Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir gün tv izlerken haberlerde genç bir adam görmüştüm.Suriye'de tıp okurken savaş çıktığında Türkiye'ye gelip fırında çalışmaya başlamış. Okul falan da kalmamış tabii. Bu insanlar hayallerini, hayatlarını bırakıp tamamen yabancı oldukları bir ülkeye geldiler. Aralarında gerçekten iyi olup yaşamaya çalışanlar da var, milletimizin kadınına pis pis bakışlar atan, ıslık çalan insan olamamış pislikler de var. Biz bütün Suriyeliler kötüdür demiyoruz. Bizim karşı olduğumuz şey bu kadar insanı ülkeye alırken plansız ve gelişigüzel bi şekilde davranan hükümet.

Çok mantıklı bir konu beni de banlayın ama yerden göğe kadar haklı ben böyle birşey görmedim. Türkçe öğrenme zahmetinde bile bulumuyorlar ki zaten gerek duymuyorlar bizim elemanımız öğreniyor onların dilini tabelalar arapça. Evler ateş pahası. Çöp mevzusu bizim burda da var. Çöp arabası gittikten sonra ya da öğlen vakti çöpü kapının önüne koyarlar bütün kediler sinekler başında. Erkekleri eşkıya gibi. Gözleri dört dönüyor. Ben savaş vardı bahanesini kabul etmiyorum. Savaş varsa koru ülkeni. Sen ölürsün belki ama evlatlarını bir ülke bırakırsın. Korkarım bizim evlatlarımıza bırakacak bir memleketimiz de kalmayacak.
Bosnaklar, cecenler, turkmenler , uygur turkleri v.s onlar da zulm den kacarak geldiler. Afrikali dolu burada. Hicbirinin zarari yok efendi insanlar .
Ya suriyeli kadin çöpünü camdan asagiya dirket atiyor yok artik dedim
Kapinin önundeki ayakkabilari aliyordu suriyeli kucuk kiz ne yaparsin dedim aldi goturdu arkasindan yakalim kapsonundan zirladi agladi carptim kapadim kapiyi
Yagmaci zihniyet
Suudiler ürdunlüler almiyor ulkelerine. Haftada bir yikanmak muslumanligin neresinde ? Islam , temizligi ögütleyen bir din degil miydi?
En kötüsü de calismiyorlar. Bizim burada guzel bir pastahane var. O pastahane sahibi kapatacak . Bicak cekmelerindrn pogaca alip para ödememelerinden biktim dedi.
Bim marketteydik. Suriyeli cocuk butun yiyecekleri doldurdu. Kasadan okutmadan hizlica annesine dogru ilerlerdi para ödemedi. Kasiyer cocuk kadina kasadan gecirmedin hey geri gel dedi . Kadinin kocasi geldi. Diklendi. O sirada sirada bekleyen adamlar dedi ki bizim ulkemizde eskiya mi oldunuz dedi 3 4 adam o suriyeli adamin karsisina bir gecti aldilar elinden poseti yallah dediler.
Insanca davranmiyorlar ki

Bosnaklar, cecenler, turkmenler , uygur turkleri v.s onlar da zulm den kacarak geldiler. Afrikali dolu burada. Hicbirinin zarari yok efendi insanlar .
Ya suriyeli kadin çöpünü camdan asagiya dirket atiyor yok artik dedim
Kapinin önundeki ayakkabilari aliyordu suriyeli kucuk kiz ne yaparsin dedim aldi goturdu arkasindan yakalim kapsonundan zirladi agladi carptim kapadim kapiyi
Yagmaci zihniyet
Suudiler ürdunlüler almiyor ulkelerine. Haftada bir yikanmak muslumanligin neresinde ? Islam , temizligi ögütleyen bir din degil miydi?
En kötüsü de calismiyorlar. Bizim burada guzel bir pastahane var. O pastahane sahibi kapatacak . Bicak cekmelerindrn pogaca alip para ödememelerinden biktim dedi.
Bim marketteydik. Suriyeli cocuk butun yiyecekleri doldurdu. Kasadan okutmadan hizlica annesine dogru ilerlerdi para ödemedi. Kasiyer cocuk kadina kasadan gecirmedin hey geri gel dedi . Kadinin kocasi geldi. Diklendi. O sirada sirada bekleyen adamlar dedi ki bizim ulkemizde eskiya mi oldunuz dedi 3 4 adam o suriyeli adamin karsisina bir gecti aldilar elinden poseti yallah dediler.
Insanca davranmiyorlar ki
tüm Afrikalıları zararsız ilan ettin demek hepsiyle tek tek tanıştın hımmmm

