepsini zamanında yaptı. heceleme yok ama ıhhhh diyo bende cvp veriyorum oda tekrar ıhh diyor yarım saat muhabbet ediyoruz mesela bu sekilde:)) babası giderken ağlıyor bunların hepsi var.emekleme desteksz oturma yok.defalarca yuvarlanyor yerde uzağna koyduğum oyuncağı yuvarlanarak dönerek bir sekilde alıyor.sevdiği müzikleri var. onları ayırt ediyor tv de çıktığı zmaan gözünü kırpmadan dinliyor izliyor. ama dediğimgibi emekleme desteksiz oturma yok. koltuğun kenarına bıraktığmda tutunarak ayakta duruyor.dizlerini geriye çekiyoremar çekilmedi. çocuk nörolojisine 2 defa götürdüm erken doğduğu için bazı eksikleri mutlaka olacak. emarını erteleyelim dedi hrıltısı olduğu için.2 gündür fizik tedaviye idiyoruz cvp veriyor tedaviye diyorlar. emekleme dizleirnin üstünde durma çalıştırlar. ayağına afa dediler yanlmıyorsam siparişini verdik onu yaptırıyoruz.yapılanları kamerayla çektim evde yaptırıyorum.ben öğretmenim martın 1 inde iznim bitiyor 2011 aralıktan bu yana evdeyim rapor vs ile. martta ücretsiz izne ayrlacağım. yeterki oğluma faydalı olayım.destek olduğunuz için çok tesekkür ediyorum.. sizleri premature bebekler kısmından biliyorum.
ben kocaelideyim.konak hastanesinde doğdu takip edildi. kocaeli üniversitesi,romatem ötürdüm. en son prof. dr erbil dursunun muayenehanesine götürdüm o bizi ireme yönlendrdi orada fizik tedavi alıyoruz. oğlum düzeltilmiş 11 aylık su anda.
selam kızlar biz oğlumla 10 gün hast. kaldık yine bi 20 gün öncede 1 gün kalmıştık şimdi evdeyiz çok şükür bağırsak sindirim sist. problemi varmış çok korktuk kusuyordu şanttan sandık ama çok şükür değilmiş....erken doğumun sancıları yavaş yavaş çıkıyo kızım daha yeni emeklemeye başldı 17 aylığız ...oğlum hala sürünüyo elini kullansa oda yapacak ama çok uzun sürcek sanırım yapması ALLAH ın izniyle herşey olucak.....
selam canım ınan benımde vaktım olmuyo ama okuyup cıkıyorum ..kızları yuvaya vereyım dedım ıkıncı gun yıne hasta oldular ats oksuruk yıne ılaclar ..bı versem ıyı olucak rahat edıcem azcık..onun dısında hersey ıyı cok sukur ..dıla daha ıyı ıkıncı botıoksla daha fark ettı ve fızıkle ..ıns daha ıyı olucak yurumeınde sıkıntı yok artık sadece sımdı dızlerını yururken bukmesını engellemek amacımız onun ıcınde kalca kaslarının guclenmesı gerek merdıven cok ınıp cıkması lazım ıkı basamak almam lazım eve ve yenıden dafo yapuılacak bu ay ..egzersız ıstemesede zorla oyunla calısıyoruz sırt kaslarınıda calostırıyım kopru kurma hareketını cok yapıyoruz ..böle canım bu yol sabır ıstıyo gercekten sabır rabbım tum annelere ve bu tur cocuklara yardım etsın ıns..yuvaya dılayıda verdım anlattım özel ayakkabıları cıkarmıcak yerde kurbaga oturusu yapmıcak cabuk yoruluyor duzebılır bırılerı carparsa dıye inş bakalım daha ıyı olur..maıbeyazı bende merak edıyorum ıns ıyıdır ınsan bı muddet sonra gercekten yazmaya sıkılıyo sanırım ama bırbırımıze ıhtıyacımız var
