mrb arkadaşlar 29haftalık 620 gr doğup 126 gün yoğun bakımda kalan oğlum su anda düzeltilmiş 11 aylık fakat desteksiz oturamıyor. götürmediğim doktor kalmadı. en sonunda bir profa götürdüm serebral palsi dedi. yıkıldım resmen. basını tutması,gülmesi vs herseyi tam zamanında yaptı taki desteksiz oturmaya gelene kadar. günlerdir ağlıyorum ne yapacağımı bilmiyorum çok üzgünüm kahroldum. yarın fizik tedaviye başlıyoruz.ne olur bana yardımcı olun.
çok geçmiş olsun öncelikle.Allah şifa versin...ilk öğrenildiğinde travma geçiyor insan yıkılıyor,kahroluyor,mahvoluyor,aylarca ağlıyor,dinmeyen bir yangın başlıyor anne yüreğinde...ama...yaşanacaklar serebral palsinin bize anımsattığı tablodan farklı oluyor...hiçbir çocuk birbirine benzemiyor farklı ilerliyor...emin ol hiçbir şey korktuğun kadar ya da korktuğun gibi olmayacak...1)Allahın izniyle fizik tedavi,gerkirse botoks,çok gerekirse minik bir ameliyatla sorunlar büyük oranda ortadan kalkıyor.zamanla,bazıları hızlıca bazıları yavaşça...2)çocuk büyüdükçe eksiklikler arkada kalıyor.başını tutuamıyorsa tutmaya,oturamıyorsa oturmaya,basamıyorsa basmaya,yürüyemiyorsa yürümeye başlıyor...ama zamanla..çok zamanla...3)sakın yıkılma .acı çekmek onun bunu 2 yaşına kadar senden salgılanan kokularla bile hissedip kötü hissetmesine yol açıyor,sen yıkık bir halde yeterince faydalı olamıyorsun...anne zamanla mutlaka toparlanıyor ve çözüm odaklı yaşamaya başlıyor ,doktorların,fizyoterapistlerin ,ailenin desteği çok önemli...4)Allaha teslim ol.teslim et.merhametlilerin en merhametlisi böyle takdir ettiyse muhakkak bir hayır vardır.bu imtihanı kazanmak gerek ecrini nasip etsin Rabbim.5)bu bir hastalık değil bir durum.sorunların çoğu büyük oranda geçici.sanırım sizin durum çok kötü değil ,başını tutup gülmesi iyi olduğuna göre hafif derecesiniz .zamanla derecesi daha ileri olanları görüp şükredeceksin.
size nöroloji ne dedi,neredesiniz,kime gidiyorsunuz,fizyoterapist ne dedi?kaç aylıksınız?
tedavi kısa sürede sonuç vermeye başlayacak göreceksin inşallah,o da çok mücadeleci olacak ,minik bir şampiyon olacak seni ağlatacak her başarısında...o başardıkça senin umdun büyüyecek ...onun umudu da sen olacaksın...
bak şimdi benimki yuvarlanarak yanıma geldi anneye geldiiim diyor yapıştı üstüme...konuşabilecek mi ,yuvarlanabilecek mi derken...bunlar sıradan oldu bile...
istediğini sor bize...her türlü yardımcı olmaya çalışırız...biz yanındayız...
Allaha emanet olun...
Son düzenleme: