• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba 2bahar,
Çok güzel gelişmeler, çok sevindim.Ben arada bakıyorum başlığa ama yeni haberler alamayınca bir şey yaza,mıyorum.Haber almak hem de güzel haberler almak çok güzel.
Bu arada bizim doktorumuz da Hasan Bey.Biz İzmir'de değiliz, İzmir'e tayin istemiştik ama çıkmadı :( Şimdi sen de eğitim aldığınız merkezden bahsedince, bir kez daha üzüldüm İzmir'de olmamamıza.Biz Denizli'deyiz ve burda fazla seçenek yok, birkaç tane yer var, gidip gördük, konuştuk ama içime çok sinmedi.Bakalım henüz karar vermedik.
Siz bilişsel de alıyormuşsunuz ama bize çocuk psikiyatrı 2 yaşından önce anlayamayız dedi.Siz onu nasıl aldınız?
Biz de Allah'ın izniyle raporumuzun son aşamasına geldik, 10 gün sonra Ram'dan da alacağız raporumuzu sonra da fizik tedavimize başlayacağız inşallah.Hasan Bey Eylülde başlayın demişti ama bu rapor işi çok uzun sürdü, baya gecikme oldu, o yüzden üzülüyorum.İnşallah çok gecikmemişizdir.
Oğlumun tepkileri güzel ancak hâlâ ismini söyleyince bakmıyor, birşeyler anlatmaya çalışıyor, farklı sesler çıkararak ama anlamlı bir kelime yok henüz.Olumlu gelişmeler oldukça paylaşırım inşallah.Sağlıcakla kalalım.

zehtan,
Çok geçmiş olsun, 2bahar güzel bir şekilde anlatmış.Sağ olsun, paylaşımları sayesinde ben de kafama takılanları öğrendim.Allah hepimizin çocuklarına şifa versin.İnşallah her zaman güzel gelişmeleri paylaşırız.

Teşekkürler noname inşallah daha da paylaşıcaz güzel haberleri gün geçtikçe ve sonunda o en güzel haberi ''bebeğim yürüyor ''müjdesini de vericez birbirimize...doktorumuz aynı demek ki çok sevindim.Hasan hoca büyük nimet bize Allahtan...İzmirde omamanıza üzülme o kadar nasıl olsa Allah bebklerimize ne kadar şifa dilediyse mutlaka alacaklar,hiçbir şey engel olamayacak,Allahın takdirinin önüne engeller geçemeyecek,kaldı ki denizlide de mutlaka güzelce biryerler vardır ve orada esas olarak kontrol altında tutuluyoruz esas tedaviyi hergün yapan biziz,haftada 2saat nedir ki?hem yarın öbür gün izmire tayininiz çıkarsa izmirde devam ederseniz belli mi olur...ama gerçekten çok önemli değil.bir de şöyle bir şey var ben kızımı buarada bir fizik tedavi doktoruna da götürdüm Alsancakta muayenehanesine prof.du o da,o da güzel hareketler ekledi tedaviye isterseniz siz de gelin. hareketler kaliteli olsun yeter zaten hep yapan biziz.bir de o doktor burada kaya termal var balçovada çok lüx süper biryer bizi orada hergün olmak üzere tedaviye başlatmıştı yine ssk kapsamında ama kızım ortalığı ağlamaktan yıktığı için tedaviyi yürütemediler,bu sefer ben ağlamaktan mahvoldum,bana dediler ki 'hiç üzülmeyin inanın ki bu hareketleri güzelce öğrenirseniz buraya getirmekten farkı olmaz.'ben inanmadım ama ikna ettiler uzunca konuştular benimle.gerçekten dediklerini harfiyen uyguladım ve etkisini 15günde gördüm hamdolsun.Buralara kadar gelip bilgi toplamaya çalışan anneleri olduğuna göre bebeklerimiz emin ellerde demektir en güzel fizyoyerapistlere sahipler inşallah,Allah bahtlarını açık etsin...şimdilik onları çocuk fizik doktoruna götüremiyoruz prof.olarak çünkü muayenehanesi yokmuş hiçbirinin zaten iki taneymiş biri egenin biri 9eylünün hocasıymış.hastane de de hasta bakmaları yasak ya oraya da gidemiyoruz ama sistem değişirse hemen gideriz inşallah ben buraya da yazarım.oğlumuzun isimine bakması bekletebilir biraz korkma bizimkiler de çok sonra baktılar,genel olarak algı var ya şükürler olsun,ayrıntılar yavaş yavaş gelicek arkadan,bizimki tel sararı daha yeni yapıyor düşün...ama bunları yıllar içinde kapatıcaklarmış açığı kalmayacak diyor Hoca zamanla.taş basıp yüreğime bekliyorum ben de,taş olsa çatlar ama anne dayanıyormuş meğer...Bu arada bize psikiyatri behçet uzda gelişim testi olara denver testi yapmıştı 10 aylıkken ilk başvurumuzda,o testte birkaç ay geriliği çıkmıştı kızımın bunu rapora işlemişlerdi ama bura rama gittiğimizde kaskafalı bir rehber bize 'önce insan gibi bir otursun ondan sonra bilişseline bakarız,şimdi anlaşılmaz'demişti,oysa ki bariz birşekilde yaşıtlarında gerideydi tepkileri vs...ağladım sızladım kabul ettiremedim ama Allahtan orası bize yanlış rammış adres nedeniyle sonra başka rama gittik oradaki muhterem rehber hoca kesinlikle bililşsel de yazıcam yaşını beklemeye ne gerek var bbelli ki tepkiler geride bu zeka geriliği demek değil ama desteğe ihtiyacı var belli demişti.bilimsellik ne kadar önemli işte...eğer bu raporda da başınıza böyle birşey gelirse ve bilişsel ihtiyacınız varsa ki sanırım bizim gibi biraz var,hiç olmadı gittiğiniz okulla konuşursunuz onlar seans hakkınızdan bilişsele de gerekli ölçüde ayırırlar bunu çocukların iyiliği için yapabiliyorlar bazen.resmiyette görünmez sadece.birazcık uzun yazmışım galiba neyseee....sözkonusu bebişler olunca...İzmire geleceğiniz zaman biz buradayız unutma birşey lazım olursa koşarız birbirimize,oğlumuzu dinlendiririz de burada kızımla tanışırlar arkadaş olurlar:22:..Allaha emanet olun...

el muallim nasılsınız?bayadır yoksun iyi misiniz?dila nasıl?ya benim kız sol ayak çok içe basıyor şimdilerde,nolucak acaba böyle?tedaviyle azaldı mı sizinki biraz?zamanla düzelir mi ki,çok üzülüyorum artık...sol kol sertliği nedeniyle emekleyemiyor da...bacakklar hazır artık ama kol engel oluyor...tek başına oturup kalkamıyor,hiç yapamayacak gibi geliyor çatlıycak gibiyim artık çöktüm yine...