merhaba arkadaşlar bahar el muallim moon hepinize çok tesekkür ederim. oğlum basını tutma bize gülme oyuncaklara uzanma bizi tanıma sorduklarımıza bakma mesela tv nerde çiçek nerde vs. hepsini zamanında yaptı. heceleme yok ama ıhhhh diyo bende cvp veriyorum oda tekrar ıhh diyor yarım saat muhabbet ediyoruz mesela bu sekilde:)) babası giderken ağlıyor bunların hepsi var.emekleme desteksz oturma yok.defalarca yuvarlanyor yerde uzağna koyduğum oyuncağı yuvarlanarak dönerek bir sekilde alıyor.sevdiği müzikleri var. onları ayırt ediyor tv de çıktığı zmaan gözünü kırpmadan dinliyor izliyor. ama dediğimgibi emekleme desteksiz oturma yok. koltuğun kenarına bıraktığmda tutunarak ayakta duruyor.dizlerini geriye çekiyoremar çekilmedi. çocuk nörolojisine 2 defa götürdüm erken doğduğu için bazı eksikleri mutlaka olacak. emarını erteleyelim dedi hrıltısı olduğu için.2 gündür fizik tedaviye idiyoruz cvp veriyor tedaviye diyorlar. emekleme dizleirnin üstünde durma çalıştırlar. ayağına afa dediler yanlmıyorsam siparişini verdik onu yaptırıyoruz.yapılanları kamerayla çektim evde yaptırıyorum.ben öğretmenim martın 1 inde iznim bitiyor 2011 aralıktan bu yana evdeyim rapor vs ile. martta ücretsiz izne ayrlacağım. yeterki oğluma faydalı olayım.destek olduğunuz için çok tesekkür ediyorum.. sizleri premature bebekler kısmından biliyorum.
ben kocaelideyim.konak hastanesinde doğdu takip edildi. kocaeli üniversitesi,romatem ötürdüm. en son prof. dr erbil dursunun muayenehanesine götürdüm o bizi ireme yönlendrdi orada fizik tedavi alıyoruz. oğlum düzeltilmiş 11 aylık su anda.
çok geçmiş olsun umarım bir daha hiç olmaz,tamamen iyileşir.şükür şanttan değilmiş.evde rahatlamışsındır şimdi.hastane çok zor...kızına maşallah darası başımıza...benimki de sol el nedeniyle emekleyemiyo ve sürünemiyo bile,kolu kasılıyor o esnada...evet uzun olacak ama olacak inşallah dediğin gibi...sabır....bizde mekik baya işe yarıcak gibi inşallah...tutunup kalkma mücadelesi 1- 2 aya kadar başlıcak gibi o sayede...bol çalışma lazım...bize de bol güç tabii :)
sağol cnm inşallah bidaha tekrarlamaz çok zor oldu küvezdeyken anlamadık gidip geldik ama hast. kalmak çok kötü oldu manevi açıdan kızının sol tarafımı etkilenmiş ayaklarında nasıl kasılma var mı kolda olunca herşeyi etkiliyo oturma dengesini falan oğlumun parmaklarında benim sürünürken son 3 parmağını açıyo bi şekilde destekliyor ama sağ ayak arkadan geliyo bizim ayaktada var ama çok şükür çok değil adım atıyo bi yere dayanıpta tay tay uzun süreli duruyo dönüyo sağ tarafıyla destekliyo düşmesin diye kendini eğer soldaysa problemin kızının hep yemekleri soldan yedir biliyomusun bilmiyorum oyuncakları yaptığın herşeyi soldan yap...ben genelde sağ taraklı olanları gördüm sol görmedim pek....bide ellerinden tuttuğunda kendi kalkıyormu sen gücünü kullanmadan...
