gerçekten yaşadıklarınızı hayal dahi edemiyorum, nasıl bu kadar güçlü olabildiğinize de inanamıyorum... biz istanbuldayız.
çocuk doktoru prof. gördü ve bu çocuk sağlıklı zamanla geçer dedi. başını tutabiliyordu, kendi ağırlığını kaldırabiliyordu, sese tepki verip gülüyor ve çok hareketli. buna bağlı olarak sağlıklı olduğunu söyledi. bi kaç test istedi, kalsiyum eksikliğinden olurmuş vs. bu testler temiz çıktı. nöroloğumuz görsün benim istediklerimden başka bir kafa ultrosonu isteyebilir ama çok da bi şey çıkmaz dedi. nörologda çok bi şey anlatmadı, klonus ve tonus artışı var. fizyoterapiye gidin, ilerde yürümesinde sorun olabilir hadi bay bay şeklinde bir tavır takındı. bizim zaten moralimiz bozuldu hiç bi şey soramadık, ilk anda soracak bi şey bulamadık daha doğrusu. sanki 25544 yıl tıp okumuşum da klonus ve tonus ne demek biliyormuşuz gibi davrandı nörolog ve bizi uğurladı. biz netten araştırarak anlamını öğrendik. bu yüzden twitter aracılığıyla hastane hakkında olumsuz bir kaç şey yazınca hastane yönetimi bizi arayıp prof.la bizi görüştürdü. patolojik bi durumun olup olmadığı 3 yaşından önce anlaşılamaz dedi, sizin kızınız iyi dedi. zamanla geçeceğini düşünüyorum dedi. ama maalesef bana yetmiyor bu söylenenler. çünkü nörolog da daha değişik konuşuyor daha doğrusu net konuşmayarak bizi telaşlandırıyor. nedim sabancıya gittiğimizde gelişim psikoloğu karşılamıştı bizi, ısrarla spastik olabilir mi diye sorduğumda her zaman bir risk faktörü vardır ama ela'nın titremelerinin zamanla fizyoterapiyle azalacağını göreceksiniz. sonrasında yılda bir kontrole geleceksiniz dedi. Ela'nın çevresiyle etkileşimi iyi bu olumlu bir durum dedi.
ne düşüneceğimi şaşırdım artık. bi olumlu düşünüyorum, bi olumsuz. dengesizleştim iyice.
metabolik bi kaç test istenmişti, onların sonucu yarın çıkıcak.
biraz önce bir fizyoterapist arkadaşla görüştük telefonda. kasları kuvvetlendiğinde anlayabilriiz bu da 6. ay civarında olur dedi. çok sabırlı olmak lazım ama ben 25 yaşındayım ve mizacımda hep bu zamana kadar sabırsızlık vardı.