merhaba. cpli olmasa da çok benzer özelliklere sahip bir kızım var.yoğun fizyoterapi görüyor ve çok şükür ki gitgide daha harektleniyor,daha akıllanıyor,daha bilinçleniyor.çok yıpranıyor,yıpranıyoruz ama o bizim hayatımızın temel amacı.her şeyimiz o diyebilirim yani.bazen 2. çocugu düşünürken yakalıyorum kendimi.kızım henüz 2,5 yaşında.çok mu erken?beklemeli miyim nasıl olur nasıl bakarım diye düşünüyorum.yardımcı kimsem yok ama en azından ilk 1 yıl bir bakıcı desteği ile bakabilirim diyorum.maddi olarak sıkıntım yok çok şükür.çünkü kızımı fizyoterapilerinden alıkoyamam onun en büyük ilacı o.aksatamam yani.bebeği bırakabileceğim bir bakıcı olur diyorum.ama gel gelelim kızım gibi çocuklar hasta olmaya çok müsaitler.günlerce bazen 1 hafta 10 gün hastanede kaldıgımız oluyor.o sürede bebeğe kim bakar?gece gündüz? işte bu sorularla boğuşuyorum ne zamandır.birde kolay büyüyen bir çocuk olursa 3.yü bile yapabilirim çünkü evlat denen şeyin ne oldugunu biliyorsunuz.insanın sahip olabileceği en güzel şey şu dünyada.ne bileyim..bi de galiba bazı şeyleri bende tatmak istiyorum.mesela bir çocuk kendi kendine nasıl başını tutar nasıl emekler biberonu nasıl tutar nasıl yürür doğum olunca herkesin sevindiği bir hastane odası nasıl olur?doğumdan eve gülerek gelmek nasıl bişey,doğumdan sonra evde sadece emzirmeye çalışmak nasıl bir duygu vs vs vs.....kızımda çocuklara mütiş ilgili.çocukların oldugu bir ortamda deliriyor resmen.aranızda böyle büyüten var mı. gerçekçi bir şekilde yazabilir mi ama?sıkıntılarıyla mutluluklarıyla.zaten ikiz bebek gibi bakarım herlade diyorum.ikiz bebek arabası vs gibi yani.ama nasıl olur bilmiyorumm. başınızı ağrıttım şimdiden teşekkürler

aynı şekilde bahar gibi msjının sonların doğru ağlamaya başladım sıkıtılarımız hemen hemen aynı ama kendimi şuna alıştırdım kızımın iyi olmasından başka hiç bir şey istememeye.....kardeş konusunda benim fikrim ben yapamam allahım isteyen herkese varsin ama ben kızıma haksızlık gibi düşünüyorum....en güzeli bütün hayatımı sadece ona adamak tabiiiiii bence .....

Slamlar arkadaşlar...gerçi pek cevap alamasam da burada yine de bir sorayım...belki bir gören olur...bugün kanal 7de sabah sağlık programında bir doktor cpli bir çocuğa ozon yağıyla reflexoloji masajı yaptı .ben de yapmak istiyorum şimdi kızıma ama biraz da korktum bir yan etkisi olur mu yağın diye.sizden kullanan oldu mu tavsiye eder misiniz?o bölgede oksijenlenmeyi artırıp güç ve iyileşme sağlıyormuş ...inşallah öyledir aldım bile...bilen var mı uygulayıp da?

Son düzenleme:
selam herkese evet gıremıyorum vakıt yok ...bazen gırıp okuyup cuıkıyorum...bahar uzulme canım egzersızlere devanm ıns toparlıcak benım kızımda sol bacak ıce basıyo ve yururken parmak ucu basıyor daha ıyı ama sanırım amelıay yolu var onumuzde dr yedı yasından sonra demıstı yıne aralıkta gıdıcem ıns..ozon zeytınyagının özu yanı ıslenmemıs yag ben ozon yagını kullandım her sabah sekız aylıktan berı masajını zeytınyagı bulursam ozonyagı kı hakıkı bulmak zor cok sahtelerı var pıyasada ve cevızyagı ve kantoron yagı bunları aynı olçude karısstır kullanın zararı yok korkma gercekten faydasını duzenlı kullanınca goruyorum kızım cok daha ıyı ılk zamanlara gore yuruyor uç aydır ama sol ayak parmakucu olunca cırkı oluyo tabı masajı ıhmal etmeyın cook onemlı valla kanal yedıdekı o dr herseye el atıyor ama guzel bılgıler verıyo....her gun yap ..herkesı cok optum saglıklı gunler tum bebeklere

teşekkürler el muallim bilgiler için.doğru o zaman söylenenler inşallah bizde de şifa olur.inşallah sizde de ameliyata gerek kalmaz,benim tahminlerime göre sizin zamanla daha da düzelecek tedaviyle.çünkü yürümesi beklenen tarihte oldu gecikmedi,oturup kalkması falan.bunlar hep sertliğin derecesinin hafifliğini ve azaldığını gösteriyor sanırım.keşke biz de o hallere gelebilsek...olucak inşallah ya sabır,umut kesmek yok güzel kızım için...