benim kızın her iki ayak bileği sağ bilek 1 derece sol bilek +1 derece spastisite var.bileklere aşil deniyormuş işte hafif aşil spastisitesi ve de bileklerin yukarısına doğru bacağın dizden aşağıdaki arka kısmında oraya da hamstring deniyormuş oralarda hafif spastisite varmış.ayrıca sol kol ve sol elde var.baş parmağını ve işaret parmağını etkilemiş elinde.diğer parmalar iyi.sürünmeye çalışırken sol kolunu çok kasıyor yürürken de kasıyor ya da birşeyle uğraşırken...ama sağ eline destek olmaya çalışıyor hep sol eliyle.mesela balonu iki eliyle tutabiliyor aynı yöne doğru durabiliyor o esnada elleri.sadece sol eliyle birşey almak istediği zaman el biraz arkaya dönük oluyor hemen sağ eline geçiriyor zaten.küçük bebekken bu kadar da tutamıyordu.kolu hep hareketli Allahtan.hep çalıştırıyor yani ama yetersiz kalıyor becerisi kolunun.sürünürken de kendisi biraz daha gayret etse baya sürünecek gibi geliyor bana yüzüstünde çok gayretsiz,sevmediği şeylerde hiç zora gelemiyor...ama kolunu daha dışarıdan kimse anlamadı hala yani hiçbir meraklı sormadı yani elinde bişey mi var diye.dışarıdan pek belli olmuyor dikkatli takip etmeynce.
koltuğa gövdesini dayayıp kollarını koltuğun oturulan kısmına koyuyorum öyle duruyor ayakta ama yanlara devriliyor kollarını çekerse bir süre sonra.koltukaltlarından tutarsak adım atabiliyor yürüyor hızlı hızlı ama sıkıyor vücudunu çok ,hissediyorum ben.ellerinden tutup kaldırmak ise mekikte yatıştan oturuşa rahatlıkla kalkıyor oturuştan ayağa kalkısta yarıya kadar o kalkıyor ıkınarak, kalan kısmında ben biraz çekiyorum.böyle işte...nasıl sence?23 aylığız düzeltilmiş 21.
anladım canım inşallah düzelir benim yine hast. tanıştığım var evime yakın oturan aynı merkeze başlayacak benle ben ayarladım iş
te oda anne karnında oksijensiz kalmış yine ikizler ama onun hem gövde kontrolü yok hemde baş 2.derce etkilenmiş 1.derece daha çok etkilenme oluyo diye biliyorum anlattığına göre baya iyi kızın tabi her çocuk bir olmayacak ama rabbim herkese tez zamanda şifa versin inşallah kasılma lar olmasa yürümeyi çok etkiliyormuş fizyoterapisti oğlum için yürüyecek inşallah dedi ama topallayabilir dedi yani sağda hafif var sol ayağını çok kullanıyor buda sağı güçsüz kılıyo bizim beyni algılamıyor sağ tarafını solda beyin hasarı old.için hücre ölmesi yok işte bakalım yaşayıp görüceğiz yüzüstünde gayretsiz olması kasılmalardan yine sevmiyolar benimki dizlerinin üstünde zıplamayı sevmiyor kasları daha kısa olduğu için gelişecek inşallahcanları acıyor yani bide egg si nasıl çektirmişindir çok şükür bizim temiz geçen yıl bide bu rapor için çektirdik ....
dereceler 0 dan başlayıp 0,1,+1,2,3,4,5 diye geçiyor.1, 2den daha hafif yani.doktor hafif diyor bize .beynindeki kanama da minikmiş periventriküler lökomalaziye sebep olmuş pvlsi evre 1 miş.yani pvl de en hafif seviyede.ama benimki bana baya yavaş ilerliyor gibi geliyor.doktor gecikmeler olabilir korkmayın demişti ama gel de endişelenme.geçen gün misafirler geldi,kızımın yaşıtı çocuk vardı çocuk kudurmuş gibi koşturuyordu sehpalara çıkıyordu bizimki pamuk yığını gibi saldı kendini korkudan kaşlarını çatıpçocuğu seyretti,çocuk bizimkini gelip korkutuyo,kulağına bağırıp kaçıyo,elinden oyuncağını alıyo bizimki susup kalıyo korkup ağlıyo oturduğu yerde duruyo öylece...gel de dayan...ama şükür ki düzelecek deniyor sabır dua...
