Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki suriyeliler gelmeden önce hiç kadına çocuğa tecavüz taciz hırsızlık ahlaksızlık dilencilik vs olmuyormuydu. Yani bütün bunların tek sorumlusu suriyeliler mi. Ya daha önce ki gün ünlü bir oyuncu eşiyle girdiği otelde saldırıya uğradı. Bunu yapan Suriyeli değil Türktü. Yani bu bakış açısıyla bir yere varamazsınız. Önce şunu bilin türkiye de ve ya her hangibir ülkede bu dediklerin fazlasıyla oluyordur.

Şu kincilik nefretciligi bırakın daha önce ki gün annemin evinin orada balkondan hali çalındı komşu da gördü bunu ve türkmüş yani her yerin iyisi kötüsü var.

Ben çocukken bizim mahallemizde bir kadın kayboldu. 1 ay sonra cesedi bulundu tanınmayacak haldeymis tırnakları çekilmiş dudakları kesilmiş muhtemelen tecavüze de uğramıştır. Bunu yapanda türk vatandaşı. O zaman Suriyeli de yoktu kim suçlu acaba genelleme yapın lütfen bizzat Suriyeli diye belirtmeyin. Türk vatandaşı olup yapmadığı pislik kalmayan da var.

Çok mantıklı bir konu beni de banlayın ama yerden göğe kadar haklı ben böyle birşey görmedim. Türkçe öğrenme zahmetinde bile bulumuyorlar ki zaten gerek duymuyorlar bizim elemanımız öğreniyor onların dilini tabelalar arapça. Evler ateş pahası. Çöp mevzusu bizim burda da var. Çöp arabası gittikten sonra ya da öğlen vakti çöpü kapının önüne koyarlar bütün kediler sinekler başında. Erkekleri eşkıya gibi. Gözleri dört dönüyor. Ben savaş vardı bahanesini kabul etmiyorum. Savaş varsa koru ülkeni. Sen ölürsün belki ama evlatlarını bir ülke bırakırsın. Korkarım bizim evlatlarımıza bırakacak bir memleketimiz de kalmayacak.

Ya bu ne kral bi konu

Kazak
Tergahtar
Çoklu etnik
Son olarak Arapça dersi

Forumun son tartışmalı, tahammülsüz konusu olsun dilerim.

31 dakika sonrası forum için de iyilikle gelsin.
Evet,arapca dersi bile var. O harfi yazdin bu harfi yazmadin vidi vidi
Sistim

O da Türklerin uyanıklığı kusura bakmayın.
Suriyeli aileye evi kiraya veririm diye fırsatçılık yapan Türk,
İki tshirt 1 çanta fazladan satacak diye yana yakıla Arapça bilen eleman arayan Türk,
Dükkanına Arapça tabela asan da Türk
Ayrıca istanbul da aksaray, Laleli ve Beyazıt ta kendimi bildim bileli her dükkanda Rusça bilen eleman vardır ve tabelalar Rusçadır. Ama kimseye batmadı.
Pislik konusunda tek şey söyleyeceğim, şehir efsanesi mi bilmem, Almanya da ‘yerlere tükürmeyiniz’ Türkçe yazarmış. Yanlışsa bile neden dilden dile gezmiş bu söylem bir düşünün.

Savaş konusunda da, vatan millet Sakarya, iyi güzel de, karşıdakiler kimyasal silah kullanırken taş atmaya çalışarak ölmek intihar degil midir?
Böyle bir durumda ilk yapacağım çocuklarımı koruyabileceğim bir yere götürmek olur.
O yüzden ben kalıp ülkelerini savunsunlar diyemiyorum. Çünkü kaldıklarında ölüyorlar.

Devletin göçmen politikaları berbat olabilir. Yıllarca savaş görmüş, sömürülmüş, eğitimsiz ve cahil bırakılmış ortadoğu insanı.. Suça meyilli olmaları çok olağan.. Fakat bu bize, o insanlar üzerine nefret kusma, aşağılama, küçük görme hakkı vermez. Eleştirecekseniz hükümet politikalarını eleştirin diyecğim ama onun yeri de burası değil. Öyle çirkin bi üslupla yazmışsınız ki size hak veresim gelmiyor ama evet bu konuda çok büyük hatalar yapıldı. Bırakalım ölsünler de diyemem ama en azından kadın ve çocuklara "geçici olarak" kamplardan çıkmamak koşuluyla yardım edilebilirdi. Böyle olmamalıydı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…