2bahar,
Şu sıralar çok yoğunum, nete giremiyorum, bu haftasonu uzun uzun yazmak istiyoruym, biz de fizik tedaviye başladık.Detayları yazacağım inşallah.Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.Senden fizik tedavi doktoruna gtimişsiniz ya o doktorun da adını isteyeceğim, canım.Görüşürüz canım.

merhaba el muallim..bugün bizim nöroloji kontrolümüz vardı.doktor zihinsel çok beğendi maşallah...fiziksel de nisan ayında dafo başlanacak nasipse o zaman geliceğiz istanbula.formedden yaptırıcaz nasipse.onlarla da iiçe basmayı azaltamazsak botoks düşünülecek.benim sana 2 sorum vardı.1.si dafoyla afo farkı ne?siz dafodan fayda gördünüz mü?ayakkabının içinde giyecekmiş.2.si botoksu hangi doktor nerede yani hastanede mi yapıyor?cerrah mı ortopedi mi?siz nereye yaptırdınız?fayda gördünüz mü?zararı var mı?dafo botoks hiç gerek kalmasın istedim ama fizik tedaviyle yetemedim mi kızıma?ben mi başaramadım çok üzülüyorum çok...doktor boyu çok uzadığı için sol ayakta kasmada biraz ilerleme olmuş dedi benim eksikliğimden değilmiş ona göre ama biraz ilerlemiş deyince suratıma yumruk yemiş gibi oldum...bu kadar çalışmaya...ama motor ilerleme var biraz da genelde spastisite azalmış dedi.ah bir dağın tepesine çıksam...haykırsam haykırsam ...bağıra bağıra ağlasam...

merhaba el muallim..bugün bizim nöroloji kontrolümüz vardı.doktor zihinsel çok beğendi maşallah...fiziksel de nisan ayında dafo başlanacak nasipse o zaman geliceğiz istanbula.formedden yaptırıcaz nasipse.onlarla da iiçe basmayı azaltamazsak botoks düşünülecek.benim sana 2 sorum vardı.1.si dafoyla afo farkı ne?siz dafodan fayda gördünüz mü?ayakkabının içinde giyecekmiş.2.si botoksu hangi doktor nerede yani hastanede mi yapıyor?cerrah mı ortopedi mi?siz nereye yaptırdınız?fayda gördünüz mü?zararı var mı?dafo botoks hiç gerek kalmasın istedim ama fizik tedaviyle yetemedim mi kızıma?ben mi başaramadım çok üzülüyorum çok...doktor boyu çok uzadığı için sol ayakta kasmada biraz ilerleme olmuş dedi benim eksikliğimden değilmiş ona göre ama biraz ilerlemiş deyince suratıma yumruk yemiş gibi oldum...bu kadar çalışmaya...ama motor ilerleme var biraz da genelde spastisite azalmış dedi.ah bir dağın tepesine çıksam...haykırsam haykırsam ...bağıra bağıra ağlasam...

oh cok ıyı haber canım masallh nısana kadar yıne calısmalara devam et..afo daha kısa dafo daha uzun ve onu kapalı bıde kafo var oda cok uzun aslında cok farklı degıler ama dr cocuga gore ne gereklıyse verıyo bız onece afo kkullandık sımdı dafo kullanıyoruz daha uzun dıze kadar gun ıcınde ıkı uç saat de olsa gıymesı faydalı..eger botoks olursa cok faudası olucak bence ben faydasını gordum bır yıl oldu oalaı etkısı artık azalıyo sanırım bızde olucaz ıkıncıyı ..ben yedıtepede faık altıntas var prof ona gııdyoruz tavsıye edrım cerrahpasada cok ıyı bu alanda...sen etkı etmemıssındır canım zaten boyları uzadıkca naparsan yap sertlık artracak malesef...ama fızık yaptırdıkca yuzme yaptıkca afo guddıkce azda olsa etkısı oluyor..cok ıyı ıns hekes uıcın guzel haberler olur ıns...faık bey bıde botoksu ucretsız yapıyo ekıbıyle cerrahpasada sıra gelene kadar cok vakıt gecıyo bılıyorum..ıns ıyı bı karar verırsın ama geldıgınde benım gıttıgım fızık merkezıne ugramanı tavsıye edrım gercekten cok uzmanlar ve cok cocuk gorduklerı ıcın deneyımlıler en azından fıkır verırlr ............goztepede yenı doguş rehabılıtasyon..optum
herkes nasıl ıyı bakın kendınıze

merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun rabbim yavrularımıza şifa versin diyorum. yaklaşık 2 yıldır formunuzu takip ediyorum benım oğlumda 24 aylık pvl tanısı konuldu. şuan hala kendi başına oturup kalkamıyo sol tarafına çabuk yığılıyor. sol kolda ve ayaklarda sertlik var. fiziğe gidiyoruz ama kımse kesin birşey demiyo . açıkcası ne yapacağımı şaşırdım. 2bahar senin kızın nasıl oldu oturabiliyomu senin fizyoterapistlerin ne diyo.

çok teşekkür ederim arkadaşım bilgilendirdiğin için ,çok ihtiyacım vardı yardıma.dediğin gibi herhalde benden değil de boydan kaynaklı.ben kısa boyluyum bizim kız aldı başını gidiyor maşallah,babasına çekmiş kuzum...evdeki fizik tedaviyi arttırdım, dualarla yapıyorum,gözyaşlarım bacaklarına düşüyor...Allah büyük...senin dediklerini de yapıcam nasipse.Allah hep en hayırlısını nasip etsin yavrularımıza.bu arada botox etkisi geçip tekrarlanan bişey demek ki...siz de 2.yi olucaksınız demek...böyle böyle bir bakarsın sorunlar baya bitmiş...inşallah...kızlarını öperim çok..

merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun rabbim yavrularımıza şifa versin diyorum. yaklaşık 2 yıldır formunuzu takip ediyorum benım oğlumda 24 aylık pvl tanısı konuldu. şuan hala kendi başına oturup kalkamıyo sol tarafına çabuk yığılıyor. sol kolda ve ayaklarda sertlik var. fiziğe gidiyoruz ama kımse kesin birşey demiyo . açıkcası ne yapacağımı şaşırdım. 2bahar senin kızın nasıl oldu oturabiliyomu senin fizyoterapistlerin ne diyo.

size de çok geçmiş olsun .benim kızım da henüz tek başına oturup kalkamıyor bu sorun sanırım desteksiz tamamen oturup ayakta durması da güçlendikten sonra düzelmeye başlayacak.çünkü şu anda tam olarak denge kuramadıkları için oturma kalkma ve otururken pozisyon değiştirme yapamıyorlar.ama ben anladım ki çok yavaş ilerleyerek bunları birkaç sene içinde yapmaya başlayacaklar nasipse...sol tarafta spastisite olduğu için bizimki de o tarafa meğilliydi otururken ama baya düzeldi hamdolsun şimdi ayaktayken biraz sola meğil var bazen.bizim bağdaş kurarak bu pozisyonda oturuşumuz baya güçlendi bu ara çok şükür,şunların faydasını gördüm;ozon yağı ve zeytinyağı karışımıyla reflexoloji masajı yapıp sonra fizik hareketlerine geçiyorum ve fiziğin içinde bol bol mekik çektiriyorum.mekik karın kaslarının ve bacaklarının güçlenmesini sağlıyor.çocuğu sırt üstü yatırıp dizlerini büküp ayaklarının üstüne hafifçe dizlerimi dayıyorumkaydırmasını kıpırdatmasını önlüyorum,ellerinden tutup kendime doğru kendi kendine kalkması için yüreklendirerek hafifçe çekiyorum bütün gücü ona bırakıyorum kendisi ayağa kalkıyor sonunda.bir de yine sırt üstü yatarken bacakları bükülü hadi kaldır popoyu,hadi köprü kur kızım tren geçiyo alttan falan diyerek kalçayı kendisinin kaldırtmasını sağlıyorum.ben bunların çok faydasını gördüm tavsiye ederim.fizyoterapistler doktorlar çalışmalar mutlaka geri döner size başaracak korkma diyorlar sen de korkma inşallah..Allaha emanet olun...

