Merhaba 2bahar,
Çok güzel gelişmeler, çok sevindim.Ben arada bakıyorum başlığa ama yeni haberler alamayınca bir şey yaza,mıyorum.Haber almak hem de güzel haberler almak çok güzel.
Bu arada bizim doktorumuz da Hasan Bey.Biz İzmir'de değiliz, İzmir'e tayin istemiştik ama çıkmadı Şimdi sen de eğitim aldığınız merkezden bahsedince, bir kez daha üzüldüm İzmir'de olmamamıza.Biz Denizli'deyiz ve burda fazla seçenek yok, birkaç tane yer var, gidip gördük, konuştuk ama içime çok sinmedi.Bakalım henüz karar vermedik.
Siz bilişsel de alıyormuşsunuz ama bize çocuk psikiyatrı 2 yaşından önce anlayamayız dedi.Siz onu nasıl aldınız?
Biz de Allah'ın izniyle raporumuzun son aşamasına geldik, 10 gün sonra Ram'dan da alacağız raporumuzu sonra da fizik tedavimize başlayacağız inşallah.Hasan Bey Eylülde başlayın demişti ama bu rapor işi çok uzun sürdü, baya gecikme oldu, o yüzden üzülüyorum.İnşallah çok gecikmemişizdir.
Oğlumun tepkileri güzel ancak hâlâ ismini söyleyince bakmıyor, birşeyler anlatmaya çalışıyor, farklı sesler çıkararak ama anlamlı bir kelime yok henüz.Olumlu gelişmeler oldukça paylaşırım inşallah.Sağlıcakla kalalım.
zehtan,
Çok geçmiş olsun, 2bahar güzel bir şekilde anlatmış.Sağ olsun, paylaşımları sayesinde ben de kafama takılanları öğrendim.Allah hepimizin çocuklarına şifa versin.İnşallah her zaman güzel gelişmeleri paylaşırız.
Teşekkürler noname inşallah daha da paylaşıcaz güzel haberleri gün geçtikçe ve sonunda o en güzel haberi ''bebeğim yürüyor ''müjdesini de vericez birbirimize...doktorumuz aynı demek ki çok sevindim.Hasan hoca büyük nimet bize Allahtan...İzmirde omamanıza üzülme o kadar nasıl olsa Allah bebklerimize ne kadar şifa dilediyse mutlaka alacaklar,hiçbir şey engel olamayacak,Allahın takdirinin önüne engeller geçemeyecek,kaldı ki denizlide de mutlaka güzelce biryerler vardır ve orada esas olarak kontrol altında tutuluyoruz esas tedaviyi hergün yapan biziz,haftada 2saat nedir ki?hem yarın öbür gün izmire tayininiz çıkarsa izmirde devam ederseniz belli mi olur...ama gerçekten çok önemli değil.bir de şöyle bir şey var ben kızımı buarada bir fizik tedavi doktoruna da götürdüm Alsancakta muayenehanesine prof.du o da,o da güzel hareketler ekledi tedaviye isterseniz siz de gelin. hareketler kaliteli olsun yeter zaten hep yapan biziz.bir de o doktor burada kaya termal var balçovada çok lüx süper biryer bizi orada hergün olmak üzere tedaviye başlatmıştı yine ssk kapsamında ama kızım ortalığı ağlamaktan yıktığı için tedaviyi yürütemediler,bu sefer ben ağlamaktan mahvoldum,bana dediler ki 'hiç üzülmeyin inanın ki bu hareketleri güzelce öğrenirseniz buraya getirmekten farkı olmaz.'ben inanmadım ama ikna ettiler uzunca konuştular benimle.gerçekten dediklerini harfiyen uyguladım ve etkisini 15günde gördüm hamdolsun.Buralara kadar gelip bilgi toplamaya çalışan anneleri olduğuna göre bebeklerimiz emin ellerde demektir en güzel fizyoyerapistlere sahipler inşallah,Allah bahtlarını açık etsin...şimdilik onları çocuk fizik doktoruna götüremiyoruz prof.olarak çünkü muayenehanesi yokmuş hiçbirinin zaten iki taneymiş biri egenin biri 9eylünün hocasıymış.hastane de de hasta bakmaları yasak ya oraya da gidemiyoruz ama sistem değişirse hemen gideriz inşallah ben buraya da yazarım.oğlumuzun isimine bakması bekletebilir biraz korkma bizimkiler de çok sonra baktılar,genel olarak algı var ya şükürler olsun,ayrıntılar yavaş yavaş gelicek arkadan,bizimki tel sararı daha yeni yapıyor düşün...ama bunları yıllar içinde kapatıcaklarmış açığı kalmayacak diyor Hoca zamanla.taş basıp yüreğime bekliyorum ben de,taş olsa çatlar ama anne dayanıyormuş meğer...Bu arada bize psikiyatri behçet uzda gelişim testi olara denver testi yapmıştı 10 aylıkken ilk başvurumuzda,o testte birkaç ay geriliği çıkmıştı kızımın bunu rapora işlemişlerdi ama bura rama gittiğimizde kaskafalı bir rehber bize 'önce insan gibi bir otursun ondan sonra bilişseline bakarız,şimdi anlaşılmaz'demişti,oysa ki bariz birşekilde yaşıtlarında gerideydi tepkileri vs...ağladım sızladım kabul ettiremedim ama Allahtan orası bize yanlış rammış adres nedeniyle sonra başka rama gittik oradaki muhterem rehber hoca kesinlikle bililşsel de yazıcam yaşını beklemeye ne gerek var bbelli ki tepkiler geride bu zeka geriliği demek değil ama desteğe ihtiyacı var belli demişti.bilimsellik ne kadar önemli işte...eğer bu raporda da başınıza böyle birşey gelirse ve bilişsel ihtiyacınız varsa ki sanırım bizim gibi biraz var,hiç olmadı gittiğiniz okulla konuşursunuz onlar seans hakkınızdan bilişsele de gerekli ölçüde ayırırlar bunu çocukların iyiliği için yapabiliyorlar bazen.resmiyette görünmez sadece.birazcık uzun yazmışım galiba neyseee....sözkonusu bebişler olunca...İzmire geleceğiniz zaman biz buradayız unutma birşey lazım olursa koşarız birbirimize,oğlumuzu dinlendiririz de burada kızımla tanışırlar arkadaş olurlar..Allaha emanet olun...