• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
2 temmuz 2009 da 31 haftalı bebek dünyaya getirdim... şu an 11 aylık oldu ama hala dönemiyor, elleri hala yumruk, sürekli kasılmaları var, ayaklarının üzerine hiç basamıyor, yemek yiyemiyor sadece mama ile besleniyor ama en önemlisi göremiyor.....
dün PERİVENTRİKÜLER LÖKOMALAZİ teşhisi kondu acaba aranızda bu hastalığı bilen var mı? tadavi süreci nasıl gelişti... şu an nasıl düzelme imkanı var mı acaba bana bilgi verebilir misiniz..dr um fizik tedavi göreceğini bu hastalığın herhangi bir tedavisi olmadığını söyledi... ama kesin bişey söyleyemeceğini belki iyileşir belki iyileşmez dedi... :KK43: :KK43:6 yaşına kadar takip edilecekmiş....
bilen varsa lütfen anlatabilir mi :KK43:
Merhaba hala aktif misiniz benim bebegimde pvl dendi siz acaca 11 aylik olana kadar neler yaşadınız şuan 3 ayligiz ne gibi belirtiler verdi

Merhaba Arkadaşlar
PVL tedavisi maalesef bulunmamaktadır. Allah herkesin evladına şifa versin inşallah.
PVL nin ilk belirtileri bebeklerde (Moro Refleksi) lerinin olmamasıdır, lütfen internetten Moro Refleksi ile ilgili araştırmalar yapınız. tüm hanım kardeşlerime önerim bebeginize günde en az 5 Kere Masaj yapınız. biz onlarca kere yapıyorduk. çünkü bebekte Allah Korusun etkisini kaybetmiş sinirler varsa Beyin yeni nöronlar atayarak o sinirleri etkin hale getiriyor. bunu yurtiçindeki hiçbir tıbbi kaynakta bulamadım ancak yurtdışındaki kaynaklarda mevcut. youtube (Infant Massage veya PVL Infant Massage) yazmanızı tavsiye ederim. herhangi sorunuz varsa yardımcı olmaya hazırım.

ayrıca bebeginizde PVL varsa belirtileri hemen ilk aylarda ortaya çıkar. eğer 1 yaşına kadar belirti ortaya çıkmazsa bebeginiz inşallah saglıklıdır demektir. ayrıca ultrasonda PVL Grade (dereceleri) mevcuttur. ultrasonda PVL çıkması dünyanın sonu değil bebeginizi çok iyi takip etmenizi ve bol bol yaşamının ilk aylarında masaj yapmanızı tavsiye ederim

Sizin 3 aylık belirtileriniz neler acaba? Anlamak için erken değil mi benimki de 3 aylık prematüre ondan soruyorum
premature olsa bile düzeltilmiş yaşına göre degerlendirin. evladınıza evinizde ( Moro Refleksi ) Testi yapabilirsiniz. lütfen internette araştırın ve bu ilk aylarında hergün defalarca bebek masajı yapmanızı rica ederim

Şuan 3 ayligiz doğduğunda 1 günlük bir solunum sıkıntısı yasadi makina ile durdu ama kafası büyük olduğu için usg ile kontrol etmek istediler pvl görüldü şuana kadar 4 usg çekildi 3. De gorulmedi 4 de yine görüldü bugun doktor şuan normal görüyorum takip edicez 4 aylikkem gel dedi kafayı yicem aydinlanamiyorim
tahmin ediyorum çok hafif PVL si var, tüm ultrasonlarda görülmemesi onu gösteriyor. PVL 1.derecenin genel anlamda Prognozu (Uzun dönem sonuçları) çok iyidir inşallah muhtemelen etkilememiştir. Bebeginizine mutlaka masaj yapınız vucudunda varsa Sertlik veya kasılma inşallah kısa sürede kaybolacaktır.

premature olsa bile düzeltilmiş yaşına göre degerlendirin. evladınıza evinizde ( Moro Refleksi ) Testi yapabilirsiniz. lütfen internette araştırın ve bu ilk aylarında hergün defalarca bebek masajı yapmanızı rica ederim
Anladım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah. Doktorumuza danışacağım çünkü düzeltilmiş ayına göre de yapamadığı şeyler var.

Anladım çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah. Doktorumuza danışacağım çünkü düzeltilmiş ayına göre de yapamadığı şeyler var.
Cocugun kafasının büyük olma sebebi hidrosefali olabilir, onun insallah tedavisi var. İlk aylarda çok sıkı takip çok onemli, insallah Allah şifasını verecek

Merhaba Arkadaşlar
PVL tedavisi maalesef bulunmamaktadır. Allah herkesin evladına şifa versin inşallah.
PVL nin ilk belirtileri bebeklerde (Moro Refleksi) lerinin olmamasıdır, lütfen internetten Moro Refleksi ile ilgili araştırmalar yapınız. tüm hanım kardeşlerime önerim bebeginize günde en az 5 Kere Masaj yapınız. biz onlarca kere yapıyorduk. çünkü bebekte Allah Korusun etkisini kaybetmiş sinirler varsa Beyin yeni nöronlar atayarak o sinirleri etkin hale getiriyor. bunu yurtiçindeki hiçbir tıbbi kaynakta bulamadım ancak yurtdışındaki kaynaklarda mevcut. youtube (Infant Massage veya PVL Infant Massage) yazmanızı tavsiye ederim. herhangi sorunuz varsa yardımcı olmaya hazırım.

