amin cümlemizin ....benimkiler desteksiz oturuyor ve sürünüyolar benim oğlumun kanaması 3.derece çok ağır yani bize öle dediler ama beyin cerrahı dokunun içinde demişti daha ağırmış yani beyin kanamasına bağlı hidrosefali gelişti başı büyümeye başladı şant ameliyatı oldu şuan beyninde alet var yani....hasar old. içinde sağ elinde baş parmağında kasılması var çok şükür o kanamaya göre iyi durumdayız emekleme yok bizde ikizsindede motor olarak kızımla aynı sayılır sağ el hariç basıyor adım atıyor ama oturduğu yerden ikiside kalkamıyorki kızımın beyinle alakalı bi sorunu yok ama ikizlerde normalmiş motor gelişiminin geriolması kızımda 2 kere rop ameliyatı oldu gözlerden 16 aylığız düzeltilmiş 14 aylık kalkmaya çalışıyolar oğlumda tek ellede olsa çok istekli kız bişey yapsın çok özeniyo oda yapmak istiyor... inşallah sizinde biran önce güzel gelişmeleriniz olur....çok zor günler geçiriyoruz evet oğlunu kaybetmişin ALLAH sabır versin...yanlış hatırlamıyosam doğum haftan iyiydi oğlununun sebebi ne ....
moontorent hosgelduın ..ıns senınde bebıslerın ıyı olur egzersızler cok onemlı yapmak cok zor ama ..dr banaa hergun enaz ıkı saat calıstırılması gerek bu cocukların dedı anneler calıstırmıyo dedı sankı cok kolaymıs gıbı ...ne kıyamet koparıyolar bılmıyo ama agklasada zırlasada vazgecmeden yaptırmak gerek ılerde onun daha ıyı oması yıne bıze baglı..bol sabır bol calısma...yıne anneler yıpranıyo ama cocuklar ıcınde cok zor ..bakıyorum dıgerklerı keyıfle yatarken otururken bu kuzular calısıyor ıkı adım atmak ıcın canları cıkıyor rabbım kolaylıklar versın cıumlesıne ıns gıremesemde okuyorum yazıları....ama destek olmak ıcın yazmak ve paylasmak guzel ..
evet doğum 33 haftalık oldu sancım başladı,34 haftalık planlanmıştı zaten .oğlum böbrekleri olmadığı için vefat etti,gebelikte bir böbrekte kist var denmişti meğer hiç yokmuş kistik bir yapı varmış böbrek yerlerinde.başka problemleri de varmış hepsi büyük problemler...gitti...emzikliyim diye daha mezarına gidemedim bile...martta 2 yaş bitince sütten kesicem ...martta gidicem nasipse ama dönemezsem diye korkuyorum...Allah isyan ettirmesin,sabır versin...kızımdaysa herşey güzeldi 2200gr 47 cm ve çok sağlıklı doğdu karnımda da canavar gibiydi,nasıl oldu bilinemiyor işte,bilinse daha kötü belki,olan olmuş işte...onun için ayakta duruyorum o yaşama sebebim oğlum ölme sebebim sanki...iyi değilim ben ama...elimden geleni yapıyorum işte...sizin durumunuz daha iyi maşallah daha da artırsın Allahım...ameliyatları atlatmışsınız çok şükür çaresi varmış o sorunların.bize de dafo uygulamasından sonra belki botoks yapılacak.hayırlısı ...
arkadaşlar bişey sorcam ya 2 yaşına kadar oturmayan cp li çocuklarda yürüme beklenmez diye bişey duydunuzmu
arkadaşlar bişey sorcam ya 2 yaşına kadar oturmayan cp li çocuklarda yürüme beklenmez diye bişey duydunuzmu
moonterent bu hemiparazi, diparezi vs hep cerebral palsinin çeşitleri.doktorlar cerebral palsi çok geniş şemsiye bir terim olduğu için cerebral palsinin çeşiti olan ayrıntılı tanıyı yazıyorlar rapora.bizim de diparazi mesela.gerçi bu saatten sonra ismin ne önemi var da yine de yazayım dedim. hayırlı geceler...bebişlere öpücükler...