Son düzenleme:
size de çok geçmiş olsun .benim kızım da henüz tek başına oturup kalkamıyor bu sorun sanırım desteksiz tamamen oturup ayakta durması da güçlendikten sonra düzelmeye başlayacak.çünkü şu anda tam olarak denge kuramadıkları için oturma kalkma ve otururken pozisyon değiştirme yapamıyorlar.ama ben anladım ki çok yavaş ilerleyerek bunları birkaç sene içinde yapmaya başlayacaklar nasipse...sol tarafta spastisite olduğu için bizimki de o tarafa meğilliydi otururken ama baya düzeldi hamdolsun şimdi ayaktayken biraz sola meğil var bazen.bizim bağdaş kurarak bu pozisyonda oturuşumuz baya güçlendi bu ara çok şükür,şunların faydasını gördüm;ozon yağı ve zeytinyağı karışımıyla reflexoloji masajı yapıp sonra fizik hareketlerine geçiyorum ve fiziğin içinde bol bol mekik çektiriyorum.mekik karın kaslarının ve bacaklarının güçlenmesini sağlıyor.çocuğu sırt üstü yatırıp dizlerini büküp ayaklarının üstüne hafifçe dizlerimi dayıyorumkaydırmasını kıpırdatmasını önlüyorum,ellerinden tutup kendime doğru kendi kendine kalkması için yüreklendirerek hafifçe çekiyorum bütün gücü ona bırakıyorum kendisi ayağa kalkıyor sonunda.bir de yine sırt üstü yatarken bacakları bükülü hadi kaldır popoyu,hadi köprü kur kızım tren geçiyo alttan falan diyerek kalçayı kendisinin kaldırtmasını sağlıyorum.ben bunların çok faydasını gördüm tavsiye ederim.fizyoterapistler doktorlar çalışmalar mutlaka geri döner size başaracak korkma diyorlar sen de korkma inşallah..Allaha emanet olun...

teşekkür ederim 2bahar. mekik hareketini çok iyi yapıyo ama köprüyü yaptıramıyorum senin taktiklerin aynısını kullanıyorum hatta yumuşak oyuncaklardan koyuyorum poponun altına saklanmış hadi kaldır allalım diyorum ama hiç kaldırmıyo. sadece baş tarafına oyuncak koyarsan onu almak için kaldırıyo popoyu fizyoterapistimiz de böyle ancak kaldırtabiliyo poposunu. ya bacaklarının sertliğinden mi kaynaklanıyo dengeli oturamamaları . bide benim oğlum bişeyle uğraşırken ayaklarını çok kasıyo ve hala yuksek sesden korkuyo . bacakları kasmasa aslında güzel oturuyo ama . bişeyle uğraşmasa korkmasa aslında sertliği o kadar fazla değil. birde benim oğlana özel eğitimdeki fizyoterapist yaşıtlarını fziksel yakalayamaz dedi zekası çok iyi ama diyo, romateme (samsundaki) gidiyorum 5 gün ordaki 3 fizyoterapistte yakalar dediler bilmiyorum hangisi doğru söylüyo kafayı yiyecem artık çırpınıp duruyorum daha ne yapabilirim acaba eksikmi kalıyorum diye rabbim en kısa zamanda yaşıtlarını yakalamayı nasip etsin çocuklarımıza .