ayrıca bebeginizde PVL varsa belirtileri hemen ilk aylarda ortaya çıkar. eğer 1 yaşına kadar belirti ortaya çıkmazsa bebeginiz inşallah saglıklıdır demektir. ayrıca ultrasonda PVL Grade (dereceleri) mevcuttur. ultrasonda PVL çıkması dünyanın sonu değil bebeginizi çok iyi takip etmenizi ve bol bol yaşamının ilk aylarında masaj yapmanızı tavsiye ederim
Benimde bebeğime pvl teşhisi koydular ne olur yardımcı olun

merhaba canım...
bahsettiğin yöntemi araştıracağım teşekkür ederim... aralıkta nörolojik kontrolümüz var ozaman hocamıza sorarım bakalım...
benim eşim askere gidecek bu ay o yüzden pek giremiyorum nete...cevaplarım geç kalıyor kusura bakma...
evet bizim fizyoterapistimizde oturmanın çok önemli olduğunu oturduktan sonra yürüyebileceğini söyledi.... hatta 1 seneye yürümesini bekliyor inşallah babamız gelmeden yürür de babamıza sürpriz olur...
seninkide oturur en kısa zamanda inşallah... dediğim gibi 24 hafta çok küçük bu günlere gelmesi bile çok güzel inşallah daha da toparlar senin bebeğin...
başını tutabilmesi en büyük etkenmiş... ilk bize bunu söylediler... çünkü bizim gittiğimiz merkezde yürüyemeyen çokcukların hiç biri başını tutamıyor malesef...
başını tutan bebeğin oturması ve daha sonra yürümesi bekleniyormuş...
sabır ve zamanla inşallah hepsini atlatacağız canım...

geçmiş olsun umarım düzelir minik

merhaba ucuzlerımden bır tanesınde dogumdan 1 hafta sonra periventriküler lökomalazi teshısı kondu. yemesınde gucluk cekıyor sureklı yuzustu uyutmak zorunda kalıyoruz cunku uykusunda sıcramlardan hemen uyanıyor cok fazla ılgı ıstemesının dısında cok aglıyor dıger kardeslerıyle ılgılenemedıgım gıbı aglamasından ve sureklı mutsuzlugundan dolayı zorlanıyorum lutfen yardımcı olunuz. belkı bu donemlerı yasamıs ve gecırmıs olabılırsınız tavsıyelerınıze ıhtıyacım var.
Merhaba geçmiş olsun. Çok zaman olmuş qma aynı durumdayız. Şimdi ne durumdasınız acaba

Merhaba arkadaşlar bizde genetik test yaptırdık ama daha çıkmadı sonç benm bebeğimde ellerini sağlklı bebekler gibi aktif kullanmıyo ve parmaklarını yumruk yapamıyo sadece parmak dilperinden içe doğru kıvırıyo emme yutma refleksi zayıf ve ayakları pevli ne gibi bi sıkıntı olabilir beyin mrı çekildi o temiz çıktı prematüre bebek düzeltilmiş 3aylık

Merhaba arkadaşlar bizde genetik test yaptırdık ama daha çıkmadı sonç benm bebeğimde ellerini sağlklı bebekler gibi aktif kullanmıyo ve parmaklarını yumruk yapamıyo sadece parmak dilperinden içe doğru kıvırıyo emme yutma refleksi zayıf ve ayakları pevli ne gibi bi sıkıntı olabilir beyin mrı çekildi o temiz çıktı prematüre bebek düzeltilmiş 3aylık
Merhaba özür dileyerek anlamak amacıyla soruyorum ayakları pevli ne demek?

İçe dönük doğdu ayakları
Anladım. Benim de ikiz bebeklerimden biri pvl grade 3 tanısı aldı MR sonucuna göre. Kol ve ayaklar içe dönük. Eğer henüz baslamadiysanız yaşadığınız yerdeki Bobath terapisti olan bir fizyoterapist ile çalışmaya başlamanızı öneririm. Bize serebral palsi riski nedeniyle çocuk nöroloji doktorunun tavsiyesi buydu. Bebeğiniz kaç haftalık doğdu, şimdi kaç aylık?

28haftalık doğdu evet Benimkide öyle ellerinde içe bükük emme yutma refleksi zayıf genetik test yaptırdım bizde Mr çektirdik temz çıktı ama serebral palsi Mr da çıkardı dimi

28haftalık doğdu evet Benimkide öyle ellerinde içe bükük emme yutma refleksi zayıf genetik test yaptırdım bizde Mr çektirdik temz çıktı ama serebral palsi Mr da çıkardı dimi
Allah bağışlasın. Evet MR 'da çıkardı diye biliyorum. MR ve muayene bulguları birlikte değerlendirilir böyle bir durumda. Tabii en iyisi yine çocuk nöroloji hekimine danışmak olur naçizane tavsiyem . İnşallah bebeğinizde hiçbir sıkıntı yoktur ve sağlıkla büyür 🙏

Back