sağol canım bilmiyordum gerçekten dediğin gibi isim önemli değil olan olmuş bi kere sende öp bebeğini bizim için bay bi hasta olduk biz hala süzelemedik ailece çok fazla yazma imkanım yok özel eğitime başladık perşembe gittik geçen hafta başlamamız lazımdı ama hastaydık böle yeni gelişmeler
çok geçmiş olsun...Allah şifalar versin.benim kız da hasta oldu ama içeriden akıntıyı geçiremiyoruz bir türlü hırıltısı sürekli oldu ama bronşiolit değilmiş Allahtan .doktor doktor gezdik sonunda profa götürdük...kış hastalığı işte takıldık kaldık...bu arada ben yeni bişeyler öğrendim tarçın kasları gevşetiyormuş,şimdi muhallebilerine serpiyorum biraz hem lezzet veriyor hem sakinlik hem de sertliklerine iyi gelir inşallah.bir de bu tarçın,keçiboynuzu ve pekmezi gibi bazı bitkilerde zihinsel faaliyetleri artırıcı zeka geliştirici maddeler varmış,ayrıntıları iyice araştırıp yazarım sonra.adaçayı ve keçiboynuzu göğüs yumuşatmada hırıltı kesmede birbirmiş.adaçayının içine bal ,keçiboynuzunun içine kendi pekmezi konarak içiriliyormuş.prof dr da onayladı,zararı da yomuş.Allahyardımcımız olsun...selamlar...
sağol canım çok faydalı şeyler gerçekten ama benimkiler muhallebi yemiyorki neyse çaylarına koyarım baya bi normal yemeklere geçiş yaptık çok şükür zor olmştuda sinir krizleri bile geçirmiştim...
evet yemeklere geçiş çok zor ,sevdiği şeyleri biraz yiyor da sevmediklerinde mahvoluyorum girmediğim kılık kalmıyor,biz de geçtik aslında çoktan yemeklere de ben akşam yemeğinden sonra tatlı niyetine bir de gece tok tutsun diye veriyorum muhallebileri,ceviz,muz,bal,tereyağı,süt,pirinç unu ve tarçın..süper bir tat...tabii tam uyuyacak derken bir enerji patlamasına sebep oluyorçaylarda elma ve kabuk tarçın birlikte kaynatılınca çok güzel oluyor bu arada,komposto gibi ya da sadece suyunu içirirsin istersen...
Arkadaşlar,
Yazdıklarınızı arada okuyorum ama pek vaktim olmuyor yazmaya.Oğlum 2 haftadır emeklemeye ve sıralamaya başladı, dafo yaptırmamız gerekiyor ama henüz yaptıramadık.
Bizim yemek problemimiz var, oğlum doğru dürüst birşey yemiyor, oyunlarla maskaralıklarla birkaş kaşık ancak yiyor.Gün boyu o yediği birkaç kaşıkla duruyor, farklı yemekler yapıyorum, seveceği birşeyler olur diye ancak bir gelişme yok.Ah bir yese ne kadar mutlu olacağım.Önerilerinize açığım.
Bu arada biz 20 aylık olduk ve anlamlı bir kelime yok.Hasan hoca, bir kelime bekliyordum dedi en son gittiğimiz kontrolde,bir dahaki kontrole kadar 3 kelime bekliyor aksi takdirde çocuk psikiyatrisinden yardım almamız gerekir dedi.
Allah yardımcımız olsun.
2bahar,
Sen İstanbul'a gidecektin, gidebildin mi?
Arkadaşlar,
Yazdıklarınızı arada okuyorum ama pek vaktim olmuyor yazmaya.Oğlum 2 haftadır emeklemeye ve sıralamaya başladı, dafo yaptırmamız gerekiyor ama henüz yaptıramadık.
Bizim yemek problemimiz var, oğlum doğru dürüst birşey yemiyor, oyunlarla maskaralıklarla birkaş kaşık ancak yiyor.Gün boyu o yediği birkaç kaşıkla duruyor, farklı yemekler yapıyorum, seveceği birşeyler olur diye ancak bir gelişme yok.Ah bir yese ne kadar mutlu olacağım.Önerilerinize açığım.
Bu arada biz 20 aylık olduk ve anlamlı bir kelime yok.Hasan hoca, bir kelime bekliyordum dedi en son gittiğimiz kontrolde,bir dahaki kontrole kadar 3 kelime bekliyor aksi takdirde çocuk psikiyatrisinden yardım almamız gerekir dedi.
Allah yardımcımız olsun.
2bahar,
Sen İstanbul'a gidecektin, gidebildin mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?