2bahar canım oğlum 12 aylıktı hacettepe profuna gittiğimizde en kısa zamanda yürüyeceğini zihinsel de çok iyi oldunu söylemişti mr eeg hiç bişey istememişti ama oğlum zamanla geriledi gözleri daha çok bozuldu bizde başka profa gittik o da zihinsel etkileneceğini düşünmüyorum ama motor bölge çok etkilenmiş 4 ya da 5 yaşında ancak iyi bir fizik tedaviyle yürür dedi eeg mizde biraz bozuk çıktı çok bozuk değil hatta boluda ki prof eeg si temiz demişti ama güvenemedik başka anklarada çektirince ortaya çıktı .göz kontağıda az olunca ve ara ara da dalmaları olduğu için ilaca başladık inşallah düzelecek.gözün beyinle ilgili olan doktoruna gittik ankara da profesör bayan göz takibinin çok iyi olduğunu söyledi.özel eğitimle düzeleceğine zihinsel olarak inanıyorum dedi.renkli ışık kumaş vs önerdi .ama oğlum su aralar onlara da iç bakmaz oldu.şu an bazı söylediğimiz şeyleri tekrar etmeye başldı ama biliçnçli bir kelime yok .oturmayı hiç semiyo yerde oturur pozisyona koyunca yavaş yavaş atıyo kendini başlıyo elini ayağını çırpmaya yatma bizde yüksek minderde oturtuyoruz düşme korkusundan atamıyor kendini ellerini dizine koyarak mecbur oturuyor.işte böyle canım zihinsel inşallah zamanla açılır odadan çıkınca biz yalnız kalınca ağlıyor biz kahkahayla güldüğümüzde o da hemen gülüyor eskiden hadi alkış yap derdik 12 aylık hemen yapardı şimdi yapmıyor hani saçın nedrde deyince saçını gösteriyor ama burun nerde deyince onada saçını gösteriyor .offf işte böyle Allah şifa versin düşünmekten kafayı yemek üzereyim maibeyz ne yaptı ki onun kızı hilal de aynıydı benim ki gibi ne oldu aceba...
Anladım canım.algıları iyi aslında reaksiyonlar da var ama sanırım minik dalma nöbetleri nedeniyle öğrendiklerine biraz ara veriyor .bu ilaçlarla tamamen düzeliyor inşallah artık dalmalar vs tamamen bittiğinde artık kazanımlarını hiç unutmayacak,biriktirmeye başlayacak.biz epilepsi varsa diye korktuğumuzda doktor korkmayın ilacını veririz geçer demişti.bir de bir ara benimkızım da bildiği,unutmadığı halde öğrendiği şeyleri bir süre sonra yapmamaya başlamıştı.ben de beyinde bilgi biriktirme bölgesi diye bir yer var da orada mı sorun var acaba diye kendim saçma sapan tezler çalıştım netten,uzmanlara danıştım böyle birşey yok olamaz dediler tabii :)sıkılmış olabilirmiş ya da ilgi çekmek için üstüne düşmemiz için yapmıyor olabilirmiş...sonra geçti zaten hamdolsun.gözde sorun olmaması büyük nimet şükürler olsun...bugün üni.nin göz bölümündeydim babam için de neler gördüm neler...
bu arada sanırım burun en zor yer..bizimki de orayı zor öğrendi hala burnunu gösteremez tut dersek tutar.bence bir de başka organları da değerlendir bakalım yine karıştırıyor mu...
oturmayı sevmiyorlar malesef zorluyoruz mecbur.diğer fiziksel durumları nasıl?
bende yiyecek kafa kalmadı sonunda...pasiflora başlattılar bana.istemezdim ama ...arada ilaç desteği gerekiyor artık...ama benim yüreğime sükunet veren ve beni güçlendiren tek şeyi Allah'ta buldum...namaz,dua,sabır,şükür...seher vakti balkonda soğukta başını göğe kaldırıp ellerini açıp sessizce yalvarmak...teslim olmak...ve ardından tüm gün boyunca yüreğine gelen huzurla bebeğimle çalışmak çalışmak çalışmak,yemek yedirmek, banyo yaptırmak vs...tabii ev işleri ,azıcık da kişisel ihtiyaçlar...öyle dönüyor dünya işte...sonra karşılıklar ufak ufak bazen de büyük büyük geliyor hem de mucize gibi sürprizler...bebeklerimizden bize...Allahtan onlara...dün benim miniğim sürünmeye başladı mesela
hem de sol kolunu biraz hareket ettirebiliyor sürünürken!ama hemen yoruldum diyor başlıyor ağlamaya küçük hanım alıştı tabii kolaya,kurtarılmaya
Allah yar ve yardımcımız olsun...hayırlı haberler inşallah ...