eegsi temiz hamdolsun...
bu arada dün akşam süpriz yaptı bize yattığı yerden parmağımı tutup kolaylıkla oturuşa geçti,ben hiç çekmedim kendime.10 kere yaptı bunu.biraz önce de yüzüstü popoyu ve üst gövdeyi baya kaldırıp tek kolla azıcık süründü.bunlar bir ilk...
hıı arkadşımın kızı daha ileri derece yani bilmiyordum bu beyin kanaması anne karnında oksijensiz kalmada oluyo ve genellikle 1.derece buda pvl ye beyindeki motor kısmında hücre ölmesine neden oluyo oğlumun erken doğuma bağlı beyin kan. ve 3.derece en ağırı 4.derece zaten ya neyse bizde doku kaybı var halimize çok şükür yinede benimkiler yaşıtlarıyla bi yere geldiğinde çok nadirde olsa hastlıktan gözümüzü açamıyoruz ya sadece fiziksel gerilik var yoksa benimkiler kuduruk kelimesi az kalır vallahi lavaboya zor gidiyoruz eşime hele aşırı derecede babacılar eşim vardiyalı çalışıyo anne yi unuttular baba diye ağlıyolar vallahi sabah ilk kalksınlar eşim kaçarak sabah namazını kılar hele görsünler ağlama krizleri oğlum kızı niye alıyo diye ağlar kızımda beni niye almıyon diye bende bakıyorum ölece 7/24 ben yanlarındayım ama.....
ay vallahi bizimki de öyle yaa.sabah kalkınca babaya götür diyo,abayı ara ,abaya gidelim diyo,teyzesini görür görmez benim pabuç dama...oysa bütün gece beni yemiş,bitirmiş bi eme eme anne su,anne emme diye...bizimki de o çocuğun yanında zihinsel olarak ileri kaldı.annesi özendi kıskandı hatta...bizimki yaşını ,ismini söylüyor,Allah kaç diyoruz 1 diyor parmağıyla gösteriyor,büyümüş de küçülmüş gibi bizle büyüklerle muhabbet ediyor maşallahöbür çocuk hiçbirşey yapmıyormuş henüz hiç birşey yok sadece cadı cadı koşturuyor yağlı elleriyle koltuk tepelerinde...bizimkinden farkı fiziksel yaramazlığı oldu yani.uslu kızım diye sevdim arkalarından.bizmki zaten gözlüklü...bilim adamı gibi kaldı yanında
fiziksel bütün sorun yani... çok şükür algılar yerinde gözlerinde kayma var mı kızının gözlüğü o yüzden mi takıyo...
evet evet elhamdülillah zihinsel güzel ilerliyor inşallah hiçbir sorun yok gibi görünüyor sadece büyük korkuları var.yabancılardan çekiniyor ya da korkuyor bazılarını sevmeye başladı vallahi kriterlerini anlayamadık ama bir testten geçiriyor kendince insanları,testten geçebilen geçiyor artık
sağ gözde kayma var içe doğru,sol nadiren kayıyor.ayrıca hipermetrop var.eveligün kontrole gittik hipermetrop azalmış braz daha şükür.gözlüğe bir aydır alışabildi,kapatmayı da yeni kabullendirebildim şimdi kendisi istiyor gözümü kapat diyor yaa....gözlük düşecek gibi olursa eliyle ittiriveriyor düzeltiyor hemen...maşallah elhamdülillah bu hale geldik...düzelmezse ileride ameliyat olacak ama düzelebilirmiş dr prof.,güvenilir ,takipte..Allah şifa versin cümlesine...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?