mesele suriyelilerin gelmesi değil. kanunun şu anda ohal diye senin tepene çöküp, o suriyeli diye ona hiç işlememesi.
suriyeli olup burdan yurtdışına gidenler de aynı memleket insanı ama yapamıyor bunları. çünkü kanuna ve düzene aykırı davranırsa cezalandırılıyor. caydırıcılık olmayınca da pislik yapmak isteyen yapıyor. ben bu konuda tam ortadayım çünkü senin gibi çok ters hareketlerini de gördüm. ama dediğim gibi onlara bu rahatlığı veren de bizim tepedekiler.

Çöl farelerine gelin olmam. O kadar düşmem.
Benim askerim savasirken can verirken , burada pastanede selfie yapan , yan gelip yatan serserilik yapan ortadogu kackinina mi varacam?
Karaktersiz degilim
col.fareleri sozunuzu kiniyorum fazlaca simarik buldum sizi

Çöl farelerine gelin olmam. O kadar düşmem.
Benim askerim savasirken can verirken , burada pastanede selfie yapan , yan gelip yatan serserilik yapan ortadogu kackinina mi varacam?
Karaktersiz degilim

büyük konusma iste, ask kör eder insani... :KK200: :KK15:

ingilizce kelime olsa bu kadar zorunuza gitmezdi eminim
Türkiye’de O ve çevresi günlük hayatta Aborjin Kabil’e dili kullandığından, ingilizceden de rahatsız olurdu.

Off! düzgün yaz, okuyalım dediğimizde azarlanıyoruz, önce dert paylaşılan yerde ortak dil düzgün konuşulsun, sonra gelsin diğerleri

Devletin göçmen politikaları berbat olabilir. Yıllarca savaş görmüş, sömürülmüş, eğitimsiz ve cahil bırakılmış ortadoğu insanı.. Suça meyilli olmaları çok olağan.. Fakat bu bize, o insanlar üzerine nefret kusma, aşağılama, küçük görme hakkı vermez. Eleştirecekseniz hükümet politikalarını eleştirin diyecğim ama onun yeri de burası değil. Öyle çirkin bi üslupla yazmışsınız ki size hak veresim gelmiyor ama evet bu konuda çok büyük hatalar yapıldı. Bırakalım ölsünler de diyemem ama en azından kadın ve çocuklara "geçici olarak" kamplardan çıkmamak koşuluyla yardım edilebilirdi. Böyle olmamalıydı..

Bunu hükumeti savunma amaçlı yazmıyorum, zaten bir çok meselede cuvalladıklarını da her zaman söylüyorum.
Ancak milyonları kısa sürede, ülkeye almak zorundaydılar. Daha planlı programlı olabilirdi. En azından kamplardaki şartlar iyileştirilip belli bir sayı orada tutulabilirdi.
Göç eden doktor, hemşire ye klinik, öğretmene okul açıp kendi milletine hizmet vermesi sağlanabilirdi.
Yapmadılar.
Hem ilk defa böyle bir şeyle karşılaşmanın acemiliği, hem profesyonel destek almak, işi bilene yaptırmak yerine kendi adamlarına emanet etmeleri, hem biz biliriz havaları ama en çokta tek seferde milyonu aşan sayı yüzünden çokta yapacak bir şey yoktu.
İşin garibi ipin ucu bir yerde kaçınca, yakalamaya da uğraşmadılar.
Ama bunda suç Suriyeli lerin degil.
Onlardan acısını çıkarmak anlamsız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X