teşekkür ederim 2bahar. mekik hareketini çok iyi yapıyo ama köprüyü yaptıramıyorum senin taktiklerin aynısını kullanıyorum hatta yumuşak oyuncaklardan koyuyorum poponun altına saklanmış hadi kaldır allalım diyorum ama hiç kaldırmıyo. sadece baş tarafına oyuncak koyarsan onu almak için kaldırıyo popoyu fizyoterapistimiz de böyle ancak kaldırtabiliyo poposunu. ya bacaklarının sertliğinden mi kaynaklanıyo dengeli oturamamaları . bide benim oğlum bişeyle uğraşırken ayaklarını çok kasıyo ve hala yuksek sesden korkuyo . bacakları kasmasa aslında güzel oturuyo ama . bişeyle uğraşmasa korkmasa aslında sertliği o kadar fazla değil. birde benim oğlana özel eğitimdeki fizyoterapist yaşıtlarını fziksel yakalayamaz dedi zekası çok iyi ama diyo, romateme (samsundaki) gidiyorum 5 gün ordaki 3 fizyoterapistte yakalar dediler bilmiyorum hangisi doğru söylüyo kafayı yiyecem artık çırpınıp duruyorum daha ne yapabilirim acaba eksikmi kalıyorum diye rabbim en kısa zamanda yaşıtlarını yakalamayı nasip etsin çocuklarımıza .

merhaba.eğer baş tarafına koyduğunda kaldırıyorsa popoyu yapabiliyor demek ki diğer türlüsünde kaldırmak istemiyordur.bizimkilerde isteksizlik de oluyor genelde vücutları biraz zorlandığı için herhalde.bizimki de oturmayı sevmiyor bilerek arkaya atıyor kendi,sini otururken oyalıcam diye canım çıkıyor,sorunu daha büyük gösteriyor isteksizlikleri.bişeyle uğraşırken sıkıyorlar evet aslında o sıkma bizde de oluyor ama onlarda zaten kas sertliği olduğundan çok ortaya çıkıyor .bizim doktor herşeyi yapıcak zamanla sonunda sadece zıplamak yüzmek bisiklete binmek yapamayacak dedi,kahroldum ama bir tek bunlar eksik kalsa iyi gene.yürüsün etsin hayatını bağımsız geçirsin de...geç de olsa yapsın da...normal bir çocuk sporcu atletik falan olabilir bizimkiler olamaz bunu demek istemişlerdir belki.olsun bizimkiler de doktor öğretmen olurllar inşallah anne olurlar baba olurlar...:46:aslında onlar da bilemiyorlar kesin olarak ,olmaz denenler oluyor bu hayatta...Allah ne yazdıysa o olacak,bize de sabır güç basiret ve sağlık versin Rabbim elimizden geleni yapalım inşlaah.

merhaba moonterent şu anda buradasın galiba siz nasılsınız sen de takip ediyorsun burayı.inşallah iyisinizdir

arkadaşlar çok üzgünüm kızım bronşiolit olmuş!daha geçen pazartesi hırıltısı niye geçmiyor diye götürdüm doktora geçer yavaş yavaş dedi inanamıyorum doktor mu bu şimdi?içim rahat değil diye bugün başka doktora gittim meğer bronşiolitmiş...kalıcı olur mu tekrarlar mı hep diye çok korkuyorum.üzüntü üstüne üzüntü....sizde de olan var mı bu hastalıktan?

çok şükür iyiz biraz geç gördüm ama evet okuyorum gelişmeleri belkide bende yenibişeyler öğrenirim diye biz devletin verdiği 30 seansı özel merk. tamamladık çok şükür basmaya başladı bıraktık 2. 30 seans için devam dediler merkez ama çok yoğunlaştı bende verimli olmaz diye almadım rapor özel eğitime başlıyacaz inşallah onu çıkarttım şimdilik bu kadar ...siz nasılsınız....biz beyin kan. bağlı 2 kere beyin ameliyatı geçirdik şantımız var şantlı bebekleri olanlarda buraya yazıyor diye okumaya başlamıştım bayadır yazmıyolar sanırım sizin kızınız oksijensiz kalmıştı sizinde ikizdi galiba benimde öle yanlış hatırlıyosam kusura bakmayın okadar çok yoğunki beynim .....
merhaba moonterent şu anda buradasın galiba siz nasılsınız sen de takip ediyorsun burayı.inşallah iyisinizdir

çok şükür iyiz biraz geç gördüm ama evet okuyorum gelişmeleri belkide bende yenibişeyler öğrenirim diye biz devletin verdiği 30 seansı özel merk. tamamladık çok şükür basmaya başladı bıraktık 2. 30 seans için devam dediler merkez ama çok yoğunlaştı bende verimli olmaz diye almadım rapor özel eğitime başlıyacaz inşallah onu çıkarttım şimdilik bu kadar ...siz nasılsınız....biz beyin kan. bağlı 2 kere beyin ameliyatı geçirdik şantımız var şantlı bebekleri olanlarda buraya yazıyor diye okumaya başlamıştım bayadır yazmıyolar sanırım sizin kızınız oksijensiz kalmıştı sizinde ikizdi galiba benimde öle yanlış hatırlıyosam kusura bakmayın okadar çok yoğunki beynim .....

Allah yardımcınız olsun.şifalar versin.basmaya başladı derken yürümeye mi başladı?inşallah öyledir.kaç yaşındalar?biz yavaş yavaş ama çok yavaş gelişiyoruz motor olarak.zihinsel iyi maşallah elhamdülillah.kendisi tutunup kalkamıyor hala hiç böyle bir amacı bile yok hatta.emekleme olayından nefret ediyor.varsa yoksa yürümek istiyor .ben tutuyorum o yürüyor,artık ayakta durma çalışmalarına başladık şükür.desteksiz bağdaş kurarak kısa süreli oturuyoruz ,arkadan destekli oturuş çok güçlendi ama düşerse kalkamıyor işte ben de kahroluyorum onu öyle gördükçe...yapamazsa diye çok korkuyorum.siz neden ameliyat oldunuz bu arada?biz de kanama geçirmişiz oksijensizlikten,evre 1 Allahtan...benim de ikizdi evet ama canım oğlum doğumdan 2 gün sonra vefat etti,kızım kaldı ellerimde...

amin cümlemizin ....benimkiler desteksiz oturuyor ve sürünüyolar benim oğlumun kanaması 3.derece çok ağır yani bize öle dediler ama beyin cerrahı dokunun içinde demişti daha ağırmış yani beyin kanamasına bağlı hidrosefali gelişti başı büyümeye başladı şant ameliyatı oldu şuan beyninde alet var yani....hasar old. içinde sağ elinde baş parmağında kasılması var çok şükür o kanamaya göre iyi durumdayız emekleme yok bizde ikizsindede motor olarak kızımla aynı sayılır sağ el hariç basıyor adım atıyor ama oturduğu yerden ikiside kalkamıyorki kızımın beyinle alakalı bi sorunu yok ama ikizlerde normalmiş motor gelişiminin geriolması kızımda 2 kere rop ameliyatı oldu gözlerden 16 aylığız düzeltilmiş 14 aylık kalkmaya çalışıyolar oğlumda tek ellede olsa çok istekli kız bişey yapsın çok özeniyo oda yapmak istiyor... inşallah sizinde biran önce güzel gelişmeleriniz olur....çok zor günler geçiriyoruz evet oğlunu kaybetmişin ALLAH sabır versin...yanlış hatırlamıyosam doğum haftan iyiydi oğlununun sebebi ne ....
Allah yardımcınız olsun.şifalar versin.basmaya başladı derken yürümeye mi başladı?inşallah öyledir.kaç yaşındalar?biz yavaş yavaş ama çok yavaş gelişiyoruz motor olarak.zihinsel iyi maşallah elhamdülillah.kendisi tutunup kalkamıyor hala hiç böyle bir amacı bile yok hatta.emekleme olayından nefret ediyor.varsa yoksa yürümek istiyor .ben tutuyorum o yürüyor,artık ayakta durma çalışmalarına başladık şükür.desteksiz bağdaş kurarak kısa süreli oturuyoruz ,arkadan destekli oturuş çok güçlendi ama düşerse kalkamıyor işte ben de kahroluyorum onu öyle gördükçe...yapamazsa diye çok korkuyorum.siz neden ameliyat oldunuz bu arada?biz de kanama geçirmişiz oksijensizlikten,evre 1 Allahtan...benim de ikizdi evet ama canım oğlum doğumdan 2 gün sonra vefat etti,kızım kaldı ellerimde...

Back